Gość: me45 IP: 213.25.168.* 16.07.04, 19:32 ... trzydziestu kilku lat ? Wcześniej nie paliłem - tylko kilka w szkole podstawowej. Ale żeby nie było bólów głowy , zawrotów , odruchów wymiotnych itp. w czasie tej nauki. Jest to możliwe ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iga5 Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:42 Ja się zastanawiam, jak z tym skończyć, a Ty chcesz zaczynać????? Nie rób tego, chyba że chcesz popełnić samobójstwo na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 16.07.04, 19:45 Przepraszam bardzo, a po co chcesz sie nauczyc?? Ja palilam przez 7 lat i pare razy probowalam rzucic. Udalo mi sie w koncu i teraz nie pale prawie rok. Trudno jest rzucic, tz trzeba miec odpowiednia motywacje, zedne gumi i inne bajery nic tu nie pomoga!! Z moja dzieisijsz wiedza w zyciu bym papierosa w usta nie wziela!! Wiec nie rob tego!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuśka Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.zipnet.com.pl 17.07.04, 20:05 Zastanów się.Paliłam papierosy przez trzydzieści pare lat.Probowałam kilka, moze kilkanascie razy zerwac z tym nałogiem (kaszel,zadyszka,smiedzacy oddech, wstyd na zebraniach i naradach- kiedy nikt nie pali,bo palenie nie jest mile widziane-a ty pociągasz w kibelku,lub w kącie,i najwazniejsze-aspekt finansowy) Dopiero w marcu ubiegłego roku za pomoca gumy Nikorette udało się.Dzisiaj nie palę,ale przytyłam kilkanaście kilo,z którymi walczę od kilku miesięcy.Ale cieszę się z tego,ze dzisiaj gdy częstuja mnie papierosem moge powiedziec DZIEKUJE NIE PALE! To moj wielki sukces.I dlatego mowie kazdemu jak w piosence TYLKO NIE PAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku 20.07.04, 09:46 Boże, jak Ci zazdroszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papina Nie odpowiadacie na pytania, ale moralizujecie ! IP: *.aster.pl 17.07.04, 20:22 Analfabetyzm wtórny to przypadłość naszego polskiego społeczeństwa. Człowiek się pyta, czy może się nauczyć palić, a Wy prawicie mu morały i tępicie za postawione pytanie i za jego zamiary. Wolność w demokracji, to także wolność wyboru, więc jeśli autor pierwszego "pościka" pragnie palić, chce się nauczyć palić, to odpowiedzcie na pytanie, czy uda mu się zacząć przygodę z tytoniem w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak to nie to forum 17.07.04, 21:38 Gość portalu: papina napisał(a): > Analfabetyzm wtórny to przypadłość naszego polskiego społeczeństwa. > Człowiek się pyta, czy może się nauczyć palić, a Wy prawicie mu morały i tępici > e za postawione pytanie i za jego zamiary. > Wolność w demokracji, to także wolność wyboru, więc jeśli autor pierwszego "poś > cika" pragnie palić, chce się nauczyć palić, to odpowiedzcie na pytanie, czy ud > a mu się zacząć przygodę z tytoniem w tym wieku. ...................... na forum zdrowie nie podpowida się nic na temat palenia to niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchew Re: Nie odpowiadacie na pytania, ale moralizujeci IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.04, 21:52 a Ty kratykujesz zamiast odpowiedziec kolesiowi na pytanie!!!!!!!!!! ja mysle ze sie da nauczyc palic papierosy w takim wieku. Trzeba tylko zaczac od malych dawek i zwiekszac w miare pragnienia. czasem czlowiek sie przepali i wtedy glebo peka ale to zdaza sie nawet zawodowcom. Ja zucilem i nie miewam takich zachcianek, ktore do niczego dobrego i sensownego nie prowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Hyde Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 22:50 Palenia nie trzeba się uczyć. To samo przychodzi i niestety wciąga. Znacznie trudniej jest rzucić palenie. Jeśli masz choć trochę rozsądku to daruj sobie palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:48 Popieram...walcze ztym długo...Po 2 latach przyszedł kryzys. Zacząc jest łatwo...ale co potem Najpierw zastanów sie po co Ci to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me45 Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: 213.25.168.* 26.07.04, 15:03 Dziękuje za odpowiedzi , w szczególności od osób które NIE przekonywały mnie jak szkodliwe jest palenie. W końcu to to ja wiem od dawna. Już w podstawówce wyświetlano nam rzutnikiem na ścianę (epoka przed video) film gdzie jeden gość wyjmował coś czarnego z ciała drugiego i mowił że to płuco palacza. Na razie mi odeszło ale jak zacznę to będę pisał jak mi idzie. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOQ Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.mlyniec.gda.pl 26.07.04, 21:59 PALIŁAM.mam 17 lat...ale rzuciłam nie pale 2 miesiace.... pomysl sobie co ci da palenie... bo jesli przez to chcesz zyskac przyjacioł to po kiego....badz soba! jesli chcesz schudnac to znajdz inna lepsza droge... ..diete.... nie zabijaj sie w taki sposob.... ale jesli musisz to poprostu popal sobie po dwa dziennie papieroski a potem coraz wiecej... niestety zawsze na ppoczatku sa zawroty głowy... polecam na poczatek vogue ( mniamu ) i pamietaj do płuc.... a nie na jezyk ... musi wyleciec duzo dymu...................... ale jednak odradzam zdravim NIE PAL KURDE!!! BO NIE BEDZIESZ MOGŁA BRAC TABLETEK ANTY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 22:09 Bez sens, palenie sie nie uczy , bosie chce to samo jakos przychodzi. Nie zaczynaj palic!!!!!!!!! To szkodzi!!!!!!! Ja rzucilam i nie zaluje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margotka26 Re: Czy można się nauczyć palić papierosy w wieku 26.07.04, 22:18 Ludzie o czym wy tu gadacie!!!!!!!!!!!! Przecież to jawna PROWOKACJA!!!!!!!!!!! ANTYNIKOTYNOWA!!!!!!!!!! "JA CHCĘ PALIĆ" " ALEŻ NIE ! NIE RÓB TEGO, TO NIEZDROWE" śmichy, Odpowiedz Link Zgłoś