Dodaj do ulubionych

Zachowanie zdrowia - ĆWICZENIA wyobrażeniowe

27.07.04, 16:01
"Podstawową zasadą w świecie Wyobrażni jest stwierdzenie że wyobrażenia nie
kłamią"-Gerald Epstein.Ten temat to chęć podzielenia się ĆWICZENIAMI do
pobudzenia Potęgi Wyobrazni,tych osób,które je akceptują.Pierwsze ćwiczenia
dotyczą KONTROLI CIAŁA i UMYSŁU...Jeśli chcesz sprawdzić stan swego
zdrowia,to oprócz wizyt u lekarza mogę ci polecić ćw.,które napewno dostarczą
potrzebnych informacji.Ufając podst. zasadzie ,będziesz mógł także uwierzyć w
SIEBIE,a to z kolei pomoże ci w znacznym stopniu ocenić stan zdrowia.Są też
ćw."głębsze",wspomagające leczenie różnych chorób.ćwiczenia opiszę w
poniższych "połączeniach" już za chwilę.Może rozbudują ten wątek
PYTANIA.Wtedy na bieżąco postaram się potrzebne ćw. przedstawiać.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Zachowanie zdrowia - ĆWICZENIA wyobrażeniowe IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 21:44
      mozesz napisac cos wiecej na ten temat?
      • tlenricana Re: Zachowanie zdrowia - ĆWICZENIA wyobrażeniowe 28.07.04, 09:51
        Witam Ada.Piszę coś więcej.To zbiór ćwiczeń wg.Greralda Epstein /psychiatria-
        Nowy Jork,Centrum Medyczne Mt.Sinai/,wg.Mikołaja Bronnikowa /psychologia -
        Kijów,Instytut Rozwoju Umysłu /.TO ćwiczenia "klinicznie"dopuszczone do
        leczenia,czyli sprawdzone w leczeniu medycznym i stosowane.Wyobrażenia,czy inne
        określenia,to system pozytywnych przekonań,który pozwala człowiekowi wybrać
        życie.Jeśli dano nam taką możliwość zdrowienia,dlaczego nie skorzystać z
        niej.Oczywiście,że "dobrodziejów","uzdrowicieli"na świecie na "pęczki".TU
        wybór.Bezpiecznie jest spojrzeć w siebie.Trzeba być realistą.Jednocześnie
        rozróżniać funkcje mózgu - myśli,od manipulacji dla zarobku a niej daj Boże
        dla"usidlenia"-dla pozyskania robota.Tyle.Energii,radości i właściwych wyborów.
    • Gość: w cyrku1 ForumZdrowie a tutaj tylko o chorobach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 00:05
      W ub.tyg. zacząłem pisać na ten temat i pod koniec coć wcisnąłem i wszystko się
      skasowało. Ja swoje "ćwiczenia" nazywam autostymulacją narządową,doszedłem do
      znacznej umiejętności tylko na podstawie obserwacji swojego organizmu i
      obserwacji pracy bioenergoterapeuty.Nie chcę czytać żadnej literatury na ten
      temat/ propozycje vecki- wizualizacja/ by zachować własny indywidualny pogląd.
      Nieocenione są dla mnie wypowiedzi lekarzy /Doki,Artur/ na forum szczególnie
      jeżeli w zrozumiały dla mnie sposób opisują działanie narządów i komórek w
      kontekście choroby.Wykorzystuję do własnych potrzeb akupunkturę i pokrewne BSM.
      W mojej ocenie zdecdowana większość chorób ma błache początki nieuchwytne dla
      medycyny oficjalnej dlatego forum zdrowie jest takie chore. Te błache początki
      próbuje uchwycić WHO i inni ogłaszając zalecenia i piramidy żywieniowe. W
      jakimś małym procencie się sprawdza więc ogłaszają nowe zalecenia. Ja już
      kilkakrotnie przedstawiałem mój punkt widzenia że powinniśmy jeść wszystko nie
      eliminując żadnych produktów /zdrowi ludzie/ najlepiej kierując się smakiem/
      zmienia się/ co odpowiada naturalnemu odzywianiu sią przez tysiąclecia
      związanemu z sezonową dostępnością rozmaitych produków roślinnych i
      zwierzęcych /dieta mojego dziadka bez lodówki identyczna z dietą Hunzów
      brumbaka/. I teraz jest zasadnicza sprawa nie dostrzegana przez medycynę
      akademicką - STYMULOWANIE OGÓLNE LUB POSZCZEGÓLNYCH NARZĄDÓW. W akupunkturze
      takim punktem ogólnm jest Ż 36 -wielki lekarz. Stosowanie takiej stymulacji
      innymi metodami jest wg medycyny akademickiej ZABOBONEM. Oddzialywanie
      pozytywną energią na organy biorące udział w przemianie materi i gospodarce
      mineralnej organizmu powoduje zdecydowanioe większą efektywność wykorzystania
      witamin, mikroelementów, enzymów i związków chemicznych bedących składnikami
      pożywienia. Długotrwałe stosowanie ekstremalnych diet wręcz utrudnia
      funkcjonowanie organizmu i proces samoregulacji z powodu braku
      różnorodności "budulca". Zastosowanie autostymulacji narządowej lub innych
      metod dla usprawnienia procesów samoregulacji jest jedynym sposobem ZACHOWANIA
      DOBREGO ZDROWIA. Można to uzupełnić ruchem, hartowaniem - sauna,ocieplaniem
      np.nerek Zastosowanie do tych celów środków farmakologicznych ma działanie
      szkodliwe bo przeważają tzw. efekty uboczne. Problemy z prostatą czy
      hemoroidami w początkowym okresie / opisywane w listach obok/ są problemami
      ZEROWYMI.
      • Gość: w cyrku1 Re: ForumZdrowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 10:24
        drugi text tlenożercy mnie upewnił - to pachnie sektą.
        • tlenricana Re: ForumZdrowie ? 28.07.04, 11:58
          Witam.Dziękuję za super nicka:tlenożerca.Faktycznie tlen pożeram na różne
          sposoby.Przy okazji,dlaczego w cyrku1,zaprzecza się współpracy lekarzy z
          lekarzami,mających uprawnienia do wykonywania akupunktury.W Polsce to już
          normalne leczenie,zabiegi.Proszę sięgnąć do leksykonu,podręczników psychiatrii
          i odnależć co trzeba.Ostrożnie z osądami.Osobie z 1szego tekstu-w cyrku1,to nie
          przystoi,jeżeli pisze o takich sprawach.Będąc dzieckiem,kochałem cyrk.I we mnie
          tak zostanie.Ten nick kupuję.Pomoże.
        • tlenricana Re: ForumZdrowie ? 29.07.04, 08:39
          A nie mówiłam? Lepiej połknąć bajera-aspirynę.I wyobrazić sobie że weryfikują i
          przydzielają kartę heilpraktiker,przynajmniej.3mam zdrowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka