mamalgosia 23.08.13, 16:54 czy można się zaszczepic przeciwko podagrze? Jesli tak, to jak nazywają się szczepionki i jaka jest ich cena? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luxfera1 Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 18:24 Nie ma szczepionki.Trwaja prace nasz wszczepianiem dodatkowego palca ,tak żeby mozna było amputować chory bez straty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 20:17 No dobrze, ale "trwają prace" może oznaczać, że pierwsze wszczepienie dodatkowego palca bedzie mozliwe dopiero za 7 lat, a ja chcę się chronić juz teraz. poza tym interesuje mnie, skad te palce do wszczepień? hodowane z komorek macierzystych, czy amputowane zmarłym? Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 19:10 Ja bym na Twoim miejscu uważała ze szczepionkami. Nie wiadomo, kto je produkuje, na kim były testowane i czy naprawdę są skuteczne. Firmy same robią badania skuteczności, więc wiadomo, że wyniki są po ich myśli. Skąd wiesz, czego tak naprawdę do tej szczepionki napchali? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 20:15 Teraz to mnie naprawdę przestraszyłaś. Czy jest możliwe, żeby do szczepionki przeciwko podagrze napchali np zarazków duru brzusznego? Bardzo nie chciałabym przechodzić tej choroby, bo czytałam, że wykończyła wielu żołnierzy na froncie Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 22:00 Tak, dlatego najpierw musisz się zaszczepić na dur. I w ten sposób interes się kręci. To jedna mafia, te koncerny farmaceutyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 22:53 w moll też warto,żeby cienko spiewać Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 23:48 Bardzo dowcipne. Może lepiej sobie poczytaj, jak dur brzuszny zdziesiątkowal ludzi, a potem wtrącaj swoje żałośnie śmieszne 3 grosze Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 23.08.13, 23:46 czy możesz mi podac jakies konkrety odnośnie tej szczepionki przeciwko durowi? I czy to koliduje ze szczepieniem przeciwko czerwonce? Przepraszam, ze tak wypytuję, ale wnioskuję z Twoich wypowiedzi, że jestes lekarką Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 24.08.13, 13:48 Tak, rzeczywiscie jestem jeszcze bardzo młoda, ale nigdzie nie jest powiedziane, że młodych ludzi choroba nie zaatakuje. Szczególnie tak podstępna jak podagra Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: podagra - szczepionka 26.08.13, 18:00 No bei... to pojechalas... ale przynajmniej wiem, ze jestem w podeszlym wieku (30+) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: podagra - szczepionka 24.08.13, 10:13 Ja na podagrę nie zachoruję, przecież to choroba ludzi bogatych :) Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: podagra - szczepionka 24.08.13, 11:00 No dobra kawa na ławę! Żeby zachorować na podagrę trzeba mieć szlacheckie korzonki.Jesteś z domu kmiotkiem nic sie nie martw.Żeby to ustalić musisz pogrzebać w księgach parafialnych.A to nie jest tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 24.08.13, 13:49 To do mnie, czy do Bei? Ja jestem młoda, bogata i mam szlacheckie korzenie, więc jestem w grupie najwyższego ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: podagra - szczepionka 24.08.13, 15:05 Do Was obydwu.Zalatujecie arystokracją za centymetry. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: podagra - szczepionka 24.08.13, 22:39 Ja mogę załapać się na podagrę- jestem wiekowa i pamiętam, ze trzeba unikac pasztetu, ale ciężko uniknąć samej siebie, prawda? Ja to nawet duru nie uniknę, bo slucham różnych symfonii, a one w c- durach często występują. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: podagra - szczepionka 25.08.13, 08:58 Podagra wystepuje również w golonce. Oprócz symfonii unikaj również durniów.Ci bardzo zarażają.Również. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: podagra - szczepionka 25.08.13, 10:08 Widzę, Bei, że znasz się na rzeczy. Możesz rozwinąć temat pasztetu? O co chodzi z tym, że sprzyja podagrze? Byłoby to dla mnie jakies pocieszenie, bo pasztetu nie jadam, moze to oddali ode mnie wizję choroby i zaoszczędzę na szczepionce? Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: podagra - szczepionka 26.08.13, 17:57 Spojrz w lustro i zaraz wszystko bedziesz wiedziala... Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: podagra - szczepionka 27.08.13, 16:11 Nie jedz rosołu, czytaj Lema "Żre podagra, kat mu zaraz zagra") i lecz hipochondrię. Odpowiedz Link Zgłoś