Gość: mała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:16 Mam pytanie. Co jest przyczyną zimnych stóp i ciągłego uczucia zimna. Proszę o poradę czy to objaw jakiejś choroby? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fermi Re: zimne stopy!!!!! IP: 80.51.254.* 27.08.04, 19:52 może taka już Twoja natura; ale wartało by zeby jakiś lekarz sprawdził tętno na tętnicach k.k. dolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebella Re: zimne stopy!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.08.04, 23:25 Ile masz lat? Ile ważysz (i wzrost)? Od kiedy masz te objawy? Co to znaczy "ciągłe uczucie zimna"? czy zimno Ci też kiedy biegasz, chodzisz, ruszasz się? A może Twój tryb życia jest bardzo siedząco-leżacy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: zimne stopy!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 23:33 Uwaga bede strzelal ! ............Niedoczynnosc tarczycy. Czy ktos strzeli celniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: zimne stopy!!!!! IP: 195.117.149.* 28.08.04, 12:08 Niekoniecznie ,mnie też jest zimo ,szczególnie wieczorami,miewam temp 36,0 czasem 35,9 a tarczyca ok /robilam badania/.Podejrzewam ,że to wynika z tego ,że organizm przełącza sie na tryb oszczędny i "wyłącza ogrzewanie" jak ja to mówię.A wyłącza bo nie jadam po 19.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuu Re: zimne stopy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:50 Murowane. Badanie krwi na hormony tarczycy to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: zimne stopy!!!!! 28.08.04, 10:39 Przyczyna zimnych stop moga byc zaburzenia krazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: zimne stopy!!!!! IP: *.udn.pl 28.08.04, 13:19 racja- albo problemy z tarczycą - co lepiej skonsultować z lekarzem; albo po prostu słabe krążenie - zacznij ćwiczyć, wiecej sie ruszać - moze bedzie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: zimne stopy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:59 Też tak mam okresowo od kilku lat. Kiedy ktoś dotyka do stóp, one są ciepłe, a ja czuję straszne zimno. Pewnie przyczyny mogą być różne. Znalazłam w Encyklopedii zdrowia nazwę takiej przypadłości i się tym nie martwię. Teraz nie mogę podać nazwy tego zaburzenia, bo Encyklopedia jest przywalona innymi książkami. Za kilka dni po remoncie postaram się tam zajrzeć. Kilkakrotnie mówiłam o tym lekarzowi, ale nie przejął się tym. A Twoje nogi są zimne przy dotyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: zimne stopy!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.04, 03:27 Nikotynizm i alkoholizm. Tak miałem ze stopami. Teraz jestem czysty i mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zimne stopy!!!!! IP: *.isk.net.pl / 217.153.183.* 06.09.04, 20:05 Witam!Tez mam podobne objawy tzn. w zimie dochodza jeszcze dlonie ktore sa lekko sinawe i maja taka pajenczynke a stopy mam prawie na non stopie zimne lecze sie u reumatologa choroba jest zdiagnozowana jako RAYNAUDA czyta sie rejno ja zazywam lekki i do piwero jest oki, nie leczona prowadzi to przykrych skutkow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś