Dodaj do ulubionych

POCE SIĘ - baaardzo.

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 11:07
Witam.
Mój problem polega na tym iż bardzo się poce. Wczoraj np. musialam przejsc
kilkaset metrow. Gdy doszlam do celu cale 2 bluzki były mokre, tak, ze
musialam zapiac kurtke by ludzie nic nie zauwazyli. Teraz jest zima, a co
będzie latem. Koszmar. Może powinnam zrobic jakies badania. Albo pic ziola
(jakie)?
Pozdrawiam!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: J Re: POCE SIĘ - baaardzo. IP: *.acn.waw.pl 11.03.04, 11:08
      kup sobie w aptece ANTIDRAL - super!! pozdrawiam
      • Gość: Jola Re: POCE SIĘ - baaardzo. IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 11:13
        Dzieki za rade, ale mi potrzebne jest cos ogolnego, tzn, poca mi sie np. cale
        plecy od gory na dol, a nie tylko pachy itp. Wiem ze mam tez problem z
        tarczyca, ale jej nie lecze.
        PZDR
        • Gość: Teresa Re: POCE SIĘ - baaardzo. IP: *.net-serwis.pl 11.03.04, 12:29
          "Proces pocenia się regulowany jest przez system nerwowy zwany współczulnym.
          Pierwszy nerw przebiega od mózgu wzdłuż kręgosłupa. Łączy się z drugim nerwem
          współczulnym umiejscowionym w tzw. "łańcuchu współczulnym" na jednym z kręgów.
          Stamtąd nerw przebiega do skóry, wprost do gruczołów potowych. Tą drogą
          przebiegają od mózgu sygnały regulujące pracę gruczołów potowych.

U niektórych osób wydzielanie potu przebiega intensywniej niż u innych.
          Przyczyną nadmiernej potliwości mogą być choroby takie jak otyłość, cukrzyca,
          choroby tarczycy, zaburzenia hormonalne."

Dlaczego sie nie leczysz? Znam odzywcza mieszanke ziolowa, ktora moglabys
          wspomagac prace gruczolow wydzielania wewnetrznego (w tym tarczycy). Jest
          b.skuteczna, ale ma swoja cene.
        • Gość: Artur Re: POCE SIĘ - baaardzo. IP: *.sdh.sk.ca 11.03.04, 17:54
          Jak masz chora tarczyce, ktora byc moze jest odpowiedzialna za twoje pocenie
          sie to rozsadniej byloby leczyc tarczyce, nieprawdaz?
          Byc moze leki na tarczyce wylecza ci twoje obfite poty.
          Jest to nawet mocno prawdopodobne - powiedzialbym.

Na bardziej ogolna nute i dla dobra innych osob pocacych sie (ale ze zdrowa
          tarczyca dla odmiany) napisze, ze leczenie nadpotliwosci jest podobne do tego,
          ktory opisalem ponizej w watku u czerwieniniu sie: ETS (endoscopic thoracic
          sympathectomy)
          Zreszta tak naprawde to bylo odwrotnie: napierw wymyslono metode przecinania
          pnia wspolczulnego (ETS) aby redukowac nadmierna potliwosc a dopiero pozniej
          zauwazono, ze przy okazji znika czasem wspolistniejace napastliwe czerwienienie
          sie w stresie, przy wystapieniach publicznych, ze wstydu, po alkoholu czy bez
          powodu.
          Pocenia nog sie jednak tym sposobem nie leczy bo przecinanie pni sympatycznych
          w nizszej partii tulowia prowadzi czesto do problemow seksualnych (objaw
          niepozadany). Znaczy niby mozna zrobic jak komus na tamtych sprawach nie zalezy
          ale trzeba sie zastanowic.
          W kapitalizmie przecinanie pni sympatycznych jest relatywnie popularne i w
          dodatku objete ogolnym ubezpieczeniem. W Polsce jak sie domyslam tego rodzaju
          pacjenci moga otrzymac niski priorytet terapeutyczny gdy w tym samym czasie
          mozna przeznaczyc ograniczone w koncu srodki ochrony zdrowia na ratowanie zycia
          lub leczenie chorob biologicznie bardziej niebezpiecznych.
    • Gość: STRUSIOWA1 Re: POCE SIĘ - baaardzo. IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 11.03.04, 16:40
      czesc jolu, ja mam podobny problem, a wszystko zaczelko sie juz w 6klasie
      szkoly podstawowej i trwa do dzis-mam 25lat. niezaleznie od pory roku, caly
      czas mam mokra koszulke i nie tylko.uzywam dezodorantu w kulce-efekt taki-nikt
      nic nie czuje, ale wciaz moje ubrania sa mokre.dbam o higiene i nie wiem, co
      moze byc przyczyna takiego stanu,a problemu z tarczyca nie mam.
      p.s. pisze to dlatego, aby Ci powiedziec, ze nie jestes sama. pozdrawiam
    • Gość: nie lubiaca siebie Re: POCE SIĘ - baaardzo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:07
      Dzisiaj zamiescilam podobny watek(forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=22&w=11326002)..Takze bede kolejna, ktora Ci pokaze, ze nie jestes sama z tym
      problemem..
      • Gość: Krzys Re: POCE SIĘ - baaardzo. - idealne lekarstwo IP: *.freedom2surf.net 17.03.04, 16:10
        Naprawde powiadam wam, idzcie na saune. Przestalem po saunie przebierac sie 8
        razy dziennie.
    • neronka Re: POCE SIĘ - baaardzo. 17.03.04, 17:40
      Obfite pocenie się jest jednym z objawów potwierdzających nadczynność tarczycy.
      Nie ma więc co kombinować z ziołami itp. należy zacząc leczyć tarczycę.
      Nie leczona może bowiem doprowadzić do silnych powikłań w organizmie: choroby
      odstresowe, zaburzenia przemiany materii, kłopoty z kobiecymi sprawami czy z
      sercem.
      A w jakim jesteś wieku bo może to dodatkowo klimakterium?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka