20.05.13, 18:02
Strasznie bolą mnie nogi, w łydkach i jakby pod kolanem i to promieniuje na udo. Do tego czuję, że łydki są obrzmiałe, jak dotykam, strasznie bolą. Nie wiem czym to jest spowodowane i co zrobić, żeby przeszło. Ktoś wie co mogę zrobić, żeby przestały boleć .?
Obserwuj wątek
    • 2margo00 Re: Ból nóg 21.05.13, 07:53
      Bardzo dobry jest żel lioton 1000,ale cos mi sie wydaje ze to wszystko od kręgosłupa.Musisz iść do lekarza neurologa który skieruje na odpowiednie badania.Pozdrawia,-M.
    • goodman41 Re: Ból nóg 22.05.13, 14:50
      ama147 napisał(a):

> Strasznie bolą mnie nogi, w łydkach i jakby pod kolanem i to promieniuje na ud
      > o. Do tego czuję, że łydki są obrzmiałe, jak dotykam, strasznie bolą. Nie wiem
      > czym to jest spowodowane i co zrobić, żeby przeszło. Ktoś wie co mogę zrobić, ż
      > eby przestały boleć .?
      A jak sie odzywiasz?
      Jak "zdrowo" wg kolorowych gazetek, to nic dziwnego.
      • narfi Re: Ból nóg 23.05.13, 12:25
        Gdybys poszla z tym do lekarza to moze by zlecil ultrasonografie doplera, moze by nawet znalazl skrzepy w zylach glebokich podudzia, no a moze by nic nie zalecil i nic nie znalazl, ktoz to moze wiedziec.

pl.wikipedia.org/wiki/Zakrzepica_%C5%BCy%C5%82_g%C5%82%C4%99bokich
    • horpyna4 Re: Ból nóg 23.05.13, 12:58
      A w jakich pantoflach chodzisz? Bo przyczyna bólu łydek może być zupełnie prozaiczna - nieodpowiednie obcasy.

Oczywiście mogą być też inne przyczyny - niedobór potasu, problemy z krążeniem... ale na początek warto zmienić obuwie.
      • ama147 Re: Ból nóg 02.06.13, 19:54
        Chodzę w trampkach :)
    • 2margo00 Re: Ból nóg 24.05.13, 07:10
      Witam!!! Myślę że ten ból nóg to od kregosłupa,masz pewnie ucisk na nerw i dla tego boli....Musisz udac sie do lekarza neurologa ale najpierw do lekarza pierwszego kontaktu który da skierowanie do neurologa.Lekarz napweno z diagnozuje co Tobie dolega.Pozdrawiam.M.
      • narfi Re: Ból nóg 24.05.13, 11:42
        Margo, jezeli mozesz poswiecic troszke czasu, bylbym nieslychanie wdzieczny gdybys mogla podac jakies linki do profesjonalnych artykulow, ktore naukowo stwierdzaja, ze ucisk nerwu w kregoslupie moze powodowac nie tylko bol podudzia, ale rowniez jego opuchlizne.
        Nie krepuj sie, mozesz podac linki po polsku, angielsku, niemiecku i po rosyjsku, nie robi mi to wiekszej roznicy.
        Profesjonalne artykuly w pudelku, plotku i kafeterii mozesz sobie darowac.No, ale, gdybys cos znalazla w NEJofM,BMJ czy Lancecie, to bardzo chetnie przeczytam.
        Serdecznie pozdrawiam.
        Narfi.
    • mag401 Re: Ból nóg 03.06.13, 14:32
      Witam Cichocki Warszawa ! Jesteś na najlepszej drodze, żeby stracić majątek na leczenie. Czy ktoś Ci powiedział, że masz kłopoty praktycznie z całym kręgosłupem / od kręgów szyjnych do miednicy włącznie /. Proponuję książkę bardzo wartościową z ćwiczeniami, które można wykonać samemu !!!!!!!!! Kolejność ćwiczeń musisz dobrać sama. One też pomogą na bolące kolana. Nie licz na to, że fachowcy od masażu, kręgarze załatwią sprawę - trzeba samej popracować nad własnym organizmem. PETE EGOSCUE "Życie bez bólu ". STUDIO ASTROPSYCHOLOGII Cena ~40 zł.
    • alexmax34 Re: Ból nóg 29.04.15, 20:52
      A długo stoisz albo siedzisz? Bo to może być efekt zbyt długiego przebywania w jednej pozycji i krążenie krwi w nogach siada;/ Rób robie chłodne kąpiele nóg i smaruj je galvenoxem soft powinno pomóc. Jeżeli nie da to nic to idź jednak do lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka