pru-nella 03.09.04, 19:45 w wyniku cytologii mam wpisany 'umiarkowany stan zapalny' trich. vag. mon. alb. jesli ktos wie co to znaczy to prosze o uswiadomienie:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: co oznacza ten skrot??? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 03.09.04, 19:47 trich. vag.= Trichomonas vaginalis= rzesistek pochwowy mon. alb.= Monilia, inaczej Candida albicans= drozdzaki. Czas na porzadne leczenie. I partner tez! Odpowiedz Link Zgłoś
pru-nella Re: co oznacza ten skrot??? 03.09.04, 19:56 o cholera... skad to sie przyplatalo? dzieki za info! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: co oznacza ten skrot??? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 20:59 Rzesistek jest bardzo popularny - mozna go nawet zlapac na basenie, natomiast drozdzaki to nic innego jak forma grzybka w sumie tez rozpowszechniona. Tak jak napisal Doki konieczne jest leczenie Ciebie i Twojego faceta. Nawiasemmowiac kiedys sama czesto chorowalam na rzesistka ( lapalam to swinstwo regularnie na basenie i w saunie )i lekarz poradzil mi wziecie szczepionki uodparniajacej SOLCO TRICHOVAC od tego czasu nie slyszalam nic o rzesistku. Odpowiedz Link Zgłoś
pru-nella Re: co oznacza ten skrot??? 03.09.04, 21:22 to ladna mam pamiatke z wakacji... niestety gin. jeszcze 2tyg na urlopie, poki co bede brac gynalgin i wysle partnera do lekarza. czy sa jakies bardziej szczegolowe badania, ktore powinnam zrobic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: co oznacza ten skrot??? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 22:14 Wcale nie ma potrzeby zebys wysylala biednego chlopa do lekarza - ich to strasznie stresuje ;oD a jak jeszcze ma lekarzowipowiedziec w czym rzecz to juz calkowity kanal. Dobry ginekolog bez problemu przepisze Ci leki dla partnera jezeli mu o tym powiesz ba niekorzy sa juz na tyle kumaci ze sami pytaja co z partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś