Dodaj do ulubionych

Łuszczyca? Nie bój się słońca!

21.06.11, 22:05
łuszczyca znika bezpowrotnie jak się wsuwa wołowinę 6 godzin z dala od białek mleka,
bo grzyby nie lubią rosnąć na miedzianej skórze.

no ale z czego żył by biznes medyczny jakby nie oszukiwał ludzi i wciskał
'porady' i 'leki' zamiast kilku słów prawdy ?
Obserwuj wątek
    • butch1 moonlight 21.06.11, 22:52
      Równie dobrze można stosować naświetlanie księżycowym blaskiem, ale tylko przy pełni poprzedzającej Wielkanoc.
    • langolier_maximus Re: Łuszczyca? Nie bój się słońca! 22.06.11, 09:30
      jezu a ty znowu o tej wołowinie ;-DDD, może opublikuje te rewelacje wreszcie żeby świat sie dowiedział.
      Ja mam niby łuszczyce, jem wszystko bez przeginania z wolowiną bo nie umiem jej przyrządzać ;-)a ostatni widoczny "wysyp" miałam z 7 lat temu, a najczęściej była widoczna w okresie dojrzewania.Różne rzeczy wyzwalaja łuszczyce, u jednych to przeziebienie, u innych urazy mechanizczne skory u jeszcze innych stres albo i wszystko naraz ;-)
      U mnie-do tej pory nie wiem co tak naprawdę, bo jestem ogólnie zdrowa.Jak sie pojawi to sie leczy objawowo i koniec tematu.
      • coppermind Re: Łuszczyca? Nie bój się słońca! 23.06.11, 10:18
        dlaczego wołowina ?

dlatego, że krowa całe życie nic innego nie robi tylko trawę wciąga. A trawa to najbogatsze w
        katalizator życia pożywienie. Nie musisz wiedzieć co w środku siedzi - wiedz, że życie.
        Dlaczego z dala od białek leka - bo mleko chorni cielęta na pastwisku przed nadmiarem
        miedzi dopóki jego wątroba nie zacznie wytwarzać zółci i usuwać nadmiar.
        Z tego prostego powodu (nieznanego medycynie!) ludzie na diecie mlecznej chorują
        i umierają na setki chorób wynikających z niekompetencji immunologicznej i enzymatycznej.

życie jest proste - trzeba tylko przestać słuchać lekarzy - złodziei w białych fartuchach i
        zacząć myśleć niebieskim mózgiem (miedzianym jak u krowy) a nie różowym (jak u świni).

łuszczyca to nie choroba tylko efekt niedożywienia!

• paulag24 Re: Łuszczyca? Nie bój się słońca! 27.06.11, 20:31
          Ja też mam łuszczycę -angina po porodzie i mnie pierwszy raz w życiu wysypało, teraz jestem znowu chora i już widzę, żę zaczyna się kolejny wysyp:(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka