Dodaj do ulubionych

lekarze w Krakowie

23.05.06, 09:08
Witam wszystkich,

czy ktoś z forumowiczów mógłby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza w
Krakowie, który może pomóc w leczeniu Candidy?
Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iso1 Re: lekarze w Krakowie 23.05.06, 12:43
      Ja mogę tylko napisać kogo absolutnie nie należy polecać.
      Centrum Gastrologii na ul. Szlak i przyjmujących tam lekarzy z Witoldem Z. na
      czele. Każdy kto tam trafia ma przez nich zdjagnozowaną grzybicę i faszerowany
      jest lekami po kilka miesięcy.
      Pozdrawiam
      • groszek50 Re: lekarze w Krakowie 23.05.06, 23:03
        dzięki za ostrzeżenie, właśnie miałam się tam wybrać...
        Pozdrawiam
        • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 23.05.06, 23:37
          A ja mam o Panu Doktorze jak najlepsze zdanie. Leczy być może tradycyjnie, ale
          dorzuca trochę medycyny alternatywnej. Ogólnie rzecz biorą najlepszy gastrolog
          w Krakowie.
          • iso1 Re: lekarze w Krakowie 23.05.06, 23:49
            Dziękuje bardzo za tradycyjne leczenie Pana Witolda Z.
            Flukonazol, Orungal, Nystatyna, Cipronex ..... I to wszystko w przeciągu 6
            miesięcy ! Dziękuje Bogu że jeszcze żyje !
            Prosto od Pana Witolda Z. trafiłem do szpitala. Do dziś jeszcze nie doszedłem do
            siebie. Po jego leczeniu schudłem 34 kg i miałem leukopenie. A przyczyna mojej
            choroby była zupełnie inna. Leczył mnie na coś czego nie miałem.
            Ciekawe też o jaką medycynę alternatywną chodzi bo chyba nie o probiotyki i kefirek.
            Tak więc w związku z powyższym czuje się w obowiązku ostrzec wszystkich przed
            Panem Witoldem Z.
            Pozdrawiam
            • iwna19 Re: lekarze w Krakowie 24.05.06, 08:52
              Ja zgadzam sie i z nowajulka i z iso. Troche prawdy jest i tu i tu. Juz kiedys
              pisalam o dr Witoldzie Z. Leczyly sie u niego na kandydoze moje 2 znajome.
              Niestety dr Z leczy faktycznie drastycznie - bardzo duzo antybiotykow. Obie
              moje znajome umieraly przy tym leczeniu. Jedna zrezygnowala bo nie wytrzymala,
              druga przeszla przez leczenie i po kilku miesiacach po grzybicy ani sladu.
              Kilkakrotnie powtarzala badania i candidy nie wykazaly. Przy tych antybiotykach
              nabawila sie za to lamblii. Ja mialam isc do dr Z, ale szczerze mowiac sie
              przestraszylam i odwolalam wizyte. Nie mniej jednak dr Z jest uwazany za
              najlepszego gastrologa w Krk i jest w tym jakas czesc prawdy, poniewaz on
              przynajmniej podejmuje sie leczenia wielu chorob i mozna powiedziec ze leczy je
              skutecznie (ale drastycznie), a inni gastrolodzy chowaja glowe w piasek. Mi
              gastrolog z oddzialu gastroenterologii Szpitala Uniwersyteckiego powiedzial ze
              to nic nie jest i nie bedziemy tego leczyc, a na oddziale zakaznym nawet nie
              zwrocili na to uwagi.
              • iso1 Re: lekarze w Krakowie 24.05.06, 10:28
                Nie obraź się ale absolutnie nie zgadzam sie z Tobą. Fakt, że Witold Z. jest w
                Krakowie popularny nie znaczy że jest dobry. Jeszcze raz powtarzam że mnie
                leczył na coś czego nie mam! Przez 6 miesięcy ! Jak spotykam ludzi którzy u
                niego byli to wszyscy (bez wyjątku !) dostają od niego jedną diagnozę: grzybica
                układu pokarmowego ! Już sam ten fakt powinien dać normalnemu człowiekowi do
                myślenia. Ja się dałem nabrać tak jak wielu ludzi i poniosłem (ponoszę dalej)
                tego konsekwencje. I na koniec muszę dodać że badanie kału w kierunku grzybów
                jest bez sensu. Grzyby w kale każdego człowieka zawsze były, są i będą.
                Pozdrawiam i życzę zdrówka
                • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 24.05.06, 12:02
                  Prawda jest jednak taka, że większość współczesnych chorób jest związanych z
                  grzybicą właśnie.
                  • iso1 Re: lekarze w Krakowie 24.05.06, 13:12
                    Błagam cię nie stawiaj diagnoz jeśli nie jesteś lekarzem.
                    W dodatku bzdurnych diagnoz (sory jeśli uraziłem).
                    Niedawno był tu wątek o takich właśnie przypadkach na tym forum.
                    To jest wielce szkodliwe dla tych którzy poszukują przyczyn swoich dolegliwości
                    i trafiają przypadkiem na to forum. Od razu dopadają je "dobrzy ludzie"
                    wmawiając że to candida albo inny grzyb.
                    • iwna19 Re: lekarze w Krakowie 24.05.06, 17:44
                      Irytujesz mnie...i to bardzo. Skoro te badania na kandydoze sa tak bzdurne to
                      po co w ogole sie je wykonuje?! po co ktos je wymyslil?! a to ze kazdy czlowiek
                      ma w przewodzie pokarmowym candide wie kazdy z tego forum!!! tylko ze tu nie
                      chodzi o to ze ona jest w ogole, tylko o to ze jest jej za duzo!!! i ze
                      powoduje powazne dolegliwosci. Mowisz ze dr Z leczyl Cie na cos czego nie masz.
                      Czyli zrobiles badania kalu na grzybice i wyszla na normalnym poziomie a nie
                      przerost? tak wlasnie wnioskuje z Twojej wypowiedzi. A moje znajome ktore
                      leczyly sie u dr Z maja wlasnie przerost grzyba!!! Jak zreszta wieksza czesc
                      osob na tym forum! Czy chcesz powiedziec, ze to przypadek ze ponad 400 osob z
                      tego forum ma te same wyniki badan i te same dolegliwosci? moze my wszyscy
                      jestesmy nienormalni, nasze wyniki badan zostaly sfalszowane a Tylko Ty jeden
                      masz racje? I jak uzasadnisz to ze leczenie kandydozy (ktorej wg Ciebie nie ma)
                      przynosi pozytywne efekty? bo u mnie tak wlasnie jest. Na glowe chceli mnie
                      leczyc przez 3 lata bo uwazali tak jak Ty ze wymyslam sobie chorobe. Po 3
                      latach odkrylam ze to kandydoza i lecze teraz prawdziwa przyczyne i na parwde
                      jest lepiej! a nie biore jakies tabletki dla czubkow po ktorych od razu
                      zasypialam a rano leb bolal mnie 100 razy bardziej niz wieczorem a przy tym
                      wszystkie objawy sie utrzymywaly. A tu prosze - kilka miesiecy na diecie i
                      nagle jakims dziwnym trafem moje dolegliwosci zoladkowe ustapily. Moze to cud?
                      W takim razie chyba troche za duzo tu tych cudow. I napisales jeszcze: "Błagam
                      cię nie stawiaj diagnoz jeśli nie jesteś lekarzem". A Ty nim jestes? jesli nie
                      to czemu stawiasz diagnozy?
                      • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 00:41
                        Iwna, nikt nie zrozumie kogoś, kto ma candidę. Nikt. Mnie samej trudno
                        zrozumieć i uwierzyć w to, że moje doelgiwości odchodzą powoli w zapomnienie.
                    • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 00:38
                      Ale tu nie ma co wmawiać. Albo masz wynik pozytywny albo negatywny.
                      • iwna19 Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 06:41
                        no wlasnie - dla mnie tez jest to oczywiste. Albo masz przerost albo nie. Jasno
                        to widac na wynikach badan, w koncu poziom grzyba jest na nich zaznaczony.
                        Tylko nie wiem dlaczego iso ma z tym taki problem i probuje przekonac
                        wszystkich na forum ze kandydoza nie istnieje... uncertain
                        • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 11:58
                          Bo albo jej nie ma albo nie chce w nią uwierzyć.
                          • iso1 Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 13:28
                            Miałem nie odpowiadać na Wasze bzdurne posty ale ponieważ mogą ne zaszkodzić
                            innym dlatego jednak to zrobie.
                            Uwierzyłem Panu Witoldowi Z. że mam grzybicę (badanie kału: grzybica bardzo
                            obfita). Leczył mnie 6 miesięcy. Byłem stałym bywalcem tego forum. Stosowałem
                            się bezwzględnie do wszystkich zaleceń oraz diet. Skończyło się to dla mnie
                            tragicznie. Teraz już wiem że Pan Witold Z. po prostu mnie oszukał. A wiem to
                            nie dlatego że jestem najmądrzejszy na świecie ale wiem to z opinii lekarzy
                            którzy mnie po nim leczyli. Wśród lekarzy z Krakowa (różnych specjalności) PAn
                            Witold Z. ma kiepską opinię więc proszę sobie oszczędzić pisanie takich
                            totalnych bzdur.
                            Nie spotkałem jeszcze lekarza którzy dobrze wypowiedziałby się o Panu Witoldzie
                            W. Teraz powoli dochodzę do zdrowia i jakbym mógł to założyłbym sprawę w sądzie
                            Panu Witoldowi Z. Ale nie zrobię tego bo "nie upadłem na głowę". W Polsce nikt
                            jeszcze nie wygrał z jakimkolwiek lekarzem.
                            Tak więc po raz kolejny przestrzegam przed nim na tym forum i będę to robił
                            dopóki starczy mi sił.
                            A Ci którzy wierzą że mają grzybicę niech w nią wierzą ale niech nie wciskają
                            kitów innym.

• iwna19 Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 13:44
                              acha, czyli rozumiem ze jak sie ma obfity przerost grzyba, to nie nalezy go
                              leczyc tylko dokarmiac i pielegnowac swoje objawy? no to powodzenia i
                              wszystkiego najlepszego w takim dzialaniu! Ja jednak zostaje przy diecie,
                              probiotykach i innych specyfikach, dzieki ktorym po 3 latach meki wreszcie
                              dochodze do siebie i zaczynam normalnie funkcjonowac. I nie zrezygnuje z tego,
                              chociaz bys mi mowil, ze na glowe upadlam.
                              A mowiac, ze Witold Z. Cie oszukal masz na mysli to ze sfalszowal wyniki badan?
                            • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 13:47
                              Czyli zaufałeś innemu lekarzowi, a nie dr Ziemniakowi ! Pomimo złego wyniku
                              badań ! Szok ! A może dr Zieminak właście Cie wyleczył ?
                              W krakowskich poradniach norma jest wyrażanie złych opinii o poprzednich
                              lekarzach. Z
                              • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 13:53
                                Nie skończyłam pisać............
                                Chodzi mi o to, że dr Ziemniak, jako jeden z nieliczych mających doskonały
                                sprzęt do gastroskoii i świetna wiedze na temat drożdżaków budzi zazdrość wśród
                                swoich kolegów lekarzy - konowałów, którzy w candidzie nie widza problemu.
                                Podobnie jak krakowski sprzęt do diagnozowania znamion - facet nie odpala nic
                                lekarzom za polecenie, więc go nie polecają, mało tego - robią Mu złą opinię.
                                Wątpię aby dr Ziemniak sfałsZowal badania. Bo o ile robiłeś, tam gdzie Ci
                                polecił (Daszyńskiego) to możesz być spokojny - jest to jedne z lepszych labów.
                                • iso1 Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 14:16
                                  Mój śp dziadek miał takie powiedzenie: "kto głupi to cierpi"
                                  • iwna19 Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 18:02
                                    no wlasnie - dlatego Ty ciagle narzekasz i wszystkich zniechecasz do leczenia,
                                    a my sie kurujemy i dochodzimy do siebie smile
                            • artur737 Re: lekarze w Krakowie 25.05.06, 18:17
                              Tak to jest jak zdarzy sie mylna diagnoza, ale ci, ktorzy naprawde mieli grzybice na leczeniu u tego doktora prawdopodobnie skorzystaja.

Nie ma pewnie lekarza, ktoremu nie zdarzylo sie postawic zlej diagnozy.
                              Dobry lekarz bedzie mial wszakze takich przypadkow malo, zly lekarz duzo.
                              • kawka37 Re: lekarze w Krakowie 26.05.06, 21:27
                                Przyłączam się do opinii Nowejjulki. Kto siedzi w świecie medycznym ten wie,
                                jak to wygląda; układy , ty mnie polecisz pacjentom, ja ciebie. Nie wchodzisz w
                                układ- „ kolektyw” ci ułatwi życie ........... Zgadzam się też z Arturem ;
                                tylko ten się nie myli ,co nic nie robi.
                                Poza tym cały świat zachodni wie o przeroście , patogennych formach kandidy ,
                                jej zdolności do perforacji śluzówek . Badania przeciwciał są tam normą. W
                                Australii na przerost ( nie samą obecność w mniejszej czy większej ilości)
                                candida zrobią ci badania, jeśli zechcesz pracować w sektorach pracy o
                                wysokiej zakaźności.
                                I wszyscy ci zachodni lekarze w tym np. profesor Mizock – chirurg jamy
                                brzusznej z Chicago czy dr n. Med. Alan Fjelstrup- internista,gasrtolog-
                                autorzy publikacji na temat candidozy i grzybic systemowych, to są wariaci. My
                                forumowicze – też do psychiatry, nie szkodzi że wielu z nas zaliczyło ich z
                                kilku przez kilka lat. Wreszcie dr Janusowi też się pewnie coś pokręciło, że
                                lecząc grzybki właśnie -odzyskał zdrowie.
                                P. doktorze Janus , a może by się i Pan wypowiedział????czy klawiatura się Panu
                                skręca, jak Pan czyta co niektóre posty?
                                Nie rozumiem też tych emocji w temacie grzybów nie ma. Przecież nikt tu siłą
                                nikogo nie trzyma na tym forum...
                                • nottscounty Re: lekarze w Krakowie 27.05.06, 16:52
                                  A ja przyłączam się do opinii iso1. Miałem "przyjemność" w tym roku trafić do
                                  opisywanego lekarza i też zdiagnozował u mnie grzybicę układu pokarmowego. Żeby
                                  było śmiesznie nie zlecił mi przy tym żadnych badań które mogłyby potwierdzić
                                  grzybice. Przepisał mi flukonazol ale nie wziąłem bo cała sytuacja wydała mi się
                                  dziwna. Poszedłem do innego lekarza który uśmiał się z diagnozy w/w cudotwórcy.
                                  Powiedział przy tym że słyszał o modzie na grzybice u Pana Witolda.
                                  Dlatego ja też przestrzegam i życzę wszystkim zdrówka
                                  • andrzej.janus Re: lekarze w Krakowie 04.06.06, 14:49
                                    Taaaa. Zaliczam się widocznie do tych niebezpiecznych psycholi co wymyslili
                                    jakaś tam kandydozę. Nalezy również zaliczyc do nich dziesiątki czy setki
                                    lekarzy, głównie amerykańskich, którzy podobnie jak ja osmielają się w dodatku
                                    pisać na ten temat. No i ci biedni ludzie, należy im współczuć, że dają nabijać
                                    się w butelkę lekarzom, którzy próbują leczyć chorobę, której nie ma.
                                    • kawka37 Re: lekarze w Krakowie 15.06.06, 19:52
                                      Coś mi nie pasowało z obecnością na tym forum osoby, której tu wcześniej ani
                                      póżniej nie było i rzeczywiście. Wystarczy zajrzeć na forum depresja, żeby się
                                      dowiedzieć, że notsscounty= iso....No coments
    • panna_dziewanna Re: lekarze w Krakowie 21.06.06, 11:02
      Ale czy ktoś w końcu mógłby polecić lekarza, do którego iść??
      • karolcia212 Re: lekarze w Krakowie 11.08.06, 23:05
        No własnie.... Czy ktos mógłby polecić lekarza w Krakowie?... Nie musi byc
        genialny, ale żeby chociaż miał jakies doświadczenie w leczeniu candidy. I nie
        naduzywal antybiotyków... Czy ja juz za dużo chcę?smile
        Karolina
    • groszek50 Re: lekarze w Krakowie 23.06.06, 08:53
      no właśnie, bardzo proszę, napiszcie u kogo się leczycie.
      Pozdrawiam
      • zzzz22 Re: lekarze w Krakowie 24.06.06, 20:35
        iso1 - z przerażeniem przeczytałem twoje doświadczenia z leczenia u dr Z. Sam
        tez tam byłem, ale nie zdecydowałem się na kurację w pełnym wymiarze ze względu
        na uszkodzenia mojej wątroby. Ale z drugiej strony nie znalazłem w Krakowie
        żadnego lekarza specjalizującego się w leczeniu kandydoz.
        Moja dobra znajoma przeszła rok tem przez pełną kurację przepisana przez dr.Z
        i się wyleczyła (sam byłem tym zaskoczony).
        Mam pytanie - czy inne przyczyny Twojej choroby mogły być zauważone lub
        zdiagnozowane przez dr Z?
        Serdecznie pozdrawiam, Marek
    • kalimera8 Re: lekarze w Krakowie 15.09.06, 15:13
      Czesc!
      Jestem nowa, odkrylam to forum wczoraj i niezmiernie sie uciaszylam.Do tej pory
      korzystalam z Forum niemieckiego.
      Cierpie na gzrybice od wielu lat, ale dopiero od 6 miesiecy o tym wiem.
      Przez przypadek!Zaden lekarz nie wpadl na to!!!!!!
      Jestem z Krakowa.
      Prosze napiszcie gdzie mozna zrobic badanie z krwi na wykrycie grzyboe IGg?
      Pytalam w roznych pracowniach ale nikt czegos takiego nie robi!
      No i czy mozecie mi polecic jakeigo lekarza oraz dobrego ginekologa?
      Moze tez lekarza, ktory zwalcz Candide preparatami SANUM?lub w inny sposob!
      Bardzo prosze o pomoc, bo juz naprawde nie mam sil!!
      • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 15.09.06, 15:34
        IgG zrobisz na ul Czytsej.kosztuje majętek, bo ok 90zł.
        Ma super ginekologa - dr Kostyk, nie znam adresu, bo byłam u niego jakiś czas
        temu - teraz ma nowy gabinet na koło Krakchemii. Wylecyzł moje wszystkie
        infekcje. Na stałe. Leczy prywatnie. POszukaj w wyszukiwarce namiarów na Nieho -
        jak nie znajdziesz ja wtedy poszukam jego wizytówki - nie moge jej znaleźć.
        • kawka37 Re: lekarze w Krakowie 15.09.06, 17:44
          za połowe tej ceny IgG robią w Poznaniu, dokąd surowice krwi można wysłać
          kurierem. Z 1 grzybkiem to by się oczywiście nie opłaciło , ale jeśli będziesz
          ich badać kilka -to tak.
          • kalimera8 Re: lekarze w Krakowie 15.09.06, 20:50
            Strasznie jestem Wam wdzięczna, że odpowiedzialyscie!
            Nowajulka
            czym cie wyleczyl ten ginekolog?Ja juz bralam chyba wszystko co istnieje na
            polskim rynku!Czy tez mialas chroniczna grzybice pochwy?No i przewodu
            pokarmowego?
            Prosze napisz!Ja lecze sie citroseptem, jest duzo lepiej jezeli chodzi o
            przewod pokarmowy.no ale w pochwie wciaz grzyby.Wczesniej Candida Albicans,
            terz candida Glabrata.
            A jak to bylo u ciebie kawka?
            Postaram sie poszukac tego dokyora, ale jak znajdziesz wizyowke to prosze podaj
            mi dane..
            A to laboratorium w poznaniu to jaki nr telefonu?
            Dziwne pytalam przed 3 miesiacami na czystej to mi babka przez tel,
            powiedziala, ze nie robią.Nie wiedzial czy co?Hmn
            Dzieki jeszcze raz!
            • kawka37 Re: lekarze w Krakowie 16.09.06, 10:17
              Niestety ja też walczę z vaginą ,narazie bezskuktecznie. Od wczoraj zapodalam
              sobie sposób, który zapodała tu na forum jedna z dziewcyn- smarowanie od środka
              proszkiem kwasu borowego, tylko cholender nie mogę odnależć wątku, w którym to
              pisłała i nie wiem ile dni mam tak smarować. Tel do Poznannia: o61 866 04 30.
              na miejscu wszystko powiedza co i jak. POzdrawiam Kawka
              • kalimera8 Re: lekarze w Krakowie 16.09.06, 12:20
                Hallo mKawka!

Mnie znowu zainteresowal kwas borny!
                A jest o nim w temacie "zostal tylko paciorkowiec". niedaleko na dole.Czytalas?
                Pozdrawiam
                • kawka37 Re: lekarze w Krakowie 16.09.06, 12:35
                  Czytałam, tylko że gdzieś indziej jakaś dziewczyna dokładnie opisywała jak ten
                  kwas w proszku zaaplikować i to zapamiętałam. natomiast nie pamiętam ile razy
                  dziennie i ile dni. Jak na to wpadniesz przez przypadek daj znać pleasesmile. Cały
                  wątek grzybica pochwy przewertowałam, mgłę mam na oczach a znaleźć nie mogę.
                  Kawka
            • nowajulka Re: lekarze w Krakowie 16.09.06, 13:58
              On mi po prostu zlecił szereg badań. Z jednych wyszła mycoplacma i chlamydia -
              cholerstwo, które nie wychodzi w zwykłym badaniu bakteriologicznym. Dostałam
              chyba antybiotyk doustny. Pomógł. Dolegliwości po dziś dzień nie mam.
              Inne, typu świąd pieczenie pojawiały sie tylko po zjedzeniu niewałaściwych
              produktów. Pisze pojawiały - bo grzybków jest chyba coraz mniej.
              • kawka37 Re: lekarze w Krakowie 10.04.07, 12:27
    • omamamia1 Re: lekarze w Krakowie 10.04.07, 13:17
      ja moge polecić gastrologa dziecięcego-pani dr.Czupryna(wiele lat pracowała w
      Prokocimiu) teraz prywatnie w gabinetach Popieli(os.Witkowice Nowe).Pierwsza
      wizyta trwała ponad godzinę(szeroki wywiad,badanie),mimo iż z antybiogramu
      wyszły konkretne antybiotyki zleciła leki sanum na poczatek plus dieta i
      probiotyki.Co do labolatorium polecam na ul.Daszyńskiego-pracownia
      mikrobiologiczna(cena badania kału na candide 30zł)czynne wt,czw,sob.
    • piterk001 Re: lekarze w Krakowie 12.04.07, 10:06
      A dr. Liber z Niepolomickiego gabinetu ?
      • wolska10 Re: lekarze w Krakowie 18.10.07, 20:19
        Przeczytałam to forum i nie wierzę własnym oczom.Możecie się nie
        leczyć u dr Ziemniaka, powodzenia w szukaniu lepszego specjalisty w
        Krakowie w sprawie grzybów. O tym że w Krakowie brak tego typu
        lekarzy dowiedziałam się w ośrodku leczenia grzybic w śrotkowej
        Polsce. Totalna niewiedza, kompletna ignoracja tego problemu. Dzis
        po 8 latach zmagania się i nieudolnego leczenia zostałam bez pracy
        bo nie moge juz funkcjonować. Wiedzę na temat grzybicy jak chcecie
        coś sensownego wiedzieć musicie czerpac z publikacji angielskich
        (mało jest polskich- sensownych artykułów) chociaż czasami się
        zdarzają Pisał ktoś, że ma leukopliakę i ze dr Ziemniak go chciał
        wykończyć. A czy ta osoba wie co znaczy jej choroba? Czy wie że
        przy tym schorzeniu grzyby potrafią zaatakować cały oprganizm, czy
        miała wyniki hematologiczne jak trafiła do dr Ziemniaka? On
        stwirdził grzyby i leczył. Ja dzięki niemu i jego leczeniu
        przeżyłam kilka lat. Niesty wczesniejsi lekarze narobili tyle szkód
        (lecząc grzyby antybiotykami) nie kierując mnie na badania które
        mogły wyjaśnić przyczynę grzybic, że w tej chwili już nic się nie
        da zrobic.Teraz dopiero podniesli alarm że juz na początku choroby
        powinnam być leczona przez co najmniej rok stale lekami
        przeciwgrzybiczymi. Leczenie małymi dawkami u osób z nawracającą
        lub ciągła kandydozą jest tragiczne w skutkach. Wiecie jak się
        skonczyła ta niewiedza lekarzy róznych klinik i totalnią ignoracją,
        uodpornieniem się grzybów na wszystkie leki. Jeżeli macie grzybicę
        lub podejrzewacie ją zróbcie przede wszystkim badania, mykologiczne
        i mykoserologiczne bo są grzyby tak zmienione że nie wyjdą w zadnym
        badaniu mykologicznym, nie wysieją się na zadnym podłożu, nie bedą
        widoczne w badaniach histopatologicznych, zróbie badanie
        immunologiczne bo nawracające grzyby nie chą się leczyć przy tego
        typu zaburzeniach zwłasza limfocytów T, trzeba wykonać tez badania
        na alergię grzybiczą u osób z obniżoną odpornością wyniki
        przeciwciał wyjdą niestey prawdopodobnie ujemne) Są to rzadkie
        przypadki ale niestety się zdarzają.Badanie kału może wychodzić
        ujemne bo grzyby siedzą głeboko w śluzówce i na pewnio nie zniszczy
        ich kilkudniowa terapia, jedynie co się może stać to wzrosnąć
        oporność grzyba na lek.
    • betahcg Re: lekarze w Krakowie 29.09.08, 18:36
      Podbijam ten temat bo może teraz jest na forum ktoś, kto ma dobrego lekarza w
      Krakowie. Ja leczę się u lekarza pierwszego kontaktu ale widzę, że mojej pani
      doktor skończyły się już dobre pomysły. Zresztą z internetu wiem więcej o diecie
      i leczeniu niż od niej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka