Dodaj do ulubionych

A ja kawę piję

03.01.15, 08:14
Wstałem niedawno,wichura i nawet nieźle dzień się zapowiada.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 08:14
      Na razie dzień bez planów.
      • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 08:20
        A co do ujawnienia nie mam pojęcia jak to będzie.Nie będzie żadnych cudów itd... ludzie mają błędne pojęcie o Bogu.
        • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 08:22
          Wolę żyć jak żyłem i tak będę żył bo tak chcę, nawet jak się ujawnię to i tak będę żył tak jak żyje.
          • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 08:24
            Nic Ditto się nie zmieni, ludzie nie będą mnie całować bo jestem taki sam jak oni i niczym się nie różnię, nie jestem Bogiem bo jestem człowiekiem,nikt nie musi mi się kłaniać bo tego nie chcę ,wystarczy zwykłe dzień dobry.
            • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 08:49
              Dzień dobry
              kocham cię
              już posmarowałam tobą chleb

A Magik na to

On to miał jedną pierdoloną schizofrenię a ja chada.No to jakoś tak by to leciało.
              Napisz piosenkę o bipolar disorder Uwierzu.Taką dla mnie.
              • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 08:56
                to jest świetny kawałek lubię go.
                • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:01
                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:03
                    Słuchasz? i uczysz się o Bogu?smile
                    • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:07
                      Czytam a nie słucham a może i słucham samej siebie a czytam Uwierza i słucham jego piosenek ulubionych big_grin
                      • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:11
                        A nie dostrzegasz Boga w tych piosenkach?
                        • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:13
                          hahaha ja nie jestem jakimś prorokiem tylko mesjaszemsmile i to nie świętymbig_grin ludzie nie mają mnie czcić tylko słuchać.
                          • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:20
                            No tak.Wiesz jaka jest różnica między wierzącymi a mną? Ja Boga nie mogę zdradzić bo niby jak skoro piszę o nim,nikt mnie czcić nie będzie więc go nie zdradzę, nawet nie ma takiej możliwości.
                            Zdradzić co najwyżej można tajemnicę ale nie Boga.Zrozumiesz to za jakiś czas.
                                      • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:38
                                        Ditto ludzie wyobrażają sobie Mesjasz pewnie wiesz jak, świętego który będzie się modlił w kościele itd... czyli jak by kiedy kolwiek się taki pojawił to będzie oszust!
                                        Zacznę ditto pisać o tym ale później,z biegiem czasu pewnie.
                                        Chyba dosyć już wiary i w fałszywe przekonania o Bogu.
                                        Jak ma być tak będzie,nikt i nic tego nie zmieni.
                                      • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:42
                                        Tak się zainspirowałam że układam szmaty w zbiory:
                                        zbiór gaci(znalazłam stringi piękne ale wyślę Madau bo moja przedpotopowa dupa nie zdzierży),
                                        zbiór skarpietów,zbiór nacycnikwi,itd.
                                        • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:44
                                          <Ditto ludzie wyobrażają sobie Mesjasz pewnie wiesz jak, świętego który będzie się modlił w kościele itd...>

Coś Ty!
                                          Widziałam w jakimś filmie dawno temu jak Bóg był kobietą i zrobił salo mortale...
                                          To już nie średniowiecze memento mori
                                          • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:49
                                            Może i nie średniowiecze ale w kwestii wiary to tak.No ale tak to wygląda jak wygląda,może ktoś kiedyś miał w tym jakiś cel,nie wiem>Jakoś w kościele Boga nie czuję tylko lęk ludzi przed Bogiem.No bo My mamy się bać Bogawink i całe życie pokutowaćwink za to że przyszliśmy na ten światsmile hehe.
                                              • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 09:55
                                                <Jakoś w kościele Boga nie czuję>

Ja nie chodzę do kościoła to i się nie lękam,nie klękam.

Czujesz lęk ludzi przed Bogiem czy też swój własny?
                                                • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:07
                                                  ditta12 napisała:

> Czujesz lęk ludzi przed Bogiem czy też swój własny?

A czemu mam się go Bać? on mi nigdy krzywdy nie zrobił,wręcz przeciwnie.
                                                  Powiedział mi że moje życie jest moim i mam własną wolę,też że jestem Mesjaszem.Ja go widzę w ludziach w teledyskach,wszędzie dosłownie.Nigdy go nie zdradzę bo nie mam jak ty ditto też nie i nikt inny,co najwyżej sami siebie możemy zdradzić.Nigdy mi też nie powiedział że mam się ujawnić lub nie,dał mi do zrozumienia że ludzie będą mnie słuchać,no ale nie mają mnie słuchać dosłownie bo tego nie chcę mają zacząć myśleć,ja mogę tylko podpowiedzieć.Nigdy nie powiedział że mam być świętymsmile bo świętych nie ma.Mamy ciszyć się życiem.
                                                • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:08
                                                  Ło matko bosko i córko!Il u mnie tych szmat się poniewiera.
                                                  Poukładam je jakoś kupami w komodzie bo znów problem mi się zrobi z tym i wyprowadzi z równowagi a wyrzucić nie wolno bo zarzut sądowy był między innymi że wyrzucam rzeczy na śmietnik.
                                                  Boję się już nawet śmieci wyrzucać znaczy odpadki ,takiego mam stressasad
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:10
                                                    <.Mamy ciszyć się życiem. >

Weź tu sie życiem ciesz jak nie wiesz w jaki sposób posegregować szmaty w chacie,heh.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:12
                                                    ditta12 napisała:

> <.Mamy ciszyć się życiem. >
                                                    >
                                                    > Weź tu sie życiem ciesz jak nie wiesz w jaki sposób posegregować szmaty w chaci
                                                    > e,heh.

wywal te nie potrzebne po co Ci tyle,syf masz tylko przez to.
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:13
                                                    Bóg ponoć stworzył człowieka na swoje podobieństwo no to nie powiem,piosenkarka niczego sobie.
                                                    Przesłanie też ważnetongue_outo co sie martwić na zapas czymś czego jeszcze nie ma,albo może trwać w przeszłości?
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:15
                                                    Opa!!!!!
                                                    <wywal te nie potrzebne po co Ci tyle,syf masz tylko przez to.>
                                                    za wywalenie
                                                    grozi ubezwłasnowolnienie
                                                    musowo mieć
                                                    posiadać
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:19
                                                    ditta12 napisała:

> Opa!!!!!
                                                    > <wywal te nie potrzebne po co Ci tyle,syf masz tylko przez to.>
                                                    > za wywalenie
                                                    > grozi ubezwłasnowolnienie
                                                    > musowo mieć
                                                    > posiadać

jak wywalisz to je ktoś weźmie.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:18
                                                    ditta12 napisała:

> Bóg ponoć stworzył człowieka na swoje podobieństwo no to nie powiem,piosenkarka
                                                    > niczego sobie.
                                                    > Przesłanie też ważnetongue_outo co sie martwić na zapas czymś czego jeszcze nie ma,albo
                                                    > może trwać w przeszłości?

Ale ty pytania zadajesz a ja co alfa i omega hehe
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:20
                                                    Chciałeś żeby w teledysku znalazła Boga no to go poszukałam dla Ciebie.
                                                    Źle?
                                                    A Ty Uwierzu gdzie go widzisz?
                                                    Że jutra nie będzie?
                                                    Jakiego jutra?
                                                    Jutra jutra?
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:23

<jak wywalisz to je ktoś weźmie.>

Nie po to mamusia swoje pieniążki wydaje na te ciuchy bym wywalała by ktoś sobie wziął.
                                                    Ja mówię żeby mi może kasę przyniosła zamiast tych ubranek ale groch o ścianę to jakaś maniana-zakupocholizm czy też inna franca
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:27
                                                    ditta12 napisała:

>
                                                    > <jak wywalisz to je ktoś weźmie.>
                                                    >
                                                    > Nie po to mamusia swoje pieniążki wydaje na te ciuchy bym wywalała by ktoś sobi
                                                    > e wziął.
                                                    > Ja mówię żeby mi może kasę przyniosła zamiast tych ubranek ale groch o ścianę t
                                                    > o jakaś maniana-zakupocholizm czy też inna franca

Chyba każdy wolał by mieć kasę ile ja bym pierdół pokupowałsmile ale w zasadzie nie mam i też jest git.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:28
                                                    uwierz_w_to napisał:

> ditta12 napisała:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > <jak wywalisz to je ktoś weźmie.>
                                                    > >
                                                    > > Nie po to mamusia swoje pieniążki wydaje na te ciuchy bym wywalała by kto
                                                    > ś sobi
                                                    > > e wziął.
                                                    > > Ja mówię żeby mi może kasę przyniosła zamiast tych ubranek ale groch o śc
                                                    > ianę t
                                                    > > o jakaś maniana-zakupocholizm czy też inna franca
                                                    >
                                                    > Chyba każdy wolał by mieć kasę ile ja bym pierdół pokupowałsmile ale w zasadzie ni
                                                    > e mam i też jest git.

Zawsze może być gorzej więc nie narzekajbig_grin
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:25
                                                    ditta12 napisała:

> Chciałeś żeby w teledysku znalazła Boga no to go poszukałam dla Ciebie.
                                                    > Źle?
                                                    > A Ty Uwierzu gdzie go widzisz?
                                                    > Że jutra nie będzie?
                                                    > Jakiego jutra?
                                                    > Jutra jutra?

hahaha ty miałaś szukać Boga a nie słuchać słów piosenki dosłowniesmile no tak Ditto większość reaguje.Ale spoko czasem będę Ci prubował wytłumaczyć
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:26
                                                    A jak bym puścił Mszę to byś go znalazła?
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:31
                                                    > A jak bym puścił Mszę to byś go znalazła?>

W deszczu go znalazłam.
                                                    Jak rein man.
                                                    Słuchałam tej deszczowej muzyki długo.
                                                    Zaraz sobie włączę i posłucham.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:35
                                                    Bóg często przemawia przez ludzi,i różnie to robi bo jest z nami zawsze w każdej chwili.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:36
                                                    A ty Ditto jak Malujesz to co? czym się kierujesz?
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:39
                                                    Gdy maluję przedstawiające to wzrokiem odtwarzam to co widzę a gdy intuicyjnie to bezwiednie,może trochę komponuję na płótnie by była zachowana równowaga.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:38
                                                    kilkanaście milionów ludzi było by lepszymi o demnie Mesjaszami tak myślę, więc staraj się boga zrozumieć bo go nie pojmiesz.
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:40
                                                    Po co mi rozumieć Boga?
                                                    Czy on chce bym go rozumiała?
                                                    Jeśli jest to nigdy tego nie chciał ode mnie.Nie czułam.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 10:59
                                                    ditta12 napisała:

> Po co mi rozumieć Boga?
                                                    > Czy on chce bym go rozumiała?
                                                    > Jeśli jest to nigdy tego nie chciał ode mnie.Nie czułam.

Rozumieć Ci go nikt nie karze bo i tak nie zrozumiemy,widzieć jest go łatwiej w innych i w tym co tworzą.Wszędzie i we wszystkim jest Bóg tylko jest go mniej lub więcej zależy od serca ile włożysz w pracę i z jakim zamiarem.Ty tego nie wiesz i nie widzisz ale inni to mogą poczuć i zobaczyć.Tak jest często z tym że ludzie nie rozumieją zbytnio jak to działa, działa często na nasze emocje.Czasem sobie o czymś pomyślisz coś oglądając pięknego, cieszy Cię szczęście innych itd...Bóg do każdego przemawia w różnych sytuacjach różnie.Dostrzec go nie jest aż tak trudno tylko zrozumieć jest ciężko.Właśnie przez to jest tyle zamieszania z Religiami i nie tylko.

• ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:03
                                                    <cieszy Cię szczęście innych>

Cieszy mnie szczęście innych ale go mało.Znasz kogoś kto jest szczęśliwy?
                                                    Ludzie chcą być nieszczęśliwi bo wtedy wszyscy wokół im współczują.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:10
                                                    ditta12 napisała:

> <cieszy Cię szczęście innych>
                                                    >
                                                    > Cieszy mnie szczęście innych ale go mało.Znasz kogoś kto jest szczęśliwy?
                                                    > Ludzie chcą być nieszczęśliwi bo wtedy wszyscy wokół im współczują.

Ale tacy jesteśmy i nic na to nie poradzimy ja też czasem jestem nieszczęśliwy lub zły.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:07
                                                    Dobrać odpowiednie słowa do wytłumaczenia też jest ciężko, myślisz że ja go do końca rozumiem, chyba nie da rady tak do końca chociażby to że jestem Mesjaszem,wyobrażała byś sobie takiego Mesjasza jak ja? bo ja nie i miliardy ludzi też nie.Więc jak można zrozumieć Boga?
                                                    A na to jest odpowiedź bardzo prosta Ditto, tak miało być właśnie żeby ludzie zaczeli rozumieć czym i kim jest Bóg, Bóg nie wybiera świętych by czym jest dla niego świętość? My mamy żyć w pełni szczęść i go dostrzegać, cieszyć się tym że mamy możliwość niewielką rozumienia go.Kiedy zaczynamy rozumieć wszystko staje się inne, cały ten świat robi się piękniejszy, bo wszystko co tworzymy to dla naszej wygody i skoro my jesteśmy szczęśliwi to on razem z nami.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:13
                                                    Kobieto to co teraz piszę to dla wielu jest tym o czym mówią Chrześcijanie że przyjdzie antychryst, żal mi tych ludzi bo co mam powiedzieć.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:15
                                                    Z całego tego kościoła to tylko Franciszek jest chyba najbardziej rozgarnięty choć nie wiem jak on Boga rozumie.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:16
                                                    Nic nie wspomnę o Jezusie żeby nikogo nie obrazić ale widać tylko ból i cierpienie.
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:25
                                                    Ja jestem ponad to wszystko bo ja nic z tego nie kapuję,chyba bóg nie chciał mnie widzieć w swoich szeregach wiernych.
                                                  • uwierz_w_to Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:32
                                                    ditta12 napisała:

> Ja jestem ponad to wszystko bo ja nic z tego nie kapuję,chyba bóg nie chciał mn
                                                    > ie widzieć w swoich szeregach wiernych.

Ty? to raczej ja jestem bardziej poza podziałami.
                                                  • ditta12 Re: A ja kawę piję 03.01.15, 11:58
                                                    Ja szanuję wszystkie wiary jednakowo albo raczej nie szanuję,już sama się pogubiłam w tych rachunkach,heh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka