Dodaj do ulubionych

Uczucie zapchanego ucha

15.11.13, 15:35
Witam,
Przyznam, że od sporego czasu [może kilka lat] mam takowe uczucie. W żadnym wypadku nie jest ono stałe, po prostu co jakiś czas odczuwam takie uczucie, jakbym miał zapchane ucho.
We wrześniu byłem u laryngologa, ze skierowaniem odnośnie zapchania woskowiną. Okazało się jednak, że to nie to. Potem uczucie było rzadsze, aczkolwiek nadal pojawia się ono. Wiem więc, że to nie z powodu woskowiny mam takie uczucie. Co to może być? Przyznam, że troszkę denerwuje się i boję się o to ucho. ;_;
Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Uczucie zapchanego ucha 15.11.13, 18:18
      Coś podobnego zdarzyło mi się na tle alergii na sterydowe lekarstwo (krople do nosa). Byl to obrzęk w środku ucha.
      • kao211 Re: Uczucie zapchanego ucha 15.11.13, 20:23
        Z tego co do tej pory wiem, to na nic uczulony nie jestem. Jak taki obrzęk leczyłeś?
        Dodam, że często tak mi się dzieje, jak jestem zmęczony, np. po wysiłku po w-fie. Myślałem w sumie nad jakimiś problemami z ciśnieniem też.
        • kol.3 Re: Uczucie zapchanego ucha 16.11.13, 20:06
          Trzeba było odstawić krople i już. Po 3 dniach obrzęk ustąpił.
          • aqua48 Re: Uczucie zapchanego ucha 17.11.13, 12:45
            Idź ponownie do laryngologa, to może być problem z zatokami, zwłaszcza jeśli nawraca po tym kiedy robisz skłony.
            • kao211 Re: Uczucie zapchanego ucha 17.11.13, 17:12
              Mam zamiar za tydzień iść [przynajmniej w teorii, bo nie wiem, na kiedy mnie zapiszą dokładnie], aczkolwiek jakie problemy z zatokami to mogą byc?
              • aneta-1989 Re: Uczucie zapchanego ucha 18.11.13, 00:15
                Jam miałam zatkane ucho i przepukałam gruszką i mi się odedkało
                • kao211 Re: Uczucie zapchanego ucha 22.11.13, 14:58
                  Tylko problem jest w tym, że sytuacja, gdzie miałbym ucho zapchane woskowiną, jest wykluczona, poprzednio jak byłem u laryngologa, to sprawdził i nie miałem nic złego.
                  Jeszcze chciałbym się spytać - skoro dzieje się tak tylko co jakiś czas, a nie "na stałe", to raczej nie jest to nic aż tak poważnego, prawda?
                  • aneta-1989 Re: Uczucie zapchanego ucha 25.11.13, 23:44
                    Nie nic poważnego się raczej nie dzieje może to z zatok tak miałeś uczucie zatkanego ucha ja tak miałam 2 miesiące temu a nie miałam zatkanych uszu wtedy byłam chora i dlatego tak miałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka