Dodaj do ulubionych

Badanie nasienia

24.04.12, 20:22
Może ktoś się orientuje, gdzie w Warszawie można w jakichś w miarę komfortowych warunkach wykonać badanie nasienia? Zadzwoniłem do LIM-u i generalnie zasugerowano mi tam skorzystanie z toalety, co trochę nie spełnia moich oczekiwań względem standardu i innych takich.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Badanie nasienia 25.04.12, 01:10
      zzz80 napisał(a):

> Może ktoś się orientuje, gdzie w Warszawie można w jakichś w miarę komfortowych
      > warunkach wykonać badanie nasienia? Zadzwoniłem do LIM-u i generalnie zasugero
      > wano mi tam skorzystanie z toalety, co trochę nie spełnia moich oczekiwań wzglę
      > dem standardu i innych takich.

A jakie masz oczekiwania co do standardu i innych takich? Czyżbyś oczekiwał, że nasienie pobierze ci jakaś kuso ubrana, seksowna pielęgniarka?

S.
      • karolgd Re: Badanie nasienia 25.04.12, 09:42
        Byłem w invimedzie w gdyni i tam masz pokoik dla panów, w którym leżą gazetki, masz do dyspozycji telewizor i toaletę. Możesz przyjść nawet z partnerką. Oddawanie nasienia w toalecie? Trochę dziwne i mało komfortowe...
        • sureican Re: Badanie nasienia 26.04.12, 15:21
          tak się składa, że przy badaniu seminogramu,materiał musisz dostarczyć w ciągu 30 minut do laboratorium. Także masz wyjście- zrób to w domu w dogodnych dla Ciebie warunkach i po problemie.:)

ja zrobiłem to w toalecie wskazanej przez panią, nie musiałem biec z materiałem przez 100-metrowy korytarz- jakoś dało się załatwić to w ten sposób, że tylko ja i pielęgniarka wiedzieliśmy, co znajduje się w pojemniku:)
      • zzz80 Re: Badanie nasienia 25.04.12, 10:03
        Nie pogardziłbym ;p

Ale poważniej, to oczkuję osobnego pomieszczenia, gdzie mogę spokoju oddać próbkę, oczekuję, że nie będę zmuszony nosić tej próbki przez 100 metrów korytarza napotykając wybałuszone spojrzenia różnych innych pacjentów i oczekuję, że obsługa nie będzie zdezorientowana próbą wykonania usługi, którą placówka ma w ofercie --;
        • karolgd [...] 26.04.12, 09:33
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • zzz80 Re: Badanie nasienia 26.04.12, 11:45
            Dzięki, chyba rzeczywiście pojadę do Invimedu, jest jeszcze Novum w Warszawie, ale trochę daleko od centrum.
    • snajper55 Re: Badanie nasienia 26.04.12, 17:27
      meridos napisał(a):

> Czy słyszeliście o miodzie, który nazywa się PotentMel? Podobno poprawia jakość
      > nasienia. Czasami lekarze polecają je, jeśli speriogram nie wykaże całkowitej
      > bezpłodność, ale może wskazywać problemy z nasieniem.

Ja słyszałem. Ma on takie działanie, bo jest zbierany przez samce pszczół.

S.
      • karolgd Re: Badanie nasienia 26.04.12, 19:42
        Pierwsze słyszę. Gdzie o nim poczytam? :)
    • sureican Re: Badanie nasienia 27.04.12, 08:57
      zastanawiam sie, w jaki sposób miód/żywność może wpłynąć zbawiennie na np. niedorozwój plemników, co jest częstą przyczyną bezpłodności mężczyzn. Polecam zapoznanie się z artykułem, który mówi bardzo dużo nt. owego schorzenia: www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-meskie/zylaki-powrozka-nasiennego_34877.html
      • karolgd Re: Badanie nasienia 27.04.12, 10:16
        Dieta ma wpływ na jakość nasienia. Zresztą nie tylko dieta ale ogólnie tryb życia. Nie zdziwiłbym się, gdyby jakiś rodzaj pożywienia miał pewien (co prawda ograniczony) wpływ na jakość spermy...

Możecie podrzucić linka o tym miodzie?
    • karolgd Re: Badanie nasienia 01.05.12, 09:49
      Nie szkodzi, biegle po angielsku i mówię, i czytam ;)

Dzięki za linki. Jestem ciekaw, czy ktoś z forumowiczów jadł takie miody i może coś powiedzieć. Warto także zapytać chyba lekarza w klinicę. Jak teraz będę u siebie w klinice to zapytam, czy te miody coś dają.
      • daanuta7 [...] 14.05.12, 14:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka