Dodaj do ulubionych

Znamię=czerniak

24.06.11, 09:07
Witam,
zrobiłam głupotę i teraz strasznie się boję.
Od ponad 6 lat miałam znamię 1cm, brązowo-czarne, nierówne.Ponieważ nie zmieniało się nic nie robiłam.
A teraz postanowiłam wyciąć.Dermatolog mówiła, że nie widzi nic złego, onkologowi nie podobało się.
Wycięłam, czekam na wyniki, boję się strasznie......
Obserwuj wątek
    • mel.la Re: Znamię=czerniak 24.06.11, 09:30
      Nie martw sie, jesli tyle lat mialas i sie nie zmienial ( bo tak zrozumialam ) to naprawde nic zlego sie nie dzieje. Kiedys wycinalam znamie na brzuchu, przy okazji pokazalam paznokiec pod ktorym mialam ciemna smuge ( identyczny widzialam na fotce z opisem - czerniak). Lekarz obejrzal i zapytal sie jak dlugo to mam, odpowiedzialam, ze kilka lat - machnal reka, usmiechnal sie i powiedzial "gdyby to byl czerniak juz dawno bys nie zyla" . Tak ze nie denerwuj sie na zapas, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz !
      • gmart2 Re: Znamię=czerniak 24.06.11, 09:39
        Dzięki za pocieszenie.Nic się nie zmieniało, to i nic nie robiłam z nim.
        Teraz postanowiłam usunąć no i chirurg tak mnie nastraszył.
    • iwonagos Re: Znamię=czerniak 24.06.11, 12:12
      Że niby co? głuptę zrobiłaś???? Teraz to ty głupoty wypisujesz. Znamiona, tym bardziej podejrzane trzeba usuwać. Jeżeli jeszcze onkolog to potwierdził, nie ma mowy ogłupocie. Czekaj spokojnie na wynik. Moje znamiona nie były podejrzana, a usunęłam ich ok. 20 i zamierzam jeszcze.
      • gmart2 Re: Znamię=czerniak 24.06.11, 12:15
        Głupotę zrobiłam, że tyle czekałam z usunięciem.....
      • mel.la Re: Znamię=czerniak 24.06.11, 16:04

iwonagos napisała:

> Że niby co? głuptę zrobiłaś???? Teraz to ty głupoty wypisujesz. Znamiona, tym b
        > ardziej podejrzane trzeba usuwać.

Ale znamie nie bylo podejrzane, nie ma potrzeby usuwac takich znamion, chyba ze znajduja sie w miejscu narazonym na podraznienie.

Moje znamiona nie były podejrzana,
        > a usunęłam ich ok. 20 i zamierzam jeszcze

O matko! Dopiero sobie narobisz nieszczescia :-(
        • lejdi111 Re: Znamię=czerniak 25.06.11, 10:14
          Każe Ci usunąc profilaktycznie. Ja gdy trafiłam do onkologa z innym problemem znamiona przy okazji też kazał usunąć. Ogólnie to zauwazyłam, że dzisiejsi onkolodzy mają wielkie parcie na usuwanie znamion.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka