arka82
27.07.13, 21:35
Witam, proszę o wskazówkę i poradę , bo nie daję juz rady. Jestem kobieta, mam 31 lat. Od czerwca zaczęły się moje problemy z żołądkiem. Najpierw były to pojedyncze epizody bólowe, bądź uczucie cięzkości występujące po spożyciu kolejnej kawy. Nie zwracałam na to uwagi. Jednak objawy zaczęły się nasilać, bóle były coraz mocniejsze i częstsze, miały charakter napadowy, kolkowy, a uczucie pełności i ciężkości w żołądku odebrały mi apetyt. Udałam sie do lekarza ogólnego, który przepisał IPP 40 mg. Po tygodniu stosowania leki nie pomogły, lekarka dawkę zwiększyła dwukrotnie, ale i to nie pomogło. W związku z tym iz trzy lata temu miałam gastroskopię, w której wykryto : refluks, nadżerki, zapalenie błony śluzowej oraz przepuklinę rozworu a także helikobakter, lekarka przepisała w ślepo serię antybiotyków . Podczas ich stosowania czułam się jeszcze gorzej, bóle były nie do zniesienia. Cierpliwie dokończyłam leczenie, lecz i ono nie przyniosło poprawy. Udałam się na gastroskopię do jednej z najlepszych lekarek w tym fachu , a tam zupełnie nic nie wykryto ! Nie ma stanu zapalnego, nie ma wrzodów, nie ma refluksu. Lekarka mówiła tylko coś o niewielkiej przepuklinie rozworu, o której nawet nie napisała w opisie badania. Biorę nadal leki IPP lecz poprawy jak nie było tak nie ma. Sa chwile że czuję sie w miarę dobrze, a sa tez takie , gdzie cały dzień boli mnie żołądek, jest to tępy ból umiejscowiony w dołku za mostkiem , promieniujący-ciągnący wręcz do gardła, czasem zdarza się że boli mnie po środku i zz prawej strony pod żebrami. Pojawiają się mdłości. Nie mam biegunek, wypróżniam się normalnie.Boli mnie gdy jestem głodna i jeszcze mocniej boli gdy sie najem. Wtedy czuję jakbym sie kamieni nałykała , coraz częsciej uczucie to pojawia się po lewej stronie pod żebrami. Trzustka ? Dwunatnica ?Co mi jest ? Dlaczego nadal boli mnie żołądek , skoro jest zdrowy ? Dodam że usg jamy brzusznej tez nic nie wykazało, gastroskopia też nie wykazała nic.Czy możliwe jest , że to dokucza mi ta niewielka przepuklina której lekarka nawet nie wzięła pod uwagę przy opisie ? Jestem już wykończona ciągłym złym samopoczuciem, odbiera mi radość z życia, boli mnie na czczo, boli podczas posiłku i po nim, brak mi sił..Proszę o jakąś wskazówkę , jakie badania wykonać jeszcze ? Jak pozbyć się tego bólu ? Jestem już wykończona..We wtorek mam wizytę u specjalisty.
Arka