Dodaj do ulubionych

nadmierne pocenie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 14:00
Czym spowodowane jest nadmierne pocenie? Bylam u dwoch lekarzy (rodzinny i
dermatolog) i obydwoje powiedzieli, ze temu sie nie da zaradzic, ze okres
dojrzewania itp. Mam 18 lat z nadmiernym poceniem mecze sie juz 5 lat! I
watpie zeby to bralo sie ot tak z niczego..Jak sie tego pozbyc?! Nic z
powszechnie dostepnych srodkow nie skutkuje(antypersp.), nie jem ostrych
rzeczy:(! Zalamuje sie kiedy codziennie widze pod moimi pachami mokre plamy!
To jest zenujace! Moj problem moze wydawac sie blahy, ale ma to ogromny wplyw
na mnie i obniza moja samoocene..beznadzieja..
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: nadmierne pocenie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 16:01
      mnie lekarze mówią, że to nadpobudliwość układu wegetatywnego i też nie
      potrafią nic odradzić. wiek dojrzewania mam już dawno za sobą. podobno Peritol
      pomaga, ale lekarz nie chciał mi go przepisać, że względu na to, że jego
      zdaniem skutki uboczne jego przyjmowania nie są warte pozytywnych (senność,
      przybieranie na wadze). podobno Bellergot może zmniejszać tą dolegliwość,
      również działający antydepresyjnie (a więc dla mnei odpada) Seroxat. jeśli
      pocisz się tylko pod pachami, to mały problem, próbowałaś Exiatil i Antidral? a
      co ma powiedzieć ktoś, kto poci się na całym ciele i na twarzy? domyślasz się,
      jak to wygląda, nie wspomnę o chodzeniu zimą po dworze, jak jest się kompletnie
      mokrym. podobno pomaga picie naparu z szałwi, kąpiele z dodatkiem szałwi,
      pokrzywy, rumianku.
      • Gość: mimi Re: nadmierne pocenie IP: *.freezenet.pl / *.freezenet.pl 19.05.04, 17:58
        Hej ja tez mam taki sam problem jestem w kropce;( strasznie poca mi sie dlonie
        i stopy z przewaga na dlonie.Mam caly czas spocone i to okropnie!!wrecz z nich
        kapie:(mam juz 15 lat i nic nie pomaga,bylam u wielu lekarzy ale zaden nie
        wykryl nic do niedawna jeden z nich przepisal mi lek "Bellapan" ale biore go z
        umiarem i z 2tygodniowymi odstepami...pomaga ale nie dokonca rece poca mi sie
        ale mniej.Jest to dla mnie bardzo meczace gdyz trzymajac inna osobe za reke
        sprawia to obrzydzenie...:( czuje sie wtedy okropnie...!!nawet ciezko mi miec
        chlopaka:( wstyd mi i nie wiem co robic;(!!
    • Gość: Artur Re: nadmierne pocenie IP: *.sdh.sk.ca 12.03.04, 18:19
      Twoi lekarze nie maja racji: istnieje skuteczne leczenie przeciw poceniu sie
      pod pachami o ktorym pisalem przy okazji watku o czerwieniu sie oraz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=11298798&a=11307464
      • Gość: aneta Re: nadmierne pocenie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 21:34
        Błagam o pomoc! Mam 20lat strasznie sie pocę! Głównie pod pachami! Ale dłoni i
        plecow tez zwykle nie mam suchych! Oprócz tego mam nieświezy oddech, mimo że
        myję zęby kilka razy dziennie, stosuje tabletki przeciw nieświeżemu oddechowi,
        żuję gumy itd. Do tego dochodzi jeszcze trądzik! Czy te dolegliwości mogą mieć
        wspólna przyczynę? Do kogo powinnam się zgłosić o pomoc? Dermatolodzy nie
        pomagają! Dentysta też nic nie poradził oprócz plukania jamy ustnej ziołami!
        Nic mi nie pomaga. Z moja tarczyca jest wszystko w porzadku! Moi rodzice i
        rodzenstwo nie maja tego problemu! Dbam o higienę. Nie muszę chyba podkreślać
        jak bardzo komplikuje mi to życie, szczególnie na studiach. Wiem, że wpływa to
        negatywnie na moją osobowość. Każda rozmowa z kimś stanowi dla mnie problem.
        Błagam! Potrzebuję pomocy!
        • Gość: n.s. Re: nadmierne pocenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 01:09
          Pewnie przeczytalas tutaj o Antidralu. Mnie on pomogl spróbuj i Ty. Jest
          dostepny w aptece za ok. 14 zł. Z nieswiezym oddechem moze powinnas sie zgłosic
          do gastrologa. Jesli chodzi o trądzik to moze pomoc tylko dermatolog i jesli
          jest mocno nasilony przepisze Ci nawet hormony (pewnie pigulki Diane-35, ktore
          dzialaja rowniez antykoncepcyjnie) lub przepisze jakis antybiotyk. Nie łam sie
          nie jestes sama! Wierz mi, ze wiele osob zna ten bol. Wiem, ze to marne
          pocieszenie, bo takie problemy wplywaja na psychike i kontakty miedzyludzkie,
          ale zawsze. Bedzie dobrze, trzymaj sie!
        • Gość: aneta Re: nadmierne pocenie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 11:30
          Obawiam sie ze te dolegliwosci maja wspolna przyczyne i jestem powaznie chora,
          a nikt nie wie co mi jest. U gastrologa jeszcze nie bylam, to chyba dobry
          pomysl, skierowanie jest potrzebne?, dziekuje za wsparcie :)pozdrawiam
        • Gość: ja Re: nadmierne pocenie IP: *.sosnet2.pl 07.05.04, 19:43
          Aneto, mam dokladnie ten sam problem, pot+nieswiezy oddech. Co do potu, wlasnie
          nabylam Antidral i Peritol, dzis pierwsze dawki. Nieswiezy oddech-nic mi nie
          pomaga, na razie szukam pomocy na forach internetowych, ale copraz powazniej
          zaczynam mysslec o wizycie u gastrologa, bo podejrzewam ze dentysta nie pomoze.
          Pozdrawiam, jak widac nie jestes osamotniona w swoich problemach...
    • gosia1983 Re: nadmierne pocenie 12.03.04, 19:19
      Witaj!
      Ja również bardzo się pocę. Pod pachy, od 2 lat już, pomaga mi Antidral. Jest
      rewelacyjny. Niestety, na dłonie nic mi nie pomaga ;( Problem ten towarzyszy mi
      chyba od 12 roku życia, byłam u różnych lekarzy, rodzinnych, dermatologa, i
      tylko mogą powiedzieć "taka pani uroda". Dodam, że mam juz 21 lat więc wątpie
      żyby to było spowodowane dojrzewaniem. Aha dodam, że miałam robione badania na
      nadczynność tarczycy, wszystko w normie. Nie wiem co mam Ci polecić. Myślę, że
      powinnaś spróbować ten preparat w kulce Antidral (w aptece, koszt ok. 14 zl).
      Pozdrawiam
    • Gość: nie lubiąca siebie Jeszcze kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 22:51
      DZIEKUJE Wam serdecznie za pomoc!!!Jutro biegne do apteki po Antidral! Chyba
      nie jest na recepte?
      -Exiatil i Antidral-ktory lepszy? Szczerze mowiac pierwszy raz slysze te nazwy..
      -"Bellergot może zmniejszać tą dolegliwość,
      również działający antydepresyjnie"- u jakiego lekarza zdobyć receptę?
      Dermatolog?
      Jestem totalnie zrażona do tych lekarzy..Tak jak Gosi mowili mi, ze taka moja
      uroda...a mnie odbiera to radosc zycia...ci lekarze tego nie rozumieja i tylko
      mnie frustruja..ale chyba znacie ten ból..
      -A czy to, ze zaczelyscie sie nadmiernie pocic mialo jakis zwiazek z pierwszym
      w zyciu okresem? Bo u mnie bylo tak, ze ten koszmar zaczal sie jakies 2
      miesiace od pierwszej miesiączki. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek..(?)

Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz
      • gosia1983 Re: Jeszcze kilka pytań 13.03.04, 12:09
        Witaj,
        Czym się różni Antidral od Etiaxilu? Hmmm Na pewno ceną. Ten pierwszy ok. 14
        zl, a Etiaxil ponad 40 zl. Oba te środki są w kulce (ten drugi również w
        płynie, ale to do rąk i stóp), są dostępne oczywiście bez recepty w aptece. Ja
        stosuję juz Antidral ponad 2 lata i raczej go nie zmienie. Jestem z niego
        bardzo zadowolona. Myślę, że powinnac zacząć od Antidrala bo może dla Ciebie
        również będzie odpowiedni. Stosuj go wg ulotki, przed póściem spać, po umyciu i
        dokładnym osuszeniu. Nigdy na dzień i nigdy po goleniu! Na początku może
        szczypać, ale to minie.
        Tak, ja znam ten ból, jak lekarz mówi "to minie" i "taka pani uroda". Niedługo
        postaram się wybrac do kolejnego dermatologa, może wcześniej nie trafiłam na
        tego dobrego.
        Co do okresu w którym zaczęłam się pocić, nie było to związane z pojawieniem
        się miesiączki. Było to 3-4 lata wcześniej.
        Tak więc, polecam Ci ten Antidral i trzymaj się ciepło.
        Pozdrawiam
        • Gość: Domi Re: Jeszcze kilka pytań IP: *.a-inter.net 22.03.04, 22:09
          Hej! Tu jeszcze raz Domi. Wlasnie zastosowalam po raz pierwszy Antidral i
          starsznie mnie piecze i swedzi.. Czy to normalne i tak bedzie po kazdym
          zastosowaniu? Prosze napiszscie jak czesto go stosujecie, czy co trzy dni czy
          codziennie i czy stosuje sie rowniez normalnie w ciagu dnia zwykle
          antyperspiranty czy juz nie? Pozdrawiam:) PApa PS. ale swedzi.. fiu..
          • Gość: glut Re: Jeszcze kilka pytań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.04, 00:48
            bedzie lepiej, pierwsze dni najgorsze pozniej nawet nie zauwazysz
      • Gość: k. Re: Jeszcze kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 12:43
        czyzby natalia ?
      • Gość: mf Re: Jeszcze kilka pytań IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 09.05.04, 17:15
        dziewczymo! czy nie wpadlo ci do glowy ze jesli cos zaczelo sie po pierwszej
        miesiaczce to ma zwiazek z poziomem hormonow w twoim organizmie? moze poradz
        sie endokrynologa. kazdy lekarz moze przepisac bellergot ale ma on tyle dzialan
        niepozadanych (sennosc, biegunki, zaburzenia widzenia, zwolnienie akcji
        serca....) ze daj sobie spokoj...
    • Gość: cosmo Re: nadmierne pocenie IP: *.icpnet.pl 13.03.04, 16:21
      na wszelki wypadek zbadajcie sobie tarczycę bo przy nadczynności występuje
      nadmierne pocenie się
      • Gość: justa Re: nadmierne pocenie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 10:26
        Artur, ale ja akurat nie pocę się pod pachami, tylko w każdym innym miejscu :(
        tak więc wspomniana przez Ciebie metoda chyba nie ma zastosowania w moim
        przypadku. tarczycę chętnie bym zbadała, sama sugerowałam to lekarzowi, gdyż
        moja mama choruje na tarczycę (nie wiem, czy to rodzinne), a podobno nerwowość,
        nadmierne pocenie itd. to mogą być objawy problemów z tarczycą. niestety,
        lekarz mnie po prostu zbył, powiedział, że to mało prawdopodobne, żebym miała
        problemy z tarczycą (na jakiej podstawie?) i że niektórzy "po prostu tak mają"
        (pocenie). zresztą, tak samo jest leczony mój nieżyt nosa, widocznie medycyna
        nie ma mi nic więcej do zaoferowania :( ja już nie wiem, chcą, żeby przyjść do
        nich prywatnie?
        • Gość: Artur Re: nadmierne pocenie IP: *.sdh.sk.ca 15.03.04, 15:27
          Leczenie operacyjne o ktorym pisalem pomaga na pocenie w gornej czesci ciala
          tzn mozna poprawic sytuacje w zakresie twarzy, rak i torsu - nie tylko pod
          pachami. A hormony tarczycy lekarz powinien byl zbadac. Moze mial zly dzien.
          Zdarza sie. Sprobuj jeszcze raz albo nawet z innym lekarzem.

A o niezytach nosa juz kilka razy pisalem przy roznych okazjach w watkach typu
          zatkany nos itp. Moze jeszcze je znadziesz wyszukiwarka.
          • Gość: Krzys Re: nadmierne pocenie IP: *.freedom2surf.net 17.03.04, 11:50
            A byles kiedys na saunie ? Polecam. Przejdzie na pewno.
    • neronka Do Justy 17.03.04, 17:47
      Nie dawaj się zbywać lekarzom w sprawie tarczycy.
      Zrób hormony odpłatnie- to koszt ok. 20 zł za 1 hormon- musisz mieć wyniki TSH,
      FT3 i FT4. Jeśli będą poza normą to masz kłopoty z tarczycą i może być to
      związane z poceniem się.
      Tarczyca u kobiet jest dziedziczna i jest to udowodnione.
      A młody wiek nie ma tu nic do rzeczy. Młodzi tez chorują i niestety jest to
      gorszy rodzaj chorób niż u osób starszych u których są większe wahania
      hormonalne.
      Jak zrobisz wyniki to daj znać.
      Jeśli jesteś z Gdańska mogę też doradzić dobrego endokrynologa.
    • Gość: Ola Re: nadmierne pocenie IP: 212.244.173.* 18.03.04, 11:02
      Może to być nadczynność tarczycy
    • Gość: mvb Re: nadmierne pocenie IP: 213.39.77.* 18.03.04, 12:59
      dorzucam się do czyjejś rady o hormonach, ale zanim zaczniesz grzebać w
      układzie hormonalnym, przemyśl zastosowanie jakiejś rozsądnej diety
      oczyszczającej - w sam raz na wiosnę:). Dzięki potowi orgaznim usuwa toksyny -
      może Twoja nadmierna potliwość to skutek nagromadzenia w organiźmie świństewek?
      Zajrzyj na forum prywatne zdrowie - medycyna naturalna, tam jest kilka wątków
      dotyczących oczyszczania organizmu. Myślę, że rozsądniej jest zacząć od tego,
      niż używania środków anty, bo zahamowanie wydalania toksyn może mieć naprawdę
      przykre efekty:(
      Życzę suchości!

m
    • Gość: Domi Re: nadmierne pocenie IP: *.a-inter.net 22.03.04, 16:04
      Cześć! Ja też bardzo się pocę, a pod pachami mam zawsze mokro.. To bardzo
      krępujące.. Byłam u lekarza, powiedziano mi że może to brak witamin i
      przepisano mi witamine D i zestwa witamin, i że może się to brać z nerwów.
      Witaminy witaminami, ale pocę sie nadal.. Dzisiaj ide do Apteki po Antidral,
      ponieważ od wielu osób słyszalam że jest rewelacyjny, no zobaczymy. Pozdrawiam
      wszystkich:) PA
      • Gość: nie lubiaca siebie Re: nadmierne pocenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 19:41
        Ci "lekarze" nieziemsko mnie denerwuja! W ogole nie mozna na nich
        liczyc..Chybaze zobacza troche kasy to moze, ewentualnie, laskawie cos
        doradzą...Cale szczescie sa i normalni, pomocni ludzie. W tym momencie jeszcze
        raz podziekowania dla Gosi, ktora polecila mi Antidral. Ten srodek naprawde
        pomaga! Mimo iz nadal mnie troche piecze i swedzi to daje rade. W koncu mam
        dowolny wybor w kupowaniu bluzek! Nie musze sie obawiac o mokre plamy! Jestem
        normalnie w 7 niebie, bo bardzo, bardzo ciesze sie, ze pozbylam sie, a raczej
        zakamuflowalam ten najbardziej enujący w moim zyciu problem!
    • Gość: Nie lubiaca siebie Do Domi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:12
      Domi, ale czytalas/es, zeby stosowac to na noc...? Mi sie robily na poczatku
      spore podraznienia, ale teraz uzywam Antirala troszke oszczedniej (tzn. mniej
      nakladam) i jest troszke lepiej, ale i tak swedzi niesamowicie. Aha no i trzeba
      pamietac zeby nie golic paszek przed uzyciem. Uwazaj tez na koszulke/pizamke
      czy inne ubrania, bo antidral je odbarwia.
      Pozdrawiam!
      • Gość: Domi Re: Do Domi IP: *.a-inter.net 23.03.04, 11:43
        Wiecie co, wczoraj na noc zastosowalam ten Antidral, pieklo i swedzialo
        niesamowice,az ciezko bylo wogole zasnac, ale mysle ze to po tym ze rano tego
        samego dnia ogolilam pachy, a z tego co tu czytalam to po goleniu trzeba
        conajmniej dwa dni odczekac. Efekty? Wlasnie wrocilam z zakupow, gdzie sie
        niezle nabiegalam i poprzymierzalam mnostwo ubran i co? SUCHE PACHY!!! Gdzie
        normalnie "plywalabym pod pachami". Naprawde jestem w szoku:) Biore tez
        witaminy, a glownie witamine D poniewaz zaprzyjazniona lekarka powiedziala ze
        brak tej witaminy moze wplywac na nadmierne pocenie.. Za tydzien wybieram sie
        na podstawowe badania, tzn krew, mocz itd... Bede z Wami w kontakcie:) Papa
        • Gość: N Re: Do Domi IP: *.proxy.aol.com 30.05.04, 21:14
          ja stosuje Antidral od 3 dni..dziala!!!stosuje pod pachy i dlatego pierwszy raz
          w zyciu w maju mozna mnie zobaczy na krotki rekaw w kolorowych bluzkach, a nie
          jak zwykle w bluzkach na ramiaczkach w kolorze czarnym. ale niestety dlonie i
          stopy-bez zmian.dlaczego musimy sie tak meczyc?pozdrawiam. paaaa
      • Gość: Domi Re: Do Nielubiaca Siebie IP: *.a-inter.net 23.03.04, 13:12
        Hello:) Nie Lubiaca Siebie uzywasz tego codziennie czy co pare dni? A w ciagu
        dnia nakladasz zwykly antyperspirant czy juz nie? Ciekawe czy po jakims czasie
        skutecznosc nie zmaleje.. Narazie jestem bardzo zadowolona:)) Milego dnia:) Papa
        • Gość: nielubiaca siebie Do Domi:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 17:37
          Ja uzywam tego codziennie, ale tez jestem w tym wszystkim nowicjuszką, bo
          uzywam Antidrala od niedawna. Nie chce go pewnego dnia nie uzyc, bo boje sie,
          ze sie spoce, a nienawidze tego! Rano uzywam normalnego antyperspiranta..nie
          wiem czy to dobrze, ale chce zeby ladnie pachnialo:) Ponoć skutecznosc
          Antidrala nie moze zmalec, jezeli bedziesz go regularnie stosowac. Nie wiem
          dokladnie jak z tym jest, ale jak nałozysz antidral to jakies krysztalki
          zablokuja Ci gruczoly potowe i dlatego sie nie pocisz. To wszystko sie wymywa
          przy myciu, dlatego wciaz trzeba uzywac Antidrala (to czy codziennie czy co 2-3
          dni zalezy pewnie od intesywnosci pocenia)
          Trzymaj sie!
    • zzztop Re: nadmierne pocenie 23.03.04, 00:57
      Uważam, że głupio robisz stosując ten środek. Teraz, kiedy pozbędziesz się
      przykrych objawów, pewnie już nie pofatygujesz się zrobić odpowiednich badań.
      Takie jest moje zdanie. Pamiętaj o nich, bo jeśli to sprawa hormonalna, to
      obudzisz się z rączką w nocniku... Nie zapominaj też, że całkowite zahamowanie
      wydalania potu prowadzi do zatrzymania wydalania toksyn. Rozumiem, że
      psychicznie czujesz się teraz dużo lepiej, to bardzo istotne, ale zanim
      oddalisz się od nas na falach radości, czego Ci życzę, zapisz sobie w
      kalendarzu, że musisz iść na badania
      • Gość: Domi Re: zzztop IP: *.a-inter.net 23.03.04, 13:16
        Witam:) Oczywiscie ze wybiore sie na badania, ide za tydzien na podstawowe,
        takze sama jestem ciekawa czy cos faktycznie wyniknie z tych badan czy po
        prostu nic.. A Ty stosujesz Antidral czy nie? Pozdrawiam serdecznie:)
      • Gość: Teresa Re: nadmierne pocenie IP: *.net-serwis.pl 23.03.04, 13:49
        dokladnie tak, zzztop!
        U niektórych osób wydzielanie potu przebiega intensywniej niż u innych -
        przyczyną nadmiernej potliwości mogą być choroby takie jak otyłość, cukrzyca,
        choroby tarczycy, zaburzenia hormonalne - tu trzeba sprawdzic.
      • gosia1983 Do "Nie lubiącej siebie" i Zzztopa ;) 24.03.04, 17:48
        Bardzo się cieszę, że Antidral również Tobie pomógł. Ale nie zostawiaj tak
        tego, idź i zrób badania tak jak wspominał tu Zzztop. Mam nadzieję jednak, że
        jesteś w pełni zdrowa.

Do Zzztopa- Widzę, że jesteś bardzo zorientowany w tym temacie, więc mam do
        Ciebie pytanko. Wspominasz tu, że powodem nadmiernej potliwości mogą być
        problemy hormonalne. Mi strasznie pocą się dłonie i pachy (stopy tylko latem).
        Byłam z tym u lekarza, zrobiłam podstawowe badania (mocz, krew, cukier, usg
        serca) oraz poziom hormonu TSH. Wszystkie wyszły bardzo dobrze. Dodam, że
        zaczęłam późno miesiączkować. Czy powinnam w takim razie zrobić jeszcze inne
        badania hormonalne? Bardzo proszę o odpowiedź.
        Pozdrawiam
        • martini_very_bianco Re: Do "Nie lubiącej siebie" i Zzztopa ;) 24.03.04, 19:48
          hehehehe, ZZZZZZtop to dziwczynka o wdzięcznym imieniu Zosia:). Ale jesteśmy
          zbliżone w poglądach, ja też twierdzę, że leczenie objawowe nie ma sensu. Co
          powinnaś zrobić z hormonami - szczerze mówiąc, nie wiem, i nie sądzę, żeby
          Zośka wiedziała, bo to dla nas już za mądre:)))). Ale jeśli napiszesz w
          nagłówku, że to do Artura, na pewno uzyskasz mądrą odpowiedź, bo o ile mamy z
          Arturem odmienne poglądy w kwestii metod leczenia:))))), to ja niezmiennie
          podziwiam jego ogromną wiedzę i doceniam, że się nią z nami dzieli!
    • Gość: nie lubiaca siebie sauna??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 17:40
      korzystanie z sauny naprawde pomaga??? nigdy nie bylam kilka razy pod rzad w
      saunie i nie wiem..a po jednorazowym pobycie zadnej zmiany nie zauwazylam.
      • Gość: Domi Re: Do Nielubiaca Siebie IP: *.a-inter.net 23.03.04, 18:42
        Dzieki za informacje:) Pozdrawiam serdecznie:)
        • Gość: gOSIA Re: Do Nielubiaca Siebie IP: 83.144.70.* 23.03.04, 19:07
          hEJ!!!!!!!!!!!
          mAM ten sam problem co i Wy.Istny koszmar to nadmierne pocenie,w zasadzie mam
          to od zawsze ale sądzę że po 13 roku życia [pewno wpływ na to miało dojrzewanie
          albo po prostu zaostrzyło objawy]dolegliwość galopuje ,paradokslane jest to że
          nie pocą mi się dłonie ani stopy "tylko"cholernie twarz i plecy o pachach nie
          wspomnę!!!!!! Leje się ze mnie strumieniami to deprymujące!!Generalnie byłam u
          bardzo dobrych dermatologów i nie ma na to leków ,botox [drogi jak cholera i
          żeby było śmieszniej zabieg jest tzw łączonym pachy+dłonie sami rozumiecie poci
          mi się tylko 1 część ciała "zdolna" do zabiegu] .Nie wiem już co robić nie mam
          nadczynności tarczycy choć jestem bardzo nerwowa itd ale TSH wyszło mi
          najlepsze jakie może być .Mód dermatolog drąży dalej ,wiem że tarczyca może nie
          dawać żadnych oznak nieprawidłowości dopóki nie pojawią się guzki itd.Dostałam
          skierowanie na usg tarczycy a także badania atpo mam nadzieję że dobrze
          napisałam i na coś jeszcze ,także odezwę się co i jak .W każdym razie Pani
          doktor powiedziała że badanie TSH jest najbardziej miarodajne ale ponieważ
          moja dermatolog drążyła temat lekarka endokrynolog[uprawniona do tego] zleciła
          inne badania.Poczekam i zibaczymy.Ale miło że nie jestem sama pozdrawiam
    • martini_very_bianco Re: nadmierne pocenie 23.03.04, 19:50
      Jeżeli wszystkie metody zawiodły, spróbuj diety oczyszczającej organizm z
      toksyn- ostatnio ją propaguję tutaj, bo widzę, że się sprawdza. Szczegóły
      znajdziesz na forum prywatnym zdrowie - zioła lub medycyna naturalna.
      Trzymaj się! A jeżeli narzekasz na zapach, chociaż o tym nie pisałam, polecam
      dezodoranty Vichy - drogie, ale nie zatkają Ci zupełnie gruczołów potowych, bo,
      jakby nie było, trochę go musi z nas wypływać!
      • Gość: gOSIA Re: nadmierne pocenie IP: 83.144.70.* 24.03.04, 13:39
        bYŁAM DZIŚ u lekarza i z moją tarczyca ok mam bardzo dobre wyniki.A propo diety
        oczyszczajacej to ja jestem na niskotłuszczowej ale generalnie przechodziłam
        oczyszczanie w zeszłym roku i bez rewelacji
        • martini_very_bianco Re: nadmierne pocenie 24.03.04, 15:23
          niskotluszczowa to nie to samo, co oczyszczjaca. A oczyszczajaca - moze troszke
          zle przeprowadzona? Kilkunastu moich znajomych sie za to zabralo i w kazdym
          przypadku dalo efekty, ale przyznaje - wymaga to przynajmniej 6 tygodni
          samozaparcia i duuuuzej motywacji, dlatego tez w dalszym ciagu chodze
          nieoczyszczona:))))
          • Gość: gOSIA Re: nadmierne pocenie IP: 83.144.70.* 25.03.04, 17:17
            jEŚLI PODASZ MI ANMIARY TO Z CHĆECIĄ SKORZYSTAM .MAM WPRAWĘ A I SILĄ
            WOLĘ .Propo tego oczyszczania to stosowałam preparat thalgo oraz algi i jeszcze
            inne rzeczy.Czułam się uwolniona z toksym miałam fenomenalne wyniki badań ale
            niestety pocenie jak było tak i jest.HM jeśli chodzi o zapach potu to właśnie
            to to jest bezzapachowe co innego pod pachami ale ja zawsze dbam o higienę
            także nie jest to dokuczliwe dla nikogo poza mną!!!
            Nie wiem chyba nie leczą nasi lekarze nadczynności gruczołów
            apokrynowych.pozdrawiam serdecznie
            • Gość: Domi Re: nadmierne pocenie IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 07:44
              Wiecie co, od czterech dni biore witaminy,w szczególnosci witamine D (wg mojej
              lekarki może to być przyczyną nadmeirnego pocenia i uderzeń gorąca) i pocę się
              o wiele mniej. Biore Vitacalvit i zwykle witaminy ktore zawieraja
              mikroelementy. Przyczyna nadmeirnego pocenia moga byc rowniez stany
              emocjonalne, duzy stres itp. I to rowniez w moim przypadku prawda, poniewaz
              studiuje i przechodze przez ciezkie egzaminy jeszcze bardziej zaczelam sie
              pocic. Teraz biore witaminy, stosuje Antidral pod pachy, jestem po egzaminach
              wiec nie mam juz stresu i naprawde ale poce sie o wiele mniej, a pod pachami
              dzieki Antidralowi - wogole:) Sprobujcie:)) Pozdrawiam PApa
              • Gość: Domi Re: nadmierne pocenie IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 08:56
                Czy ktos kto zna sprawdzona oczyszczajaca organizm diete moglby ja podac tu na
                forum? Bylabym bardzo wdzieczna:)
            • martini_very_bianco Re: nadmierne pocenie 29.03.04, 19:14
              Gosiu, pewnie tego nie przeczytasz, ale nie zauważyłam, że prosisz o
              namiara:)). Mnie można znaleźć pod gazetowym adresem, ale w kwestii
              oczyszczania wątroby dużo Ci nie pomogę, bo nie mam własnych doświadczeń - mogę
              co najwyżej powiedzieć, co tam z pozycji widza wypatrzyłam. Niedawo był tu
              wątek o oczyszczaniu, w którym ci doświadczeńsi ode mnie dzielili się uwagami,
              podobne wątki są też na forach zioła i medycyna naturalna (fora prywatne--
              >zdrowie).

Zazdroszczę motywacji! Pozdrufffka!

Martini
              • Gość: Gosia Re: nadmierne pocenie IP: *.chello.pl 09.04.04, 14:04
                Hej !!Problem naprzykład jeśli chodzi o kąpiele jest taki że ja nie posiadam
                wanny tylko kabinę a więc nici z tego aczkolwiek poszukam sobie na forach
                które wwymieniłaś [a tak przy okazji fenomenalna ksywka.]Pozdrawia ,jeszcze się
                odezwę.
    • witoldka Re: nadmierne pocenie 29.03.04, 18:48
      Od lat mam ten sam problem i stosuje antyperspiranty. Jakis czas temu
      przeczytalam, ze zablokowywane kanaly potowe moga wplywac na brak wydalania
      toksyn, a tym samym tworzą sie torbiele na jajnikach. Wtedy zbagatelizowalam
      problem. Przed około poł rokiem dowiedzialam sie, ze mam torbiel na jajniku,
      ktora nie jest do konca zdiagnozowana (endometrialna, czy inna...). Martwie
      się, czy antyperspiranty stosowane przeze mnie od lat nie zrobily swoje...
      Pozdrawiam
      W.
      • martini_very_bianco Re: nadmierne pocenie 29.03.04, 19:18
        Na brak wydalania toksyn to wpływają na pewno, doświadczyłam na własnej skórze,
        natomiast czy bezpośrednio powodują powstanie torbieli - nie sądzę, ale te
        toksyny na pewno się tego przykładają. Trzeba by pocztać. Nie wiem, ile
        przypadków musi zostać potwierdzonych klinicznie, żeby coś zakwalifikowano jako
        efekt uboczny, moze to tylko są podejrzenia? Jak by nie było, zaleganie toskyn
        w organiźmie to nie jest nic fajnego...
      • Gość: Nie lubiaca siebie Re: nadmierne pocenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 20:37
        Ale przeciez wydalanie potu, a tym samym toksyn, nie występuje tylko pod
        pachami. Przeciez poci sie cale cialo i te toksyny powinny
        jakos 'wychodzic'...W każdym razie jeśli blokowanie gruczołów potowych poprzez
        antyperspiranty prowadzi do powstania torbieli na jajnikach to bardzo, bardzo
        niedobrze, bo stosuje je od wielu lat i nawet nie zdawalam sobie sprawy, ze to
        moze miec takie konsekwencje.
        • Gość: Domi Re: nadmierne pocenie IP: *.a-inter.net 01.04.04, 11:55
          Hej! To mnie teraz niezle przestraszyliscie z tymi torbielami! Nie pomyslalabym
          ze moga byc takie skutki odkladania toksyn w organizmie. Sklaniam sie do
          pogladu - Nilubiacej Siebie - przeciez wlasnie poci sie cale cialo i pot
          wychodzi czy to na plecach, klatce piersiowej, a hamowanie pocenia
          antyperspirantami powoduje jedynie zahamowania tej przykrosci jedynie pod
          pachami. Napiszcie co o tym wogole sadzicie, moze ktos czytal o tym cos
          wiecej... Pozdrawiam Papa
          • Gość: Myśka Re: Antidral do bani!?!? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.04.04, 20:25
            Użyłam go 2 razy i nic mi nie dał!...może minimalnie, ale i tak są te cholerne
            plamy potu pod pachami!! Może są jakieś różne rodzaje tego Antidrala? Ja mam w
            płynie...użyłam raz na noc, a 2 raz rano...bosze ja się załamię...:(
            • Gość: Marcin Re: Antidral do bani!?!? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 10:23
              uzywaj antidralu tylko na noc poniewaz w dzien pot wypluka plyn i nic to nie daje z drugiej srony ciekawy jestem dlaczego tego nie pisza na opakowaniu
        • Gość: justy Re: nadmierne pocenie IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.04.04, 21:46
          "Ale przeciez wydalanie potu, a tym samym toksyn, nie występuje tylko pod
          pachami. Przeciez poci sie cale cialo i te toksyny powinny
          jakos 'wychodzic'."

toksyny wydalaja z organizmu przede wszystkim nerki, a nie pot.
    • Gość: Krystynaopty1 Re: nadmierne pocenie IP: *.elpos.net 02.04.04, 21:27
      Gość portalu: nie lubiąca siebie napisał(a):

> Czym spowodowane jest nadmierne pocenie? Bylam u dwoch lekarzy (rodzinny i
      > dermatolog) i obydwoje powiedzieli, ze temu sie nie da zaradzic, ze okres
      > dojrzewania itp. Mam 18 lat z nadmiernym poceniem mecze sie juz 5 lat! I
      > watpie zeby to bralo sie ot tak z niczego..Jak sie tego pozbyc?!

Sprawa jest dość skomplikowana, a problem zaczyna się... na talerzu.
      Specyficzny rodzaj diety powoduje bardzo wiele różnych zaburzeń,
      m.in. również nadmierne pocenie. Oto list nt. i odpowiedź lekarza
      optymalnego. Może Ci się przyda...
      -------------------------------------------Cytat z pisma "Optymalni"

Mam 33 lata i od szkoły podstawowej dręczy mnie potliwość dłoni i stóp.
      Żaden z " normalnych" lekarzy nie potrafi mi pomóc, tzn. podają
      dwa sposoby albo operacja zwana sympatektomią, albo wstrzykiwanie
      co 6 miesięcy TOKSYNY BOTULINOWEJ (jadu kiełbasianego), który to blokuje
      ponoć wydzielanie acetylocholiny odpowiedzialnej za uruchamianie gruczołów
      potowych. Latem jest to tak intensywne, że naskórek schodzi mi płatami.
      Nocą gdy śpię i po przebudzeniu rano nie mam tego problemu ale wystarczą
      najmniejsze emocje i już przez cały dzień mam mokre dłonie i stopy.
      Bardzo proszę o pomoc staram się żywić optymalnie i dzwoniłem do
      kilku lekarzy optymalnych w tej sprawie (nie z Jastrzębiej Góry) zalecają
      mi oni prądy selektywne lecz problem jest w tym, że jedni mówią, że mają to
      być prądy S inni, że prądy PS. Dlaczego ich diagnozy są sprzeczne?
      Bardzo, bardzo proszę o pomoc!!!!

"viper 126p"
      -----------------------------------------------------------

Pański list otrzymaliśmy niedawno i zdążyliśmy już na ten temat rozmawiać
      telefonicznie, jednak wydaje mi się on dość ciekawy i nie był jeszcze
      poruszany na łamach miesięcznika. Choroba opisywana przez Pana to potnica,
      w której podstawowym patomechanizmem jest nadmierna aktywność gruczołów
      potowych, a w okresie nasilenia nakłada się spełzanie naskórka. Jest to
      rzadka dolegliwość i nie ma na nią skutecznych leków. Żywienie optymalne
      usuwa szybko większość chorób, jednak w sytuacjach, gdy trwają one
      kilkadziesiąt lat może dojść do utrwalenia zaburzeń w obrębie autonomicznego
      układu nerwowego i wtedy warto zastosować prądy selektywne w celu ich
      usunięcia.
      Aby znaleźć odpowiedź, jaki rodzaj prądu zastosować należy zawsze przyjrzeć
      się fizjologii chorego narządu lub układu.
      Gruczoły potowe są jednym z ważniejszych elementów układu termoregulacji
      człowieka i w czasie przegrzania organizmu dochodzi do zwiększania ich
      aktywności.
      Parowanie potu powoduje oddawanie temperatury otoczeniu i w ten sposób
      zapobiega przegrzaniu, co mogłoby to doprowadzić do niebezpiecznych
      powikłań.
      Również poważną rolę w utrzymaniu odpowiedniej temperatury odgrywają drobne
      naczynia krwionośne, które rozszerzają się wraz ze wzrostem temperatury,
      a kurczą przy jej spadku, co zapobiega nadmiernemu wychłodzeniu krwi.
      Oba te mechanizmy wykorzystywane są jednocześnie i dlatego przy wzroście
      temperatury ciała skóra robi się rumiana i wilgotna od potu. Obserwować to
      można np. w stanach chorobowych przebiegających z gorączką albo u osób
      zdrowych w saunie.
      Mimo, że obie reakcje zachodzą jednocześnie to ich neuronalna kontrola
      przebiega odmiennymi torami.
      Pobudzenie wydzielania potu następuje drogą włókien układu sympatycznego,
      w których mediatorem synaptycznym jest acetylocholina, a proces ten jest
      regulowany przez podkorową część mózgu nazywaną podwzgórzem.
      Im wyższa jest temperatura krwi dopływającej do podwzgórza, tym silniejsze
      wydzielanie potu.
      Naczynia krwionośne skóry również reagują na impulsację sympatyczną jednak
      ta powoduje ich obkurczenie. Właśnie z tego powodu ludzie w stanach
      pobudzenia emocjonalnego robią się bladzi i spoceni.
      Z powyższych faktów nietrudno będzie, więc wywnioskować, że stosując
      prądy S pobudzające układ sympatyczny można co najwyżej osiągnąć
      zmniejszenie przepływu krwi przez skórę, ale nie spowoduje to zmniejszenia
      aktywności gruczołów potowych.
      W przypadku nadmiernej potliwości korzystny efekt mogą dać prądy PS, ale nie
      stosuje się ich w miejscu wystąpienia objawów, czyli w Pańskim przypadku rąk
      i stóp, tylko na centralny układ nerwowy, ponieważ tutaj znajduje się
      nadrzędny mechanizm kontroli wydzielania potu.
      Podawane przez Pana "konwencjonalne" metody leczenia należałoby odstawić.
      Sympatektomia jest operacją okaleczającą i nie zawsze dobrze się udaje.
      Usunięcie unerwienia pewnych obszarów ciała może okazać się niekorzystne
      a wręcz szkodliwe w późniejszym czasie. Stosowanie zastrzyków z botuliną
      nie może przynieść wręcz żadnych efektów, a sam środek jest silną trucizną
      i jego stosowanie nie jest w 100% bezpieczne, dodatkowo jest to terapia
      kosztowna.
      Botulina rzeczywiście hamuje wydzielanie acetylocholiny, ale według mojej
      wiedzy dotyczy to tzw. płytki motorycznej, czyli zakończeń
      nerwowo-mięśniowych i dlatego stosuje się ją u osób z niedowładami
      spastycznymi.
      W Pańskim przypadku leczenia należałoby rozpocząć raczej od metod
      bezpieczniejszych. Do takich należą: stosowane jest od dawna (obecnie
      dochodzą w zapomnienie) kąpiele, których efekty są często bardzo dobre.
      W nadmiernej potliwości dodaje się do kąpieli korę dębu, igliwie sosnowe lub
      nadmanganian potasu. Korzystne może być również wykonywanie zabiegów
      z 20% chlorkiem glinowym w 80% bezwodnym alkoholu, który nakłada się
      na ręce i stopy na 6 godzin i przykrywa folią.

Z poważaniem
      Lek. med. Przemysław Pala
      -------------------------------------Koniec cytatu.

Krystyna
      • Gość: are Re: nadmierne pocenie IP: *.clubnet.pl 20.05.04, 03:10
        ...a pozniej idz na porade do OptyKrystyny ktora sie tym zajmuje i dolacz do
        sekty optymalnej ;)
    • marchewunia Re: nadmierne pocenie 04.04.04, 19:57
      Więc jak z tym Antidralem??:(
      • Gość: lily Re: nadmierne pocenie IP: 212.191.80.* 09.04.04, 13:28
        Cześć!
        Proszę o radę.Mam problem z poceniem, głównie na stopach,czasem dłonie i pachy
        ale raczej jest to umiarkowane.Jeśli chodzi o stopy to sobie nie radzę, nie
        pomagają żadne kosmetyki.Nie miałam jeszcze kontaktu z Antidralem, i
        zastanawiam się czy on się nadaje również do stóp.?
        Myślę też o badaniu hormonów, ale nie wiem do jakiego lekarza się zgłosić,jakie
        hormony i jakie są koszta, bo wątpię czy jest szansa mieć takie badania na
        konto NFZ.Z góry dzięki za porady.
        • martini_very_bianco Re: nadmierne pocenie 10.04.04, 23:44
          hmmmm. Moim zdaniem, najrozsądniej będzie, jeśli po prostu przeczytasz to, co
          tu różni forumowicze napisali przez ostatni miesiąc... w tym wątku jest 50
          postów i na pewno ich lektura coś Ci wyjaśni, a obawiam się, że wyciągu treści
          z powyższej dyskusji nikt dla Ciebie nie zrobi:((((

16%VOL
          22%VAT
          • Gość: lily Re: nadmierne pocenie IP: 212.191.80.* 13.04.04, 22:00
            Masz rację, przeczytanie tego wątku,<nie ukrywam długiego> dało mi kilka
            wzkazówek, ale w dalszym ciągu nie wiem czy Antidral może być używany do stóp,
            bo większość osób wypowiada się na temat pocenia pod pachami.Nic, chyba kupię w
            końcu ten specyfik,może w moim przypadku też okaże się pomocny ,choć powoli
            tracę nadzeję że coś okaże się skuteczne....pozdrawiam.
    • Gość: Marcin Re: nadmierne pocenie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 10:04
      Jesli pocisz sie pod pachami kup sobie w aptece ANTIDRAL LUB ETIAXIL i stosuj to tylko na noc napewno pomoze
      • Gość: mala Re: nadmierne pocenie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.04.04, 19:23
        mam pytanie, czy po zastosowaniu antidralu ktos mial objawy typu "bąbelki" pod
        pachami? nie wiem, czy to normalne, ale wynalzaczość nie zawsze jest zbawienna,
        wiec prosze o odpowiedz...a i jeszcze jedno pytanie...czy wam tez "wypalilo"
        pidzamy? bo teraz ten srodek w miare tani okazal sie bardzo szkodliwy dla
        mojego portfela:( niestety pidzama jest cala biala w okolicach pach...no i
        swedzenie, pieczenie rozumiem ze sa normalnymi objawami, ale te babelki...co to
        jest? i jesli to "cos" jest grozne, no to chyba sie zalamie bo pierwszy raz cos
        pomoglo na pocenie sie, a tutaj taki numer...
        • Gość: S Re: nadmierne pocenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 22:28
          Antidral odbarwia odziez, trzeba uwazac, albo spac w nienowych
          pizamach/koszulkach. Co do babelkow to nie wiem...Ja nie mam. Za to CHOLERNIE
          MNIE SWEDZI!!! czasem wychodze z siebie tak bardzo mnie swedzi.
          Moze Exiatil bylby dla Ciebie lepszy?
          • fka1 Re: nadmierne pocenie 16.04.04, 22:22
            WOW, dziekuje bardzo za namiar na antidral. jest rewelacyjny - przy czynnosciach
            zwykle wywolujacych istny potop - teraz pod pachami suchutko:)) (i byloby
            cudownie zupelnie gdyby nie to swedzenie- ale mam nadzieje, ze z czasem sie
            jakos unormuje, bo dopiero kilka dni uzywam). a wlasnie - czy uzywacie
            codziennie, czy jak na opakowaniu zalecaja. bo obawiam sie ze jeden dzien nie
            uzyje i po super efekcie.
            • Gość: Domi Re: nadmierne pocenie IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 09:15
              Ja na poczatku stosowalam Antidral codziennie, ale po jakims tygodniu zaczelam
              stosowac co 2,3 dni i wystarczy, nie poce sie pod pachami i zawsze mam
              suchutko. Dodam ze pocilam sie bardzo mocno. Antidral jest rewelacyjny. Trzeba
              jednak uwazac na golenie paszek, najlepiej dwa dni po goleniu nie stosowac
              Antidralu a nie bedzie pieklo i swedzialo:)
              • Gość: Domi Re: nadmierne pocenie IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 09:17
                Dodam jeszcze ze przy dluzszym stosowaniu Antidralu wystarczy aplikacja dwa
                razy w tygodniu, a pozniej nawet raz w tygodniu:)
                • Gość: Zofia Re: nadmierne pocenie IP: *.ip-pluggen.com 17.04.04, 13:27
                  Jesli zablokowanie JEDNEGO zrodla pocenia sie ma prowadzic do torbieli
                  jajnikow, to ja powinnam miec jajniki pelne torbieli!

WCALE sie nie poce. Moge lezec na rozpalonej plaży i moja skóra nie zrobi sie
                  nawęt wilgotna. Nie czuje potrzeby picia choc oczywiscie zmuszam się, bo wiem
                  że to dobre dla zdrowia.

Dlaczego toksyny mialyby atakowac jajniki, tego zupelnie nie rozumiem.
                  Przeciez tak samo dobrze moga zatruwac mozg, ze nie funkcjonuje jak trzeba?

A dlaczego watroba jesli dziala normalnie, nie filtruje tych toksyn ?
                  Przeciez to wątroba powinna "wysiąść" od nadmiaru toksyn, nie jajniki...
              • Gość: szczęśliwa:) Re: nadmierne pocenie IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 06.05.04, 16:06
                nareszcie mi coś pomogło!!!!!DZIĘKI WIELKIE WSZYSTKIM CO POLECALI ANTIDRAL!!
                pociłam się strasznie,nie miałam nadwagi,zaburzeń hormonalnych,myłam się (chyba
                jak każdy:)codziennie,o stosowaniu wszelakich antyperspirantów nie wspomne.I
                NIC!!nie było chyba takiego antyperspirantu ,którego nie używałam.UWIERZCIE
                MI:TE WSZYSTKIE:REXONY,FA,ADIDASY,SECRETY,ITD. NIC ALE TO NIC MI NIE
                POMAGAŁY.TYLE FAJNYCH BLUZEK LEŻAŁO PRZEZ CAŁY CAS W MOJEJ SZAFIE.ALE JAK TU
                ZAŁOŻYĆ JAK I TAK ZA 5 MIN BĘDZIE TEN NIESZCZĘSNY"MOTYLEK".ZA
                PRZEPROSZENIEM ...O PUPE ROZBIĆ.DRUGI RAZ GO UŻYŁAM DOPIERO A JUŻ SUCHUTKO POD
                PASZKAMI:) NARESZCIEEE.JESZCZE RAZ DZIĘKI WIELKIE.ŻYCZE POWODZENIA W ZMAGANIU
                SIĘ Z TYM DRĘCZĄCYM....POCENIEM.PAPABĘDZIE DOBRZE:)
    • Gość: Bogusia Re: nadmierne pocenie IP: 81.210.100.* 18.04.04, 00:05
      Sprawdż tarczycę,badanie krwi na TSH
      • Gość: Paweł Re: nadmierne pocenie IP: *.wroclaw.mm.pl 29.04.04, 11:57
        Witam wszystkich. Ten problem dotyczy równiez mnie. Mam 36 lat i od kiedy
        pamietam, zawsze intensywnie pociły mi sie dłonie, stopy i pachy. Problem tak
        mnie dołował, że przed 10 laty zdecydowałem się na opisany w którymś z postów
        zabieg ETS czyli sympatektomii (podcięcia nerwów). Minęło jak ręką odjął na
        prawej dłoni. Problem pozostał jednak w innych miejscach. Nie polecam nikomu
        tego zabiegu, ponieważ wiąże się on z powikłaniami (zespół Hornera - opadnięcie
        powieki oraz cierpienia spowodowane sama operacją. W takich przypadkach jednak,
        jak mój nie pomagały żadne leki stosowane zewnętrznie. Wczesniej nikt z lekarzy
        nie wspomniał mi jednak nic o tarczycy. Czy poza nadmierną potliwością wywołuje
        ona jakieś inne objawy?
        Spróbuję kupić sonie Antidral. Czy słyszeliście również o leku o nazwie Peritol
        w tabletkach ?
        Pozdrawiam wszystkich, widzę, że to szerszy problem. Trzymajcie się
        • nusia77 Re: nadmierne pocenie 03.05.04, 22:33
          Tez mam ten sam problem i żadne leki stosowane zewnetrznie nie pomagają. Jestem
          gotowa poddać sie zabiegowi tylko nie wiem jakiemu. Może ktoś stosował jakiś
          zabieg oprócz ETS?
          • martini_very_bianco Re: nadmierne pocenie 03.05.04, 22:40
            chyba cos o tym bylo na forum kosmetyka, ale nakretki nie dam sobie uciac:)

16%VOL
            22%VAT

forum homeopatyczne o niehomeopatycznej liczbie watkow
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
            • Gość: Magilla Re: nadmierne pocenie IP: 81.210.83.* 06.05.04, 16:18
              ETIAXIL pod pachy...nie wiem czy Tobie pomoze ale dal mnie rewelka. 30 zl w
              aptece bez recepty...pozdr
        • nusia77 Re: nadmierne pocenie 06.05.04, 20:56
          Cześć! Możesz napisać coś więcej o leku PERITOL? wielkie dzięki
          • Gość: otma Re: nadmierne pocenie IP: *.chello.pl 09.05.04, 22:32
            mam ten sam problem,
            powodz pod pachami. tylko w tym jednym miejscu.
            kupilam antidral ale nie pomogl, dopiero tutaj przeczytalam, ze nalzey stosowac
            go na noc. od dzisiaj zaczynam i mam nadzieje, ze pojawi sie poprawa.
            myslalam ze nieiwele osob ma taki problem, teraz widze ze to dosyc powszechne,
            tylko na tyle krepujace ze raczej sie o tym nie rozmawia,
            pozdrawiam
    • lucy50 Re: nadmierne pocenie 10.05.04, 11:55
      Mialam podobne problemy jak Wy ale wystepujace okresowo.Najbardziej pocilam sie
      w nocy, ale doslownie wtedy plywalam. Lekarka zalecila mi gimnastyke, zeby
      poprawic kondycje. Szperalam wtedy w roznych ksiazkach i doszlam do wniosku, ze
      poniewaz pije dosyc duzo kawy a ona wyplukuje magnez, natomiast brak magnezu
      powoduje pocenie, zaczelam brac magnez w kapsulkach. Po paru dniach przeszlo mi.
      Jeszcze pare razy zdarzylo mi sie cos takiego i za kazdym razem pomogl mi
      magnez.
      Fakt, jestem osoba starsza niz wiekszosc respondentow ale moze czesci z Was to
      [pomoze, szczegolnie jak zauwazylam niektore osoby wiaza to z emocjami, a
      magnez dobrze wplywa na stres.
      Pozdrowienia
    • Gość: Robert Re: nadmierne pocenie IP: *.pl 10.05.04, 19:40
      Jeszcze nigdy nie dowiedziałem się o tylu specyfikach od pocenia co dzisiaj,
      jestem za to bardzo wdzieczny. Od pieciu lat chodze po roznych lekarzach i
      zaden nie jest w stanie mi skutecznie pomoc. Mam podobny problem co wiekszosc
      czyli pocenie stop, pach a najbardziej rak - pocenie to malo powiedziane
      poprostu mi z nich kapie. Stosowalem rozne specyfiki i najbardziej pomoga mi
      picie szałwi, branie Bellergotu (może być również Propranolol), moczenie stop i
      rak w roznego rodzaju solach przeciwpotnych i smarowanie miejsc pocacych mascia
      Pedi Pur (płynny puder) ktory jest bardzo skuteczny, oczywiscie smarowac na
      noc.
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie i cieszę sie chodz nie powinienem ze nie tylko
      ja borykam się z tym problemem.
      • Gość: polecam Re: nadmierne pocenie IP: *.sp4net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 01:46
        users.nethit.pl/forum/read/czerwienienie/2403122/
      • lucy50 Re: nadmierne pocenie 24.05.04, 10:54
        Propranolol jest lekiem na serce, Bellargot na uspokojenie. Naprawde sprobuj
        magnezu najlepiej z witamina B6. Naprawde to pomaga, mojej corce tez. Uspokaja
        uklad wegetatywny.
        • Gość: KASIA Re: nadmierne pocenie IP: *.przedborz.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 13:22
          noc cos Ty lykam magnez z witamina B6codziennie czasem nawet dwa razy;P wiec nie
          mow ze to pomaga...no moze Twojej corce...;)
    • Gość: KASIA Re: nadmierne pocenie IP: *.przedborz.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 17:23
      CZESC!!!! to witaj w klubie..mam takie same dolegliwosci jak TY!!! moze bysmy
      sie wymienily mailami....chce wreszcie pogadac z kims kto mnie rozumiem:(
      pozdrawiam KASIA
      • Gość: KASIA Re: nadmierne pocenie IP: *.przedborz.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 17:29
        MIMI!!!!!!!!!!!! prosze jak tylko bedziesz w siedzi daj jakis znak
        prosze!!!!!!!! chcialabym z Toba pogadac!!!!! To moj numer GG odezwij sie do
        mnie prosze!!! 1055879 :)
        • Gość: KASIA Re: nadmierne pocenie IP: *.przedborz.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 18:10
          wiecie..to niektorym moze wydac sie nawet smieszne...problem pocenia sie nio
          nie?!przeciez poci sie kazdy i jest to zupelnie norlany proces...ale wyobrazcie
          sobie ze siedzicie na klasowce(powiedzmy w maju..kiedy preferwane sa krotkie
          rekawki)i Twoje dlonie wygladaja tak jak po wyjeciu z wiaderka z woda...kape
          wrecz z nich...i byc tu madry/a i napisz cos...tak zeby karta sie nie
          zniszczyla...jest to mozliwe??? albo podaj reke na przywitanie sie....nie powiem
          jaki to wstyd i nie wspomne nawet o tym jak ja sie potem czuje...Mam juz tak od
          3lat...nie moge sobie ztym poradzic:(((((( czasem przez to mam liczne zalamania
          itp...prosze niech sie ktos odezwie...
          • Gość: julia to jest jak zly sen!! IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 13:39
            doskonale Cie rozumiem!ja tez mam tego dosyc, to niszczy mi zycie, czuje sie
            przez to gorsza od innych, nie chce mi sie zyc i nienawidze wiosny i lata!!!ja
            mecze sie z tym chyba od zawsze. poca mi sie rece , stopy i pod pachami, kupuje
            rozne antyprespirany , ale to nic nie pomaga. zazdroszcze innym ludzia
            normalnosci, tego, ze maja jakies inne, bardziej normalne problemy. nie wiem
            jak Ty, ale ja ciagle jestem samotna, nie potrafie znalezc sobie chlopaka,
            zreszta kto by chcial taka dziewczyne jak ja, jesli ja nie moge siebie
            zaakceptowac to jak moge wymagac, zeby ktos mnie zaakceptowal. jest mi naprawde
            ciezko. czy to sie kiedys skonczy? czasem wydaje mi sie ze to jest jakis zly,
            okropny sen i wystarczy tylko, ze sie obudze i to minie.ale to nie jestzly
            sen..to rzeczywistosc, ktora niszczy mi zycie.
            • Gość: KASIA Re: to jest jak zly sen!! IP: *.przedborz.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 15:23
              Julia.....wiem dokladnie tak samo sie czuje!!!!!:( nie wiem czy Ci to cos
              pomoze....ale pamietaj ze nie ejstes sama z tym problemem....jest mnostwo ludzi
              z podobnym problemem..np.JA:( prosze Ciebie o kontakt...nizej gdziej podala nr
              gg..odezwij sie do mnie!!!! pozdrwiam
              • Gość: Julia Re: to jest jak zly sen!! IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 21:13
                bardzo chetnie podalabym Ci moj numer gg, ale pojawia sie problem: jestem
                obecnie za granica i nie mam tutaj sciagnietego gg...dzisiaj mam jakies takie
                maxymalne doly, mam 21 lat i cale zycie przed soba, ale nie potrafie z tego
                korzystac..nie ma jak..masz racje, pocieszeniem jest to, ze inni ludzie tez
                maja takie problemy.nie jestem sama!!! wiesz czego nie moge zrozumiec, ze
                zostajemy z tym naszym poceniem tak naprawde odosobnieni,to jest taka
                dolegliwosc, ktora nie jest typowa. idziesz do lekarza a on jest kompletnie
                zielony i nie wie jak ma ci pomoc, czujesz sie wtedy jak dziwolag.jestes chora
                na grype, dostajesz leki i to mija, pocisz sie tak, ze niszczy ci to zycie, a
                wszyscy mowia, sorry, ale nic nie da sie zrobic.a czy ktos mi moze w takim
                razie powiedziec, jak mam zyc!!! u mnie to jest tak, ze najmniejsza emocja
                powoduje, ze zalewam sie potem, tak wiec wywolane to jest moja
                nadpobudliwoscia, nie wiem moze powinnam isc do psychologa, czytalam gdzies, ze
                nad. pocenie na tle nerwowym da sie wyleczyc( w co watpie).musimy jakos sie
                skontaktowac!!!
                • Gość: KASIA Re: to jest jak zly sen!! IP: *.przedborz.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 22:17
                  JULIOOO!!!!!! podaje Ci maila....napisz do mnie! kasia.ruu@wp.pl jak narzie to
                  widze jedyny sposob zebysmy sie skontaktowaly....podalabym Ci moj numer
                  telefonu..ale skoro jestes teraz za granica:( hmmm pomyslimy! nie martw sie
                  niczym! jestem z TOBA:) pozdrowionka...3maj sie cieplutko!!
                  • Gość: julia Re: to jest jak zly sen!! IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 15:46
                    napisze, na pewno, mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze dzisiaj.
    • Gość: polecam Re: nadmierne pocenie IP: *.sp4net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 16:46
      wejdzicie na to forum ktore podalam, tam ejst rozaiwaznie nadmiernej
      potliwosci!!!
    • anonimowaja Re: nadmierne pocenie 23.05.04, 18:18
      czesc
      sluchajcie tez mam problem z nadmiernym poceniem rak oraz stop. a raczej
      mialam. w lato normalnie z nich kapalo, az bylo mi wstyd w tramwajch, szkole..
      na stronie. moje zycie zminenilo sie rok temu od kiedy zaczelam stosowac lek
      ditropan, ktory calkowicie wyeliminowal problem pocenia sie , a przede
      wszystkim zazenowania z tym zwiazanego. podaje link do temtu na temat mojego
      problemu i leku ktory go rozwiazal, serdecznie polecam, a kto nie wejdzie ten
      straci! users.nethit.pl/forum/read/czerwienienie/2403122/ i chernie
      rozwniez prozmawiam z kims na gg kto ma prolbem z nadpotliwoscia. pozdrawiam
      • Gość: ani Re: nadmierne pocenie IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.04, 09:39
        ja zaczelam sie pocic podczas pierwszej ciazy w wieku 21 lat i zostalo mi to do
        dzisiaj (25 lat)i tez nie wiem co na to poradzic a jest to nie przyjemne
    • Gość: nie lubiaca siebie gadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 23:09
      8995777

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka