Gość: sonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 11:38 Jaki jest koszt zbadania tego hormonu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pati Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 11:59 U mnie w mieście kosztuje to 18-20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka34 Re: TSH-ile kosztuje badanie 18.04.04, 14:12 Szkoda, ze nie podalasz jakiego jestes miasta. W Warszawie na Szajnochy 8 /Zoliborz/ kosztuje 25 PLN... Gość portalu: pati napisał(a): > U mnie w mieście kosztuje to 18-20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:31 Tyle kosztuje TSH w Kielcach.A poza tym płaci się osobno za wszystkie inne badania-fT3(20 zł),fT4 ( 20 zł ),przeciwciała (Anty TPO - 30 zł,Anty TG - 30 zł,Receptory ANT TSHR-35 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 15:49 a jesli sie chce zbadac wszystko zwiazane z tarczyca, to jest drozej ??? tzn. czy cena zalezy od badania konkretnego, czy od ilosci sprawdzanych "rzeczy" w jednym badaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:36 Jest kilka badań związanych z tarczycą, TSH to tylko jedno z nich: FT3, FT4, T3, T4, przeciwciała przeciwtarczycowe. Za każde płaci się osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 19:37 ok, dzieki, rozumiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.04, 16:07 W przychodni przy ul. Nowodworskiej we Wrocławiu jest taka oferta (chyba) profili. Jest profil wątrobowy, nerkowy, tarczycowy, sercowy... i wtedy kilka badań wchodzących w skład danego profilu kosztuje taniej, niż gdybyśmy płacili za każde badanie z osobna. Ale cen nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia 21 dzień cyklu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:35 Gdzies przeczytalam, ze badania na TSH trzeba wykonac w 21 dniu cyklu. To prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: 21 dzień cyklu??? 18.04.04, 22:59 bez przesady moze chodzilo np o FSH? Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: TSH-ile kosztuje badanie 19.04.04, 14:02 Hmm, ja byłam dziś u internisty. Mówiłam mu o moich obawach związanych z tarczycą (rodzinne i róne tam moje obawy). Dostałam skierowanie tylko na TSH, dlaczego? Czy to badanie będzie wiarygodne, bez tych innych, na przykład fT3, fT4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: TSH-ile kosztuje badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 18:36 Na początek zawsze robi się tylko TSH, a w momencie kiedy wyjdzie coś nie tak z tym hormonem to robi się pozostałe dwa czyli fT3 i fT4.Choć jak ja poszłam pierwszy raz do endokrynologa to dała mi skierowanie na TSH i fT4. Ale uważam że na początek tylko TSH. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: TSH-ile kosztuje badanie 19.04.04, 21:43 Tez uwazam ze od razu powinno byc na TSH i FT4 - dają jasny obraz w przypadku nad- i niedoczynnosci...ale takie czasy wszyscy oszczedzają... Odpowiedz Link Zgłoś