Dodaj do ulubionych

Bóle kręgosłupa powodem tych objawów??

13.06.14, 00:10
Witam!
Miewam:
- bóle kręgosłupa w róznych częściach - najbardziej szyjny i lędźwiowy odcinek
- drętwienia, jakby sztywność kończyn
- bóle bioder, czuję jakby miednica nie dawala rady mnie utrzymac - jest taka bezwładna
- opuszek w kciuku prawej ręki jest zdrętwiały odkąd go mocniej zcisnełam :/
- cięzko mi utrzymac długopis w ręcę i pisac - uczucie jakby zaraz miał mnie złapac skurcz :(
-samoistne przykurcze w różnych częściach ciała
- drżenia mięsni - opieram rękę o stół a ręka sama mi drzy
-bóle głowy, promieniujące od karku poprzez szyję
- cała zuchwa i szczeka pobolewa, czuję jakby mnie paralizowalo na chwilke
- palenie oraz bóle i sztywność karku, szyji
- strzelanie w kościach
- słysze jak kosc przesuwa? przestawia? mi sie w barkach i biodrze - dziwne uczucie
- pogorszyl mi sie wzrok choc wada taka sama jak byla
- trudnosci w zasnieciu
- częste bóle gardła
- trudności w połykaniu, mówieniu - szybko męczą mi się mięsnie w przełyku i całym ciele, stąd ogólna słabość i trudności w czynnościach codziennych
- bóle mięsniowe - czuję jakbym miała straszny trening za sobą
- wczeniej przydarzyl mi sie dwa razy skurcz - w udzie i łydce. Do tego bezwład prawej ręki i niemożność jej zamknięcia - jakby mi spuchła "zastygła" - wylądowałam z tym w szpitalu. Nic nie wykryto, procz wynik kinazy kreatynowej ponad normę.
Lekarz ogólny zaproponowal badanie na tężyczkę - ujemny wynik.
Neurolog prywatny nie mogl wystawic mi skierowania na badanie MR głowy - zbieram pieniadze i zrobie je sama, ale to za jakis czas niestety.
Od młodych lat mialam skolioze.
Po nadwyręzaniu kregoslupa - np teraz jak siedze i pisze odczuwam palenie i ból w karku poprzez głowe do szyji i ucisk w tych miejscach. Oraz palenie przechodzący przez cały kręgosłup połączony z chwilowymi bólami, kłuciami i ucisku w róznych ich częsciach.

Proszę mi podpowiedziec, czy te objawy ww mogą być spowodowane zwyrodnieniami w kregoslupie??
Czy są jakies tansze badania niz mr kregoslupa (ok 800-1000zl) aby cos wykazac i wiedziec ze to wlasnie od tego?
Czy mozliwe jest, ze mam co z tętnicami szyjnymi i kręgowymi?
Krzepliwosc byla ok.
Brałam anty od 2 miesiecy, odstawiłam 3 op (inne niz pozostale) po tym incydencie.
Od dwoch lat leczylam niedoczynnosc tarczycy. W ostatnim czasie leki bralam nieregularnie 0,25 mg euthyroxu.
Jednakze w szpitalu TSH w normie.
Oprócz tego wczesniej miewałam silne bóle w kościach, stawach - z ok 2 lata temu, które nie zostały wyjasnione.
Borelioza ujemna.
W młodosci czesto chorowalam, angina, grypa.
Podejrzewam u sb grzyice ogólną, jednakze czy te dziwne objawy bylby wlasnie od niej?
Nie wydaje mi się.
Mija niedługo miesiąc, jednak nie czuję sie najlepiej.
Jest lepiej niż było, ale nie tak jak być powinno.

Niedługo bede miala wizyte u okilisty, badanie dna oka a następnie wizytę u neurologa państwowego.

Troszkę się rozpisałam, ale chcialam pokazac jak to dokladnie wygląda.
Proszę o porady
Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • asis09 Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 13.06.14, 08:55
      Jakie robiłaś badania na boreliozę, bo Elisa jest do niczego.
      Mój mąż miał elisę ujemną, a dopiero póżniejsze badania wykazały aktywną bb.
      Ja robiłam badania w Berlinie LTT - wyniki ośmiokrotnie przekroczone.
      Twoje objawy niestety pasują baaardzo do tego dziadostwa.
      • paula920901 Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 13.06.14, 12:24
        Elisa, w jednej z klas dodatnia.
        Test potwierdzający WB ujemny.
        PCR równiez.
        To było jakies 1,5 roku temu, gdzie chodziłam po lekarzach z silnymi przemieszczającymi się bólami stawów, osłabieniem, sennością i totalnie dobitym nastrojem.

Pani od chorob zakaznych powiedziała, ze mozliwy jest ten wynik dodatni w Elisie dlatego iz mogę miec jakąs chorobę autoimmunologiczną.
        Miałam badanie Oczyn Walera Rossego - ujemny.
        Ostatnio P. Neurolog prywatnie byłam, poinformowala mnie o badaniu ANA - ponoc skuteczniejsze.
        Jednakze o wiele droższe.
        • asis09 Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 13.06.14, 13:55
          Poradz sie mailowo jakie baania wykonac u dr Wielkoszynskiego w Bytomiu
    • sp9tcu Od SP9TCU kręgosłup 13.06.14, 15:41
      Choroba wskazuje na choroby kręgosłupa
      oraz brak magnezu !!!!!!!!!

nie czytaj o tych nawiedzonych o boleriozie

zrobiłbym
      poziom magnezu
      czynni zapalny _ ob
      ewentualnie morfologie
      • asis09 Re: Od SP9TCU kręgosłup 13.06.14, 19:47
        wzrok ból gardła od kręgosłupa?
        • bassia13 Re: Od SP9TCU kręgosłup 13.06.14, 20:56
          Twoje objawy sa boreliozowe.Poczytaj o tej chorobie I dowiesz sie jak trudno ja zdiagnozowac.Jak dla mnie to wystarczy ten jeden wynik dodatni ktory mialas...Lekarze malo wiedza I chetnie zwala wszystko na kregoslup.I beda tak odsylac jeden do drugiego...
          • paula920901 Re: Od SP9TCU kręgosłup 14.06.14, 18:06
            Więc wykluczasz abym robiła badania na kręgosłup i głowe, a zrobiła kolejne droższe na boreliozę??
        • paula920901 Re: Od SP9TCU kręgosłup 14.06.14, 18:08
          Tu podejrzewam grzybicę.
          No chyba ze to ta nieszczesna borelka..
          Lecz ta boląca szyja, barki, głowa z tyłu jakby mi od kręgosłupa szyjnego promieniowała :/
          • szaman.ka Re: Od SP9TCU kręgosłup 14.07.14, 20:10
            Zrób RTG kręgosłupa,to nie jest drogie badanie.
      • paula920901 Re: Od SP9TCU kręgosłup 14.06.14, 18:05
        Też myślę, ze kazdy z forum zwala te objawy na boreliozę, a wyniki miałam negatywne przecież :/ choć to w sumie nie daje pewności że jej nie mam.

Poziom magnezu badany miałam, w normie.
        Ogólnie witaminy, potas, sód, wapń itp w normach.

A dokucza mi kręgosłup, szyja, kark i głowa, bolące mięsnie i te drżenia, dretwienia i słabośc widocznie mają "jakieś" powiązanie z kręgosłupem.

Co proponujesz?
        Czy bóle głowy też mogą być od tego?
        • bassia13 Re: Od SP9TCU kręgosłup 14.06.14, 23:16
          Raz mials dodatni.Malo czytalas o borelce.Rozne objawy moze dawac.Rob te badania na kregoslup ale naprawde malo jest ludzi ktorzy maja wszystko z kregoslupem ok.Ja kiedys (8 lat temu ) bylam u reumatologa ze zdjeciem rentgenowskim kr.szyjnego..Powiedzial mi,ze jest totalnie zniszczony.Zapytal mnie jaki zawod wykonuje.Akurat nic nie robie..Dal mi jakies cwiczenia na te kregi szyjne.Powiedzial ,ze jak nie bede cwiczyc bedzie ciezko.Pocwiczylam pare razy.Zaczelam leczyc borelke ktora nie wyszla w zadnych badaniach.I szczerze powiem dotad lecze (z przerwami) z szyjnym ok.Natomiast mam zwyrodnienia w piersiowym..Co powoduje te zwyrodnienia nie wiem...Ja Ci nic nie doradzam co masz robic.Ja Ci tylko mowie licz na siebie I szukaj sama.kazdy lekarz Cie zbedzie.Dla kazdego jestes tylko numerem pesel za ktory on dostaje kase.Powodzenia.
          • paula920901 Re: Od SP9TCU kręgosłup 15.06.14, 18:47
            A powiedz mi jeszcze jak leczysz tą borelke?
            Ziołami czy mam doxy?
            Bardzo jestem ciekawa.
            Jakie badania wykazaly, że masz zwyrodnienie w piersiowym?
            Samo rtg? Czy tomografia, rezonans?
            Miałas badane przeplywy w tętnicach szyjnych i kregowych?
        • szaman.ka Re: Od SP9TCU kręgosłup 14.07.14, 20:12
          No pewnie,że bóle głowy mogą być od kręgosłupa,jak również drętwienie rąk.
    • paula920901 Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 08.07.14, 21:18
      A jakie miałaś objawy?
      Oraz skad jestes, bo w moim mieście zadnego osteopaty niestety nie ma :/
    • hochstrapon_krull UBCC? 09.07.14, 03:12
      azaliz nie dotknal Wacpanny Uogolniony Bol Calego Ciala zwan takze Nieznosnym Bolem Doopy i Okolic?

Polecam metody z czasow wojaka Szwejka: plukanie zoladka, piec lewatyw i lezenie przez noc pod mokrym przescieradlem...

Ten hipochondryk spod trojki uciekl dzisiaj galopem ze szpitala :)

• aisikkka Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 09.07.14, 10:26
      Wiem, że to głupio zabrzmi, ale czy ty ćwiczysz w jakikolwiek sposób? Rozumiem, że masz słaby kręgosłup i duzo osób ma wady postawy, ale można trochę wzmocnić mięśnie przy kręgosłupie przez uprawianie sportu po prostu. Ja miałam szumy uszne, aż koniec końców okazał się, że to krzywy kręgosłup lędźwiowy, który tzreba ćwiczyć./
      • paula920901 Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 14.07.14, 20:29
        Teraz nie ćwiczę.
        Nie jestem w stanie przez te bóle i osłabienie mięśni.
        Strasznie szybko się męczę, co przed tym dziwnym incydentem mi się nie zdarzało.
        Wtedy się bardzo dużo poruszałam, do tego ćwiczyłam jeszcze aerobik w wolnym czasie.

hochstrapon_krull co do Twoich rad.. jakbym miala leżec przez całą noc pod mokrym prześcieradłem to bym tej nocy zamarzła. Nawet teraz latem spię w skarpetach z wełny (takie mam zimne stopy) i pod dwoma kołdrami.. nie brzmi to ciekawie, ale tylko wtedy nie jest mi zimno.
        Nie wyolbrzymiam sobie objawów, nie mam takiej potrzeby.
        Chcę wrócic do pracy, lecz nie mogę.
        Utrudnia mi to najbardziej ta sztywność i bóle mięśni.
        Z wcześniejszymi bólami stawów jakoś sb radziłam - dwa nimesile i pracowalam, choć okropnie dokuczała mnie senność i zmęczenie nie poddawałam się.
        Ale na chwilę obecną, gdy doszły te bóle, drętwienia, sztywnośc, skurcze juz mineły odkad biorę magnez i potas, ale samoistne drgania i przykurcze.. nie wiem skąd się wzieły.
        Mogę jedynie podejrzewać, bo na lekarzy już nie mam co liczyć, chyba, że jednak znajde takiego co mi W KOŃCU pomoże, a nie będzie odsyłał do psychologa :/
        • hochstrapon_krull mokre przescieradlo 24.07.14, 15:45
          @paula920901

Szwejka tez nie czytalas? Bo to dosc jasne ze mokrymi przescieradlami i lewatywami nie tyle leczono a uprzykrzano zycie domniemanym symulantom.

Kto wie, moze jestes tym zupelnie unikalnym plateczkiem sniegu, innym niz wszystkie inne platki w Kosmosie no i masz jakies nie zdiagnozowane bo super rzadkie schorzenie. Albo co bardziej prawdopodobne jestes odbierana jako pacjent-kwekacz: "tu mnie boli, tam mnie strzyka, dusze sie a tu jeszcze na tylku mam bolesnego pryszcza". I wtedy nie pozostaje nic innego poza nakierowaniem kolejnej hipochondryczki w kierunku psychologa/psychiatry.

• easyblue Re: mokre przescieradlo 26.07.14, 00:04
            Taaaa, mnie też traktowali jak hipochondryczkę co to wystarczy dać relanium i wywalić za drzwi a jej minie:/ A potem wybadali samoistne stany przedzawałowe i już nikt się ze mnie nie śmial... Tylko ja wiem, jak ogromną siłą woli nie ześwirowałam. Ciesz sie chłopie, że nie masz takich jazd ze zdrowiem, bo w pewnym momencie dochodzi się do sciany i zaczyna wątpić we własne zmysły...
            • hochstrapon_krull Re: mokre przescieradlo 29.07.14, 14:35
              Wlasnie ustalilas ze hipochondria nie istnieje. Mozna sobie z tylka tworzyc liste 20+ niepowiazanych objawow, diagnozowac "robaki" (jakie robaki? ktos zazera wiejskie kielbasy robione z zawlosnicowanych prosiakow na jakims nieszczesnym zadupiu? lata do Brazylii czy innego Kongo?) i nalezy sie nad biedactwem pochylic i podsycac paranoje.

• paula920901 Re: mokre przescieradlo 28.07.14, 23:43
            No właśnie..
            Człowiekowi wierzą dopiero jak już jest za późno.. :/
            Ale odkąd stosuje dietę niezbyt rygorystycznie (tzn jem małą ilość białka a jest zakazana) czuję się lepiej..
            Przez tydzień miałam tak silne bóle kręgosłupa i okolic (całe plecy) , ze do apteki dojsc to było moim marzeniem.. dobrze, ze mial kto za mnie pojsc.
            Wielkim wyzwaniem bylo dla mnie poscie do wc.
            Tylko lezac na plecach czulam jakąc ulge..
            Więc buszowałam co to może być - bo przeciez lekarze za dużo mi nie pomogli wiec jak mogą mi pomóc teraz??
            Postawiłam na odrobaczenie siebie.
            Zazywam syrop od 3 dni i czuję, że jest lepiej.
            Dziś byłam w stanie zrobić dużo rzeczy, które ostatnim razem nie byłam w stanie.
            Wiec czy to jest hipohondria??
            Jak coś mnie boli, staram sie nie myslec o bólu..
            Ale nie zawsze się da.
            Robię co mogę..
            • hochstrapon_krull odrobaczanie 29.07.14, 14:31
              paula920901 napisała:
              > Postawiłam na odrobaczenie siebie.

A co, z tym rozsypujacym sie kregoslupem dotarlas w tropiki i zalapalas jakies pasozyty?

Powtarzaj za mna powoli:
              "pierdzioli mi sie we lbie. Wydaje mi sie ze mam tysiac chorob. Czuje sie lepiej po lykaniu mikstur na samozdiagnozowane u siebie nonsensy".

• paula920901 Re: odrobaczanie 18.08.14, 23:23
                Nie mam potwierdzenia badaniami, dlatego podchodzę do tego rozważnie..
                Przez okres miesiąca piłam zioła na odrobaczenie..
                Przez pewien okres czułam jak wraca mi zdrowie.
                Dodatkowo stosowałam dietę przeciwgrzybiczą..
                Piłam oregano (od czerwca).
                Raz czuję się lepiej, a raz wszystko mnie boli.. ot tak po prostu bez przyczyny..
                Mam zamiar wybrać się na badanie aparatem Volla albo żywej kropli krwi.
                Jeśli się to potwierdzi zamieszczę informację by inni ludzie nie tracili wiary, a lekarze nie robili z nich wariatów!!
                • snajper55 Re: odrobaczanie 19.08.14, 01:55
                  paula920901 napisała:

> Mam zamiar wybrać się na badanie aparatem Volla albo żywej kropli krwi.
                  > Jeśli się to potwierdzi zamieszczę informację by inni ludzie nie tracili wiary,
                  > a lekarze nie robili z nich wariatów!!

Ty się lepiej do wróżki wybierz lub do radiestety (leczy radiem).

S.
    • stefcia87 Re: Bóle kręgosłupa powodem tych objawów?? 16.08.14, 05:38
      Prawdopodobnie może to być napięcie mięśni kręgosłupa szyjnego. Sama się z tym męczę od marca, a lekarze zdiagnozowali to dokładnie w lipcu, choć dopiero wczoraj najbardziej dokładną diagnozę podał masażysta. Zdecydowanie tańszym zabiegiem jest znalezienie dobrego masażysty, który zrobi masaż górnej części kręgosłupa szyjnego wraz z rozluźnieniem mięśni żuchwy i szyi. Mi wyszło przeciążenie mięśni, wiązadeł, stawu żuchwowo-skroniowego oraz mięśnia żuchwy. Także sporo jeszcze przede mną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka