Dodaj do ulubionych

Bóle palców u rąk

08.06.14, 09:36
Witam już od dłuższego czasu(3-4 miesiące) bardzo poli mnie palec wskazujący, najgorzej jest rano nie moge go zgjąc i bardzo boli z czasem ból ustaje i wieczorem jest juz lepiej palec sie zgina ale nie do konca. Co moze być tego przyczyną ? Jak to wyleczyć ?
Obserwuj wątek
    • enoive Re: Bóle palców u rąk 08.06.14, 10:40
      Moja sugestia - chiragra czyli zapalenie ktoregos ze stawow reki.
      • mateuszeg Re: Bóle palców u rąk 08.06.14, 13:43
        Jak to można leczyć ?
        • enoive Re: Bóle palców u rąk 08.06.14, 17:10
          Tak jak Dne Moczanowa, bo jest to odmiana DM. Przede wszystkim dieta. Radzilabym Ci jednak wybrac sie do lekarza bo jezeli juz tyle czasu z tym chodzisz to moglo dojsc do uszkodzenia nerek. Dostaniesz jakies leki przeciwbolowe i przeciwzapalne oraz leki zmniejszajace wytwarzanie kwasu moczanowego i jego stezenie w krwi i moczu.

------------------------------------------------
          Zapraszam na forum - Uroda - Porady dla dojrzalych
          forum.gazeta.pl/forum/f,247546,Uroda_Porady_dla_dojrzalych.html
          • mateuszeg Re: Bóle palców u rąk 08.06.14, 18:05
            byłem jakiś czas temu u lekarza bo miałem wybity palec ze stawu i przypisał mi lek diclac jest on przeciwzapalny, czyli pomoże na tą dolegliwośc ?
            • enoive Re: Bóle palców u rąk 08.06.14, 20:41
              Diclac tak, jak najbardziej.

• zezol23 Re: Bóle palców u rąk 08.06.14, 22:20
                diclofenac jest bardzo szkodliwy, ma fatalne skutki uboczne, na zachodzi już od tego leku odchodzą
                • mateuszeg Re: Bóle palców u rąk 10.06.14, 22:16
                  To jaki lek bez recepty bedzie dobry ?
                • enoive Re: Bóle palców u rąk 14.06.14, 13:13
                  A to dziwne bo ja mieszkam "na Zachodzie " i lekarze przepisuja Diclofenac. Wszystkie leki maja dzialania uboczne. Mi po Diclofenacu nic nie jest a najgorsze paskudztwo przeciwbolowe na polskim rynku to pyralgina !
                  • zsmarek3 Re: Bóle palców u rąk 14.06.14, 21:22
                    A co tak naprawdę znosi pyralgina? Bo na pewno nie ból. No może przy bólach zębów jakiś minimalny jej skutek jest wyczuwalny
    • goodman41 Re: Bóle palców u rąk 11.06.14, 00:07
      Przyczynę znasz. Palec był wybity ze stawu. Staw został uszkodzony i należy go zregenerować. W celu regeneracji należy dostarczyć do uszkodzonego miejsca materiały potrzebne do tego celu. Te materiały znajdują się we krwi. Należy zwiększyć dopływ krwi do uszkodzonego miejsca. Jednym ze sposobów rozszerzenia naczyń krwionośnych są prądy selektywne PS wg opracowania dra Jana Kwaśniewskiego. Wpisz w Googe "prądy selektywne" i wybierz sobie odpowiednie dla ciebie miejsce, gdzie się przeprowadza takie zabiegi. Żadne lekarstwo nie jest na tyle inteligentne aby rozszerzyć naczynia krwionośne we właściwym miejscu, a mianowicie w palcu wskazującym.
      • mateuszeg Re: Bóle palców u rąk 11.06.14, 17:05
        ok, a co z tym drugim palcem ? on nie był wybity ni nic, rano mi sztywnieje i nie moge nim ruszać po kilku godzinach jest juz lepiej, ale do konca zgiąc go nie moge. tego palca wybitego to nie moge zgiąć w stawie miedzypaliczkowym dalszym jak by mi go cos blokowało ale gdy coś robie to na wieczór daje sie zgiąć.
        • goodman41 Re: Bóle palców u rąk 11.06.14, 20:46
          A ile masz lat? Ja jestem na początku ósmego krzyżyka i jeszcze mi nad ranem sztywnieje. Napisz co jesz i co pijesz. Jaką masz wodę do picia? Twarda? Miękka?
          Ile jesz produktów mlecznych?
          • mateuszeg Re: Bóle palców u rąk 12.06.14, 19:19
            Mam 17 lat, jem różnie mięsko bułki jakieś, rózno rako jem. Wody zbyt dużo nie pijam wole herbate, jakiś napój, jak juz pije wode to butelkową. Z produktami mleczynymi to słabo rzadko jadam takie.
            Wyczytałem że jak sztywnieje palec to jest to zapalenie stawów.
            • goodman41 Re: Bóle palców u rąk 12.06.14, 21:08
              mateuszeg napisał:

> Mam 17 lat, jem różnie mięsko bułki jakieś, rózno rako jem. Wody zbyt dużo nie
              > pijam wole herbate, jakiś napój, jak juz pije wode to butelkową. Z produktami m
              > leczynymi to słabo rzadko jadam takie.
              > Wyczytałem że jak sztywnieje palec to jest to zapalenie stawów.

Taka zdawkowa informacja o niczym nie mówi. No ale skoro masz 17 lat, to nic dziwnego. Do regeneracji stawów jest potrzebny kolagen. Sam kolagen jest bardzo słabo przyswajalny przez organizm. Przyswajalność jego się zwiększa w środowisku kwaśnym i dlatego galaretę z nóżek podaje polaną octem.
              Jedz dużo galarety z nóżek i uszu wieprzowych oraz wywaru z kości. Kości to nie wapń jak twierdzą niektórzy a kolagen. Do tego dodawaj soku z cytryny albo octu, najlepiej jabłkowego i pij wodę z tymi kwasami. I zapamiętaj, ze wszystkie choroby powstają z pożywienia, które zjadamy.
              Wiem, ze teraz z tych porad będziesz się śmiać, ale jak dorośniesz, a medycyna oficjalna zniszczy twoje zdrowie, to przypomnisz sobie te porady.
        • zsmarek3 Re: Bóle palców u rąk 12.06.14, 22:37
          NO to już lepiej odpowiedni lekarz ortopeda powinien skierować Ciebie na rehabilitację do fizjoterapeuty. Laser może diadynamik i odpowiednie ćwiczenia powinny załatwić sprawę.
          Zalecałbym na początek maści przeciwzapalne typu Voltaren Emulgel i gimnastyka nadgarstka i palców
    • zsmarek3 Re: Bóle palców u rąk 12.06.14, 22:29
      Czy to nie czasami powód pracy na komputerze? Zespół cieśni nadgarstka? Poczytaj
      • mateuszeg Re: Bóle palców u rąk 13.06.14, 17:23
        Jakiś rok temu miałem skręcony nadgarstek(lub cos w nim uszkodzone) nie wiem moze to odtego. Przy najbliższej okazji wybiore sie do lekarza.
        • zsmarek3 Re: Bóle palców u rąk 13.06.14, 22:51
          Sprawdź objawy cieśni nadgarstka. A do tego czasu zastosuj maść przeciwzapalną Voltaren Emulgel Jest dobra na stany zapalne, więc na pewno ulży. Sam miałem po stłuczeniu problem
          gdy palec był prawie czarny bo go wybiłem i złamałem. Nie chciało mi się iść do lekarza zastosowałem maść po tygodniu przeszło Rok później prześwietlając rekę okazało się, że miałem nierozpoznane złamanie kości paliczkowej. Wprawdzie zaleczone i zrośnięte niemniej
          dobrze, że było bez odłamków i przemieszczenia Dlatego idź zrób prześwietlenie, a nastepnym etapem na pewno będzie rehabilitacja nie obejdzie się bez tego, ale maść polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka