20.03.04, 12:40
Ostatnio robilem badania watroby i otrzymalem niepokojace wyniki tak
stwierdzil moj lekarz

GOT umol/l 0.17 - 0.83 ja mam 3.66

GPT umol/l 0.17 - 0.83 ja mam 6.77

Alkal.Phospha sel.19 0.67 - 2.15

czyli dosyc przekroczone

Moze ktos wie jakie moga byc tego przyczyny
Jakie moga byc nastepstwa
No i co tak własciwie dzieje sie z watroba

Inne wyniki mam dobre wszystko w normie
Obserwuj wątek
    • Gość: Krystynaopty1 Re: Wątroba IP: 82.139.131.* 20.03.04, 12:51
      tee2000 napisał:

> Ostatnio robilem badania watroby i otrzymalem niepokojace wyniki tak
      > stwierdzil moj lekarz
      >
      > GOT umol/l 0.17 - 0.83 ja mam 3.66
      > GPT umol/l 0.17 - 0.83 ja mam 6.77
      > Alkal.Phospha sel.19 0.67 - 2.15
      > czyli dosyc przekroczone

A lekarz pytał Cię, jak Ty się żywisz? A czy poza stwierdzeniem że wyniki są
      przekroczone - pomógł Ci jakoś? Hm... pewnie dostałeś jakieś tabletki
      na "wyprostowanie" tych wyników (?) i to wszystko... :(
      Czy tak?

> Moze ktos wie jakie moga byc tego przyczyny
      > Jakie moga byc nastepstwa
      > No i co tak własciwie dzieje sie z watroba

No właśnie. Przecież to wszystko powinieneś się dowiedzieć od tego lekarza.
      Ale - jak widać - wszędzie panuje totalne olewactwo.
      Pytanie nr jeden - Na jakiej jesteś diecie?

Pozdrawiam
      Krystyna
      • tee2000 Re: Wątroba 20.03.04, 13:12
        Witam

Wiesz zadzwonil do mnie lekarz bo wizyte mialem na pozniejszy termin i
        powiedzial mi ze mam niepokojace wyniki ze jest cos nie tak

Oddalem drugi raz mocz ale krwi nie pobierali

mam wizyte na 13 kwietnia bo mam wtedy czas wtedy cos wiecej sie dowiem o ile
        do tego czasu doczekam hihi bo nie wiem tak jak czytalem to moze byc i watroba
        i serce

Od dluzszego czasu czuje jakies klucie ale nie wiem co to czy serce czy watroba
        czy cos innego

29 bede robil badania krwi u mojego lekarza domowego wczesniej tez nie moge
        Tak to jest ze czasami przekladamy prace nad zdrowie

Dieta ?? hmm w sumie nie jem cukru bardzo malo tluszczy nie jem miesa nie
        pije mleka pije duzo wody no nie wiem co pisac

• Gość: Lech Re: Wątroba IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.03.04, 14:11
      AspAt czyli
      SGOT, aminotransferaza asparaginianowa

Normy
      Jednostki tradycyjne 85-680 nmol/l/s
      Jednostki układu SI 5-40 U/l

Odchylenia od normy
      Powyżej normy
      W wirusowym zapaleniu wątroby
      W toksycznym uszkodzeniu wątroby
      W niewydolności krążenia
      W cholestazie wewnątrzwątrobowej
      W zawale mięśnia sercowego
      Podczas stosowania takich leków, jak: salicyany, fibraty, pochodne sulfonylomocznika I generacji (Diabetol)
      W mononukleozie zakaźnej
      W zapaleniu trzustki

AlAt czyli
      SGPT, aminotransferaza alaninowa

Normy
      Jednostki tradycyjne 85-680 nmol/l
      Jednostki układu SI 5-40 U/l

Odchylenia od normy
      Powyżej normy
      W zawale mięśnia sercowego
      W zapaleniu mięśnia sercowego
      Stan po zabiegach kardiochirurgicznych
      W wirusowym zapaleniu wątroby
      W toksycznym uszkodzeniu wątroby
      W przewlekłym zapaleniu wątroby
      W chorobach mięśni szkieletowych
      W zapaleniu trzustki

Spadek aktywności nie ma znaczenia diagnostycznego

Enzymy występujące w komórkach wątroby, mięśni szkieletowych, mięśnia serca, w nerkach. Wzrost aktywności świadczy o uszkodzeniu komórek narządu.

Uwagi
      Pojedynczy wynik ma charakter poglądowy i nie może stanowić o rozpoznaniu choroby. Zawsze skonsultuj się z lekarzem.

Często oblicza się także tzw. wskaźnik de Ritisa, AspAt/AlAt - norma do 1,24
      • tee2000 Re: Wątroba 20.03.04, 14:46
        Dziekuje to duzo mowi

A czy watroba uszkodzona regeneruje sie ?

Zrobie jeszcze dodatkowe badania i zobacze jak bedzie

Dzieki za pomoc i pozdrawiam
        • Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 20.03.04, 14:54
          jesli masz bloto albo cokolwiek w watrobie to musisz ja po prostu oczyscic
          i minie. sa gotowe kuracje, poszukaj na tym forum. niech mi ktos wreszcie wytlumaczy dlaczego o ozyszczaniu watroby nie
          mowi sie w ogolniaku, bo o wataminach mowia???
          • tee2000 Re: Wątroba 20.03.04, 15:31
            Napisz cos wiecej na ten temat bo nie rozumiem
            • Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 20.03.04, 15:47
              3. Oczyszczenie wątroby*

Wątroba to jeden z najważniejszych organów naszego ciała. To ?laboratorium chemiczne", od którego pracy zależy stan serca, układu krwionośnego, organów trawiennych, nerek, mózgu, układu limfatycznego i w końcu naszej psychiki. U większości osób, które przyzwyczaiły się do spożywania mieszanych produktów, już w wieku 5 lat wątroba jest częściowo wypełniona kamieniami, ?korkami" cholesterolu, ?łuskami" bilirubiny (pozostałości czerwonych krwinek, które obumarły i z różnych przyczyn nie zostały wydalone z organizmu. Wszystko to prowadzi do zaburzeń filtracyjnych i wydalniczych zdolności wątroby, co może stać się początkiem bardzo różnych poważnych chorób. Oprócz już opisanych cech nieprawidłowo funkcjonującej wątroby (patrz str. 153), chciałbym dodać następujące: wzdęcia brzucha, dreszcze, niestrawność po spożyciu posiłku, biegunki, szczególnie po zjedzeniu smażonych produktów, ogólne osłabienie, brak apetytu, gorycz w ustach, stany przygnębienia, potliwość, rozdrażnienie, zaburzenia snu, zaczerwienienie dłoni w okolicach kciuka i małego palca, skurcze w łydkach i palcach rąk, bóle w kościach i stawach - oto jeszcze niepełny spis objawów źle pracującej wątroby. Na podstawie wymienionych objawów możecie samodzielnie Państwo osądzić, czy Wasza wątroba jest zdrowa i czysta. Ale jeśli opisane objawy powtarzają się u Państwa regularnie, koniecznie proszę udać się z wizytą do lekarza.
              Obecnie istnieje wiele preparatów, które mogą poprawie funkcjonowanie wątroby, ale żaden preparat nie daje takich odczuwalnych efektów jak zabieg oczyszczenia wątroby. Ludzie, którzy przez kilkadziesiąt lat cierpieli na kamienie w pęcherzyku żółciowym i powinni byli przejść operację po oczyszczeniu wątroby pozbyli się kamieni raz na zawsze. Operacja nie była potrzebna.
              • tee2000 Re: Wątroba 20.03.04, 15:56
                Jaki sposob jest najlepszy na oczyszczenie watroby

dzieki za odpowiedz to mi duzo mowi
                Ja ogolnie czujes sie oslabiony i poce sie wiecej to jedne z objawow

moze moglbym sam sobie kupujac jakis preparat oczyscic watrobe czy tez musze z
                tym udac sie do szpitala

• Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 20.03.04, 16:08
                  pozwolilem sobie wyslac Ci instukcje na mail. nie trzeba isc do szpitala. tylko
                  wiedz, ze to za 1 razem b. meczy watrobe. moze powinnas sie jakos upewnic,
                  ze Ci nie zaszkodzi. tylko nie sluchaj lekarza, jesli powie, ze to i tak nie
                  zadziala. ja robilem, inni robili i po prostu dziala.
                  a to co opisuje autor, to naprawde schodzi z czlowieka, wierz mi.
                  • tee2000 Re: Wątroba 20.03.04, 16:33
                    dzieki za ksiazke i info przeczytam
                  • leoncjo1 Re: Wątroba do are 20.03.04, 16:51
                    To spróbój to przysłać i mi
                    • Gość: Jasio Zamiesc postepowanie na forum IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 16:53
                      > Mam swoj sposob i ciekawy jestem detali...
                      • Gość: are Re: Zamiesc postepowanie na forum IP: *.clubnet.pl 20.03.04, 18:05
                        Gość portalu: Jasio napisał(a):

> > Mam swoj sposob i ciekawy jestem detali...

za duzo tego by bylo... napisz do mnie na alexthefirst2@interia2.pl, to sie wymienimy postepowaniami :)

(zabezpieczenie antyspamowe: w adresie nie ma cyfr)
                        • tee2000 Re: Zamiesc postepowanie na forum 20.03.04, 21:31

Ciekawe to wszystko

jeszcze raz dziekuje
                          • izalil Re: Zamiesc postepowanie na forum 21.03.04, 09:34
                            Czy i ja mogę prosić o mejla z tym cudownym sposobem na oczyszczenie wątroby?
                            Bardzo mnie to zaciekawiło i chętnie bym sobie zrobiła taką kurację.

dzięki i pozdrawiam
                            • tee2000 Re: Jak czyscic watrobe 21.03.04, 10:50
                              Popros'cie o to Are
              • Gość: Majka Re: Wątroba IP: *.wroclaw.mm.pl 21.03.04, 12:14
                Ja rozmawiałam z dwoma lekarzami i każdy powiedział, ze kamienie i tak powstaną
                na nowo bo taka jest moja uroda, ze je tworzę. I jedyny sposób pozbycia sie ich
                to operacja. Koniec, kropka.
                • Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 21.03.04, 12:35
                  na tym forum jest pelno osob, ktore jakby sluchaly naszych kochanych polskich
                  lekarzy (mam na mysli 90% z nich), to juz danow...

Przyczyny nieprawidłowej pracy wątroby:
                  - nadmierne spożywanie posiłków i płynów,
                  - nadmierne spożywanie cukru, produktów cukrowych, owoców i alkoholu,
                  - nadmierne spożywanie tłuszczów, oleju roślinnego oraz tłustego mięsa,
                  - nadmierne spożywanie posiłków gotowanych i rafinowanych,
                  - nadmierne spożywanie chleba (świeżego) i wyrobów mącznych,
                  - przyzwyczajenie do spożywania posiłków przed snem lub w nocy.

Profilaktyka
                  1. Zmniejszyć ilość spożywanych posiłków.
                  2. Nie jeść śniadania.
                  3. Spożywać więcej gotowanych warzyw (30 - 40%) od ogólnej ilości posiłków na dobę.
                  4. Zimą należy jeść więcej kiszonej kapusty.
                  5. Jeść więcej twarogu, zsiadłego mleka, kefiru.
                  6. Spożywać wszystko świeżo przygotowane (nie jeść posiłków podgrzewanych lub z poprzedniego dnia).
                  • Gość: feline Re: Wątroba IP: *.dial.proxad.net 21.03.04, 20:46
                    Bzdura, cghloptasiu! W kazdym, ale przede wszystkim Twoim wieku, studencika
                    biegajacego z zajec na zajecia i wytezajacego godzinami umysl (zakladajac jego
                    posiadanie) solidne, bogate i zrownowazone sniadanie jest podstawa do
                    prawidlowego funkcjonowania organizmu. Pozbawiajac go sniadania pozbawiasz
                    zrodla energii miedzy innymi niezbednego do przyswajania wiadomosci. Jesli
                    stosujesz swoja teorie na sobie samym to juz ziem, dlaczego wypisujesz brednie:
                    twoja watroba sie zzyma! Mozg juz nie ma sily!
                    • Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 21.03.04, 20:59
                      to jest cytat. zreszta Twoj stosunek do akupunktury i ziol swiadczy o
                      "emocjonalnym podejsciu do tematu".
                      • Gość: feline Re: Wątroba IP: *.dial.proxad.net 21.03.04, 21:04
                        Po co cytujesz takie rzeczy, jesli sam w nie nie wierzysz? To nieuczciwe wobec
                        tych, ktorzy mogliby przeczytac co piszesz i uznac to za Twoje credo stosowane
                        na codzien (wtedy ja wolalabym nie ogladac Twojego indeksu).
                        Emocjonalnie podchodze do wszystkiego. Emocja, ktora w ograniczonym wypadku
                        wyziera z mojego stosunku do ziol i akupunkturu to rozbawienie.
                        Smiech to zdrowie! To jest MOJE credo. I z czystym sumieniem moge wszystkim je
                        polecic.
                        • Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 21.03.04, 21:39
                          wpadasz w zlosc jak ostatnio, szukasz dziury w calym. jeden chwyt erystyczny za
                          drugim.
                          • Gość: feline suplement b Re: Wątroba IP: *.dial.proxad.net 21.03.04, 22:01
                            Studenciku, jaka zlosc a w kazdym razie czyja? Ja sie swietnie bawie prowokujac
                            cie do pisania glupotek a ty sciskasz piastki i tupiesz nozkami, ewentualnie
                            powtarzasz cytaty niestety nie z Tacyta. Powtarzam: ja sie bawie, maaaaarzac
                            jedynie niesmialo o tym, ze moze jednak uda mi sie sprowokowac cie do myslenia
                            i solidniejszego postudiowania rzeczy, o ktorych usilujesz pisac.

• Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 21.03.04, 22:24
                              Gość portalu: feline suplement b napisał(a):

> Studenciku, jaka zlosc a w kazdym razie czyja? Ja sie swietnie bawie prowokujac
                              >
                              > cie do pisania glupotek a ty sciskasz piastki i tupiesz nozkami, ewentualnie
                              > powtarzasz cytaty niestety nie z Tacyta. Powtarzam: ja sie bawie, maaaaarzac
                              > jedynie niesmialo o tym, ze moze jednak uda mi sie sprowokowac cie do myslenia
                              > i solidniejszego postudiowania rzeczy, o ktorych usilujesz pisac.

no wlasnie cos takiego mialem na mysli.

a w ogole, to nie szkoda Ci czasu na mnie? jestes jedynym lekarzem tutaj,
                              ktory pojaiwa sie prawie tylko gdy "trzeba" pogonic naturalnych.
                              • Gość: feline Re: Wątroba IP: *.dial.proxad.net 21.03.04, 22:33
                                Tu masz racje, studenciku: ..."trzeba pogonic naturalnych". Sam to
                                powiedziales ;-P
                                Nie zal mi czasu, to czas z mojej szufladki "na odpoczynek i rozrywke".
                                To, co z niej wyjmuje Ty mozsz wlozyc do swojej "czas na zastanowienie i nauke".
                                • Gość: are Re: Wątroba IP: *.clubnet.pl 21.03.04, 22:38
                                  :|

ok, dzieki za rade. wracam wiec do uczenia sie. EOT
                                  • uve Re: Wątroba 22.03.04, 07:30
                                    Gość portalu: are napisał(a):

> :|
                                    >
                                    > ok, dzieki za rade. wracam wiec do uczenia sie. EOT

Are, daj spokoj z ta jedza. Pojawia sie tutaj czesto, jak tylko widzi jakiegos
                                    natualnego natychmiast przybywa na miotleeeeeeeee, i gledziiii jak to stare
                                    babskoooooooooo zwyklo czynic. Z durniami lepiej nie dyskutuj, poniewaz sam
                                    mozesz takim zostac.
    • Gość: ppns Do Feline IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.04, 13:10
      Zniżasz sie do poziomu sekty tłuszczojadów.
      Czyżby Twoim idolem w sposobie prowadzenia dyskusja była Krystyna
      Tomczak ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka