jgpk2
10.04.11, 19:43
witam Was i proszę o fachową pomoc! Mam babcię z chorobą alzheimera,- z którą nie mam juz kontaktu - nie umie powiedziec i okreslic co jej dolega. Jest osoba leżącą, zacewnikowaną. Na kości ogonowej około 8 m-cy ma odleżynę, coraz głębszą. Podczas pobytów w szpitalach personel po prostu nas "olewał" do tego stopnia że sama musiałam zmieniać opatrunki. Natomiast podczas ostatniego pobytu w innym szpitalu chirurg stwierdził ze nie ma zalegania i zmian martwiczych, tylko przetoka. Od kilku dni z dwóch otworów o śrenicy ok 1 cm każdy, rana powiększyła się i otwory dzieli dosłownie 1-2mm. Jest głębokość ok 1 -1,5 cm widać żółte pola i trochę jakby martwicy.Ostatnio był stosowany PRONTOSAN GEL z AQUA GEL jako podkład oczywiści wokół rany ALANTAN PLUS. Stosowałam wcześniej granuflex, sorbalgon opatrunki ze srebrem. Prośba moja jest o pomoc w uzyskaniu namiarów na osobę, ośrodek z krakowa gdzie mogę otrzymać naprawdę rzetelną konsultację. A może ktoś z Was miał podobny przypadek z leczeniem odleżyn i coś może doradzić- każda pomoc mile widziana i z góry dziękuje.