Dodaj do ulubionych

JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCIA TAR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:10
TARCZYCY, CZY SA NA NECIE JAKIS ZDJECIA >? NP TWARZY I SYLWETKI?
Obserwuj wątek
    • Gość: CV Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 16:15
      JAK HUJ
      • beataj1 Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI 16.09.04, 16:40
        Nie no.......
        Mam niedoczynnosc i nie wygladam jak chuj

Az poszlam sprawdzic
        • mamalgosia beataj 18.09.04, 14:01
          :))))))
    • Gość: Anna Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 16:50
      Czy sa zdjecia nie wiem,wiem jak wyglada corka.Rano ma bardzo spuchniete
      powieki i worki pod oczam i bardzo widoczny wytrzeszcz oczu.Ona ma nadczynnosc
      tarczycy.Pozdrawiam
    • to-ja-007 Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI 16.09.04, 16:54
      Przy nieleczonej niedoczynnosci - tyje sie bo sie spowalnia przemiana materii.
      No i tarczyca jest powiekszona a wiec moze byc wole.
      Ale bywaja wyjatki ja np. glownie przytylam w okolicy szyi, doslownie wygladalam
      jak lekko opuchnieta ale nie mialam widocznej powiekszonej tarczycy ...

Poza tym nie wyglada sie inaczej, raczej inaczej sie czlowiek czuje.
      • Gość: Halina Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.ip-pluggen.com 16.09.04, 17:22
        Przy NIEDOCZYNNOSCI nie ma sie wola...
        • koteck Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI 17.09.04, 16:19
          Gość portalu: Halina napisał(a):

> Przy NIEDOCZYNNOSCI nie ma sie wola...
          może być wole przy niedoczynności, tarczyca produkuje za mało hormonu i się
          powiększa żeby było go więcej
    • Gość: ala Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:07
      a przy nad czy przy niedoczynnosci tluszc odklada sie na udach biodrach i
      posladkach? oraz zaatrzymuje se wode pod skora?
    • Gość: bzykbzyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pia.ed Re: tu sa fotki 16.09.04, 22:41
        Przy NIEDOCZYNNOSCI sie tyje, wiec tluszcz odklada sie na biodrach.
    • Gość: up Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 12:02
    • Gość: jaija Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.09.04, 01:56
      Nadczynność - wilgotna, ciepła skóra, wytrzeszcz oczu, wole na szyi, szczupła
      sylwetka (błyskawiczna przemiana materii)
      Niedoczynność - sucha skóra (czasem się łuszczy), czasem otyłość lub nadwaga
      (kiepska przemiana materii, zaparcia), wory pod oczami, bełkotliwy głos.
      Wszystkie te objawy, podobnie jak i te, których nie wymieniłam, a które się
      zdarzają, nie muszą występować u wszystkich.
      Ja np. miałam Gravesa - Basedowa i tylko wole miałam oraz bardzo się pociłam.
      A jak miałam po operacji niedoczynność, to trochę przytyłam i puchły mi oczy,
      miałam też suchą skórę. Teraz nie mam nic z wymienionych i chwała Bogu:)
      • Gość: maciej Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:20
        np to ja chyba mam niedoczynnosc tarczycy bo mimo ze cwicze i stosuje diete ,
        waze wciaz tyl esamo, zatrzymuje wode pod skora, puchne caly, mam sucha
        luszczaca sie skore szczegolni ebrwi i brzeg wloow,mam zapadnieta skor ena
        twarzy i slaby poped ale mimo to wyniki mam niby w normie tarzcycy i
        przeciwciala tez, jak to wyleczyc? i czy to niedooczynnosc? i jestem naprzemian
        nerwowy czyuje niepokoj albo bardzo zmeczony i leniwy. pomocy!
        • Gość: jaija Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.09.04, 23:49
          może to nie tarczyca? Może to inna "cholera" z gruczołów dokrewnych? A co mówi
          lekarz endokrynolog? Może warto go zmienić?
      • Gość: malutka 18 MAM 18 lat i mam niedoczynnosc... IP: *.skynets.pl / *.pl 06.10.04, 17:34
        nie wiem jak inni... ja mam niedoczynnosc i jestem szczuplutka dobrze sie czuje
        i wogole nic mi nie dolega, a tyje sie jak sie duzo wpierd... to chyba
        normalka ;) POZDROWIONKA
    • mamalgosia najczęściej 18.09.04, 14:00
      wygląda całkiem normalnie. Spotykam wiele ludzi chorych na tarzcycę (w
      przychodni endo i w szpitalu) i widziałam tylko kilka osób z wolem i tylko
      jedną z wytrzeszczem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka