Dodaj do ulubionych

HIV a Odczyn Biernackiego

IP: 57.66.12.* 28.02.02, 11:50
Jakie są powiązania. Czy zakażeniu wirusem HIV towarszyszy podwyższony OB?
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: HIV a Odczyn Biernackiego IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 28.02.02, 20:00
      NIE WIEM, chociaż jestem lekarzem, i nawet nie chce mi się sprawdzać, pewnie
      tak. Z pytania wnioskuję, że masz jakieś czynniki ryzyka plus odebrałaś wynik
      OB i martwisz się, czy nie dostaniesz AIDS. To głupota - OB jest cholernie
      nieswoistym testem i możesz po prostu być przeziębiona albo mieć chory ząb. Bez
      dalszych badań nie ma nawet co się nad tym zastanawiać!!!
      Jeśli masz poważne powody obawiać się zakażenia AIDS, idź do lekarza - może do
      dermatologa wenerologa (nie obowiązuje skierowanie ani rejonizacja).
      I nie rób sobie sama testów na AIDS z apteki, podobno wyniki są mylące!
    • Gość: a Re: HIV a Odczyn Biernackiego a inne objawy IP: 57.66.12.* 02.04.02, 12:29
      Kobieta 48 lat - bole plecow (wrazenie odchodzenia ciala od kosci), bezsennosc,
      depresja, rzadkie uderzenia goraca i kolatanie serca, utrzymujacy sie stan
      podgoraczkowy, zaburzenia miesiaczkowania, niepowiekszone wezly chlonne, bardzo
      dobre wyniki morfologii, OB i cytologii, brak wysypki czy innych objawow
      skornych (poza uczuciem mrowienia). Co to moze byc? POMOZCIE!!!
      • flora1 Re: HIV a Odczyn Biernackiego a inne objawy 02.04.02, 15:21
        Gość portalu: a napisał(a):

> Kobieta 48 lat - bole plecow (wrazenie odchodzenia ciala od kosci), bezsennosc,
        >
        > depresja, rzadkie uderzenia goraca i kolatanie serca, utrzymujacy sie stan
        > podgoraczkowy, zaburzenia miesiaczkowania, niepowiekszone wezly chlonne, bardzo
        >
        > dobre wyniki morfologii, OB i cytologii, brak wysypki czy innych objawow
        > skornych (poza uczuciem mrowienia). Co to moze byc? POMOZCIE!!!

Te uderzenia gorąca, kołatanie serca, zaburzenia miesiączkowania, bezsenność i
        depresja mogłyby wskazywać na początki menopauzy, jednak to tylko moje
        przypuszczenia...
        Może warto byłoby pójść do dobrego ginekologa-endokrynologa?
        Pozdrawiam.
        • Gość: a Re: HIV a Odczyn Biernackiego a inne objawy IP: 57.66.12.* 02.04.02, 16:05
          Dzieki. Wiem, ze to sa objawy, ale czy przy tak dobrych wynikach badan mozna
          brac pod uwage HIV? Czy takie przypuszczenia (i ten stan podgoraczkowy, i bole
          plecow) moga byc wynikiem nerwicy (czy prawie psychozy)? Czy HIV zawsze sie
          wiaze z powiekszonymi wezlami chlonnymi? Czy to raczej hipochondria zwiazana z
          przekwitaniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka