Dodaj do ulubionych

Zapalenie ukladu moczowego kłujący ból podbrzusza

18.03.14, 19:16
Witam,
od soboty mam klujacy bol z prawej strony, jakby jajnik. Nie jest to staly bol, tylko czasem mnie cos kluje. Jest to do wytrzymania jednak niepokojace. Jak leze na plecach to najrzadziej kluje lub w ogole. Jak wstaje to kluje,ale tez nie zawsze, wiec jest to dziwne.
Bylam w niedziele wieczorem w szpitalu i mialam badanie ginekologiczne - wszystko OK, potem badanie brzucha, moczu i krwi. W moczu wyszlo, ze mam zapalenie ukladu moczowego, dostalam antybiotyk i biore dzisiaj drugi dzien. Pomimo to niepokoi mnie ten bol z prawiej strony. Wyrostek wykluczony, za slaby bol, brzuch miekki - lekarz mi wyjasnil, ze
jakbym miala wyrostek to bol bylby tak silny ze miesnie sia napinaja , ze ciezko jest wcisnac brzuch. W krwi tez nie bylo podwyzszonych leukocytow wiec wykluczone ostre zapalenie.
Nie boli mnie pecherz, tylko to ukucie po prawej stronie raz na Jakis czas.
Czy ktos tez tak mial?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Od sp9tcu 18.03.14, 22:49
      Pewnie ze miałem i to kilka razy
      są 2 przyczyny
      albo intesywnie zchodzi ci piasek
      albo masz kamice nerkową
      trochę o zchodzeniu piasku
      objawy ból w dole brzucha koło pępka w prawej stronie od pepka
      jak się lezy też boli
      nudności
      czasami nawet wymioty przy kamicy
      mocz różnej barwy
      ból moze promieniować do nóg
      mocz może być raz mało raz duzo
      ból przy odawaniu
      przy kamicy objawy się nasilają
      koniecznie zrób usg
      jaki masz antybiotyk

leczenie
      duzo bardzo duzo pić ( jesli tylko masaz wydajne nerki
      no spa
      antybiotyk
      środki przeciw bólowe
      duzo ruszać się
      mało lezeć
      prze de wszystkim pić duzo bardzo duzo pić ile wydolą nerki
      ból może trwać do 3 tygodni
      zajrzyj w google i wpisz
      sp9tcu piasek
      sp9tcu lamica nerkowa
      • jadwiga1969 Re: Od sp9tcu 19.03.14, 09:12
        Dzieki wielkie, na USG die jutro. Mam przepisany Nolicin, jedna tabletka wzielam w niedziele wieczorem i od poniadzialku 2 x dziennie, wiec mozna powiedziec, ze dzisiaj bedzie 3 dzien brania antybiotyku. Jezeli chodzi o picie to zawsze pije duzo, mam juz Taki nawyk, 1,5 L wody dziennie to u mnie minimum. Dlatego tez lekarka sie dziwila, ze nie mialam innych objawow, tj. czeste chodzenie do ubikacji, a ja je mialam, tylko dla mnie nie bylo to dziwne bo zawsze czesto chodze i sikam przewaznie woda, jedynie po nocy mocz jest zolty. Potam jak przeanalizowalam, to rzeczywiscie troche czesciej chodzilam do ubikacji.
        Od wczoraj wieczora nie mam juz bolu, wiec mam nadzieje, ze jakkolwiek zapalenie czy co tam bylo mi przechodzi.
        Chcialabym wiedziec co mnie bolalo, przewod moczowy?
        USG jutro zobaczymy czy cos bedzie.
        Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka