Gość: olala IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 07.08.04, 15:21 Brrr... w życiu nie poddałabym się tej terapi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marys a ja bardzo chetnie! IP: *.nuff.ox.ac.uk 07.08.04, 22:13 czy oferuja ja tez gabinety pieknosci, gdzie mozna nie zajmowac kolejki naprawde schorowanym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Pomieszanie z poplataniem na zdrowie? IP: *.clubnet.pl 07.08.04, 22:47 Lepszy wydaje sie naprzemienny prysznic - na zmiane ciepla i zimna woda. Podobno to sie robi coraz popularniejsza metoda leczenia: Naprzemienny prysznic – brać codziennie rano i wieczorem. Stanąć pod prysznicem, wyregulować wodę, żeby miała przyjemną temperaturę, oblewać się przez 40 sekund. Następnie odkręcając kran z zimną wodą obniżyć temperaturę, żeby woda stała się przyjemnie chłodna na 20 sekund, a potem to odkręcając, to zakręcając kran z zimną wodą, oblewać się na przemian raz ciepłą, raz zimną wodą według schematu: 40 sekund – gorącą wodą, 20 sekund – chłodną. Czas trwania zabiegu od 3 do 8 minut. Uwaga! Wodą gorącą zaczynamy się oblewać od głowy do nóg a zimną od nóg do głowy. Na koniec zabiegu zawsze opłukujemy ciało zimną wodą, żeby zwężyły się naczynia krwionośne i żeby się nie przeziębić. W zimnej porze roku po zakończeniu naprzemiennego prysznicu nie wolno wychodzić na dwór przez około 40 minut. Dobrze jest tez rozcierac skore np. recznkiem az zrobi sie czerwona. Takie rady daje prof. Tombak w swoich ksiazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Marznij na zdrowie IP: 157.158.202.* 09.08.04, 09:10 Bardzo ładnie Pani opisała krioterapię, ale Pani chyba nie wie, że rozbudza w czytelnikach złudne nadzieje. O ile mi wiadomo, jedyny ośrodek posiadający komorę do kriterapi na 4 milionowym Śląsku, znajdujący się w Rudzie Śląskiej (dzielnicy Nowy Bytom) nie ma możliwości udzielania zabiegów, jest nieczynny, ponieważ NFZ nie współfinansuje zabiegów od 2003 r., brak pieniędzy. Bardzo dziękuję, że podjęła Pani ten temat, ponieważ naprawdę jest to skuteczna metoda leczenia min. schorzeń reumatycznych, na które bardzo dużo ludzi choruje, szczególnie w swoim dojrzałym wieku. Myślę,że nie jest to ostatni Pani artykół na ten temat, może kogoś w NFZ oświeci i znajdą się pieniądze na tyk bardzo skuteczną metodę leczenia. Na Śląsk jeżdzą leczyć się pacjenci z całej Polski, ale pieniędzy dla Śląska nie ma. Jeszcze raz dziękuję za podjęcie tego tematu. Z poważaniem Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Marznij na zdrowie IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 15.09.04, 10:07 Nie wiem, czy Goczałkowice Zdrój zalicza się do Śląska, ale tam właśnie też jest kriokomora. Cena za zabieg to 30 zł, w karnecie 25. Byłam kilka razy, gdy byłam, tam w sanatorium. Do komory przyjeżdżali też ludzie m.in. z Katowic, Bielska i okolic, którzy wcale nie byli kuracjuszami/. Kolejki duże. Część przyjeżdżała ze względów zdrowotnych, część kosmetycznych. niestety, za darmo nie było zabiegów. Tylko płatne, podobnie jak we Wrocławiu i Kamiennej Górze, ale to już Dolny Śląsk, gdzie również przyjeżdżają pacjnci z całej Polski, a pieniędzy również brak :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Smyk Re: Marznij na zdrowie IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 15.08.04, 21:19 Działa cudownie, ponownie w tym roku korzystam i polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś