Dodaj do ulubionych

Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda :-)

IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.04, 09:53

Kwasniewski z Ciechocinka czyni cuda swoją dietą , prawie tak doniosłe,
i przekonujące , jak pewien Galilejczyk.
Poniżej linki do stron z listami wdzięcznych pacjentów, którym
smalcojedstwo i prądy selektywne przywróciły zdrowie.
Każda odpowiedź smalcowego cudotwórcy okraszona jest
Wieloma cytatami filozofów , myślicieli i innych
wielkich umysłów , aby przydać walor epokowości
pseudobredniom tłuszczowego psychola.
Jest też wiele o bractwach optymalnych i o całej
teorii i myśli historyczno-filozoficzno-
społeczno-kulturowotwórczej sekty smalcojedów.
(np. o przyczynach wojen , przestępczości – to też wina
węglowodanów sic(!) )

Ozdrowienia dotyczą chorych na :
wrzody ,
nowotwory,
astmę,
alergię,
miażdżycę,
nadciśnienie,
grzybicę,
cukrzycę,
gościec,
reumatyzm,
krótkowzroczność,
zgaga,
nadżerki,
Stwardnienie rozsiane,
Kamicę układu moczowego,
neurastenię,
łuszczycę,
I wszystkie inne choroby , wymienione w grubaśnych leksykonach medycznych.

Prawie wszystkie listy pisane są w jeden sposób :
„Panie doktorze Kwasniewski , kupiłem/łam pańską książkę ,
Czytałem cała noc , i doznałem olśnienia. Jest Pan
Cudotwórcą , a pańska dieta wyleczyła mnie z chorób:....
( tu jest wypis kilku ciężkich chorób ).
Zalecam pańską książkę wszystkim cierpiącym "
I niemal wszystkie są anonimowe.

Kilka przykładowych listów :

Nawet nogi odrastają
republika.pl/optymaln/dz84.html
Brednie o HIVie
republika.pl/optymaln/dz87.html
O diecie Hunzów
republika.pl/optymaln/dz103.html

Całość jest pod adresami :

republika.pl/optymaln/DzZach2.html#nowe
republika.pl/optymaln/DzZach3.html#nowe
republika.pl/optymaln/DzZach4.html#nowe
republika.pl/optymaln/DzZach5.html#nowe

Niezły jest ten ruch filozoficzno-społeczno-towarzyski
sekty optymalnych. Bua , ha , haaaaaaa....

Obserwuj wątek
    • Gość: dziewczyna Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.04, 11:44
      bzdury
      - Na Sm nie ma lekarstwa
      - na zaniki mieśni nie ma lekastwa
      - na hiv ( wirusem zakażaja się osoby które stosują najcześciej pastwiskowy
      styl żywienia czy cos takiego przecież to są brednie nad bredniami)
      - zasakakujące jest to że nagle po przeczytaniu tej książki depresja mija w
      ciągu tygodnia ludzie dostają olśnienia
      - i na wiele innych chrób
      aż sie chce zapytać czemu ludzie chorują skoro na wszystko jest lekarstwo...
      • Gość: siedem wampiry jakieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 12:15
        o optymalnych:
        "Alkoholu piją mało, zawsze po zachodzie słońca i zawsze niewiele,"

5040
      • Gość: ppns Ależ właśnie , dlatego , że.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.04, 12:17
        Ależ właśnie , dlatego , że większość "uzdrowień" pacjentów
        Kwaśniewskiego to oszustwo i blaga , zamieściłem tutaj
        w tym wątku kilka linków.
        Cała działalnośc smalcowego szamana z Ciechocinka to
        brednie , idiotyzmy i fantasmagorie. ŻO nie pomaga
        w wyleczeniu wielu ciężkich metabolicznych chorób , a
        niestety często je pogłębia.

Ksiązki Kwasniewskiego to także narcyzm i paranoidalne samouwielbienie,
        mające stworzyc ludziom ciemnym i nieoczytanym wrażenie , że jest jedna cudowna
        recepta i jeden cudowny eliksir na wszystkie przypadłości
        i cierpiebia rodu ludzkiego.

Sekta słonino-wielbicieli , pod nazwą
        Bractwo Optymalne , ma napędzić naiwnych do np. : kupowania
        książek Kwasniewskiego.

Nie ma obiektywnych świadectw
        wyzdrowienia wynikającego z zastosowania żywienia optymalnego .

Podrawiam wszystkich samodzielnie myślących.

• Gość: annaklay Re: Ależ właśnie , dlatego , że.. IP: *.sympatico.ca 29.03.04, 16:22
          No wlasnie ale jaki pieniadz za te ksiegi "objawione" mozna na naiwnosci
          ludzkiej zebrac? To jest naprawde genialne: twierdzic ze caly swiat to banda
          glupkow i niedouczonych lekarzy i naukowcow, a samemu obrabiac portwele czesto
          chorych ludzi;-(
          No i ten koncept utworzenia arkadii i dania w rece ludzi zupelnie
          przypadkowych, przeszkolonych w ciagu kilku dni nauki na "objawieniach"
          zawartych w " ksiegach madrosci;-)" mozliwosci "LECZENIA" wszystkich chorob
          swiata.
          Ci przypadkowi "pseudodietetycy" i "zdeprawowani optylekarze" walcza teraz
          zazarcie o co , jak sadzicie panstwo?
          Czy napewno o to abyscie wszyscy zdrowi byli? Skad my to juz znamy? Koncepcja
          jednej, jedynie slusznej ideii i banda
          cwaniakow ktora jej broni metodami "ponizej pasa".
          Nowy Geniusz tym razem medyczny juz stoi na swym piedestale i wskazuje ciemnym
          masom kierunki walki i dalszego swietlanego rozwoju;-))
          • mikrofal Re: Ależ właśnie , dlatego , że.. 29.03.04, 20:53
            I tutaj też Pani jest! Gratuluję. Co do jedynie słusznej idei, zgadzam się z
            Panią, z cała powagą. Pani problem natomiast polega tylko na błędzie logicznym,
            bo, jak zauważyłem, Pani również ma jedną, jedynie słuszną iddę...

Uszanowanie

Mikrofal
            • Gość: annaklay Re: MIKROFAL IP: *.sympatico.ca 29.03.04, 23:25
              I tu sie pan nie sprawdzil jako psychterapeuta:-)
              Nie mam jednej slusznej idei wiec nie moze panw ten sposob twierdzic bo nie ma
              pan absolutnie zadnych podstaw aby taki wniosek z mojej dyskusji wyciagnac.
              Logigka u psychoterapeuty jest rownie wazna jak u adwokata;-)

Szacunek. Czy jest pan takze calkowicie pewnien ze zawital pan tutaj zupelnie
              przypadkowo?;-)
              anna
    • Gość: Andrzej Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: 81.15.221.* 29.03.04, 16:48
      Nie rozumiem po co prowadzicie tu takie dyskusje.Poza paroma linkami nie macie
      nic do udowodnienia,nie mieliscie tez do czynienia z ta dieta.Nie rozumiem
      was.ppns to juz niemal orgazmu dostaje jak pisze krytyczne teksty.Prawda jest
      taka,ze jak moj ojciec leczyl sie u kwasniewskiego to on nigdy nie zazadal ani
      zlotowki od niego,a pobyt w sanatorium,w arkadii kosztowal smieszne
      grosze,jedynie praktycznie za spanie.Brednie tu piszecie.Listy nie sa
      anonimowe,jedzcie do pierwszej arkadii i poproscie o namiary do
      wyleczonych.Mozecie sie z nimi skontaktowac,moj ojciec tez w ciemno nie
      jechal,spotkal sie z wieloma ludzmi i do dzisiaj utrzymuje liczne kontakty,juz
      jako zdrowy czlowiek.
      • Gość: Alla Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.a2000.nl 29.03.04, 21:31
        Wczasy w Arkadii w Jastrzebiej Gorze nie kosztuja grosze. Jakies 1700 zl za dwa
        tygodnie. Chcialam podac dokladny cennik, ale cennik juz wykasowali.
        • slawekopty Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : 29.03.04, 22:48
          Gość portalu: Alla napisał(a):

> Wczasy w Arkadii w Jastrzebiej Gorze nie kosztuja grosze. Jakies 1700 zl za
          dwa
          >
          > tygodnie. Chcialam podac dokladny cennik, ale cennik juz wykasowali.

Wczasy wszędzie kosztują mniej więcej tyle samo , a jak dodasz ze w tej cenie
          są porady lekarskie , to cena robi się smiesznie mała ;)

Slawek
      • Gość: ppns Re: Do Andrzeja IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.04, 22:35
        Przeczytaj dokładnie wszystkie kilkadziesiąt zamieszczonych listów.
        Ale naprawdę dokładnie.

Pozdrawiam
    • Gość: are najlepsze z najlepszych IP: *.clubnet.pl 30.03.04, 00:52
      "Nie było, nie ma i nie będzie lekarstwa na ludzką głupotę. Ale jest sposób. Tym sposobem jest moja wiedza. Ta wiedza, praktycznie wykorzystana, może przyczynowo usunąć wszelką przestępczość.

"Tylko mądry jest dobry, tylko głupi jest zły. Żaden fałszywiec nie jest mądry, żadem mędrzec fałszywy" - pisał Platon. Co zatem należy zrobić, aby ludzie z przyczyn biologicznych nie mogli działać na szkodę poszczególnych osobników z własnego gatunku i na szkodę całego gatunku? Trzeba dać im zdrową czynność umysłów. Innej drogi nie ma. Zdrową czynność umysłów daje tylko żywienie optymalne."
    • Gość: are Wedliny sa OK?? IP: *.clubnet.pl 30.03.04, 01:28
      wg kwasniewskiego - tak:
      republika.pl/optymaln/dz180.html
      no to smacznego:
      anorien.republika.pl/miesna_wolna_amerykanka.txt
    • uve Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : 30.03.04, 04:47
      Gość portalu: dziewczyna napisał(a):

> bzdury
      > - Na Sm nie ma lekarstwa
      > - na zaniki mieśni nie ma lekastwa
      > - na hiv ( wirusem zakażaja się osoby które stosują najcześciej pastwiskowy
      > styl żywienia czy cos takiego przecież to są brednie nad bredniami)
      > - zasakakujące jest to że nagle po przeczytaniu tej książki depresja mija w
      > ciągu tygodnia ludzie dostają olśnienia
      > - i na wiele innych chrób
      > aż sie chce zapytać czemu ludzie chorują skoro na wszystko jest lekarstwo...

Nie gadaj glupstw ze nie ma lekarstwa. Nie ma dla tych co albo nie chca zeby
      bylo, albo w nie nie wierza, albo tez poprostu nie wiedza o ich istnieniu z
      powodu niewiedzy. Pojdz na; www.ajherbs.com/Pages/Testimonials.htm
      tam jest list od matki 27 letniego mezczyzny, ktory zyje dlatego ze wzial moje
      lekarstwo ponad trzy lata temu. Angielskie przyslowie mowi ze; "na kazda
      istniejaca chorobe, Bog poslal (posadzil) ziolo ktore jest skuteczne w jej
      leczeniu" I to jest prawda.

Apropo listow do Dr Kwasniewskiego. Autora jednego z listow znam osobiscie,
      mieszka tutaj w Kanadzie. O skutecznosci diety nie smiem twierdzic za i
      przeciw, poniewaz jej nigdy nie stosowalem.
      Pzdr
    • sprite35 Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : 30.03.04, 08:33
      Gdyby nie to ideologiczne ścieranie się dwóch sekt ( "smalcojady"
      i "trawojady") , to forum byłoby bardzo nudne. Tak trzymać !!!

pozdrawiam
      sprite
    • Gość: Dona Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.netp0wer.net 30.03.04, 09:47
      ppns!!! Zostaw Jezusa w spokoju trzepiaj się kogoś innego,to jest takie
      prostackie :-( Niestać Cię na ciekawsze rozpoczęcie dyskusji ?
      Dona
      • Gość: ppns Jezus mi wybaczy ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.04, 10:23
        Jezus wybaczy mi maluczkiemu.
        • Gość: energia Re: Jezus mi wybaczy ! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 15:41
          A zdziwisz się robaczku - chyba masz ... (wpisz w/g miałkomózgiego uznania), bo
          dla mnie jest sytuacja jasna - pastwisko - brak możliwości realnej oceny
          sytuacji (o rozumowaniu nie wspomnę). Nawet ciała ketonowe stwierdzone w moczu
          na poziomie czterech krzyżyków, powodujące stany euforyczne (niektórzy
          twierdzą, że dobrze zastępują endorfiny) nie są w stanie pomóc w przebaczeniu
          reprezentowanej przez sieczkojadów GŁUPOTY!!!. Ale przecież każdy ma wolny
          wybór.
        • Gość: energia Re: Jezus mi wybaczy ! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 15:41
          wybór.
          wybór.
    • vitalia Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : 30.03.04, 10:31
      Ja już wiem ,wszystko już zrozumiałam .Dr Kwaśniewski to agent specjalny N F Z.
      Sprawa jest prosta , boski guru uleczy polskie społeczństwo i nie będzie
      problemu ze szpitalami ,brakiem kasy na chemioterapię ,protezami i wszystko
      będzie cacy....Nie martwcie się jak ktoś z bliskich wam zachoruje ,,do
      Ciechocinka go powieżcie, do wód .........
      • Gość: Artur Juz od roku 2001 IP: *.sdh.sk.ca 30.03.04, 16:47
        zwracalem uwage na to, ze ruch optymalnych wykazuje wiele cech sekty
        religijnej. Moje wypowiedzi z tamtego okresu na tym forum zostaly skopiowane i
        zamieszczone na stronach bractwa optymalnych gdzie publicznie radzono jak
        najlepiej postepowac z takimi jak ja ( :-) ) .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=1636&v=2&s=0
        Wtedy bylem chyba jedyny, ktory uwazal optymalnych za sekte. Dzisiaj jak widze
        ten poglad jest dzielony przez wielu. A temu, ze sie optymalni na to oburzaja
        to sie nie dziewie. Jeszcze sie nie zdarzylo by sekta sama siebie nazywala
        sekta.
        • Gość: annaklay Re: Artur IP: *.sympatico.ca 30.03.04, 23:12

Dzien dobry Arturze, przeczytalam dopiero dzisiaj link ktory podales.
          Szkoda ze nie zrobiles tego wczesniej i ja nie wiedzialam, ze jestes wlasnie
          ta osoba ktora jako jedna z pierwszych na ten temat zaczela pisac.
          Ale teraz juz sobie ciebie przypominam. Naprawde bardzo zaluje iz nie
          wiedzialam wczesniej, ze pisujesz na to forum.
          To co napisales na temat tego ruchu jest dokladnie tym czym to wszystko jest.

pozd. anna
          • Gość: Artur Re: Artur IP: *.sdh.sk.ca 30.03.04, 23:24
            Moze kiedys jakis socjolog napisze jakas prace na temat ruchu optymalnych. Bo
            pod wzgledem socjologicznym jest o czym pisac.
            • Gość: annaklay Re: Artur IP: *.sympatico.ca 30.03.04, 23:27

Arturze czy ty nie zamiesciles artykulu w Torontonskiej Gazecie na temat
              charakteru tej organizacji?
              • Gość: annaklay Re: Artur IP: *.sympatico.ca 30.03.04, 23:45

No mam , znalazlam i to jednak inna gazeta;-) Musze ci powiedziec, ze takie
                sprawy trzeba naglasniac, bo niestety mozna wpasc zupelnie przypadkowo w takie
                sidla zwlaszcza jesli czlowiek jest ciezko chory.
                Ale ich wyczules jak widze swietnie juz na samym poczatku ich dzialalnosci:-)
                Moje gratulacje i naprawde bardzo zaluje ze tak pozno sie o tym dowiedzialam.
                Serdecznie Cie pozdrawiam. Wspanialy czlowiek z Ciebie jest.
                anna

• Gość: annaklay Re: ppns , brumbak, siedem IP: *.sympatico.ca 30.03.04, 23:51
                  No Panowie, ale macie bystre glowy i silne chartaktery:-)
                  No coz widocznie jednak "siano"
                  niezwykle pozytywnie wplywa na poziom logicznego rozumowania i osobowosc
                  czlowieka:-)
                  Wielu ludzi powinno byc wam bardzo wdziecznymi za to co wam sie chce robic
                  chociazby na tym forum.
                  Serdecznie pozdrawiam. anna
                  • slawekopty Re: ppns , brumbak, siedem 31.03.04, 01:00
                    Gość portalu: annaklay napisał(a):

> No Panowie, ale macie bystre glowy i silne chartaktery:-)
                    > No coz widocznie jednak "siano"
                    > niezwykle pozytywnie wplywa na poziom logicznego rozumowania i osobowosc
                    > czlowieka:-)

no wystarczy ze ktoś coś napisze zle o Diecie Optymalnej i nie przeszkadza ci
                    nawet to siano które ma ???;)))

Slawek
              • Gość: Artur Re: Artur IP: *.sdh.sk.ca 30.03.04, 23:47
                Na forum nie odkrywam informacji, ktore by mogly prowadzic do odtajenia moich
                personalnych danych. Wiec najlepiej jak nie odpowiem na to pytanie (choc nie z
                braku grzecznosci)
                • Gość: annaklay Re: Artur IP: *.sympatico.ca 31.03.04, 00:00
                  Przepraszam Cie za zbytnia ciekawos, ale jak juz napisalam znalazlam
                  juz Twoja wypowiedz. Twoj e-mail w ktorym podales link do dyskusji z 2001r.
                  po prostu przypomnial mi ze przeciez informacje znalam.
                  Nie wiedzialam tylko ze byles tak blisko ( Kanada i to forum;-))i moglam juz
                  wczesniej wiecej sie dowiedziec cos na ten temat od Ciebie, a nie tracic mojego
                  czasu i nerwow na przepychanki z sekciarzami.
                  Chcialam Ci powiedziec ze spotkalam sie poraz pierwszy z czyms podobnym w moim
                  zyciu i nie moglam pojac jak mozna cos podobnego robic z ludzmi chorymi.
                  No nic, widocznie tak musialo byc:-) Uczymy sie wszak cale zycie, aby i tak
                  glupimi umrzec;-)

Jeszcze raz pozdrawiam i ogromnie sie ciesze ze Cie zlokalizowalam. anna
                  • Gość: hydrogen A co z Mikrofalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 00:31
                    > Jeszcze raz pozdrawiam i ogromnie sie ciesze ze Cie zlokalizowalam. anna
                  • Gość: Artur Re: Artur IP: *.sdh.sk.ca 31.03.04, 17:32
                    A ja juz wczesniej mialem "przygody" z sektami (problem u czlonka rodziny).
                    Dlatego sekty i ich rozne odmiany wyczuwam na kilometry.
                    • Gość: hydrogen Optymalna sekta? Eeee tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 00:20
                      > A ja juz wczesniej mialem "przygody" z sektami (problem u czlonka rodziny).
                      > Dlatego sekty i ich rozne odmiany wyczuwam na kilometry.

No to już wiem skąd u ciebie takie uczulenie na sekty. Ja radziłbym jednak
                      zachować nieco więcej obiektywizmu w ocenie zjawiska diety optymalnej.

Rzeczywiście można tam zauważyć pewne sekciarskie motywy, również w niektórych
                      wypowiedziach dr JK (np te o jego komnikacji z Bogami).

Jednak po pierwsze większość optymalnych to jednak ludzie rozsądni i trzeźwo
                      myślący co chyba można zauważyć na tym forum. Jeśli uważasz, że jest inaczej to
                      podaj które wypowiedzi optymalnych forumowiczów o tym świadczą, możemy wziąć na
                      warsztat jakąś definicję sekty i się zastanowić czy masz rację. To samo tyczy
                      sie optymalnych jako ogólu jeśli to dla ciebie sekta to proszę o dowód na
                      podstawie sprawdzenia czy spełnione sa kryteria jakiejś rozsądnej definicji.

Po drugie zaś zastanów się czy jesteś w stanie o jakiejś kontrowersyjnej
                      wypowiedzi doktora powiedziec z całą pewnością (podkreślam, że chodzi o pewność
                      a nie mniemanie), że jest fałszywa (np gdyby mówił, że 2+2=5); przypuszczam, że
                      nie. Jeśli się mylę to mnie popraw.

W związku z tym może warto jednak zachować do tch wypowiedzi pewien dystans i
                      wziąć je w tzw nawias egzystencjalny (cos takiego mi się przypomniało z
                      wykładów z filozofii, o ile dobrze pamiętam chodzi o to aby powstrzymać się od
                      wydawania kategorycznych sądów odnośnie prawdziwości bądź fałszywości pewnych
                      twierdzeń). W końcu przecież ponoć istnieją na ziemi takie rzeczy o których
                      nie śniło się nawet filozofom.

Pozdro

• Gość: Artur Re: Optymalna sekta? Eeee tam... IP: *.usask.ca 01.04.04, 00:33
                        To co mam kupic twoj pomysl, ze mozna byc czesciowo w sekcie?
                        Jezeli ktos chce dzielic wlos na czworo to do kosciola tez chodza tacy gleboko
                        wierzacy ale inni z przyzwyczajenia, dla dobra dzieci, dla swietego spokoju, ze
                        strachu przed pieklem, czy dla tradycji (nieptrzebne skreslic).
                        Wiec ci drudzy co maja o sobie powiedziec? Jestem czesciowo praktykujacym
                        katolikiem choc niewierzacym?
                        Poniwaz, nie brzmi to powaznie wiec jestem w tym zakresie mniej optymistycznym.
                        W tym sie jest albo sie nie jest.
    • Gość: Alla Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.a2000.nl 30.03.04, 10:36

Moje doswiadczenia z dieta opty. Probowalam przejsc nie raz. Za kazdym razem
      konczylo sie nudnosciami, niestrawnoscia a czasami nawet wymiotami tego samego
      dnia po wyprobowaniu przepisow optymalnych z internetu i z ksiazki. Nawet
      ciasto orzechowe wg Cwierczakiewiczowej zamieszczone w ksiazce "Tluste zycie"
      zapewnilo mi nudnosci i zawroty glowy przez caly dzien. Nie jestem w stanie na
      to przejsc po prostu. Rosnie mi w gardle, brzydze sie tym, nie moge przelknac
      tlustych wnetrznosci zwierzecych polecanych w tej diecie (zalecanych jako
      lepszych od drozszego chudego miesa typu schab czy poledwica). Wieprzowina
      smierdzi tak nieludzko, ze nie wyobrazam sobie, ze cos co tak cuchnie podczas
      smazenia moze byc zdrowe. Po pasztecie mam wysypke, a od watroby wieprzowej
      spuchlam kiedys jak balon i na pogotowiu dostalam zastrzyk z wapna. Najpierw
      dostalam plam na twarzy, potem na szyi, potem zaczely mi puchnac rece, to bylo
      cos niesamowitego. Powieki to mi doslownie wisialy do pol oka. Spuchlam cala i
      wygladalam monstrualnie. Po zastrzyku w godzine, dwie wszystko mi spadlo i
      wrocilam do normalnego wygladu. Horror.
      Ksiazka Kwasniewskiego mimo, ze faktycznie chwilami wkurzajaca, jakies dwa czy
      trzy razy w zyciu zachecila mnie do sprobowania. Nie wytrzymalam dluzej niz
      pare dni.
      Sadze, ze jezeli ktos na tym chudnie to pewnie dlatego ze rzyga jak kot, czyli
      co zje to zaraz zwroci. To by potwierdzalo skutecznosc glodowek w odchudzaniu i
      leczeniu roznych chorob.
      • Gość: Piotr Re: DO ALLI IP: 217.153.16.* 30.03.04, 11:12
        Myślę ,że masz poważnie chorą wątrobę lub trzustkę. A jak Twój organizm reaguje
        na orzechy lub oliwę ?
      • sprite35 Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : 30.03.04, 11:45
        Ja próbowałem kilkakrotnie rzucić palenie. Zawsze jest to samo. Nudności,
        zgaga, ból głowy, zaburzenia gastryczne.
        Jak tylko sobię zapalę wszystko mija jak od ręki.
        I niech mi ktoś powie, że palenie szkodzi a niepalenie jest zdrowe... :)))

pozdrawiam
        Sprite
        • Gość: nadajnik Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.ip-pluggen.com 30.03.04, 11:54
          ZGAGA od papierosow??? Od obzerania sie ZAMIAST palenia....
        • Gość: Artur Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.sdh.sk.ca 31.03.04, 17:22
          sprite35 napisał:

> Ja próbowałem kilkakrotnie rzucić palenie. Zawsze jest to samo. Nudności,
          > zgaga, ból głowy, zaburzenia gastryczne.
          > Jak tylko sobię zapalę wszystko mija jak od ręki.
          > I niech mi ktoś powie, że palenie szkodzi a niepalenie jest zdrowe... :)))
          >
          > pozdrawiam
          > Sprite

Byc moze masz jakas lagodna forme ADHD lub ADD. Dla takich chorych nikotyna
          rzeczywiscie jest forma lekarstwa. Choc mozesz sie byc moze przestawic z
          papierosow (po potwierdzeniu, ze masz ADD lub ADHD) na leczenie
          farmakologiczne.
          • sprite35 Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : 01.04.04, 08:03
            > Byc moze masz jakas lagodna forme ADHD lub ADD.

o matko !!! a co to takiego ?
            • Gość: Artur Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.usask.ca 01.04.04, 16:41
              Masz google to sobie szukaj. Chyba az 5% ludzi doroslych to ma, wiec moze i ty
              tez. Znajdziesz testy na necie jak poszukasz ale po angielsku. A mozesz miec bo
              tez troche tak przebija z twoich wypowiedzi (pewne rzeczy mozna wyczuc nawet na
              forum). Ale moge sie tez mylic.
    • Gość: Bogdan Uwaga na czubka IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 20:18
      Niemal każdy post ppns-a zawiera sakramentalne słowa;
      smalcojady,tłuszczojady,sekta i mnóstwo kłamstw .Oczywiście te obrażliwe
      określenia i manipulacje dotyczą zwolenników diety Optymalnej i
      drKwaśniewskiego.Możnaby nad tym przejść do porządku dziennego gdyby ten
      zbłąkany człowieczek potrafił napisać cokolwiek prawdziwego niekoniecznie
      mądrego czy ciekawego.Niestety cały dzien w głowie ma tylko to samo.W nocy mu
      się śnią Optymalni i rano zaczynach o nich znowu myśleć i pisać.Nie trzeba być
      szczególnie inteligentnym,aby stwierdzić, że mamy tu do czynienia z osobnikiem
      uzależnionym. Każde uzależnienie jak np.narkomania nie jest świadomym
      działaniem.To jest choroba.Dlatego nie należy na Ppns-a krzyczeć czy gniewać
      się lecz jak każdą chorobę leczyć.Niestety mamy tu przypadek patologicznego
      uzależnienia i dlatego kuracja będzie niezwykle ciężka i kosztowna.Uzależnienie
      charakteryzuje się tym,że delikwent nie widzi tego u siebie.Muszą mu o tym
      mówić inni.Jeżeli tego nie będziemy mu przypominać to wyrośnie nam na forum
      gigantyczny czubek,a wina za to spadnie na nas wszystkich.
      • Gość: brumbak Re: Uwaga na czubka: Bogdana IP: *.crowley.pl 30.03.04, 20:22
        - ppns
        robi bardzo pozyteczną robotę
        - Czubek i kłamca BOgdan
        (patrz np, jego wymysły na temat matek-wegetarianek co rzekomo nie chca dawac
        dzieciom mleka z własnej piersi)
        ma jeszcze czelnośc się tu odzywać

• Gość: ppns Re: Uwaga na czubka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.03.04, 22:15
        Na Twój osąd o moim klikaniu zamieszczam cytat z książki:
        Jan Kwaśniewski , Marek Chyliński "Dieta optymalna" , wyd. WGP,
        Warszawa ( wydanie nowe i uzupełnione.)
        Str. 61 :

"...to niemal wszyscy , którzy zaczęli się żywić optymalnie, zauważyli , że ich
        odporność psychiczna mocno wzrosła,nie poddają się tak łatwo przeciwnościom,mają
        sporą dawkę sił witalnych umożliwiajacą im pozytywne myślenie i nalezyte wyjście
        nawet z krytycznej sytuacji. Nigdy sie nie załamują."

Stwierdzam po Twoim sposobie krytyki wobec mnie , że chyba się nie zastosowałeś
        do magicznej maksymy ( czarodziejskiego zaklęcia ) B: T : W.
        Może za mało smalcu , albo kaszanki ? :-)
        Twoje skołatane nerwy swiadcza , że jestes Optymalsem z rozedrganymi nerwami,
        bo niepotrzebnie zamieszczasz ten sam tekst w dwóch różnych wątkach.
        Zalecam prądy selektywne na lewe kolano , oraz dokładne zagłębienie się
        w dzieła Największego Polskiego Smalcojeda , a potem dwutygodniowe
        wczasy w Arkadii.

Z trawożerno-korytkowym pozdrowieniem ;-)

• Gość: energia Re: Uwaga na czubka IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 15:01
          ppns (adamska) pozdrawiaj tylko "pastwiskowo"(trawożerno) - przy korytku -
          można warunkowo zacząć myśleć!!!. Pastwisko (wegetarianizm) to uniemożliwia.
    • Gość: are Optymalni zyja 900 lat?? IP: *.clubnet.pl 31.03.04, 02:52
      okazuje sie tez, ze wypadaloby zyc 1200 lat a dzieci rodzic po 60ce. a organizm czlowieka na szkodliwej glodowce tak naprawde jest na...
      Diecie Optymalnej!

republika.pl/optymaln/dz108.html
      • Gość: Bogdan Zielskożercy żyją bardzo krótko i marnie IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 20:02
        Przy żywieniu produktami roślinnymi[zielskożercy] ze zbyt małym spożyciem
        wartościowego białka i tłuszczy, bardzo wcześnie powstają zmiany miażdżycowe w
        tętnicach mózgowych,a procesy starzenia przebiegają w przyspieszonym tempie.
        Jeżeli wege dożyje 50lat to wygląda na 70.
        • Gość: brumbak Re: Zielskożercy żyją bardzo długo i nie chorują IP: *.crowley.pl 01.04.04, 20:19
          - Hunzowie, mieszkańcy Okinawy
          - mieszkańcy wielu prowincji w Chinach (wyniki zakrojonych na szeroką skale
          badań : Chinese Health Project: wniosek " Idealna dieta winna byc zblizona do
          wegetariańskiej" - im mniej miesa i tłuszczów zwierzęcych tym lepiej)
          jedza bardzo, bardzo malo produktów zwierzecych,

90 latek grający w piłke czy cwiczący karate nie jest niczym wyjątkowym
          - na diecie roslinnej praktycznie nie choruje się na tzw choroby cywilizacyjne
          jak miażdzyca, cukrzyca i inne
          przykłady:
          Times" ostatnio zamiescil artykul na temat 92-letniego maratonczyka , ktory
          jest przekonany , ze jego dobre wyniki sa powiazane z scisla dieta
          wegetarianska :
          www.timesonline.co.uk/article/0,,8127-1048364,00.html
          Arne Winnquist ze Szwecji zorganizował w wieku 78 lat rajd rowerowy Kiruna-
          Sztokholm
          -wegetarianin od dziecka
          - rajd frutarian miał na celu zademonstrowanie że surówkowa dieta vegańska jest
          odpowiednia do dlugotrwałego wysiłku
          - dieta: owoce, orzechy, nasiona na śniadanie i luch
          - na kolacje : sałatki: z ,, sałaty, kapust itp + marchewki i innych
          - picie: tylko woda

- rajd trwał od 15 lipca do 2 sierpnia
          6 uczestników
          najdłuższy dzienny przejazd: 127 km
          średnia prędkośc na trasie między 14 a 20 km na godzinę
          • Gość: energia Re: Zielskożercy żyją bardzo długo i nie chorują IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 14:55
            Twoja naiwność jest rozbrajająca!!!. Bez białka zwierzęcego w dawce pokarmowej
            u człowieka (może być nabiał - ostatecznie) nie da się żyć - można tylko
            mizernie wegetować. O tym już nawet IŻiŻ wie!!!! Cha, cha, cha!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: are Re: Zielskożercy żyją bardzo krótko i marnie IP: *.clubnet.pl 01.04.04, 20:32
          Bogdan, zastosowales chwyt erystyczny: nie odpowiedziaqles na zarzuty a sam
          wyjechales z innymi. tak sie nie robi, bo tak robi m.in. lepper. czekam
          na rzeczowa odpowiedz, pozniej mozesz dopiero atakowac.
          wytlumacz najpierw, dlaczego kwasniewski ma zamiar zyc przynjmniej 900 lat,
          pozniej jak to mozliwe, ze DO wyprostowala krystynie tomczak kregoslup a
          pozniej jak to mozliwe, ze przed potopem i w dolinie hunza lyka sie
          suplementy (bo hydrogen jakos musi).
        • Gość: ppns Re: Zielskożercy żyją bardzo krótko i marnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.04, 20:55

republika.pl/optymaln/dz34.html"
          Każdego wegetarianina można bezbłędnie poznać po cerze. Jest ziemista i pełna
          różnych wykwitów, bardzo często na bazie łojotoku.
          "

Niezłe , Kwasniewski ma rentgen w mózgu ?

Ilu prawdziwych wegetarian zna Kawsasniewski ? Na ilu osobach przeprowadził
          badania
          porównawcze ?
          Konkrety , kolego Bogdanie !

• Gość: energia Re: Zielskożercy żyją bardzo krótko i marnie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 14:06
            Cześć sieczkojadzie ppns(adamska). Przeczytaj link, co prawda nic ci nie da,
            ale może normalnych zainteresuje: www.dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=170
          • Gość: energia Re: Zielskożercy żyją bardzo krótko i marnie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 14:28
            Sieczkomózgi ppsn (adamska)
            No to teraz możemy się pośmiać z ciebie? - czy jak zwykle miałkość mózgu nie
            pozwala zrozumieć tekstu?
            • Gość: energia Re: Zielskożercy żyją bardzo krótko i marnie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 15:12
              ppns(adamska)Przymurowało? Godzina czytania i żadnych komentarzy?
              Sieczka nie pozwala racjonalnie myśleć? Może trochę oliwy z oliwek? - też
              tłuszcz!
    • Gość: energia Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 15:57
      ppns(adamska) jest taka książka napisana przez p. M. Falskiego - zacznij od
      str. 11 tj. "As, Ala, las, lala, a na 16 str. znajdziesz "Ala i Ola" - na dziś
      się już więcej nie przemęczaj - ja cię proszę!!!. Zjedzone węglowodany dziś nie
      pozwolą na dalsze kojarzenie faktów. Jutro...zobaczymy. Murzynek Bambo? - za
      dużo?
    • Gość: are Smacznego smalcu! IP: *.clubnet.pl 07.04.04, 20:05
      kiosk.onet.pl/art.html?NA=7&ITEM=1157921&KAT=240
      "Uzdrawiające mają być diety. Tłusta, wymyślona przez Jana Kwaśniewskiego, propagowana jest jako zbawienie dla cukrzyków, i to tych z najpoważniejszymi powikłaniami, zagrażającymi życiu. Chorzy odstawiają insulinę i żyją skwarkami. Niektórzy publicznie głoszą, że ich zniszczone nerki zaczęły pracować. Cud? Jak to możliwe? Prof. Ida Konalska z białostockiej AM tłumaczy, że chory na krótko może się lepiej poczuć, gdyż zjada mniej węglowodanów. Poza tym jest zdyscyplinowany i niesie go nadzieja. Niestety, mniej się mówi o tych, którzy później zapadają w śpiączkę."
      • slawekopty dzięki zawsze mi smakował ;) 08.04.04, 11:57
        Gość portalu: are napisał(a):

Niestety, mniej się mówi o tych, którzy później zapadaj
        > ą w śpiączkę."

No to własnie dziwne ze nie mówi się o takich przypadkach , wszak każdy taki
        przypadek byłby wspaniałą antyreklama Diety Optymalnej , albo prowadzący
        krucjate sa nierozgarnięci ;) albo nie moga znaleźć takich przypadków , albo
        jak zwykle mocni w gębie ;)))) i leniwi

Slawek
        • Gość: are A woda z maslem tez? IP: *.clubnet.pl 08.04.04, 23:58
          patrz wyzej, Energia znowu dostal atakow, chyba z 5 razy, takie combo.
          nie wydaje Ci sie ze on siedzi przed kompem i az sie trzesie ze zlosci?
          a Nekriga poznasz za miesiac / dwa, jak mu sie bedzie wydawalo, ze nikt juz
          go nie pamieta. natomiast "doktor" Feline pojawi sie jak tylko bedzie bodziec,
          zeby znowu dostala ataku syndromu nigdy-sie-z-tym-nie-pogodze. np. jesli
          ktos udowodni, ze D"O" faktycznie jest OK, to zobaczysz, jak Ci sie oberwie :P
          • vitalia Re: A woda z maslem tez? 09.04.04, 00:09
            A ja słyszałam,(nie wiem czy to prawda),że optymalni mają zakładać chodowlę
            świń karmionych tłustym mięsem,żeby wieprzowina była tłuściejsza i
            zdrowsza,,,,,,,,
            • Gość: are Re: A woda z maslem tez? IP: *.clubnet.pl 09.04.04, 00:14
              to prawda. tu masz link do jednej z tych hodowli ;-)

republika.pl/arkadiapodlasie/index.html
              • vitalia Re: A woda z maslem tez? 09.04.04, 00:26
                No nie!!poszłam sobie na tą stronę ,patrzę sklep online, Myśle..kupię może
                kawał habaniny na święta wchodzę do sklepu ,,,a tam biznes pana doktora
                Kwaśniewskiego,,,Same bestselery .Teraz rozumię dwie pieczenie przy jednej
                świni....
                • Gość: are Re: A woda z maslem tez? IP: *.clubnet.pl 09.04.04, 00:29
                  mi sie najbardziej to podoba:

"Zdrową czynność umysłów daje
                  tylko żywienie optymalne...

dr Jan Kwaśniewski"

jak to sie ma do jego kontakotw z Bogiem, przyczyn wojen i przestepczosci
                  (weglowodany!) itp?
                  • vitalia Re: A woda z maslem tez? 09.04.04, 00:45
                    No wiesz! jak sie je optymalnie, to różnie z tym umysłem bywa.A przecież Islam
                    w ogóle nie dopuszcza świniny,a jakoś Te ich umysły funkcjonują.A tacy na
                    przykład eskimosi??A z resztą co tam dużo gadać.Optymalnie to można zacząć
                    chrumkać na tą dietę.
                    • Gość: are D"O" otwiera umysl... IP: *.clubnet.pl 09.04.04, 00:51
                      ...tak ze nawet mozg moze wypasc. popatrz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=11473251&a=11818077
                      • vitalia Re: D"O" otwiera umysl... 09.04.04, 01:06
                        To straszne poprostu przerażające co dieta optymalna z tych ludzi uczyniła.Ale
                        to chyba przez tą adrenalinę,Która w chwili zabijania biednych zwierzątek
                        kumuluje się (no nie wiem gdzie dokładnie) ale oni przecież wszystko pożerają
                        włącznie z kopytkami.Szpik jeść albo mózg.No nie mogę.My roślinni jesteśmy
                        delikatnymi stworzonkami i nigdy nie zrozumiemy ich tłustej religii
                        • Gość: are Re: D"O" otwiera umysl... IP: *.clubnet.pl 09.04.04, 01:17
                          popatrz, wedliny optymalne :) jutro pokaze to rodzinie, niech sie troche posmieja :)
                          medycyna istnieje od 5 000 lat i nie pojawila sie w niej jakos zadna dieta
                          wysokotluszczowa - do ostatnich 30 lat, kiedy zjawil sie Pierwszy
                          Smalcojad RP i za jednym zamachem poodkrywal przyczyny wszystkich chorob :)

www.dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=14
                          • vitalia Re: D"O" otwiera umysl... 09.04.04, 01:30
                            Ciekawe że jakoś nagrody Nobla jeszcze mu nie dali.A biznes ???z Firmą
                            podpisuje umowke i parę groszy wpadnie zawsze.Co prawda ,,PECUNIA NON OLET,,
                            ale jak to się ma do odpowiedzialności za te rzesze śmierdziuszków
                            mięsojadków...Biorę jabłuszko.soczek z ananaska i idę leciutka i zdrowiutka
                            spać....
                            • Gość: are no wlasnie IP: *.clubnet.pl 09.04.04, 01:34
                              no wlasnie, ciekawe jak to jest z tym zapachem optymalnych. po nich musi troche
                              "jechac", albo z ust albo w WC. oni sobie wmawiaja, ze to z powodu oczyszczania
                              sie organizmu :)
          • slawekopty Re: A woda z maslem tez? 09.04.04, 08:59
            Gość portalu: are napisał(a):

> patrz wyzej, Energia znowu dostal atakow, chyba z 5 razy, takie combo.
            > nie wydaje Ci sie ze on siedzi przed kompem i az sie trzesie ze zlosci?

przenosisz swoje wyobrazenia na ekran monitora ???;)

> a Nekriga poznasz za miesiac / dwa, jak mu sie bedzie wydawalo, ze nikt juz
            > go nie pamieta. natomiast "doktor" Feline pojawi sie jak tylko bedzie bodziec,
            > zeby znowu dostala ataku syndromu nigdy-sie-z-tym-nie-pogodze. np. jesli
            > ktos udowodni, ze D"O" faktycznie jest OK, to zobaczysz, jak Ci sie oberwie :P

oki poczekam zobaczę ;)

Slawek
            P.S.
            pomyliłeś się zwykle to masło jest z wodą ;)
      • Gość: ppns Klasyfikacja diet ..o jejejejejej !!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.04, 21:02
        Kolejny kwiatek z książki Kwaśniewskiego:"Dieta optymalna"
        ISBN 83-87534-15-3, str. 143:

"Już w 1972 podzieliłem główne modele odzywiania na trzy zasadnicze.Były to
        dieta : indyjska, lotnicza i optymalna. Pierwsze dwie zwykło się
        określać jako "pastwiskowa",i "korytkowa".
        [...]
        Dietę pastwiskową stosują tak zwani jarosze, wegetarianie - z przymusu
        lub z własnego wyboru. Dieta korytkowa to była dieta większości ludzi
        w krajach bogatych i ludzi o wyzszych dochodach w krajach zwanych, żeby było
        śmieszniej, krajami rozwijającymi się.
        Między dietą pastwiskową a korytkową i korytkową a optymalną jest wiele diet
        pośrednich i każda z nich powoduje określone choroby i inne, zawsze szkodliwe,
        skutki dla jednostek i społeczeństw. "

Dziwne , że już trzydzieści lat chodzi ulicami Ciechocinka
        największy geniusz nauki polskiej , a być może światowej.
        To spisek , że nikt tego naszego cudotwórcy jeszcze nie
        dostrzegł.

Jeszcze cytat ze strony 142
        "Jedynym jak dotychczas modelem żywienia opartym o prawa obowiązujące w
        naukach ścisłych jest żywienie optymalne"

Buaa , ha , ha , cała nauka Kwaśniewskiego to WSTW
        ( Wielka Smalcowa Teoria Wszechświata)

• Gość: ppns Re: Jezus Chrystus z Ciechocinka,cuda,cuda,cuda : IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.05.04, 12:40
      Podana przeze mnie strona
      o WSTW( Wielkiej Salcesonowej Teorii Wszechswiata)
      już niestety nie istnieje.

Szkoda , bo taki stek bzdur , idiotyzmów i przeinaczeń ,
      podlanych bałwochwalstwem wobec największego polskiego
      salcesonojada , był niezłą dawką rozrywki.

Przypuszczam , że Dr Boczek z Ciechocinka opamiętał
      się w swych szaleńczych i obłąkańczych wizjach leczenia salcesonem ,
      skórkami wieprzowymi i podgardlem
      wszystkich ciężkich chorób genetycznych
      i metabolicznych.

Czytając tą stronę można było się zastanowić nad
      bezmiarem ludzkiej głupoty ,
      prezentowanej przez wielbicieli tłuszczu i kaszanki ,
      na szczęście istnieje kilka stron sekty Optymalsów , gdzie
      jest wiele równie upiornego czarnego humoru.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka