Dodaj do ulubionych

Ból czoła.

15.09.13, 14:09
Mam 22 lata i cierpię na przewlekłe bóle czoła. Trwają one mniej więcej od rozpoczęcia dojrzewania. Taki ból trwa nigdy nie trwa dłużej niż dzień a przerwy wynoszą od 2 do 3 tygodni. Jest to dolna jego część (można powiedzieć że skronie. Innych bóli nie odczuwam dlatego martwi mnie to. Co może być przyczyną?
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: Ból czoła. 15.09.13, 16:17
      Rodzinny i przekaz do laryngologa. A laryngolog powinien dać np. na RM zatok.
      • marcin905 Re: Ból czoła. 15.09.13, 18:11
        Szkopuł w tym że nie miałem nigdy problemów z zatokami. Może kiedyś i krótko a teraz nie pamiętam..
        • easyblue Re: Ból czoła. 15.09.13, 19:29
          To, że Cię nie bolały czy nie miałes katarów nie musi oznaczać, ze były zdrowe. Jeżeli laryngolog nic nie znajdzie - idź do neurologa.
        • horpyna4 Re: Ból czoła. 16.09.13, 08:19
          Zależy, co nazywasz problemem z zatokami. Bo nosowe dają bardziej widoczne objawy, a czołowe dopiero wtedy, jak ropa zaczyna z nich wypływać przez oczy. Przypomnij sobie, czy nie miewałeś piekących i zaczerwienionych oczu.

A w tym okresie dojrzewania nie latałeś przypadkiem w mróz z gołą głową? Bo to chyba najczęstsza przyczyna zapalenia zatok czołowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka