jadwiga_r 15.07.04, 20:37 Czy ktoś miał wykonany zabieg rektoskopi i może podzielić się wiedzą na temat jego przebiegu. Czy należy on do zabiegów bardzo nieprzyjemnych i bolesnych, czy otrzymuje się znieczulenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz Re: Rektoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:51 Zabieg nie jest bolesny, chociaż do przyjemnych nie należy. Nie słyszałem,żeby stosować znieczulenie do tego zabiegu. Trwa chwilę, pewnie przy niewielkich dolegliwościach. Ja razem z opisem, wypisaniem recepty, i zabiegiem spędziłem 10 min u lekarza. Więc nie masz się co przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Rektoskopia do Janusza! 15.07.04, 21:02 Zapomniałam zapytać o przygotowanie do zabiegu,czy muszą być wypłukane jelita /lewatywa/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Rektoskopia do Janusza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:08 Tak, muszą, mi lekarz kazała kupić dwa opakowania zestawu do tego "Enema", i powinno się to robić 1,5 h przed zabiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setif Re: Rektoskopia do Janusza! IP: *.net.pulawy.pl 16.07.04, 14:34 Mi lekarza zalecił oczyścić jelita dzien przed zabiegiem. Musiałam w ciągu dnia popjać dwa litry czegoś kupionego w aptece (nazwy nie pamiętam). Zabieg trwa krótko, nic nie boli, należy wypiąć pupę, lekarz wsuwa cienką rurkę. Jest to krępujące, ale dla lekarza codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś