tsunadekiminoteo 16.07.10, 19:49 W dniu moich 18 urodzin chcialabym zacząć oddawanie krwi. Słyszalam jednak że przed oddaniem trzeba dostarczyć do placówki wyniki badań? Jakie badania mam zrobić i jak długo przed pobraniem krwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaaaa24 Re: jak oddać krew 16.07.10, 20:41 Ja jestem honorowym dawcą krwi w szpitalu wojskowym w Krakowie, więc mogę Ci odpowiedziec na pytania. Po pierwsze, nie musisz miec badań, ja nie znałam nawet grupy krwi. Wypełniasz ankietę i lekarz cię bada. Po tygodniu lub dwóch możesz odebrac wyniki badań, z krwi pobranej przed samym, właściwym pobraniem. Jeśli np masz wysoki cholesterol, odrzucą osocze - ale poinformują Cię o tym jak pójdziesz kolejny raz. Spokojnie możesz iśc bez wyników - musisz miec tylko dowód osobisty. Odpowiedz Link Zgłoś
51pdeta Re: jak oddać krew 16.07.10, 23:09 I nie mniej niż 50 kg ! Moja córka specjalnie sie "tuczyła "by mieć 50 kg ,bo inaczej nie pobierają (tak jest w każdym bądż razie u nas ". Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: jak oddać krew 16.07.10, 23:20 Jeżeli bierzesz jakieś leki ,odpadasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: jak oddać krew 17.07.10, 03:37 A wasz Czerwony Krzyz nie ma jakiej sensownej strony, na ktorej wszystko byloby wylozone? Podobnej do tej? www.donateblood.com.au/page.aspx?IDDataTreeMenu=88 Odpowiedz Link Zgłoś
malavida Re: jak oddać krew 18.07.10, 19:43 tutaj znajdziesz podstawowe informacje Odpowiedz Link Zgłoś