Dodaj do ulubionych

Leki na żylaki

11.02.11, 21:02
Posiadam od lat zylaki na lewej nodze, byly robione zabiegi, po pewnym czasie powrociły, niestety. Brałam kiedys leki na żyły, np. Cyclo 3 fort,wczesniej innne-nie pamietam juz nazwy ,ale niesystematycznie.
Zaczyna mnie bolec prawa łydka.
Moje pytanie jest takie-czy długoletnie zazywanie leków na zylaki spowodowałou kogoś zatrzymanie sie choroby, czy ona nadal postepuje mimo zażywania leków? Czy jest sens ich brania?
Obserwuj wątek
    • daj.mi.buzi Re: Leki na żylaki 12.02.11, 01:52
      Piszesz, ze bralas leki niesystematycznie, czyli olewalas zalecenie lekarza. No...to masz czego chcialas.
    • no1teresa Re: Leki na żylaki 12.02.11, 11:20
      pomysl o hirudoterapii
      • dr_kregarz Re: Leki na żylaki 13.02.11, 01:32
        amen ale te waly tutaj nic z tego nie rozumieja.
        • no1teresa Re: Leki na żylaki 13.02.11, 14:10
          też się tego obawiam, ale przynajmniej daję szansę:)
          jeśli poczyta, to może zrozumie, że leczenie nie polega na likwidowaniu objawów, że ważny jest zdrowy styl życia (sposób odżywiania, aktywność fizyczna) oraz zadbanie o stronę psychiczną -
          zastanowi się , czy np. "trwanie w znienawidzonej sytuacji; zniechęcenie; poczucie przepracowania i nadmiernego obciążenia" nie stanowi przyczyny psychicznej tych dolegliwosci
          • ess.ka Re: Leki na żylaki 13.02.11, 18:02
            Dziękuję za wskazowke o pijawkach. Wgłębiam się w temat, wcześniej nie spotkałam sie z nim.

Myslę ze to będzie dobrą alternatywą dla medycyny konwencjonalnej.

Skoro w ten wątek nie wpisali sie szczesliwie wyleczeni farmakologicznie, to znaczy ze dobrze robiłam ze olewałam te tabletki.
            To co sugerujesz no1tereso, czyli odzywianie, ruch itd, to wiem, ale u mnie żylaki są dziedziczone,wiec przede wszystkim geny. Ruszam sie, mysle ze zdrowo sie odzywiam, nie piję nie palę, a zylaki i tak sie pojawiaja i to po kilku zabiegach.Co do obciążenia to jest, ale napewno nie psychiczne a takie zapisane w genach.
            • dr_kregarz Re: Leki na żylaki 13.02.11, 18:58
              temat jest bardziej zlozony nic ci sie wydaje. te stworki musza byc administrowane przez specjaliste a nie z butelki na targu czy w pobliskim stawie.

Rodzina dziedzicznie obciazona? Sprobuj homeopatie.
              • ess.ka Re: Leki na żylaki 13.02.11, 21:47
                Wiem, ze to nie maja byc stawowe, czy bazarowe ale lekarskie. W zyciu bym nie kupila na bazarze leków ani perfum nawet.
                Czytam stronę pijawki.ogr i zaznajamiam sie z tematem, a im wiecej czytam tym bardziej kocham te stworki:)
                Ogladałam rownież filmy, info jest budujace.

Panie kregarzu, w homeopatie nie wierzę.
            • snajper55 Re: Leki na żylaki 14.02.11, 02:31
              ess.ka napisała:

> Skoro w ten wątek nie wpisali sie szczesliwie wyleczeni farmakologicznie, to zn
              > aczy ze dobrze robiłam ze olewałam te tabletki.

Nie wpisali się też wyleczeni innymi metodami. Rozumiem, że wywnioskujesz z tego, iż hemoroidy są nieuleczalne?

S.
    • gosia.47 Re: Leki na żylaki 14.03.11, 10:29
      Żylaki to częste schorzenie, które wynika m.in z nieodpowiedniego trybu życia!
      Co pomaga:
      -wypoczywaj z uniesionymi nogami,
      -noś pończochy elastyczne o słabym stopniu ucisku,
      -profilaktyka polega m.in na aktywności fizycznej: częste spacery, rekreacyjna jazda na rowerze, pływanie, itp. Skurcze mięśni nóg pobudzają krążenie żylne, przepychając krew w kierunku serca,
      -sprawne działanie mięśni łydki połączona z działaniem zastawek żylnych, powoduje sprawne przemieszczanie się krwi w kierunku serca,
      Widzę, że nie wierzycie w działanie leków, a jednak dają coś!Moja mama (pielęgniarka) na żylaki zawsze chwali sobie działanie detralexu, mogą być to również odpowiedniki tego leku dostępne bez recepty np. Diosminex,diosmina Tekst linka Z pewnością żeby leki były skuteczne należny je zażywać regularnie. A co do pijawek nie wiem, nie znam nikogo kto stosował na żylaki, więc się nie wypowiadam:-)być może jest to skuteczna terapia:)
    • ten_typ_tak_ma Re: Leki na żylaki 16.03.11, 09:09
      > Moje pytanie jest takie-czy długoletnie zazywanie leków na zylaki spowodowałou
      > kogoś zatrzymanie sie choroby, czy ona nadal postepuje

postepuje wolniej, niż gdy nie robisz nic.

i same tabletki to niewiele, dodaj do tego rajstopy/podkolanówki uciskowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka