Dodaj do ulubionych

Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu...

02.02.13, 22:48
Witajcie, Piszę i czekam aż znajdzie się ktoś kto ma lub miał takie dolegliwości jak ja : Mianowicie : zaczeło się miesiąc temu od drżenia nóg i lekkiego osłabienia, pozniej co dziennie dochodziły i odchodziły dolegliwości : ból pleców w odcinku piersiowym, ziewanie, senność , ścisk w żołądku, ból karku, szyi , głowy , oczodołow, żuchwy, szczeki, łydek, kolan, problemy z odbijaniem,prawie biegunka brak łaknienia...Zrobilam badania krwi -ob, morfologie z rozmazem , proby watrobowe, hormony-to ok ale wyszlo ze mam helicobacter (dostałam antybiotyk ) ,rtg płuc -ok , rtg kregosłupa- krzywy ale ponoć nie jest najgorzej ? ... gastroskopie - ok . Po antybiotyku powiedzmy ze duza czesc objawow przeszla .Teraz mija dwa tyg od ich wziecia i znowu czuje sie zle ...tym razem mam tylko scisk w zołądku ,odbijanie, brak łakniena i boł z tyłu pleców ( odcinek piersiowy ) .Prosze napiszcie czy ktos tak mial ?? Martwie sie :/ dodam ze plecy bolały mnie juz od kilku miesięcy z duzmi przerwami...robilam juz wtedy krew i usg jamy brzusznej i tez nic nie wyszło..czy to moze byc nerwica ?
Obserwuj wątek
    • kali.sza Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 04.02.13, 08:12
      a wcześniej na coś się leczyłaś-byłaś w szpitalu może? bo częstą infekcją szpitalną jest CDI, masz biegunki?
      • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 08.02.13, 23:49
        Nie byłam w szpitalu ... Teraz dolegliwości przeszły .. Ale pojawiły sie nowe ... Po tylniej scianie spływa mi gęsta żółta flegma ,bola chyba zatoki, policzki i czoło ;( i oczodoly i znowu nerwobole bardzo delikatne nóg ... Apetyt wrócił, okres regularnie, zoladek nie boli. Czy to mogła być grypa? I teraz mam jakieś powikłania ?? Ponoć mozna przejść grype bez goraczki . Ostatnio goraczkowalam 9 lat temu po cesarce .
        • jedynybzyk Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 13.02.13, 17:55
          zbadaj sobie z krwi chlamydie pneumoniae ,,najlepiej w IgA i IgG.....mozna tez w igm ale ciezko akurat w tej klasie zlapac...jesli beda dodatnie w igG to zalozyc mozna przy istniejacych objawach wlasnie przewlekla,ogolnoustrojowa chlamydie (bakterie atypowe)
          • jedynybzyk Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 13.02.13, 17:56
            mialam podobnie-zapomnialam dodac
            • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 14.02.13, 22:43
              Bardzo Ci dziekuje :) mam nadzieje ze w końcu uda mi sie znaleźć przyczynę moich dolegliwości ... Dam znać . Pozdrawiam serdecznie . Magda
              • baska192 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 14.02.13, 23:51
                Gdyby stalo sie tak ,ze chlamydia nie wyjdzie to powinnas zbadac borelioze ale jesli kiedykolwiek mialas kleszcza to badania nie sa potrzebne.A jesli mialas rumien po kleszczu =borelioza.Obie choroby leczy sie tak samo z tym ze na chlame stosuje sie mniejsze dawki.I obie choroby wywoluja bardzo podobne objawy.Jest jeszcze mycoplasma ale przy niej sie kaszle.
                • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 15.02.13, 17:56
                  Zrobiłam jeszcze wymaz gardła i wyszedł mi gronkowiec zlocisty na trzy plusy ... często chrzakam ,coś mi tam płynie wiecznie po gardle , nawet czasem zielone ... bolą mnie lekko oczodoly , może on jest powodem? W poniedziałek idę zrobić badanie krwi na bolerioze i chlamydie . Dodam że ok 12 lat temu coś mnie ugryzlo , miałam obrzek i brałam 3 tyg antybiotyki. Mam nadzieję że te badanie będzie już ostatnie i wyjdzie w końcu co mi jest . Dziękuje Wam za porady, bardzo mi są pomocne :)
                  • baska192 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 15.02.13, 18:18
                    nie latwo uchwycic borelioze w wynikach,,,nie ma jej we krwi bo ucieka do tkanek,,,leczy sie po objawach...a wywoluje rozne,poszukaj w googlach bo skoro byl obrzek po ugryzieniu to moze byc i choroba.
                    • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 22.02.13, 19:57
                      Witam, Dzisiaj odebrałam wyniki z boleriozy i wyniki igg igm mam ujemne ... hmm a myslalam ze znajde przyczyne moich dolegliwosci . Fakt ze dolegliwosci ustapiły ... na dzien dzisiejszy boli mnie prawy oczodól który promieniuje do gornej szczeki . Z wymazu gardła wyszło ze mam gronkowca złocistego. Jak myslicie czy to moze , mogło dawać takie objawy ? Mam juz dosyć tego szukania i mam nadzieje ze juz nie wróci .... :/ pozdrawiam
                      • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 28.02.13, 21:59
                        Sluchajcie a moze to stwardnienie rozsiane ?? Tak sie boje .... Czy ktoś tak miał...? Powtórzę sie ale moje objawy były następujące : bol oczodolow, osłabienie, drzenie i osłabienie nóg , temp 36 stopni, zimno mi było , problemy z zoladkiem , bol plecow i kregoslupa szyjnego , bol szyji, bol szczeki , bol lydek nie skucz. Brak laknienia. Wyniki mam ok , rtg kregoslupa i klatki, morfologia, gastroskopia, tk głowy, usg tarczycy i jamy brzusznej, hormony, magnez, bolerioza. Jedynie w gardle mam gronkowca zlocistego na trzy plusy i lekko boli mnie ząb ? Proszę czy ktoś przy SMS tak miał?. Moze przesadzam ale ....macie pomysł?.. Dziekuje .!
                        Magda
                        • bassia13 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 28.02.13, 23:00
                          Pomyslow dostalas juz wiele.Moim zdaniem borelioza lub chlamydia..Objawy Ci same nie mina.Beda sie nasilac.Tracisz cenny czas.To,ze nie wyszla borelioza w badaniach nie przesadza ,ze jej nie masz.Wrzuc w google swoje objawy i zobacz co wyskoczy.
                          Wejdz na forum Sm ,wejdz na forum borelioza i czytaj ,jak najwiecej czytaj.I nie mysl ,ze pierwszy lepszy doktorek bedzie cokolwiek wiedzial o borelce i chlamydii.W Pl jest kilku lekarzy leczacych borel -musisz troche zapoznac sie z tematem aby na nich trafic.Pozdrawiam.
                          • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 01.03.13, 09:58
                            Nawet jeśli zrobiłam test western blot ?w obu klasach ... on tez moze nie być wiarygodny ?
                            • bassia13 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 01.03.13, 18:27
                              Moze byc niewiarygodny.A widzialas wyniki testu..Moze jakies paski byly na malym plusie jednak uznano go za negatywny.Bardzo czesto sie tak zdarza.Wynik negatywny a pacjent chory.
                              • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 04.03.13, 18:16
                                Wynik dostałam, pisze tylko ze ujemny ( igg, igm ) zwarjuje od tego ....
    • eluni-a Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 14.03.13, 14:06
      Witaj,
      też tak mam, tylko u mnie nie wykryto bakterii. Męcze się już tak drugi rok z małymi (kilkudniowymi) przerwami. Na początku bałam się, że to serce. Teraz wszyscy mówią, że to nerwica, ale ja za bardzo w to nie wierzę.
      • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 15.03.13, 22:24
        O jejku nawet mnie strasz ze tak długo sie juz meczysz ;((( ja nadal nie wiem co mi jest ... Bola nadal plecy i rozpiera mi zoladek i lekko gniecie pod prawym zebrem, piecze w zoladku i przelyku ;( dzisiaj znów byłam u gastrologa zrobił mi usg , wszystko ok ale w opisie pisze ze watroba o wzmozonym echu . Nic mi lekarz nie powiedzial a takie cos napisal?? Zle wyglądam, senna jestem ...nie wiem co dalej robic żeby sobie ulżyć ;( jak myślicie jakie badanie krwi mam jeszcze zrobic żeby sprawdzic stan zdrowia , ew watrobe ( w styczniu robiłam alat, aspat i są ok) ;( jestem załamana...poradzcie cos ...
    • unhappy Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 27.03.13, 07:32
      goo-nia napisała:

> Polecam wykonanie badania diagnostycznego w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowi
      > a w Krakowie (test EAV), takie badanie w ciągu ok godziny pozwala wykryć takie
      > patogeny jak np. gronkowce, paciorkowiece, chlamydie, candidę, borrelię, glisty
      > , przywry, wirusy i in. Po takim badaniu proponują tam skuteczną terapię, polec
      > am gdyż pozbyłam się tam m.in. borrelii :) więcej informacji na www.mcpz.pl

Przecież ty jesteś spamerem reklamującym mcpz. To jak możesz coś "polecać"?
      • donata2011 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 26.05.16, 11:15
        nie mam biegunki , ale sztywnośc karku i głowa z tyłu jakby mnie zabetonował , ból kręgosłupa głównie piersiowy i leczona jestem na nerwicę lekową , często cała drżę , wejście do przychodni a czasami nawet do sklepu kończy się zaraz wyjściem , czasami mam takie napięcie ,że po prostu mdleję , trudno dopasować lekarstwa po ostatnim zabrało mnie pogotowie , teraz znów mam nowe ale dopiero 2 tabletki , zobaczymy ....
        • koziorozka Re: Ból pleców, scisk w żołądku, nerwice 26.05.16, 13:41
          donata - zajrzyj też na forum Tomakina. Tam sporo ludzi z nerwicami, lękami sobie pomaga, daje wsparcie, dzieli uwagami.
          zdrowiej.vegie.pl
    • 2margo00 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 28.03.13, 16:37
      Witaj!Wszystkie objawy wskazują na nadmierne zycie w stresie ,ból kregosłupa może byc spowodowany praca siedzaca i brakiem ruchu,spróbuj wychodzic przynajmniej dwa razy w tygodniu na spacery,wprowac w diete owoce i warzywa,pij 1.5 litra wody mineralnej dziennie.To powinno wspomoc Twoja przemiane materii i poprawi ogolne samopoczucie i rozładuje stres.Pozdrawiam M.
      • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 13.05.13, 21:56
        Witajcie ,
        Dawno mnie tu nie bylo ale chcialam sie podzielic informacją co wedłóg mnie jest / bylo przyczyna tych dolegliwosci .
        Zrobilam badanie kalu i wyszla candida albicans obifta na 3 plusy .Lekarze oczywiscie nie chca tego leczyc ( bynajmniej Ci u których ja byłam ) .Proóbuję sobie pomoc dieta i poki co jest zdecydowana poprawa :)
        Jesli ktos na Slasku zna dobrego lekarza który leczy grzybice to prosze dajcie znac ,bede wdzieczna :)
        dziekuje i pozdrawiam
        Magda :)
        • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 17.01.16, 21:36
          Witajcie ;)
          Tak sobie siedzę i czytam co kiedyś pisałam .... Moze ktoś to przeczyta i bedzie miał takie objawy jak ja . Mam borelioze , choć w wynikach jej nie znalałam . Wyszły mi dodatnie koinfekcje takie jak : bartonella , babesia, mycoplazma i graniczna chlamydia. Jednak nie zwariowałam , czułam ze cis jeste nie tak . Ze to nie żadna nerwica . Nie dajcie sobie wmawiać , szukajcie przyczyn złego samopoczucia to Nasze życie i zdrowie a lekarze zbyt wiele nie pomagają ;( Ja walczę i mam nadzieje ze zwycięzcę ;)
          Pozdrawiam serdecznie
          • rem1905 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 20.01.16, 11:43
            Od 4 miesięcy szperam po necie w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie; co mi dolega? I wczoraj natrafiłem na Twój wpis, który w wielu aspektach przypomina moje objawy. U mnie zaczęło się od złego samopoczucia, senności, braku łaknienia, ogólnego osłabienia, bólów i zaczerwienieniu oczu, dziwnego posmaku w ustach, ciągłym odbijaniu, nadmiernych gazów i bladej biegunki. Do tego doszedł lekki ból (kolka?) na pograniczu lewego żebra oraz ból po lewą łopatką. Po miesiącu pojawiły się kolejne objawy: delikatne bóle mięśniowe kończyn górnych i dolnych oraz uczucie pieczenia. Następnie drętwienie palców u rąk i nóg. Do tego ból karku i szumy w uszach, raz w jednym, raz w drugim oraz bóle pleców ale już w wielu miejscach (dolne partie ale i również ramiona). To nie są jakieś straszne bóle, ale są. Zrobiłem szereg badań: morfologia krwi: amylaza, lipaza, CRP, OB., markery, elektrolity, próby wątrobowe, cukier, itd.) badanie kału na pasożyty, badania obrazowe: USG ? kilka razy, gastroskopia, kolonoskopia, tomograf komputerowy jamy brzusznej. Wszystkie wyniki w normie (choć cukier na pograniczu 95 i 144 po dwóch godzinach) oprócz testu Elisa na boreliozę w klasie IgM 54 przy zakresie do 18 chyba. Następnie zrobiłem test WB ale wyszedł negatywnie, jednak z opisem, że wynik jest niejednoznaczny ? jeden pasek 8 pkt i kilka swoistych po 5 pkt. I propozycją powtórzenia testu po 6 tygodniach. Byłem u dwóch lekarzy z wynikami i jeden powiedział, żebym dał sobie spokój, bo wynik jest negatywny i nie mam boreliozy. Drugi zaproponował badania na koinfekcje. Ja jednak od początku podejrzewam, że to jakieś problemy z trzustką (na podstawie objawów), ale odwiedziłem kilku lekarzy (gastroenterolog, chirurg) i oni raczej wykluczają taką diagnozę. Zrobiłem już chyba wszystko co można zrobić z zakresu medycyny konwencjonalnej. I dalej nic nie wiem. Zastanawiam się, czy dalej szukać boreliozy i koinfekcji? Dzisiaj czuję się lepiej, bo wrócił apetyt i nie mam już nudności. Generalnie fizycznie czują się OK. Pozostałe objawy pozostają. Zaczynam dietę oczyszczającą organizm. Możesz napisać czy masz w dalszym ciągu jeszcze jakieś dolegliwości, objawy i czy zaczęłaś leczyć się na boreliozę? Co działo się z Twoją chorobą przez okres, kiedy nie pisałaś na forum? Dzięki Pozdrawiam
            • jan440 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 21.01.16, 17:12
              Rem.
              Część faktycznie pasuje do trzustki.
              A część niestety do boreliozy.
              Zrób sobie test olejkowy.
              • rem1905 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 22.01.16, 16:21
                A co to za test?
                • koziorozka olejki i borelioza 25.01.16, 18:12
                  rem1905 napisał(a):
                  > A co to za test?

Chyba o ten stary wątek chodzi
                  forum.gazeta.pl/forum/w,165523,134731842,134731842,Olejki_na_forum_borelioza_.html
                  i test
                  olejkowyzielarz.pl/index.php/borelioza-diagnozowanie
          • jan440 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 21.01.16, 17:09
            Madziara
            Bierzesz antybiotyki?
    • sylwia_j_net Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 25.01.16, 17:59
      Witam. jakie testy wykryły Ci w końcu tę boreliozę?
      • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 04.03.16, 22:55
        Witam, kiedy w 2013 roku miałam te wszystkie dolegliwości jeszcze nie wiedziałam ze to bb. Objawy pomału same ustąpiły po kilku miesiącach . Tez miałam duże problemy gastryczne i myślałam ze to wątroba . Dopiero w 2015 roku w maju zrobiłam panel koinfekcji u dr Wielkoszynskiego . Tam wyszło ze mam te koinfekcje . Przez tez czas czułam sie dobrze . Ale z początkiem roku 2015 zauważyłam na zdjęciach ze jedno oko jest jak by mniejsze :( w lutym 2015 juz wyraźnie czułam ze cos mi ściąga cała lewa stronę tzn takie uczucie drętwienia od oka po plecy , nos usta . Trzymało kilka dni i poszło . Generalnie czuje sie dobrze . Byłam u dwoch lekarzy którzy lecza metoda Iladys i oboje po objawach i wynikach koinfekcji stwierdzili ze mam na 1000%borele i ze mam juz nie szukać samej bb bo mam koinfekcje a one na pewno sa od kleszcza czy tez innego owada . Ponieważ jestem słabo objawowa stwierdzili ze lepiej nie ruszać teraz tego . Ze będziemy walczyć jak wróci. Teraz mam żyć zdrowo , ruszać sie , pic szczec , czystek , brać vit d+k2 etc. Powiem tak czyje sie dużo lepiej niż te 3 lata temu ale nie na 100% , mam często uczucie ściągania tej lewej strony i ciężka powiekę . Sama nie wiem czy juz brać abx czy czekać . Jesli ktoś ma pytanie to piszcie na Madziara1208@wp.pl . Dodam ze na Fb jest kilka bardzo fajnych grup Borelioza , tam jest dużo fajnych ludzi , bardzo pomocnych . Trzymajcie sie zdrowo :) aha antybiotyków jeszcze nie brałam . Oczyszczalam sie tylko z pasożytów
        • madziara1208 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 05.03.16, 11:04
          Rem jedna z koinfekcji -babesia daje objawy problemów z trzustka . Zrób sobie koinfekcje .
          • rem1905 Re: Ból pleców, scisk w żołądku, brak apetytu... 07.03.16, 10:41
            Zrobiłem właśnie panel i wyszła ... yersinia w klasie IgG (78 przy normie do 20). Lekarz twierdzi, że to raczej rzecz starsza, ale jeżeli nie była leczona, to koniecznie trzeba się tym zająć. Tak jak Ty, na razie jestem na etapie oczyszczania organizmu, bo jelita nie funkcjonują tak jak powinny - czystek, vit D+K, ale też inne preparaty, zero mięsa. Wyniki krwi w normie, tylko to mrowienie dłoni i stóp nie chce odpuścić. I bolą już całe plecy.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka