Dodaj do ulubionych

obrzęk języczka w gardle - pomocy

17.05.13, 14:37
Dziś rano po przebudzeniu poczułam się jakoś dziwnie w gardle, jakby ból, jakby jakaś przeszkoda, jak brode zniżyłam do klatki to nawet poczułam tak jakby mnie dławiło z jakiegos powodu. Zajrzałam do ust i jak się okazało języczek ten miedzy migdałkami bardzo się wydłużył, powiększył i wisiał tak bezwiednie.
Poradźcie co to moze byc, nic innego mi nie dolega. W gardle zadnych zmian nie widzę. Teraz widze, że jest jakby krótszy ale jak sie lepiej mu przyglądam, to mam wrażenie ze on moze się jedynie podwinął do góry w kierunku ust, a może niekoniecznie zmniejszył.
bardzo się boje i martwie, do lekarza dopiero w poniedziałek mam wizytę.
Obserwuj wątek
    • mistresonline Re: obrzęk języczka w gardle - pomocy 18.05.13, 12:01
      nikt nie wie?
    • 2margo00 Re: obrzęk języczka w gardle - pomocy 23.05.13, 07:42
      Witam!!! Najlepiej udaaj się do laryngologa któru postawi diagnoże,ale wcześniej musisz ść do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie.M.
    • dziejanusz Re: obrzęk języczka w gardle - pomocy 25.12.13, 20:28
      Witam, też mam z tym duzy problem. Powiedz czy coś dowiedziałaś sie wiecej od lekarzy. Pozdrawiam
      • sp9tcu Od sp9tcu 27.12.13, 21:04
        To jest stan zapalny
        na tle bakteryjnym
        lub co gorsza na tle alergicznym
        leczenie u laryngologa dobrego
        • karolina33331 Re: Od sp9tcu 03.01.14, 14:05
          Ja to mam od 2 lat. Byłam u 4 laryngologów. Miałam posiewy w kierunku grzybów i bakterii i wszystkie wyniki OK. Okazało się, że to na tle alergicznym. Niestety testy skórne nie wyszly. Żeby powtórzyć testy musiałabym odstawić leki antyhistaminowe a tego sobie nie wyobrażam. Czeka mnie szpital, bo jeśli lekarze dojdą do tego co mnie uczula to mogłabym zacząć odczulanie. Na razie odstawiłam mleko i wszelkie przetwory mleczne i jest dużo lepiej/
          • dziejanusz Re: Od sp9tcu 01.02.15, 21:50
            Karolina ja to mam od kilkunastu lat- z przerwami. I nie mam na to sposobu. Daję zarobić róznym lekarzom i nic. Jak kiedyś to opuchniecie zdarzało sie stosunkowo rzadko to w ubiegłym roku masakra. Co kilka dni mam uczucie ''kluchy'' jak to niektórzy nazywaja. A oczucie jest takie jak byś miał jakies obce ciało w gardle . Jedynym wtedy ratunkiem jest zastrzyk z Dexawenu. To taki steryd. w tym roku już brałem 3 razy. Specjaliści laryngolodzy twierdzą że to od refluksu. Ale tydzień temu leżałem w klinice we wrocławiu i miałem 24 godz. badania, phmetria i cos tam jeszcze. Wynik jest taki że refluksu prawie nie mam. Jest ale w normie. Więc co. Co działa na ten cholerny języczek. Biore na codzień leki alergiczne , itd itp. I nie wiem jak sobie z tym poradzić. Może ktos z własnego doświadczenia mi poradzi- to go ''ozłocę'' Aha, testy alergiczne i skórne i na krew ok.
            • sebas43 Re: Od sp9tcu 25.04.19, 17:27
              Jakie leki alergiczne stosujesz ?
    • sebas43 Re: obrzęk języczka w gardle - pomocy 25.04.19, 12:02
      I co powiedział lekarz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka