Dodaj do ulubionych

palenie-ZYBAN

IP: 212.51.203.* 01.04.04, 10:33
Czy ktoś używał tego leku, i jakie rezultat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brookie Re: palenie-ZYBAN IP: 144.138.104.* 01.04.04, 11:15
      Mam ten lek i wkrotce rozpoczynam kuracje. Doktor bardzo go chwalil bo pomaga w
      85%. Moja przyjaciolka rzucila palenie w ciagu 30 dni biorac dwie tabletki
      dziennie.
      Zycze powodzenia.
      • Gość: IRA Re: palenie-ZYBAN IP: 212.51.203.* 01.04.04, 11:31
        Dzięki za tak szybką odpowiedż,ale mam prośbę czy są skutki uboczne zażywania
        tych tabletek i ich cena czy nie zwala z nóg.IRA
        • brookie Re: palenie-ZYBAN 01.04.04, 11:48
          Skutki uboczne moga wystapic tylko wtedy gdy bierzesz antydepresanty, bo zyban
          dziala uspokajajaco. Nie pamietam dokladnie, ale swietne dzialanie tego leku
          jest spowodowane wlasnie dzialaniem antydepresyjnym. Palenie jest tu
          postrzegane jako "compulsion".
          Co do ceny. Nie mieszkam w Polsce wiec nie mam pojecia.
    • justy1 Re: palenie-ZYBAN 01.04.04, 11:59
      Gość portalu: IRA napisał(a):
      > Czy ktoś używał tego leku, i jakie rezultat.

mój ojcie stosował- efekty świetne- palił od 16 roku życia, rzucał kilka razy i
      wracał z powrotem do palenia.
      teraz od kilku lat ma spokój- właśnie dzięki Zybanowi.
    • aga_rn Re: palenie-ZYBAN 01.04.04, 15:11
      Rzucilam z Zybanem (po 20 latach palenia - pierwsza proba), nie pale od ponad
      10 miesiecy.
      Dla mnie rewelacja, z objawow ubocznych - chyba troche problemow z bezsennoscia
      na poczatku kuracji, potem wrocilo do normy. Innych - brak, na pewno nic mnie
      nie zwalalo z nog :)
      Ceny nie znam bo nie mieszkam w Polsce.
      Ogolnie - polecam i to bardzo, pod kontrola lekarza oczywiscie.
      Pozdr.
      AgaRN
    • Gość: ira Re: palenie-ZYBAN IP: 212.51.203.* 02.04.04, 10:36
      Już wiem ile to kosztuje ok,150,00zł za 30tabletek.Moje pytanie przez jaki czas
      trzeba to łykać i napewno omijać wszystkie punkty gdzie można kupić papierosy i
      czy mimo tabletek jest chęć zapalenia.
    • szaser ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTAI 05.04.04, 08:12
      Zyban nic nie daje, ale jest za to b.drogi, droższy od fajek. Przez prawie rok
      używałem ZYBANU i paliłem nawet trochę więcej, niż zwykle, ale jak pojawiły się
      lęki, ZUBAN wyrzuciłem do kibla. Zyban jest lekiem psychotropowym używanym przy
      ciężkich depresjach!
      Zyban w ogole nie działa, miałem jedynie po nim lĘki i stały niepokój.
      Przyjmowałem przez rok i żadnych efektów, a ile forsy!
      • Gość: AgaRN Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTAI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.04.04, 16:56
        Nie rozumiem - uzywales Zyban prawie rok i paliles wiecej niz zwykle - na co
        czekales ? Az Zyban rzuci papierosy za Ciebie ?
        Decyzje o zaprzestaniu palenia trzeba podjac samemu - i przestac palic. Zyban
        pomaga przejsc przez odwyk i pomaga nie wrocic do palenia. Oczywiscie nie
        kazdemu pomaga, ale ma i tak lepsze rezultaty niz plastry lub rzucanie bez
        wspomagaczy.
        A ze drogi - to fakt :(
        • szaser Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTAI 06.04.04, 08:34
          Gość portalu: AgaRN napisał(a):

> Nie rozumiem - uzywales Zyban prawie rok i paliles wiecej niz zwykle - na co
          > czekales ? Az Zyban rzuci papierosy za Ciebie

Właśnie czekałem i miałem nadzieję, że nastąpi obiecywany moment odczuwania
          organicznego wstrętu do fajek, ale na próżno. Gdyby było tak, jak mówisz, ZYBAN
          nie byłby w ogóle potrzebny. Ale jak się okazało, to kolejne naciągactwo.
          • Gość: AgaRN Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTAI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.04.04, 15:38
            Jezeli ktos Ci obiecywal ze po wzieciu Zybanu wystapi u Ciebie wstret do fajek
            i wtedy je rzucisz to faktycznie ktos Cie naciagnal.
            Informacji na temat Zybanu jest chociazby w necie bardzo duzo, a sam lek
            powinien zawierac ulotke na temat dzialania i jak stosowac. U mnie dostawalo
            sie cala ksiazeczke na temat rzucenia palenia z Zybanem. Nie ma mowy
            o "wystapieniu wstretu do fajek". Warto sprawdzic pare zrodel, poczytac. Rok
            brania i czekania na cud ? Dlugo sie dales naciagac ...
            • szaser Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTIA 07.04.04, 07:54
              Tak było parę lat wcześniej na ich stronach internetowych. Po wielu przegranych
              procesach firma GlaxoSmithKline - Wielka Brytania, WYCOFAŁA SIĘ z takiej
              reklamy, mówiąc, że ten środek jedynie wspomaga. Ja osobiście nie znam nikogo,
              komu zyban pomógłby.
              • aga_rn Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTIA 08.04.04, 03:22
                szaser napisał:

> Tak było parę lat wcześniej na ich stronach internetowych. Po wielu
                przegranych
                >
                > procesach firma GlaxoSmithKline - Wielka Brytania, WYCOFAŁA SIĘ z takiej
                > reklamy, mówiąc, że ten środek jedynie wspomaga.

Oczywiscie ze "jedynie" wspomaga - bo to jest wspomagacz. Nie ma takiego
                srodka ktory by spowodowal rzucenie palenia wbrew np. woli rzucajacego.
                Postanowienie "rzucam palenie" to podstawa, tego trzeba najpierw chciec, a
                potem rozejrzec sie za czyms co by ten proces ulatwilo.

Ja osobiście nie znam nikogo,
                > komu zyban pomógłby.

To ze Ty nie znasz kogos takiego osobiscie nie oznacza ze Zyban to "naciagactwo
                i autosugestia" (tym bardziej ze akurat sposob w jaki Ty probowales rzucic
                palenie czyli "biore, dalej pale i czekam az mnie od palenia odrzuci" w ogole
                nie dziala). Z dostepnych wspomagaczy Zyban ma najlepsze wyniki jezeli chodzi
                o tych ktorzy rzucili palenie i do papierosow nie wrocili w ciagu pierwszych 6
                miesiecy. Rzucanie "na sucho" czyli bez wspomgaczy ma najgorsze wyniki
                (najwiecej ludzi do palenia wraca). Nie oznacza to oczywiscie ze biorac Zyban
                ma sie 100 % pewnosc rzucenia papierosow na dobre - to jednak zalezy najwiecej
                od nas samych. Na podstawie swoich doswiadczen moge powiedziec ze Zyban
                umozliwil mi to iz moge dzisiaj powiedziec "nie pale od ponad 10 miesiecy i
                jestem z tego powodu bardzo szczesliwa". Kiedys na sama mysl o rzuceniu
                palenia doznawalam czarnej rozpaczy - z Zybanem nie mialam zadnych dolow,
                stresow, nerwow itp.
                Mimo wszystko dobrze znac wszystkie opcje dostepne palaczom w dniu dzisiejszym -
                wtedy mozna wybrac cos dla siebie. Warto jednak pamietac ze cudow nie ma -
                rzucanie palenia zaczyna sie w naszym mozgu, w naszej psychice a zaden dostepny
                srodek za nas tego nie zrobi.
                AgaRN
              • Gość: beta Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTIA IP: *.cpu / *.cpu-zeto.com.pl 08.04.04, 08:00
                Ja dzięki Zybanowi rzuciłam palenie, a brałam leki tylko 1 miesiąc.Dla mnie
                okazały się rewelacyjne.Paliłam 20 lat po 2 paczki dziennie.Nie wierzyłam, że
                mogę przestać palić, a od mojego papierosa mineły prawie 4 lata.A co
                najważniejsze rzucenie palenia z zybanem było naprawde dla mnie łatwe, bez
                większych wyrzeczeń i cierpień. A To ile zapłaciłam za lek też przynajmniej
                motywowało aby naprawdę chociaż spróbować rzucić palenie.Bardzo chwalę Zyban i
                polecam, ale faktycznie trzeba chcieć rzucić palenie
                • Gość: An Re: ZYBAN -NACIĄGACTWO I AUTOSUGESTIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:29
                  Moj maz probowal rzucac z Zybanem, po kilku dniach stosowania ogromnie wzroslo
                  mu cisnienie wiec przerwal kuracje. Palenie rzucil korzystajac z plastrow.
                  Powodzenia!!!
      • Gość: Artur Rok na Zybanie? Bez poprawy? Gratuluje uporu IP: *.sdh.sk.ca 08.04.04, 19:51
        Nie ma chyba takiego leku, ktory by dzialal u wszystkich i u nikogo nie
        wywolywal dzialan ubocznych. W przypadku wiekszosci lekow (nawet tych
        psychotropowych) sprawdza sie zasada " sprobuj na kilka tygodni, nie ma
        poprawy, nawet minimalnej leczenie nalezy przerwac".
        Od tej zasady istnieja nieliczne wyjatki, ale naprawde nieliczne.
    • Gość: Ewa Nie brac !! Nastepuje uzaleznienie. IP: *.vie.telering.at 12.04.04, 14:37
      Zyban jest w Austrii od dluzszego czasu znany i jakies dwa-trzy tygodnie temu
      lekarze zaalarmowali, ze ludzie dluzszy czas bioracy ten lek wpadli w
      uzaleznienie. Sami teraz potrzebuja kuracji odwykowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka