Dodaj do ulubionych

Wypadł mi dysk

IP: 193.151.96.* 22.07.04, 09:36
Mam 28lat. Podniosłem ciężką belke i poczułe straszny ból. Byłem u lekarza
powiedział, częściowo wypadł dysk. Przepisał mi tabletki, zastrzyki.
Najgorsze jest to, że nie wolno mi nic cięzkiego dźwigać. Może masz podobny
problem, jak sobie radzisz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Wypadł mi dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:17
      Skoro Ci wypadl dysk to musisz go podlaczyc. Jesli jest to systemowy to
      najlepiej jako master na IDE1.
      pzdr.Tomek
    • Gość: Tomek Re: Wypadł mi dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:18
      28 lat i nie wiesz co w takiej sytuacji zrobic!? straszne.
    • variacja Re: Wypadł mi dysk 22.07.04, 21:54
      Mam 25 lat i przepukline międzykręgową .....Jest to następstwem wypadnięcia
      dysku (2 razy ) i wiem doskonale jak straszliwy jest to ból. Kiedyś uprawiałm
      intensywnie pewien sport i kilka upadków dało się we znaki. Potem za drugim
      razem dźwignęłam doniczkę i znowu mnie dopadło...To już zostaje do końca życia!
      Jedyny ratunek (oprócz tylko chwilowo pomocnych zastrzyków lub tabletek) to
      długotrwała rehabilitacja - polecam VIGOR w Warszawie oraz masaże lecznicze -
      polecam gabinet w Żyrardowie świetnej rehabilitantki Magdy (COBRA BIS). Dźwigac
      będziesz mógł już tylko z przysiadu - nigdy z pozycji pochylonej i w dodatku
      dopiero kiedy minął objawy. A swoją drogą 14 lipca w Rzeczpospolitej ukazał się
      na A14 artykuł o znanym zawodniku olimpijskim sztangiscie Szymonie Kołeckim,
      który od lat cierpi z powodu dyskopatii. Jak to przeczytasz, to odpowiesz sobie
      na wszystkie pytania....

Pozdrawiam i powodzenia w wytrwałości w ćwiczeniach, które muszą stać się Twoim
      nawykiem już do końca życia...
      • Gość: gość Re: Wypadł mi dysk IP: 193.151.96.* 22.07.04, 23:01
        Bardzo dziękuję za cenne informacje. Pozdrawiam.
        • Gość: Tomek Re: Wypadł mi dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:06
          prosze bardzo. polecam sie na przyszlosc.
          • Gość: variacja Re: Wypadł mi dysk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 23:13
            Nie ma sprawy...znam ten ból ;-)
            Tylko nie bierz TRAMALu, bo ja po nim miałam STRASZNE JAZDY!
    • motodawca1 Re: Wypadł mi dysk 22.07.04, 23:46
      mi równiez wypadł kiedys dysk - wybralem sieod kręgaża
      musiałem siejaknajposniej pochylić do przodu, on (kręgaż) wyczuł dysk palcem,
      drugą dlonią mnie jeszcze bardziej pochylił i kazal powoli się wyprostować.
      bardzo powoli.
      Czulem jak dysk wraca na swoje miejsce.
      nie było z nim później żadnych kłopotow (aż do mojego wypdku sprzed miesiąca,
      mam złamany kręgoslup, i chodze w gosecie , gdy zdejmę gorset czuje w częsci
      krzyżowej jakis dziwny ból - pewie to bóle spowodowane urazem, choć może wypadł
      mi znowu jakiś dysk)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka