Dodaj do ulubionych

Po co jest mleko w proszku i cukier w jogurtach?

IP: *.visp.energis.pl 18.06.04, 01:30
Może i głupawy problem,
W diecie śródziemnomorskiej i gdzieś z Azji wystepuje jogurt w sporych
ilościach, ale kiedy były w użyciu nie było jeszcze ani cukru ani mleka w
proszku. Więc po co daje sie je teraz i jak się to ma do "jogurtów
naturalnych"?
Może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Po co jest mleko w proszku i cukier w jogurta IP: *.cg.shawcable.net 18.06.04, 03:01
      Cukier zeby byly "smaczniejsze" i ludzie a zwlaszcza dzieci wiecej kupowali.
      A mleko w proszku bo trzeba je gdzies upchnac bo jest nadprodukcja.
      Oczywiscie ze najlepsze sa naturalne, a bylyby jeszcze bardziej wartosciowe
      gdyby sie je produkowalo z czystego mleka NIEPASTERYZOWANEGO, bo zawieralyby
      duzo dobrych bakterii ( bardzo nam potrzebnej bakteryjnej flory). Sztuczne
      dodawanie tych bakterii to nie to samo. Poza tym mleczne przetwory fermentowane
      sa duzo latwiej strawne i powoduja mniej uczulen.
      • Gość: eve Re: Po co jest mleko w proszku i cukier w jogurta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 06:58
        więc poradźcie proszę, jogurty których firm są obecnie najzdrowsze??
        dzięki:)
        • Gość: ula__ Re: Dobry jogurt IP: *.chello.pl 18.06.04, 08:07
          Próbowałam różne.Dla mnie najlepszy - Bakoma!
          Odkąd pojawiły się truskawki - moja ulubiona kolacja to koktajl jogurtowo-
          truskawkowo-bananowy.
          • vitalia Re: Dobry jogurt 18.06.04, 09:49
            Najlepszy jogurt to taki .....Zsiadłe mleko (Kiedyś mówiło się od chłopa)Takie
            żeby się zsiadło owoce i mikser..A jak nie da rady dobrego mleczka to
            maślanka ...pyyyycha i trochę cukru ..Nigdy nie kupuję ,,,jogurtów gotowych.A
            można zrobić sto razy lepszy samemu 3 minuty i masz naturalny....W maślance są
            bakterie lepsze jak w tych kupowanych.Można też kupić jogurt naturalny ??I
            dodać owoce i też lepsze od tych konserwowanych .
            • pia.ed Re: Dobry jogurt 18.06.04, 10:52
              Kupuje zawsze jogurt NATURALNY w duzych opakowaniach. Pije po 1 szklance
              dziennie. Podobno jest bardziej wartosciowy od zsiadlego mleka.
    • Gość: eve Re: Po co jest mleko w proszku i cukier w jogurta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 14:22
      dobrze, dobrze, wiem,że NATURALNY ale chodzi jakiej konkretnie firmy jest
      najzdrowszy?? Danon podobno nie więc jaki?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka