Dodaj do ulubionych

Psy potrafią wyczuć raka

IP: *.toya.net.pl 28.09.04, 17:49
zawsze uwazalam,ze psy sa nie tylko milsze ale i nie glupsze od wiekszosci
ludzi
Obserwuj wątek
    • Gość: pies zle napisales...psy sa madrzejsze niz wielu glupko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:39
      zle napisales...psy sa madrzejsze niz wielu glupich ludzi ot co
      • Gość: Zuzanna Przeciętny pies... IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 28.09.04, 22:38
        ...jest sympatyczniejszym "człowiekiem" od przeciętnego człowieka!
        Mój pies (golden retriever) uratował moją rodzinę i dom od pożaru. Gdyby nie
        jego węch zaczadzilibyśmy się,a potem spalili...
        Nie oddałabym go za miliard dolarów! :)
      • Gość: elvis Reforma polskiej służby zdrowia. Zatrudnić psy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:19
        • silenca Re: Reforma polskiej służby zdrowia. Zatrudnić ps 29.09.04, 10:12
          Fachowców - lekarzy to my mamy dobrych ale Ci, którzy "kręcą" tym interesem,
          jeśli potrafią robić coś innego, to powinni zmienić miejsca pracy i zająć się
          czymś co im może "lepiej" wychodzi :)
          Pozdrawiam
    • Gość: Gdybacz Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.toya.net.pl 28.09.04, 21:19
      Gdyby tak jeszcze potrafiły go zagryźć.
    • Gość: Wlasciciel psa Moj pies zawsze wachal sasiadowi spodnie i facet.. IP: *.union01.nj.comcast.net 28.09.04, 21:53
      nie mogl sie od niego opedzic. Rzeczywiscie pozniej sasiad umarl na raka. Nie
      wiem tylko czy sie smiac czy plakac, bo to byl dobry czlowiek.
      • Gość: www.napierala.info Rakowi pecherza towarzyszy rozpad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:28
        komorek a wiec zapach mniej lub bardziej gnilny.
        Wyczuwaja to psy (to zrozumiale) ale i czesc moich pacjentow!!!
        Mysle, ze pies z uwagi na swoj znacznie czulszy wech moze wyczuc PATOLOGIE a nie
        raka u czlowieka wczesniej niz pojawia sie objawy kliniczne... Odpowiednia
        tresura moze pozwolic wykrywac potencjalnych kandydatow do badan kontrolnych,
        ale wykrywanie raka (czulosc jak podaje artykul 41% to zadna czulosc!!) nadal
        pozostaje domena medycyny (urologii). Ale wykrycie raka pecherza u pacjentow
        bezobjawowych i we wczesnej fazie choroby.... o tak, to byloby cos!! :-)
        To pozwoliloby na radykalne leczenie z intencja WYLECZENIA z raka pecherza!!!
        • Gość: takijeden Re: Rakowi pecherza towarzyszy rozpad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:46
          Otóż to: 41% skuteczności to inaczej mówiąc: 59% nieskuteczności.
          Choć to i tak o niebo lepiej od średniej dla sporej grupy "leków",
          których "skuteczność" sięga 30% i jest uznawana w świecie medycyny za epokowe
          osiągnięcie. Może więc warto zatrudnić pieski: kilkanaście % skuteczności
          piechotą nie chodzi. A jeśli już udaje się % złapać na smycz...
          • Gość: www.napierala.info Prosze nie mylic pojec!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:52
            "Lekow" to nie znaczy diagnostyki!!!
            Leki dzialaja w niewielkiej skali, lepiej i skuteczniej mozna leczyc raka
            pecherza moczowego operacyjnie lub radioterapia!!!
            Skutecznosc diagnostyki jest bardzo duza, problem w tym, ze nie kazdy
            BEZOBJAWOWY czlowiek idzie dac sobie wsadzic rurke do cewki moczowej!!! Ale
            jesli wyznaczyc grupe docelowa potencjalnych pacjentow, to juz jest TO :-)
        • Gość: Przemek Re: Rakowi pecherza towarzyszy rozpad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 02:03
          I w tym właśnie tajemnica, a nie w jakiejś magii.
          Szkolone psy już od kilku lat pomagają chorym na epilepsję ostrzec ich przed
          zbliżającym się atakiem.
          Są podejrzenia, że cukrzycę też są w stanie wyniuchać. :)
        • Gość: Man Machine A to ciekawe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:43
          Powiadasz, że rozpadowi komórek towarzyszy zapach gnilny i pise to czuje nosem.
          To fantastycznie, szkoda tylko, że właściciel nie czuje gówna o swoim psie i
          nie chce go posprzątać.
          Uważam, że skoro właściciele nie chcą sprzątać po swoich zwierzętach to może
          warto je wytresować w taki sposób, aby zjadały własne ekskrementy.
    • Gość: Edmund Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.04, 22:31
      A ja mam psa angielskiego (hart angielski). Urodzil sie we Wroclawiu, mieszka w
      Niemczech i rozumi wiele jezykow. Ale medycyny to on nie studiowal.
    • Gość: rye Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.09.04, 22:35
      pieprzyć spaniele - kundelki i tak rządzą !
      • Gość: Zandt Toddy... IP: *.crowley.pl 28.09.04, 22:50
        Biedak - mial gorsze wyniki niz slepa proba ? :-o
        Ale i tak na pewno jest fajny - moze tylko pule szczescia ma gdzie indziej ;-)
        • Gość: Marcin Napierala LOTTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:53
          ...wiec niech gra w Totka ;-)
    • Gość: MaciekS Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.gs.com 28.09.04, 23:19
      Tanio robi sie elektroforeze surowicy z moczu. Potem przeswietla sie
      waskospektralnym swiatlem i wychodzi zawartosc frakcji bialka gamma, ktora
      swiadczy o istnieniu raka u czlowieka.

Zapytajcie warszawskiej firmy EMCO dla ktorej wspolnie z kolega
      zaprojektowalismy tanie urzadzenie jeszcze na poczatku 90-lat. W koncu dostalo
      Zlotego Eskulapa na targach medycznych w Poznaniu.

Koszt badania to pewnie kilka zlotych a czas wykonania to 1 godzina (bo
      elektroforeza jest wolna). Sprzet jest zbudowany w oparciu o starutenkiego PC-ta
      z wbudowanym skanerem swietlnym. Dzis pewnie wiele firm robi to urzadzenie za
      male pieniadze. A stac na nie kazde laboratorium... byc moze nawet wielu moze
      sobie je kupic prywatnie.

Pozdrawiam z New Jersey,
      M.
      (Inzynier z Politechniki Warszawskiej obecnie "walczacy" w oprogramowaniu
      fianansowym duzych swiatwowych firm :-)
      • Gość: zainteresowany Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 01:18
        Elektroforezę surowicy się robi tanio i łatwo, ale z surowicy trzeba najpierw usunąć beta-creolidy, które przecież pod wpływem waskospektralnego światła wiążą się z frakcjami wszystkich białek i korumpują ich kod RNA, co uniemożliwia rozpoznanie, czy dana frakcja jest białka gamma czy nie. A wyekstrachowanie beta-creolidów z surowicy na zwykłym, powszechnie dostępnym w Polsce sprzęcie (np. Rauer B-12,14,16) trwa minimum 24 godziny, a odsetek pozytywnych wyników procesu oscyluje wokół 60%. Tak więc nie jest to do końca takie proste.
        Pozdrawiam
      • Gość: Rafal Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.bb.online.no 29.09.04, 03:42
        Odpowiadam w zwiazku z moimi badaniami i teoria , o ktorej sie jeszcze w
        kregach naukowych nie mowi choc poruszono ten temat.

Ja od Wielkanocy poruszam sie na palcach bo polaczylem fakt
        tomografu "telefonia"
        Wyobrazcie sobie ze woda wkolokomorkowa MATRIX zmienia sie gdy tkanki maja
        chrakter rakowy

Czy pies moze wykryc raka i miejsce wg mnie na sto procent
        Ci co dali temn artykol nie sa na tyle doksztalceni ci ja poniewaz nie maja do
        czynienia z tymi obserwacjami co my odnosnie pewnego urzadzenia, w ktorym to
        obsrwujemy zmiany teleportacji H u wody na zasadzie telefoni pomiedzy czescia
        rakowej DNA a komorkami rakowymi..

PIES NIE WACH TYLKO BAKTERIE ZAPACHOWE
        ON ODBIERA FALE ELKTROMAGNETYCZE tak jak rozmowe komorkowa. Kropka dla
        avantgardy
        • Gość: ANka Bakterie zapachowe ? :) IP: *.ifn-magdeburg.de 29.09.04, 09:28
          A to ciekawostka...:))))
          • Gość: Rafal Re: Bakterie zapachowe ? :) IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:33
            ANkA
            pisze aby miec polulacjyjny efekt tej dyskusji licze na

ciekawostka w senisie gnilne rozkladajace substancje organiczne

wutlumacz z data 2004 co to znaczy w senise chemicznym ATMOWO

CO ROZKLADA DIOKSYNY ????? w sensie tzw elektronowym?
            jak takas super..to masz rozwiazanie!
        • Gość: w cyrku 1 Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:03
          Rafał ja na tym forum już od pocz.grudnia piszę o takim oddziaływaniu
          specyficznej fali el-magn. na komórkę białkową i różnorodnymi konsekwencjami z
          takiego rozumowania wynikającymi. Forumowa fala dla awangardy.
          • Gość: RAFAL Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:06
            Dzieki za dobra wiadomosc.
            Wiesz ze mam tajemnice firmy i tyle ale na raka to wpaldem w mych badaniach w
            kwietniu i tyle.

Nie wiem czy rozumiesz ten sygnal i jego zastosowanie.

jag maa go w domu prywatnie ale nie robie nic w lkieruku raka bez kontraktu
            naukowego z kims waznym w UE albo RPA.
          • Gość: w cyrku1 Forumowa fala dla awangardy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:06
            Dawno to nazwałem medyc. cyfrową
            • Gość: Rafal Re: Forumowa fala dla awangardy! IP: 80.213.173.* 30.09.04, 21:00
              Ja to juz zaczne nazywac... medycyna cyrkowa!
              jak elektrony skacza H2O tanczy kazaczoka a chemia przechodzi przez plonace
              kolo..a ja...czuje sie jak na trapezie i szybuje nad nidzwiadkami chemii
              klasycznej.
              • Gość: RAFAL Re: Forumowa fala dla awangardy! IP: *.bb.online.no 18.12.04, 02:03
                Rafał ja na tym forum już od pocz.grudnia piszę o takim oddziaływaniu
                specyficznej fali el-magn. na komórkę białkową i różnorodnymi konsekwencjami z
                takiego rozumowania wynikającymi. Forumowa fala dla awangardy.
                co ty a to?
                • Gość: w cyrku1 Re: Forumowa fala dla awangardy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:00
                  Rafałku co się stało, elektrony pouciekały Ci z cyrku? Zaniedbałeś orkiestrę
                  symfoniczną.
      • Gość: ANka Prosta jak prosta. Dobry pies uczy sie raz IP: *.ifn-magdeburg.de 29.09.04, 09:26
        i faktycznie starcza na dlugie lata. Poza tym psy wywachuja nie tylko mocz
        chorego ale tez chore tkanki. Jesli jestes Pan w USA to takie informacje tez
        znajdziesz.
        A tego juz sie nie da zastapic calkowicie nieinwazyjna metoda.
        • Gość: RAFAL Re: Prosta jak prosta. Dobry pies uczy sie raz IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:39
          ANka cofne ze jestes wscibska jak odpowiesz na moje pytania..
          Odnosnie diagnozy bez wejscia ostrego skalpela czy igly to jest inny sposob =
          TOMOGRAF om tez "wacha jak pies" - + ions technolgy
    • Gość: A2D2 To PSY już nie będą łapać przestępców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:28
      ...i wlepiać nam mandatów, tylko nas ratować :)
    • Gość: sajmon_mówi a koty potrafią IP: 212.244.180.* 29.09.04, 09:09
      a koty potrafią wyczuć choroby weneryczne i wrastający paznokieć
      • Gość: kinol Re: a koty potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 00:03
        a myszy zjadły Popiela,a nie chciały millera,
        -bo brzydliwe są,
    • Gość: kibic z dala Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: 5.5R* / *.ocs.mq.edu.au 29.09.04, 09:56
      Gdyby ludzie tak jak psy od mlodosci zajmowaly sie wachaniem moczu i tym
      podobnym, to na pewno rozpoznawalyby rak albo nie rak.A psy na pewno nie
      rozwazalyby czy sa madrzejsze od ludzi. Tylko czlowiek potrafi tak "zejsc na
      psy".
    • Gość: JAZ Re: Psy potrafią wyczuć raka - dla naiwnych IP: 212.160.172.* 29.09.04, 10:21
      To diagnostyka dla ubogich i naiwnych. Ich będą psy lizać i tropić.
      Bogatym wystarczy tomografia MNR, droga (ok 8 tyś zł w Bydgoszczy) ale pewna w
      100%.

No i pies wam mordę lizał.
      JAZ
      • Gość: Rafal Re: Psy potrafią wyczuć raka - dla naiwnych IP: *.bb.online.no 02.10.04, 11:11
        My tu dyskutujemy psa i wech a nie rak czy tomografie
        Pies jest lepszy niz czlowiek (statystycznie)
        Ale ze statystyka jest matka glupich to juz wiesz ze chodzi o raka i nos a nie
        tomograf
    • w_wiener niema jjak cocer spaniel 29.09.04, 19:14
      to geniusz jeśli chodzi o węch, miałem wiele psów ale ten bije wszystskie
      • Gość: kinol Re: niema jjak cocer spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 00:06
        a czym bije,-baysbolem czy gazrurką
    • Gość: Mariola Psy od dawna potrafią wyczuć raka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:15
      SZkoda tylko, że już parę miesięcy temu o psach, które potrafią "wywąchać" raka
      czytałam. i to chyba w Focusie hehe, nieżle GW nie nadąża nawet za Focusem,
      gratulacje jeżeli chodzi o refleks dla Pana Autora
      • Gość: slawek zagorski Re: Psy od dawna potrafią wyczuć raka IP: *.vpn.gazeta.pl 29.09.04, 21:38
        Nie bylem autorem tego tekstu, ale moge zapewnic ze powstal on na podstawie
        zupelnie swiezej informacji z British Medical Journal. Chyba niepotrzebnie sie
        Pani wyzlosliwia. A inna sprawa to, to ze tematy sie powtarzaja. Czy sadzi
        Pani, ze GW bedzie poruszala li tylko i wylacznie tematy o ktorych nikt sie
        jeszcze nie zajaknal?
        Pozdrowienia.
      • Gość: Rafal Re: Psy od dawna potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:46
        mariola to ze pies wacha raka to "moj dziadek wyczuwal" ale dlaczego tego do
        dzis ogolnie nie wiemy w jaki sposob ??
        Moze ty wyczytalas cos na ten temat?
    • rolki3 Re: Psy potrafią wyczuć raka 30.09.04, 10:10
      Pies sąsiadki wyczuł, że moja ciotka ma raka (żołądka). Ciotka przyjechała
      tylko na 2 dni, więc pies jej nie znał i nigdy jej nie widział, ani nie
      zobaczył. Przez drzwi wyczuł, że w naszym mieszkaniu leży chory i zaczął
      przeraźliwie wyć. Nigdy wcześniej nie wył.
      • Gość: Rafal Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 02.10.04, 21:09
        Moze ktos tu opisze kiedy wyje pies..tzn w jakich sytuacjach obserwujwe sie
        wycie
        troska strach czy tylko niepokuj
        • Gość: RAFAL Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 18.12.04, 02:05
          Odpowiadam w zwiazku z moimi badaniami i teoria , o ktorej sie jeszcze w
          kregach naukowych nie mowi choc poruszono ten temat.

Ja od Wielkanocy poruszam sie na palcach bo polaczylem fakt
          tomografu "telefonia"
          Wyobrazcie sobie ze woda wkolokomorkowa MATRIX zmienia sie gdy tkanki maja
          chrakter rakowy

Czy pies moze wykryc raka i miejsce wg mnie na sto procent
          Ci co dali temn artykol nie sa na tyle doksztalceni ci ja poniewaz nie maja do
          czynienia z tymi obserwacjami co my odnosnie pewnego urzadzenia, w ktorym to
          obsrwujemy zmiany teleportacji H u wody na zasadzie telefoni pomiedzy czescia
          rakowej DNA a komorkami rakowymi..

PIES NIE WACH TYLKO BAKTERIE ZAPACHOWE
          ON ODBIERA FALE ELKTROMAGNETYCZE tak jak rozmowe komorkowa. Kropka dla
          avantgardy
          • Gość: RAFAL Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 18.12.04, 02:08
            Ja to juz zaczne nazywac... medycyna cyrkowa!
            jak elektrony skacza H2O tanczy kazaczoka a chemia przechodzi przez plonace
            kolo..a ja...czuje sie jak na trapezie i szybuje nad nidzwiadkami chemii
            klasycznej.

To mmi sie bardzo podoba ze pisze w moich zaganieniach o fali

Co wiesz o tej fali..wlasciwie pisz co wiedza inni
            bizwater@hotmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka