agatha61 08.05.08, 14:09 Dziewczyny, blagam pomozcie. Wlasnie sie zorientowalam, ze robi mi sie zimno czyli opryszcza na ustach. A w sobote wesele, buuuuu jak to szybko zaleczyc???? Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niya Re: zimno 08.05.08, 14:10 przyłóż kawałek cebuli lub wacik nasączony mlekiem i po coś do apteki choćby zovirax Odpowiedz Link Zgłoś
danagr Re: zimno 08.05.08, 14:18 po domowemu i na szybko papka z polopiryny. Plasterki z apteki, jak jeszcze jest poczatkowa faza, sa dobre, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: zimno 08.05.08, 14:27 danagr napisała: Plasterki z apteki, jak jeszcze jes > t > poczatkowa faza, sa dobre, polecam. A ja nie polecam, próbowałam- są do doopy ( a doopa jak wiadomo nie ma wiele wspólnego z opryszczka). Moim zdaniem nie przyspieszaja gojenia, a wygladasz jakbys chodziła z rybia łuska na ustach Juz lepszy zovitax. Jest jeszcze jakis nowy reklamowany środek, ale nie mam z nim doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: zimno 08.05.08, 15:07 hexella napisała: > A ja nie polecam, próbowałam- są do doopy ( a doopa jak wiadomo nie > ma wiele wspólnego z opryszczka). Hmmm, czasem opryszczka robi się w pobliżu tejże doopy ) Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: zimno 08.05.08, 15:12 Jak jeszcze nie wylazła to można ją wypalić spirytusem 70-90%. Polać na wacik i trzeć aż do bólu kilka razy dziennie. Potem natłuszczać. A jeśli już wylazła to Zovirax a potem na strupek maść majerankowa. I jedno i drugie wcierać jak najczęściej. W każdym razie do soboty nie zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garta Re: zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 18:15 mnie też te plasterki nie pomagały, tylko tyle, że mniej było widać to świństwo i mogłam spokojnie pomalować usta, bo jak mam opryszczkę, to się nie maluję - na wszelki wypadek. ale innych zalet plasterków nie odnotowałam. natomiast żeby się szybko pozbyć opryszczki polecam erazaban, najlepiej jak się go zacznie stosować zanim jeszcze pęcherzyk się zrobi, wtedy schodzi błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: zimno 08.05.08, 14:29 danagr napisała: Plasterki z apteki, jak jeszcze jes > t > poczatkowa faza, sa dobre, polecam. A ja nie polecam, próbowałam- są do doopy ( a doopa jak wiadomo nie ma wiele wspólnego z opryszczka). Moim zdaniem nie przyspieszaja gojenia, a wygladasz jakbys chodziła z rybia łuska na ustach Juz lepszy zovitax. Jest jeszcze jakis nowy reklamowany środek, ale nie mam z nim doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: zimno IP: *.aster.pl 13.05.08, 13:47 Ja równiez jak wiele z Was szukałam sposobów na to aby chociaz troszke zlagodzic jej objawy .I trafiłam na bardzo dobry krem na opryszczke-Erazaban.Mozna kupić bez recepty ,koszt okolo 16 zł.Jezeli uzyje sie tego kremu na samym poczatku pojawienia się opryszczki mozna spokojnie skócic czas trwania choroby.Łagodzi przy tm nieprzyjemne uczucie swedzenia oraz ten dyskomfort podczas jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zimno IP: *.aster.pl 13.05.08, 20:52 vratizolin polecam jak swędzi i się posmaruje to jest nadzieja,że nawet zimno nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: zimno 08.05.08, 14:55 zovirax to jedno, a jak juz podleczysz i będzie schodził strup to carmex. albo jszcze lepiej medex, ale z tych dwóch w PL carmex jest dostepny. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: zimno 08.05.08, 15:16 A doustnie Heviran, ale uwaga - jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miga Re: zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 11:53 u mnie najszybciej się goi po erazabanie, a opryszczki miewam fatalne, zanim strupek się zrobi mija z 5dni, a zanim zejdzie... sama nie wiem ile. a po erazabanie (tylko zaczęłam użwyać jak tylko pojawiło się pieczenie, jeszcze nie było pęcherzyków) po 5 dniach było po wszystkim i nie piekło praktycznie w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: zimno 17.05.08, 12:21 ja zimno leczxylam mascia cynkowa , koszt ok 2 zl Odpowiedz Link Zgłoś
annataylor Re: zimno 18.05.08, 17:41 kup hascovir i witamine B, no i poza tym duzo owocow i warzyw. powinno pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: zimno IP: *.aster.pl 21.05.08, 23:45 vratizolin jak najbardziej a po domowemu: papaka z aspiryny i wody utlenionej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: zimno IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.06.08, 10:22 Tylko i wyłącznie herpex. żadne domowe sposoby nie są tak skuteczne. Smarujesz co 4 godziny i raz dwa i po sprawie. A kosztuje tylko 9 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybciowa Re: zimno IP: *.chello.pl 30.06.08, 22:49 potwierdzam! herpex jest tani, ale skuteczny. opryszczka znika po ok 4-5 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
carolina122 Re: zimno 30.06.08, 23:01 a wiecie jaki jest moj sposob pasta do zebow i wierzcie ze pomaga Odpowiedz Link Zgłoś