12.03.04, 23:45
Mysle ze za to,ze nie wypisuje recept bez namyslu i nie faszeruje kogos kto
ma lekko podwyzszone trojglicerydy tabletkami na ich obnizenie,ktore maja
wiecej objawow niepozadanych niz pozytywnych.Czyatajac posty na tym forum mam
wrazenie,ze ludzie widza tylko same czarne chmury.Nie probuja zmienic swego
zycia,tylko siedza,pala,obficie jedza,a od lekarza chca tylko recepte na
specyfik ktory zalatwi wszystkie problemy.No dajcie spokoj!!!!Owszem sa
problemy powazne,ale drogi pan Artur tez widzi tylko czarne chmury i z tego
co czytam opowiada czesto stek bzdur.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan Re: Do Artura IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 23:52
      Chyba nawet nie zauważyłeś Piotrze,że Artur to twój kolega po fachu.
      • felinecaline Re: Do Artura 13.03.04, 16:46
        w rankingu opowiadaczy bzdur wyzej stawiam "kolege" Piotra(dr.med)
        • Gość: ADA Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 16:57
          No co się dzieje? Prawdziwi lekarze są dla siebie tak niemili??? Nie chce się
          wierzyć. Przecież Wy jesteście bardzo solidarni i przeważnie mocno trzymacie ze
          sobą sztamę, zwłaszcza gdy chodzi o błędy i zaniedbania. Czy coś w środowisku
          drgnęło czy nie jesteście prawdziwymi lekarzamI?
          Jakoś niewielu lekarzy, stałych bywalców tego forum chciało sie wypowiedzieć w
          wątku o błędzie medycznym
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=10925774&a=10925774
          Być może trzeba by było powiedzieć coś krytycznego na kolegów po fachu...

• Gość: Robert Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.oc.oc.cox.net 13.03.04, 18:23
            Jakoś niewielu lekarzy, stałych bywalców tego forum chciało sie wypowiedzieć w
            > wątku o błędzie medycznym

Kilku sie wypowiedziało.

Być może trzeba by było powiedzieć coś krytycznego na kolegów po fachu...

Kilku również krytycznie.
            Nie stosuj uproszczeń i uogólnień,nie bądz złośliwa,krzywdzisz porządnych ludzi
            i dobrych lekarzy,nie znając ich nawet .
            • Gość: ADA Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 21:15
              Przepraszam! Nie chciałam nikogo obrazić, a zwłaszcza prawdziwych, porządnych
              lekarzy, tych których znam i tych, których nie znam. Bardzo szanuję i podziwiam
              tych, którzy tu charytatywnie czytają nasze prośby i pytania. Służą nam radą i
              wsparciem. I mogę Im tu w tym miejscu serdecznie podziękować!
              Ale słuzba zdrowia w Polsce jest CHORA. Mam na myśli m.in. źle pojętą
              solidarność zawodową w środowisku lekarzy. To nie jest tylko moje zdanie.
              Poczytaj jak na np. forum Wirtualnej Polski ludzie obrzucają najgorszymi
              obelgami lekarzy. A ci zresztą nie pozostają dłużni. To nie dzieje się przecież
              bez powodu.

To Ty kiedyś powiedziałeś:
              > Najpierw normalne warunki pracy,godziwa zapłata za ratowanie WASZEGO w
              > końcu zdrowia i życia-zdrowa konkurencja i eliminowanie tych,co się temu
              > zawodowi sprzeniewierzyli-a o szacunku porozmiawiajmy potem.
              Ja bardzo mocno staram się zachowac obiektywizm i nie generalizować, ale po tym
              co nas spotkało jestem być może lekko przewrażliwiona, zwłaszcza jeśli chodzi
              o "eliminowanie tych, co się temu zawodowi sprzeniewierzyli". Niestety nie bez
              powodu!
              Więcej co ja sądzę na temat Służby Zdrowia jest w wątku:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=10885678
              • Gość: Artur Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 21:19
                Gość portalu: ADA napisał(a):

> Ale słuzba zdrowia w Polsce jest CHORA.

Byc moze umknelo twojej uwadze, ze wiekszosc lekarzy z tego forum mieszka za
                granica i z polska Sluzba Zdrowia nie ma nic wspolnego.
                Pozdr.
                • Gość: ADA Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 21:28
                  Zaglądam tu sporadycznie. Zdązyłam się zorientować, że Ty "stukasz" z Kanady, a
                  Doki jest chyba z Niemiec. I więcej nic nie wiem, ale raczej nie odniosłam
                  takiego wrażenia, że mieszkacie wszyscy za granicą. Jeśli tak jest rzeczywiście
                  to szkoda, że tak ofiarni ludzie nie chcą nas tu w Polsce leczyć. Ja też myślę
                  z wielkim niepokojem, o tym, że wielu z tych najlepszych wyjeżdża. W pewnym
                  sensie wcale sie im nie dziwię! Tylko kto nas tu będzie leczył?
                  • Gość: Artur Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 21:32
                    Doki jest z Belgii, poprawie. A ja gdybym zostal godziwie oplacony to chetnie
                    bym do Polski wrocil. Dlaczego nie? Tym bardziej, ze mam naprawde dosc
                    kanadyjskich zim i letnich moskitow.
                    • Gość: dradam Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.direcpc.com 13.03.04, 22:13
                      Artur napisal :

>> Tym bardziej, ze mam naprawde dosc
                      >> kanadyjskich zim i letnich moskitow.

Nie narzekaj, Saskatchewan nie jest taka zla prowincja. A ludzie w Saskatoon sa
                      bardzo sympatyczni.

No i nie uogolniaj, SK to nie cala Kanada !

Pozdrawiam zza miedzy

• venus22 Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! 13.03.04, 22:17
                        U mnie zima juz sie skonczyla, Artur,....
                        Byla co prawda okropna bo kilka razy padal snieg i bylo -15..
                        pozdrawiam ze slonecznej dzisiaj Kolumbii Brytyjskiej...
                        :))
                        Venus
                      • Gość: Artur Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 22:18
                        Zza ktorej miedzy?
                        • Gość: ADA Re: Lekarze się kłócą? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 22:38
                          Powstaja w Polsce prywatne przychodnie i kliniki. Tam chyba można lepiej
                          zarobić. No tak w każdym bądź razie myslę. Ale co z tego? Dla mnie będziecie
                          dalej nieosiągalni. Mnie nie stać na prywatne kliniki. A ciągle nie wiem gdzie
                          sie podziewają nasze składki zdrowotne. W każdym bądź razie życzę nam
                          wszystkim, by zima poszła juz sobie precz!
                    • Gość: Warszawianin Oj biedne te kanadyjskie moskity IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 14.03.04, 06:05
                      Gość portalu: Artur napisał(a):

> ... mam naprawde dosc kanadyjskich zim i letnich moskitow.

Należy współczuć tym biednym moskitom.
        • Gość: Jasio Troje w gangu... IP: *.ipt.aol.com 13.03.04, 17:04
          > straszacych na tym forum czymkolwiek, co nie jest patentowana trutka:

I. Doki - dosc poczciwy, ale skostnialy anastezjolog
          II. Feline ( z przyrostkami...) - warczacy, 'deadlier than the male' (tez!)
          anastezjolog !
          III. Artur - nieco na plocie pomiedzy rosadkiem a lekarska, skostniala tepota

> Kiedy pojawia sie ktokolwiek, kto nie jest zdecydowanym agentem przemyslu
          farmaceutycznego i wspolnikiem grabarzy - usiluje 'gang'ten ich osmieszyc.

> W najlepszym wypadku!
          • Gość: Bogdan Czworo w gangu IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 12:18
            Zgadzam się Jasio,że Doki i Artur to typowi gangsterzy na tym forum.Na
            wszystkim znają się i biada temu kto posiadł inną wiedzę.Zastanawiające,że
            ustawicznie zalecają się do siebie.Pewnie niedługo usłyszymy,że "kochanie
            inaczej" to jest to i biada tym co będą protestować.
            Co do Feline to dodałbym do niej Annaklay z uwagi na podobny sposób napadania
            na adwersarzy charakterystyczny dla zasuszonych dziewic.Słowo Optymalny
            wywołuje u nich histeryczne zachowania ponieważ kojarzy się im z innym
            słowem....Członek.
        • Gość: Artur Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 18:44
          felinecaline napisała:

> w rankingu opowiadaczy bzdur wyzej stawiam "kolege" Piotra(dr.med)

Feline, Feline,
          A zapomnialas kto cie bronil przed uve? Nic wdziecznosci? :)))
          • Gość: feline Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.dial.proxad.net 13.03.04, 18:54
            Alez, Arturze, krolu internetowej kliniki °°°°°!!!!!!!!!!! ja ciebie stawiam
            hm..na rowni z moim niedosciglym konfratrem Dokim na przeciwnym biegunie!
            Myslalam, ze to dla ciebie jasne jak zarowka O...m ;-((((((((
            • Gość: Artur Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 18:57
              A ja myslalem, ze dostalo mi sie za akupunkture i takie tam inne rzeczy co
              mogly ci pojsc nie w smak. :)
              • Gość: Venus Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 13.03.04, 21:35
                Lek med, Piotr to taki lekarz jak ze mnie krolowa Anglii.

Pie*rzy takie bzdury w stylu "trzeba oczyszczac zlogi w jelitach " i "migreny
                sa od watroby"
                jaki on lekarz, czy ktos ma jeszcze jakies watpliwosci?

"budowniczy" na budowie, w swojej piwnicy studiujacy internet w poszukiwaniu
                medycyny alternatywnej, to predzej.
                Z internetu zbiera rozne medyczne informacje sprytnie je wykorzystujac na
                forum i udaje ze jest fachowcem.

...jest neurologiem?? ohh pleeeeasee.. in your dreams......

hahahahah
                Venus
                • Gość: Artur Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 21:42
                  AAAaaa, juz boli mnie glowa od tego lek.med.Piotra.

PS
                  Hehehe! To jak mam sobie te zlogi z jelit wyciagnac? Jakims drutem?
                  • Gość: Warszawianin Szkoda drutu IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 14.03.04, 06:12
                    Gość portalu: Artur napisał(a):

> ... To jak mam sobie te zlogi z jelit wyciagnac? Jakims drutem?

Najlepiej kolczastym.
                • Gość: Nowy tutaj Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.clubnet.pl 13.03.04, 22:06
                  niepotrzenie sie denerwujesz, popatrz np.tu
                  www.medi-flowery.dk/stenpl.html
                  tam jednak ten infoi jest od producenta i jest przesadzone
                • Gość: Warszawianin Ubliżasz królowej Anglii IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 14.03.04, 06:21
                  Gość portalu: Venus napisał(a):

> Lek med, Piotr to taki lekarz jak ze mnie krolowa Anglii.

Królowej Anglii w to nie mieszaj.
            • Gość: eM Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.home.cgocable.net 13.03.04, 21:44
              Gość portalu: feline napisał(a):

> Alez, Arturze, krolu internetowej kliniki °°°°°!!!!!!!!!!! ja ciebie stawiam
              > hm..na rowni z moim niedosciglym konfratrem Dokim na przeciwnym biegunie!
              > Myslalam, ze to dla ciebie jasne jak zarowka O...m ;-((((((((

___________________________________________________________________

A kiedy sie odbyly uroczystosci koronacyjne i jak nalezy sie zwracac do krola ?

• Gość: Artur Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 21:49
                Jaki tam krol. Feline sie pewnie raczyla w ramach diety srodziemnomorskiej
                czerwonym winem - leczniczo oczywiscie.

A eM, robota jest ciagle do wziecia, jak chcesz to bierz.
                • felinecaline Re: Et tu, Feline, contra me? :) 13.03.04, 22:43
                  Arturze, niestety, jestem dzis absolutnie pozbawiona dobrodziejstw tego
                  skladnika diety srodziemnomorskiej. A dla scislosci: czerwonca pijam jako
                  skladnik diety, ale wole rozowe. Do wszelkich diet poza optymalna, ktorej nie
                  stosuje, choc od czasu do czasu lubie kromeczke cieplej bagietki z...foie gras
                  (watroba kaczki, albo gesi poddanej za krotkiego zywota tej diecie. To jedyny
                  jej dobry (= smaczny= skutek ;-P
                  • Gość: Artur Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 22:50
                    Tych francuskich bagietek to mi brakuje. Udalo mi sie co prawda odtworzyc
                    prawie doskonala kopie takiej bagietki z kanadyjskich produktow. Ale zajmuje mi
                    to wiele godzin pracy i nie pieke ich za czesto (czyli nie tak czesto jak moj
                    organizm potrzebuje).
                    • felinecaline Re: Et tu, Feline, contra me? :) 13.03.04, 23:00
                      Ojojoj, Arturrrrro! A mi brakuje polskiego, przasnego chleba z makiem i
                      popekana skorka ;-{{{{{ albo nawet ;-{{{{{{{{{{{{{{{{{{
                      • Gość: Artur Re: Et tu, Feline, contra me? :) IP: *.sdh.sk.ca 13.03.04, 23:04
                        Ale masz blizej do Polski i mozesz sobie sprowadzic. A mnie tez troche tych
                        roznych chlebkow brakuje. Ciekawe, ze w innych krajach jakos prawie nikt nie
                        umie dobrze piec chleba.
                        • Gość: Franc Proponuje pogadac na forum KUCHNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 08:51
                          • Gość: Jasio Re: Proponuje pogadac na forum KUCHNIA IP: *.ipt.aol.com 14.03.04, 11:46
                            > He,he... chcesz go sciera zalatwic?
        • Gość: Nowy tutaj Re: Do Artura IP: *.clubnet.pl 13.03.04, 21:59
          tu sie chyba ktos podaje za dr......... Feline, bo ona sie czepia bledow i na pewno by we wlasnym tytule nie popelnila
    • Gość: Warszawianin Re: Do Artura IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 14.03.04, 06:55
      lek.med.piotrp napisał:

> Artur tez widzi tylko czarne chmury i z tego co czytam opowiada czesto stek
      bzdur.

"Stek bzdur" jest eufemizmem w stosunku do tego co wypisuje tutaj Artur.
      • Gość: feline Re: Do Warszawianina IP: *.dial.proxad.net 14.03.04, 11:20
        Szanowny wielce, niewatpliwie Panie. chcialam zaproponowac, by przestal pan
        zawracac Wisle kijem a wszedl na pierwszy lepszy, najlepiej najblizszy most i z
        tegoz... mostu obwiecil nam prawd kilka, a to:
        1. Jestem (tzn pan) wybitnym specjalista - alfa i omega w dziedzinie...
        2. a oto po kolei kazda ze "steku bzdur" wypowiedzianych tutaj prze Artura:
        -a
        -b
        -c
        -d......
        -....
        -...
        -x
        -y
        -z
        czekamy z zapartym tchem.
        • Gość: do Re: Do Artura IP: *.dial.proxad.net 14.03.04, 11:24
          A Ty, Transatlantycki Konfratrze przemysl sobie, czy ci <warto do Polski
          wracac: przeca juz Stanczyk dowiodl, ze kogo, jak kogo, ale "dochtorow" to tam
          nie brakuje. No i jedno jest pewne: nie zakladaj swojej ***** kliniki w
          Warsiawie
      • viiking Milosc i rozczarowanie 14.03.04, 17:10
        Hihihi! Cos mi sie wydaje, ze Warszawianin zakochal sie w Arturze, ale niestety
        bez wzajemnosci.
    • Gość: Asia Re: Do Artura IP: *.eltechnet.pl 14.03.04, 14:54
      Pozdrowienia dla Artura i Dokiego.
      Dr Piotr -do nauki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka