GoĹÄ: a IP: 57.66.12.* 28.02.02, 11:50 Jakie są powiązania. Czy zakażeniu wirusem HIV towarszyszy podwyższony OB? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: agulha Re: HIV a Odczyn Biernackiego IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 28.02.02, 20:00 NIE WIEM, chociaż jestem lekarzem, i nawet nie chce mi się sprawdzać, pewnie tak. Z pytania wnioskuję, że masz jakieś czynniki ryzyka plus odebrałaś wynik OB i martwisz się, czy nie dostaniesz AIDS. To głupota - OB jest cholernie nieswoistym testem i możesz po prostu być przeziębiona albo mieć chory ząb. Bez dalszych badań nie ma nawet co się nad tym zastanawiać!!! Jeśli masz poważne powody obawiać się zakażenia AIDS, idź do lekarza - może do dermatologa wenerologa (nie obowiązuje skierowanie ani rejonizacja). I nie rób sobie sama testów na AIDS z apteki, podobno wyniki są mylące! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: HIV a Odczyn Biernackiego a inne objawy IP: 57.66.12.* 02.04.02, 12:29 Kobieta 48 lat - bole plecow (wrazenie odchodzenia ciala od kosci), bezsennosc, depresja, rzadkie uderzenia goraca i kolatanie serca, utrzymujacy sie stan podgoraczkowy, zaburzenia miesiaczkowania, niepowiekszone wezly chlonne, bardzo dobre wyniki morfologii, OB i cytologii, brak wysypki czy innych objawow skornych (poza uczuciem mrowienia). Co to moze byc? POMOZCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: HIV a Odczyn Biernackiego a inne objawy 02.04.02, 15:21 Gość portalu: a napisał(a): > Kobieta 48 lat - bole plecow (wrazenie odchodzenia ciala od kosci), bezsennosc, > > depresja, rzadkie uderzenia goraca i kolatanie serca, utrzymujacy sie stan > podgoraczkowy, zaburzenia miesiaczkowania, niepowiekszone wezly chlonne, bardzo > > dobre wyniki morfologii, OB i cytologii, brak wysypki czy innych objawow > skornych (poza uczuciem mrowienia). Co to moze byc? POMOZCIE!!! Te uderzenia gorąca, kołatanie serca, zaburzenia miesiączkowania, bezsenność i depresja mogłyby wskazywać na początki menopauzy, jednak to tylko moje przypuszczenia... Może warto byłoby pójść do dobrego ginekologa-endokrynologa? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: HIV a Odczyn Biernackiego a inne objawy IP: 57.66.12.* 02.04.02, 16:05 Dzieki. Wiem, ze to sa objawy, ale czy przy tak dobrych wynikach badan mozna brac pod uwage HIV? Czy takie przypuszczenia (i ten stan podgoraczkowy, i bole plecow) moga byc wynikiem nerwicy (czy prawie psychozy)? Czy HIV zawsze sie wiaze z powiekszonymi wezlami chlonnymi? Czy to raczej hipochondria zwiazana z przekwitaniem? Odpowiedz Link Zgłoś