Dodaj do ulubionych

Krew w kale

17.12.10, 20:16
Witam. 5 dni temu miałem gorączką z lekką biegunką i silnymi bólami brzucha. Pomyślałem, że to grypa żołądkowa. Gorączka w miarę upływu czasu ustępowało, ale biegunka lekko się nasiliła. Wczoraj niestety zaczęło się: biegunka + krew. Dzisiaj biegunka ustąpiła, ale kiedy raz próbowałem coś wydalić:), efekt był podobny do wczorajszego - rzadko i krwią. Jestem o tyle zdziwiony, że krew zaczęła pojawiać się dopiero pod koniec choroby.

Może wiecie, czym to jest spowodowane? Jutro zamierzam udać się do lekarza, jakie badanie mogą na mnie czekać? Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: Krew w kale 17.12.10, 20:49
      Nieraz tak jest,że krew pojawia się po biegunce. Obserwuj .
      • kubicbsk0 Re: Krew w kale 17.12.10, 20:57
        Mam nadzieje, że to przejdzie. Bo kolonoskopia, czy per-rectum nie należą do najprzyjemniejszych badań:( A i inna dolegliwość mi nie na rękę.
        • doc1 Re: Krew w kale 17.12.10, 21:03
          Najrozsądniej będzie się na te badania zgodzić.
          • voxave Re: Krew w kale 18.12.10, 03:50
            nie straszyc ludzi kolonoskopia jest pod znieczuleniem i nic nie boli
            • bananarama-live Re: Krew w kale 18.12.10, 07:15
              Po co badania / teraz/ Po prostu podczas biegunki,pękła żyłka w du.....ie ;-) i tyle. Obserwować tydzień,dwa i dopiero po tym czasie działać.
            • annajustyna Re: Krew w kale 18.12.10, 08:46
              W cywilizowanych krajach tak, w PL podobno raczej nie :(.
    • kubicbsk0 Re: Krew w kale 18.12.10, 10:50
      Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi:) Dziś nie jestem w stanie odwiedzić lekarza, muszę zostać z dzieckiem, ale po weekandzie powiem mu, co i jak. Mam nadzieje, że bananarama ma rację i to ustąpi.
      • pingwinek11 Re: Krew w kale 18.12.10, 22:32
        kubicbsk0 napisał:

> Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi:) Dziś nie jestem w stanie odwiedzić lekarza
        > , muszę zostać z dzieckiem, ale po weekandzie powiem mu, co i jak. Mam nadzieje
        > , że bananarama ma rację i to ustąpi.

czasami moze to byc fatyczine przez biegunkę, ale jednak polecam i tak sie udac do lekarza , do proktologa. ja miałam taki problem ze leciala mi troszke krew podczas wyprozniania sie, ale wiem, ze to byly tylko zylaki. oczytwiscie jak pojdziesz do proktologa to bedzie badal cie palcem tam(oczywiscie nie jest to zbyt komfortowe, ale konieczne, wierz mi). no i mialam badanie,retroskopię, nie jest to bolesne, ja w zasadzie wcale prawie nic nie czułam. dostalam po badaniu leki i msuze jest stosowac. no i pamietaj ze lekarz bedzie pytal, czy krew jest w kale, czy w nie, bo to wazne i jaki jest odcien tej krwi. jesli nie jest w kale, tylko po prostu widac na papierze jasna krew, to są to zylaki odbytu i luz, bierzesz leki i jestes zdrowy. jesli faktycznie bedziesz mial to co ja, to im szybciej pojdziesz do lekarza, tym lepiej, bo nei bedzie musialobyc przeprowadzane zadne leczenie lekko inwazyjne, tylko dostaniesz leki i bedziesz zdrow jak ryba. w kazdym razie zycze zdrowia i wszystkiego dobrego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka