Dodaj do ulubionych

zakrzywiony penis

24.04.04, 16:17
Mój penis w stanie erekcji jest zakrzywiony łukowato do dołu i w lewo. Czy
jest jakiś sposób aby odzyskał prawidłowy kształt? Przeczytałem gdzieś, że
może to być spowodowane niewystarczająco dobrze rozwiniętymi mięśniami
urzymującymi penis we właściwym kształcie w czasie wzwodu i że są ćwiczenia,
aby te mięśnie wzmocnić. Proszę o rady. Darek (24).
Obserwuj wątek
    • kamaoka Re: zakrzywiony penis 25.04.04, 10:07
      raczej ci nie pomoge, ale powiem ze nie ejstes sam. Moj chlopak (19) ma penisa
      zakrzywionego do dolu i to pod dosc znaczacym katem, na poczatku myslelismy ze
      ejst to problem wedzidelka, wiec je podcielismy,troche sie poprawili: napletek
      niej est juz tak naciagniety, ale penis jak byl "krzywy" tak jest:), moj
      chlopak strasznie sie tym przejmuje, mi to w sumie tez czasemi przeszkadza, ale
      dla mnie to nie jest powod do takich lamentow:), no ale on juz sobie
      postanowil, ze gdy wyjedziemy na studia (na ktore mam nadzieje szczesliwie sie
      dostataniemy:) to on sobie pojdzie do jakiegos porzadnego szpitala (chociaz
      raczej liczymy na jakas prywatna klinike, bo coz ale nie ufamy szpitalom
      panstwowym). Jest podobnoz taka operacja na tego typu wade, juz dokladnie nie
      pamietam, ale cos tam sie wycina, jakies tkanki, kurde no nie chce ci tu bzdur
      gadac, jeszcze pol roku temu bylam w temacie, ale teraz zwyczajnie wylecialo mi
      z glowy:P, popytaj sie na forum seksuologia, jest tam ekspert, a najlepeiej idz
      do urologa i powiedz jaki masz interes:)
      pozdrawiam
      Kamila
    • darek_mail Re: autor 25.04.04, 11:23
      Dzięki Kamilo za radę.
      • Gość: Muggi Re:ew. choroba Peyronie`go IP: *.flatrate.dk 25.04.04, 14:35
        Przeczytaj ten watek:

[2] Re: wstydliwy problem.
        autor: Gość portalu: ewcia77 data: 17-09-2003 11:48 213.192.80.*

Mój mąż ma podobny problem - był już u androloga , wymaca ł go ( znaczy się
        członka) i przepisał kurację witaminą TOKOVIT E - bez recepty.Po zażywaniu 3
        miesiecznym stan się poprawił. Powiem krótko "mały" jakby zaczął się prostować.
        A dla ciekawości poczytaj sobie :www.jestemchory.com.pl
        Choroba Peyroniego to skrzywienie prącia wywołane obecnością spoistej blaszki
        włóknistej w tkance odpowiedzialnej za erekcję. Wzwody są możliwe, lecz mogą
        być one bolesne i prowadzić do zaburzeń erekcji.
        Choroba Peyroniego jest zwykle wynikiem urazu, którego następstwem staje się
        bliznowacenie tkanki. Aby potwierdzić chorobę Peyroniego, lekarz zbada cię
        palpacyjnie. W celu wykazania skrzywienia prącia wykonuje się zdjęcie, po
        uprzednim wywołaniu erekcji, przez wstrzyknięcie alprostadilu do ciała
        jamistego.
        Leczenie farmakologiczne ma ograniczone znaczenie. Doustna terapia tamoksyfenem
        hamuje początkowy stan zapalny i może łagodzić wczesne objawy bólowe. Urolog
        może miejscowo podawać leki, aby zmiękczyć i rozpuścić blaszkę włóknistą.
        Wydaje się, że nowa metoda leczenia, jaką jest terapia falą uderzeniową
        generowaną pozaustrojowo, zmniejsza zarówno ból, jak i skrzywienie.
        Jeżeli po 6 miesiącach twój stan się nie zmienia, możliwe jest leczenie
        chirurgiczne. Podczas plastyki ciał jamistych, zwanej również zabiegiem
        Nesbita, lekarz wywołuje wzwód wlewem roztworu soli fizjologicznej. Nacina się
        lub usuwa fragment tkanki w kształcie półksiężyca po przeciwnej stronie do
        blaszki. Następnie poprzecznie zaszywa się ubytek. Wywołanie kolejnego wzwodu
        ma na celu sprawdzenie stanu po korekcji. Ten stosunkowo niewielki zabieg trwa
        około 1 godziny.
        Musisz pozostać na noc w szpitalu. Odbycie stosunku płciowego jest możliwe po 4
        tygodniach, a metoda jest skuteczna u 80% mężczyzn. Może wystąpić niewielkie
        skrócenie prącia, ale zwykle mniejsze niż 2 cm. Skrzywienie może pojawić się
        ponownie i w przyszłości może nastąpić potrzeba dalszego leczenia
        chirurgicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka