Gość: BraiN IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 15:24 Hi, jestem ciekaw waszych opinii i doswiadczen zwiazanych z paskami Whitestrips. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Paski WHITESTRIPS wybielające zęby - FORUM 28.06.04, 15:34 Doświadczeń własnych: brak. Opinia własna potwierdzona przez dentystę: absolutny zakaz. Wybielanie można przeprowadzać tylko pod okiem specjalisty 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Paski WHITESTRIPS wybielające zęby - FORUM 28.06.04, 15:41 Mialam... Niestety bol byl nie do zniesienia, jakby szkliwo mi wyzeralo... Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN Re: angieblue26 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 16:30 1Bylas moze wczesniej u dentysty? 2Po jakim czasie doswiadczylas tegoz bolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN Re: very_martini IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 16:27 To nie prawda,ze mozna przeprowadzic tylko pod okiem specjalisty. Dla tych ktorzy chcieliby wybielic zeby ta metoda polecam najpierw pojsc na zwykly przeglad do dobrego dentysty i spytac czy nie ma przeciwwskazan, ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 BraiN 28.06.04, 17:14 Bolalo kiedy paski byly na zebach i dlugo potem. Ale mam cienkie szkliwo z natury, wiec moze nie wszyscy beda tak reagowali.. Uzywam za to pasty Rembrandt. Cholernie drogie, ale i paski do tanich nie naleza.A efekt -spektakularny. Nie zamierzam sie katowac Stripes'ami, leza zuzyte w 1/4 na dnie szafki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN pasta do zebow,biala perla, moja historia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 17:52 Wiem,ze istnieja przypadki,kiedy zeby reguja dosc nieprzyjemnie, ale w koncu z pewnoscia nie kazdy ma tak cienkie szkliwo. Tak z ciekawosci spytam, czy mozesz podac jakies szczegoly co do tej pasty? (cena,na jaki okres,czestotliwosc stosowania,pojemnosc tubki,gdzie ja dostac,po jakim czasie u Ciebie byly efekty itp.). Prawde mowiac to nie slyszalem nigdy o tej pascie,jedyne oprocz paskow co sobie przypominam to "biala perla", ale jakos nie mam zaufania do tego produktu :). Jesli ktos ma jakies doswiadczenia ze stosowania innych srodkow prosze sie podzielic :). Ja osobiscie znalazlem wysoce korzystna oferte na swoje paski (130PLN za 3 tygodniowa kuracje) i juz po 4 dniach widac roznice. Sam jestem ciekaw ostatecznego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angieblue26 Re: pasta do zebow,biala perla, moja historia IP: *.ppp.tiscali.fr 28.06.04, 21:31 www.boots.com/shop/product_details.jsp?productid=1047338&classificationid=1015294&slmRefer=000 Jest do kupienia w Polsce, pzrynajmniej byla rok temu. Zapytaj w aptece. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN Re: pasta do zebow,biala perla, moja historia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 22:37 Dzienks za wyczerpujaca wypowiedz... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: very_martini 28.06.04, 17:17 Jak by Ci to delikatnie powiedzieć... Mój dentysta sroce spod ogona nie wypadł, a spece od prania mózgu widać też są doskonali w swoim fachu. A tak na marginesie, pomijając szkodliwość (głównie to, że te paski niszczą szkliwo, które ma Ci wystarczyć do końca życia), to weź pod uwagę dodatkowe koszty - zmieni Ci się kolor zębów, ale już nie plomb, więc wszystkie będą do wymiany. A z tego, co czytałam, różne rzeczy się mogą dziać po polaniu takich wybielonych paskiami zębów kawą i colą, ale może czytałam tylko o przypadkach exxxtremalnych;) Twój wybór, ja bym się nie zdecydowała, choć też nie podoba mi się kolor moich zębów 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Paski WHITESTRIPS wybielające zęby - FORUM 28.06.04, 22:12 Mam je w domu - wygralam w konkursie. Szczesliwa odebralam paczke, polecialam do dentystki (jest naprawde swietna). Oto, co powiedziala: 1. Moga uszkodzic szkliwo 2. Zeby sie wybiela, ale potem o wiele szybciej zciemnieja i beda ciemniejsze, niz na poczatku. I znowu wtedy trzeba bedzie zastosowac paseczki, znowu sie wybiela i tak w kolko. Zabronila mi kategorycznie i paseczki leza gdzies w szafce w lazience - jednak wole nie ryzykowac, naturalnie mam dosyc biale zeby, a jakby potem mialyby rzeczywiscie zzolknac (tak jak efekt jo-jo w dietach-cud :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN No niezla musi byc ta dentystka.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 22:50 hehehe, no naprawde, jestem ciekaw jej wyksztalcenia, choc to moze byc tez i inna przyczyna, a moze polecila Ci wybielanie "bezpieczne"-jej srodkami, w jej gabinecie, za Twoje pieniadze :>. Z pewnoscia nie sklame piszac, iz te paski testowane byly klinicznie, po drugie to nie jest firma np."biale zebix" tylko troche inna :), taka z wlasnym lab. ale czy to wazne,pewnie chcieli oszukac setki ludzi i tylko zarobic. ps. ja slyszalem,ze po dwoch tygodniach to zeby bede w ogole czarne, tylko ciii... nie mow tego nikomu ;>. Ostatecznie, to jesli naprawde masz wyrzucic te paski(a maja one krotki okres uzytecznosci) to sproboj je sprzedac albo przetestuj na paznokciach :P. Na koniec napisze Ci,ze zanim tak bezgranicznie zaufasz slowom pani "dentystki"- jedynego zrodla prawdy, poszukaj tez innych zrodel :). Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: No niezla musi byc ta dentystka.. 28.06.04, 22:52 Moja pani dentystka to dobra znajoma, nie place u niej nic, zna sie naprawde na rzeczy. Ja nie mowie, ze po dwoch tygodniach beda czarne, ale ze po wybieleniu szybciej beda ciemnialy (od herbaty, kawy papierosow itp.) niz normalnie i moga byc ciemniejsze niz w punkcie wyjsciowym. Wierze jej w 100% i paseczki beda sobie tak w szafce lezaly az sie przeterminuja - wtedy je wywale do smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN oj zna sie, zna.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 23:04 ale tak powaznie mowiac, to czy szukalas innych opinii? hmm.. tak w ogole to czy owa dentystka prowadzi jakies badania na ten temat lub conajmniej wiarygodne statystyki, czy po prostu przyszedl kolejny klient z tekstem "pani a jak mi zeby zzolkly ostatnio, to przez te paski" a facet nie myl zebow od czasu stosowania paskow. zobacz sama ze to nieprawdopobne stwierdzenie, na jakiej podstawie wysnute? dwoch,trzech przypadkow? z pewnoscia polemizowal bym z Twoja dentystka na temat jej rzetelnych obserwacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: oj zna sie, zna.. 28.06.04, 23:11 Mozesz polemizowac, ale tam cala rodzina dentystow, zajmuja sie tym od zawsze, mysle, ze maja wiele doswiadczenia w tej dziedzinie i po prostu sami widza, jakie sa efekty. Nie pytalam sie nikogo innego, bo kazdy ma wlasna opinie na ten temat, a poniewaz tej dentystce naprawde ufam, zdalam sie w pelni na nia, ale to moja decyzja, niech kazdy robi jak chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BraiN saga dentystow, powiadasz.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 23:23 no nie ma sprawy, tylko jeden taki maly szczegol- te paski sa od niedawna u nas dostepne :). W tym momencie chcialbym tylko zwrocic Twoja uwage na fakt, iz dentysta,lekarz nie jest wyrocznia, a w szczegolnosci nie mozna byc tak bezgranicznie "oddanym" i ufnym pacjentem tylko jednego z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: saga dentystow, powiadasz.. 02.01.15, 23:07 Oczywiscie, że nie można ufać swojej dentystce. Zdecydowanie lepiej zaufać anonimowemu nickowi na forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angieblue26 Re: No niezla musi byc ta dentystka.. IP: *.ppp.tiscali.fr 28.06.04, 23:06 Acha, pasta kosztuje ok 48 zl za 50 ml. www.rembrandt.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: No niezla musi byc ta dentystka.. 02.01.15, 23:05 Mam podobne informacje - paski szkodzą szkliwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Kregarz Kazdy kto to robi jest baranem lub owca. ntxt IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 29.06.04, 03:22 Odpowiedz Link Zgłoś