Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyniku cmv

09.12.12, 15:15
Witam,
Jestem przerażona:( moja dziecko kilka dni temu wylądowalo w szpitalu z podejrzeniem cytomegali, mononukleozy lub anginy.jak sie o tym dowiedziała pani dr to kazała sprawdzić czy ja mam prEciwciala wiedziałam ze nie mam bo miałam robione badanie w poprzedniej ciazy w 2010 roku. Ponieważ było to podejrzenie u małej ja tez zrobiłam okazało sie ze u mnie wyszło igg 42 IU/ml pozytywny od 1
Igm ujemny

U córki wyszły obydwa ujemne.

Co mogą oznaczać moje wyniki ze chorowalam niedawno juz będąc w ciazy? Teraz jestem w 15 tygodniu.

Proszę o pomoc :(
Obserwuj wątek
    • yoku Re: Interpretacja wyniku cmv 09.12.12, 16:47
      na pewno nie było to niedawno bo IgG są bardzo niskie
    • kari-naaa Re: Interpretacja wyniku cmv 09.12.12, 17:17
      Bardzo dziękuje za odpowiedz :)
      Jestem spokojniejsza. We wtorek idę do gin na wizytę czy namawiać go na zlecenie jakiś dodatkowych badań ? Np. Awidność

Przeczytałam wiele z tematów na tym forum i naprawdę jestem pod wrażeniem wiedzy uzytkowniczek :)
      • kari-naaa Re: Interpretacja wyniku cmv 12.12.12, 01:17
        Witajcie pisze bo może komuś sie przyda.
        Byłam dzisiaj u lekarza i pocieszyl mnie ze to na pewno infekcja sprzed ciazy. Powiedział ze niepotrzebnie mnie najstarszyli w szpitalu u córki i ze niby co by zrobili gdyby Igm wyszły dodatnie?! Bo on nic by nie umiał zrobić.

Poza tym powiedział ze dużo bzdur jest w necie, ze jest napisane ze taki duży %dzieci jest chorych a w tym procencie jest gro takich "powikłań" jak wysypka czy jakieś wybroczyny poporodowe, które nie maja wpływu na dalszy rozwój dziecka. Wady rozwojowe są niezmiernie rzadkie.

Powiedział jeszcze ze na świecie w ogóle odchodzi sie od badań cytomegali w ciazy bo nic nie można zrobić nie ma na to lekarstwa i ze poważne wady są rzadkie, ze leczy sie pacjenta który ma jakieś objawy a nie chorobę.

Na cytomegali troche sie zna bo jakiś czas temu pisał z kolega prace dotycząca tej choroby, na podstawie historii nie internetu.
        • yoku Re: Interpretacja wyniku cmv 12.12.12, 12:16
          Dzieki za podzielenie sie informacjami z wizyty, mam nadzieje, ze te "bzdury z internetu" nie dotyczą tego forum ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka