gwiazdka-4 11.03.12, 12:46 Bardzo często mi się zdarza, że boli mnie głowa po wstaniu rano z łózka i czuje delikatny szum....natomiast jeśli spię mniej niż 8 godzin w nocy bądz położe się po 1 w nocy to ból się dotkliwy rano. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Ból głowy 13.03.12, 00:04 to jest normalne jak cierpisz na migrene. w migrenie wrazliwosc na zbyt krotki, zbyt dlugi sen, lub przesuniecie godzin snu w jakakolwiek strone nazywa sie " wywolywacz" i moze tak pobudzac bole glowy. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka-4 Re: Ból głowy 13.03.12, 11:31 Ale ja nei mam migreny... w ciągu dnia mi się to nie zdarza tylko od niewyspania... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Ból głowy 13.03.12, 23:31 Ale ja nei mam migreny... w ciągu dnia mi się to nie zdarza tylko od niewyspania.. a skad wiesz ze nie masz? tak mysli wiele ludzi. sam fakt ze cie glowa boli "z niewyspania" to dla mnie, speca od migren, czerwone swiatlo ze wlasnie mozesz miec. Poza tym, migrena pogarsza sie najczesciej miedzy 20- 35 rokiem zycia, kiedy napady najbardziej intensywnieja, wiec jesli wczesniej nie bylo zle, to teraz bedzie. Powinnas isc do neurologa. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
lara.crofttt Re: Ból głowy 16.03.12, 13:52 Ból głowy to nic normalnego. Zawsze mają jakąś przyczynę. Migrena natomiast to odstępstwo od normy. Więc nawet migrenowy ból głowy trudno nazwać czymś normalnym. Zwyczajowy objaw lepiej tu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Ból głowy 16.03.12, 23:11 Ból głowy to nic normalnego. Zawsze mają jakąś przyczynę. Migrena natomiast to odstępstwo od normy. Więc nawet migrenowy ból głowy trudno nazwać czymś normalnym. Zwyczajowy objaw lepiej tu pasuje. wybacz, ale nie rozumiem co mowisz. " bol glowy to nic normalnego", ale i "migrena to odstepstwo od normy" .... czyli jedno i drugie nienormalne. to w koncu od co ci chodzi???? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
modapolska Re: Ból głowy 13.03.12, 18:27 jeśli to nie po wodce to polecam ibuprom :P Odpowiedz Link Zgłoś