paula920901
13.06.14, 00:10
Witam!
Miewam:
- bóle kręgosłupa w róznych częściach - najbardziej szyjny i lędźwiowy odcinek
- drętwienia, jakby sztywność kończyn
- bóle bioder, czuję jakby miednica nie dawala rady mnie utrzymac - jest taka bezwładna
- opuszek w kciuku prawej ręki jest zdrętwiały odkąd go mocniej zcisnełam :/
- cięzko mi utrzymac długopis w ręcę i pisac - uczucie jakby zaraz miał mnie złapac skurcz :(
-samoistne przykurcze w różnych częściach ciała
- drżenia mięsni - opieram rękę o stół a ręka sama mi drzy
-bóle głowy, promieniujące od karku poprzez szyję
- cała zuchwa i szczeka pobolewa, czuję jakby mnie paralizowalo na chwilke
- palenie oraz bóle i sztywność karku, szyji
- strzelanie w kościach
- słysze jak kosc przesuwa? przestawia? mi sie w barkach i biodrze - dziwne uczucie
- pogorszyl mi sie wzrok choc wada taka sama jak byla
- trudnosci w zasnieciu
- częste bóle gardła
- trudności w połykaniu, mówieniu - szybko męczą mi się mięsnie w przełyku i całym ciele, stąd ogólna słabość i trudności w czynnościach codziennych
- bóle mięsniowe - czuję jakbym miała straszny trening za sobą
- wczeniej przydarzyl mi sie dwa razy skurcz - w udzie i łydce. Do tego bezwład prawej ręki i niemożność jej zamknięcia - jakby mi spuchła "zastygła" - wylądowałam z tym w szpitalu. Nic nie wykryto, procz wynik kinazy kreatynowej ponad normę.
Lekarz ogólny zaproponowal badanie na tężyczkę - ujemny wynik.
Neurolog prywatny nie mogl wystawic mi skierowania na badanie MR głowy - zbieram pieniadze i zrobie je sama, ale to za jakis czas niestety.
Od młodych lat mialam skolioze.
Po nadwyręzaniu kregoslupa - np teraz jak siedze i pisze odczuwam palenie i ból w karku poprzez głowe do szyji i ucisk w tych miejscach. Oraz palenie przechodzący przez cały kręgosłup połączony z chwilowymi bólami, kłuciami i ucisku w róznych ich częsciach.
Proszę mi podpowiedziec, czy te objawy ww mogą być spowodowane zwyrodnieniami w kregoslupie??
Czy są jakies tansze badania niz mr kregoslupa (ok 800-1000zl) aby cos wykazac i wiedziec ze to wlasnie od tego?
Czy mozliwe jest, ze mam co z tętnicami szyjnymi i kręgowymi?
Krzepliwosc byla ok.
Brałam anty od 2 miesiecy, odstawiłam 3 op (inne niz pozostale) po tym incydencie.
Od dwoch lat leczylam niedoczynnosc tarczycy. W ostatnim czasie leki bralam nieregularnie 0,25 mg euthyroxu.
Jednakze w szpitalu TSH w normie.
Oprócz tego wczesniej miewałam silne bóle w kościach, stawach - z ok 2 lata temu, które nie zostały wyjasnione.
Borelioza ujemna.
W młodosci czesto chorowalam, angina, grypa.
Podejrzewam u sb grzyice ogólną, jednakze czy te dziwne objawy bylby wlasnie od niej?
Nie wydaje mi się.
Mija niedługo miesiąc, jednak nie czuję sie najlepiej.
Jest lepiej niż było, ale nie tak jak być powinno.
Niedługo bede miala wizyte u okilisty, badanie dna oka a następnie wizytę u neurologa państwowego.
Troszkę się rozpisałam, ale chcialam pokazac jak to dokladnie wygląda.
Proszę o porady
Dziękuję i pozdrawiam.