justyna2262 19.11.13, 23:47 Czy któraś interesowała się tą aukcją allegro.pl/show_item.php?item=3725032763 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna2262 Re: Bugaboo Missoni na allegro 19.11.13, 23:51 Nie dokończyłam, ale raczej jest podejrzana www.ebay.de/itm/bugaboo-Cameleon-black-Missoni-Ausstattung-Burberry-NewYork-Bezuge-viel-mehr-/200985665401?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item2ecbaddf79 tak, że potencjalne zainteresowane raczej bądźcie czujne. Odpowiedz Link
mamalilundy Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 07:23 Ja się interesowałam, Pani powiedziała, że jak taki zestaw mi nie pasuje to załatwi inny ale poza allegro. Proponowała ten też taniej poza allegro. Odpowiedz Link
betty1234 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 08:35 A ja zauważyłam, że cenę dwa razy zmieniła. Najpierw były 4000,- później 3500,- a teraz już 2500,- w Kup Teraz . Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 09:33 Trochę dziwne że konto całkiem niezłe jeśli chodzi o komentarze. Oszustwa raczej widziałam z nowych kont lub oczywiście na tablicy. Odpowiedz Link
justyna2262 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 10:30 Niema opcji odbioru osobistego, jak powiedziałam że mąż jest w okolicy i podjedzie , tylko wpłata na konto. a co do komentarzy to tylko za zakupy . Generalnie jak prosiłam o zdjęcia gondoli to przysłała mi budki, a podpisała że gondola. Zdjęcia budki nota bene z innej aukcji z Ebaya. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 14:14 Zapytałam tego sprzedawcę na ebay czy to on również wystawia na polskim allegro. Odpisał: Das ist bestimmt nicht von mir! Ich habe nur hier bei ebay eingestellt. Das andere ist bestimmt BETRUG! VORSICHT!!! Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 15:04 CZyli wszystko jasne On ci odpisał ze tylko na ebayu ma wystawione I ze to napewno oszust Heh Nienawidzę kradzieży zdjeć Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 18:01 A ona mi napisała ze chętnie wyślę A ja jej na to ze przecież szybciej jest jak ja przyjadę odbiorze niż bawić się w wysyłanie i pakowanie a pani mi na to ze wózek już spakowany i ona go wozi wszędzie ze sobą bo jest w bagażniku coś nie gra Ale co bo komentarze ma z tego co widzę To na czym te oszustwo myślicie polega? Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 16:41 Ha napisalam pani ze chce osobiscie odebrac wozek i zaplacic przy odbiorze I mi napisala ze jest przedstawicielem farmaceutycznym i tylko przelew albo payu Jak dla mnie moze i ministrem sportu byc Bo w sumie nie wiem po cholere minpisze czym sie zajmuje jak ja sie jej tego nie pytalam A ktorejs z was pisala ze unie inne zalatwic Smiech na sali Wg mnie na 99%przekret Odpowiedz Link
koala0405 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 17:09 a ja pani napisałam rano że to ściema i dałam link z ebay nie odpisała Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 17:46 mi na pytanie o odbiór osobisty (a mam rodzine w okolicach Ostrołęki, więc nawet serio mogę kogoś wysłać) odpisała, ze przyjmuje płatność payu lub na konto. No tak, zapytaj w jakim kolorze ma buty to powie ze 18. Ogólnie to chyba odruchowo pisze wszystkim o płatności, a dopiero potem czyta meile. Jak dla mnie oszustwo i nawet jakby za 500zł wystawiła nie skusiłabym się na ryzyko przelewu, choćby i królową angielską była. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 18:04 Hahhhha "przedstawiciel" chyba przedstawiciel oszusta Kasy się nie odzyska. Zostanie prowadzenie sporu. A gdyby ktoś zaryzykował i kliknął kup teraz to wyświetli się adres. Nie płacić tylko pojechać zobaczyć czy w ogóle tam jakiś dom stoi i popytać ew. sąsiadów. No i pewno dostanie się negatywa. Mi negatywy w sumie to wiszą. Jaku kupujący się nie martwię. Ma ktoś blisko do kobity? Odpowiedz Link
mamalilundy Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 19:22 Mi napisała że może mi załatwić wózek nowy bądź używany albo tapicerki limitowane nawet podała przybliżone ceny tylko oczywiście poza allegro na przelew bezpośredni żeby nie straciła klientów ;p A jak jej napisałam, że na ebayu jest identyczny wózek to odpisała, ze nie ma nic wspólnego z ebayem. Powiedziałam jej że zgłoszę sprawę do allegro to już zamilkła. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Bugaboo Missoni na allegro 20.11.13, 18:40 no własnie chciałam napsiać Co do odzyskania kasy to jeśli w ogóle nic nie wyśle to wtedy trzeba isc na policję i jak zostanie wszczęte postępowanie, wtedy allegro zwraca kasę z programu ochrony kupujących.No ale trzeba mieć dokument stwierdzajacy wszczęście postępowania.Myślałam, ze wystarczy zgłoszenie na policję zrobić,ale podobno nie wystarczy. Wszczecie postępowania w sprawie dla allegro jest sygnałem, ze zgłoszenie użytkownika ma podstawy, czyli nie jest ściemą i wtedy dopiero kasę zwraca. Jeśli by wysłała pół wózka to gorzej, bo jak udowodnić, że w paczce nie było wszytskiego co trzeba? Co więcej mogłaby wysłać 15 kilo cegieł i wtedy też się nie udowodni, że nie było w paczce wózka. Odpowiedz Link