Dodaj do ulubionych

seplenienie

30.07.13, 21:25
Ostatnio zwróciłam uwagę, że moje dziecko zaczęło seplenić. Nigdy nie miała z tym problemu. Zastanawiam się czy to jest chwilowe, bo tak jej jest wygodnie? Czy miał ktoś taki problem? Nie wiem czy powinnam odczekać i sprawdzić czy iść z nią do logopedy.
Obserwuj wątek
    • monia.372 Re: seplenienie 31.07.13, 16:47
      My mieliśmy podobną sytuację i udaliśmy się do logopedy. Pani logopeda (tu muszę zareklamować bo jest po prostu znakomita!!!) mgr Barbara Środulska z Tarnowa (przyjmuje w CenterMed na Słonecznej) nam bardzo pomogła. Wystarczyło parę ćwiczeń jak odpowiednio układać język, które córka powtarzała w domu. Okazało się, że Natusia zaczęła mówić tak jak jest jej wygodniej i nic strasznego się nie działo :)
      • kama417 Re: seplenienie 31.07.13, 21:12
        Trafiłam na ten wątek poszukując info właśnie o mgr Środulskiej. Wybieram się do niej synem bo podobno jest bardzo dobra, opinie w internecie potwierdzają :)
    • 66kotek Re: seplenienie 20.08.13, 19:15
      a ja nie polecam tej pani, z seplenieniem może da sobie radę, ale z opóźnionym rozwojem mowy już nie, uważajacie na nią, dla mnie to naciągaczka, kasę płaciłam, a efektów żadnych, pani Strzelczyk za to jest bardzo dobra - polecam ją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka