xuxus 07.12.10, 15:33 zawsze mam problem , który jednodniowy sok jest naprawdę zdrowy? i dlaczego zawsze ma mętny osad-to mi się tak sobie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Świeże soki 07.12.10, 16:39 sok jednodniowy będzie zdrowszy zdrowszy niż sok w kartonie zrobiony z koncentratu powiedzmy pół roku temu. który jednodniowy- jak znajdziesz taki w ciemnej butelce, to będzie lepszy od takiego w całkiem przezroczystej (pod wpływem światła traci witaminy). zwróć też uwagę na to, żeby nie zawierał cukru i zbędnych dodatków tego typu. można przyjąć, że soki ciemniejsze są zdrowsze od jasnych (choć to trochę skrót myślowy) osad to błonnik/miąższ. jest, bo sok nie jest przefiltowany w 100%. błonnik, jak zapewnie wiesz, jest zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
moloko222 Re: Świeże soki 14.12.10, 14:13 samo zdrowie...tak mi się wydaje , skoro są bez ulepszaczy!!!! marchew jest najlepsza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
domatorka22 Re: Świeże soki 20.12.10, 13:55 Ten osad to właśnie odpowiedź na pytanie, dlaczego soki jednodniowe są zdrowsze niż te zwykłe:) błonnik bardzo dobrze wpływa na układ trawienny. Poza tym tego typu soki nie zawierają tyle cukru co inne. Natomiast ciężko powiedzieć który jest naprawdę zdrowy - sprawdzaj skład, tak chyba dowiesz się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka1980 Re: Świeże soki 20.12.10, 16:28 najlepiej soki wyciskac samemu :) a osad jest naturalny z owocow moim zdaniem nawet lepiej jak jest niz jakby go nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
moloko222 Re: Świeże soki 25.03.11, 11:53 ale wydaje mi się że soki jednodniowe są zdrowe :)) jak by nie było są świeże i mają dobry smak :) Odpowiedz Link Zgłoś
aborcyjnokoncepcyjnalustracja Re: Świeże soki 30.03.11, 17:00 xuxus napisała: > zawsze mam problem , który jednodniowy sok jest naprawdę zdrowy? Ten, który sama wyciśniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś