Dodaj do ulubionych

POMOCY! WZROST! POMOCY!

14.08.04, 21:26
Cześć wszystkim,
mam następujący problem.
Choć dojrzewanie zaczęło się dość późno (13,5 - 14 rok życia),
to mam 16 lat, 172 cm wzrostu, 55 kg wagi.
I właśnie chodzi o wrost. Każde pokolenie jest coraz wyższe, a ja jestem
niski, choć moi rodzice są nieco wyżsi ode mnie (171 i 174), więc powinienem
być od nich znacznie wyższy.
Do tego mam numer buta 43 więc nie taki mały :)
Możecie gadać, że jeszcze urosnę, ale tempo zmalało ostatnimi czasy.
Jest mi wzrost potrzebny, żeby grać w siatkę, bo TU SIĘ WIELKI SPORTOWY
TALENT MARNUJE, NISZCZEJE!!!

Czy znacie jakąś dietę na wzrost? Słyszałem, witamina b12 poprawia, co
jeść???
Gdzie można dostać b12, lub hormon wzrostu. W aptece na receptę! Katastrofa!
Pomocy!

Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: 70.64.1.* 15.08.04, 19:50
      Przykro mi: Nie ma takiej diety. Nawet uzywanie hormonow podwyzsza wzrost zaledwie o 1-2 cm jezeli jest stosowane w dziecinstwie, ale jednoczesnie zwieksza powaznie ryzyko roznych naprawde nieprzyjemnych i smiertelnych chorob.
      Rosjanie maja metode "rozciagania kosci" ale jest to bardzo nieprzyjemna i dlugotrwala procedura z kilkoma zabiegami chirurgicznymi. Rowniez zdarzaja sie powazne powiklania z zaburzeniami wzrostu niektorych kosci i utrata symetrycznosci wzrostu.
    • pia.ed Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! 15.08.04, 21:39
      Zdrowy tryb zycia nigdy nie zaszkodzi, skoncz np z papierosami...
      • Gość: Lukas 1492 Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 22:57
        Dzięki, ale nie palę, nie piję też...
        Ach, ten wzrost... :(
        Może ktoś jeszcze coś dorzuci
        Czekam.
        • Gość: Emi Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 23:20
          Człowiek rosnie przecietnie do 18-20 roku zycia. Potem zaczyna malec 1cm /10
          lat, tak mi poiwedział lekarz u którego byłam z tego samego powodu. tyle ze ja
          mam 163, a moi rodzice w swoich sztywowych momentach odpowiednio 164 i 175. Cóż
          ci mogę powiedzieć, nie pamietam jakiej specjalizacji był lekarz, ale kazał
          zrobuc przeswietlenie dłobni, na jej podstawie ocenia sie czy kociec juz sie
          ustabilizował i zaprzestał rosniecia, czy jeszcze urośniesz, u mnie diagnoza
          była negatywna, urosłam jeszcze raptem moze 3-5 cm, po tym jak u mnie zwolniło
          młodosci rosłam bardzo szybko i wszyscy sadzili ze bede bardzo wysoka, nawet
          pewien lekarz od noworodków, który ponos nigdy sie nie mylił, coz kiedys mosiła
          popełnic błąd hahahah :D.
          Mysle ze tylko przeswietlenie dłoni i ta konsultacja da ci odpowiedz. Póki co
          jedz pokarmy bogate w wapń i fosfor by twój kosciec mógł sie rozrastac, ale
          cudów nie oczekuj.
          pozdrawiam
          • Gość: Lukas1492 Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 20:37
            Reaktywacja wątka ;)
            Może jeszcze ktoś dorzuci coś?
            Naprzykłas gdzie występuje fosfor?
            Bo wapń to wiem: mleko no nie
            Ja codziennie rano piję mleko :) z płatkami :)
    • Gość: Jenzor Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: 192.139.221.* 16.08.04, 21:55
      Zmien dyscypline sportu np: ciezary albo szachy. Wtedy 172 ci wystarczy.
      • lukas1492 Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! 17.08.04, 21:35
        He, he w szchy też jestem dobry...
        Dobra, może ktoś jezcze coś???
        • Gość: Artur Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: *.usask.ca 18.08.04, 03:55
          Warcaby?
          • Gość: To znowu ja Re: POMOCY! WZROST! POMOCY! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 21:27
            Nie no bez jaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka