Gość: psiara IP: *.toya.net.pl 28.09.04, 17:49 zawsze uwazalam,ze psy sa nie tylko milsze ale i nie glupsze od wiekszosci ludzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pies zle napisales...psy sa madrzejsze niz wielu glupko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:39 zle napisales...psy sa madrzejsze niz wielu glupich ludzi ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Przeciętny pies... IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 28.09.04, 22:38 ...jest sympatyczniejszym "człowiekiem" od przeciętnego człowieka! Mój pies (golden retriever) uratował moją rodzinę i dom od pożaru. Gdyby nie jego węch zaczadzilibyśmy się,a potem spalili... Nie oddałabym go za miliard dolarów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Reforma polskiej służby zdrowia. Zatrudnić psy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:19 Odpowiedz Link Zgłoś
silenca Re: Reforma polskiej służby zdrowia. Zatrudnić ps 29.09.04, 10:12 Fachowców - lekarzy to my mamy dobrych ale Ci, którzy "kręcą" tym interesem, jeśli potrafią robić coś innego, to powinni zmienić miejsca pracy i zająć się czymś co im może "lepiej" wychodzi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdybacz Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.toya.net.pl 28.09.04, 21:19 Gdyby tak jeszcze potrafiły go zagryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlasciciel psa Moj pies zawsze wachal sasiadowi spodnie i facet.. IP: *.union01.nj.comcast.net 28.09.04, 21:53 nie mogl sie od niego opedzic. Rzeczywiscie pozniej sasiad umarl na raka. Nie wiem tylko czy sie smiac czy plakac, bo to byl dobry czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.napierala.info Rakowi pecherza towarzyszy rozpad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:28 komorek a wiec zapach mniej lub bardziej gnilny. Wyczuwaja to psy (to zrozumiale) ale i czesc moich pacjentow!!! Mysle, ze pies z uwagi na swoj znacznie czulszy wech moze wyczuc PATOLOGIE a nie raka u czlowieka wczesniej niz pojawia sie objawy kliniczne... Odpowiednia tresura moze pozwolic wykrywac potencjalnych kandydatow do badan kontrolnych, ale wykrywanie raka (czulosc jak podaje artykul 41% to zadna czulosc!!) nadal pozostaje domena medycyny (urologii). Ale wykrycie raka pecherza u pacjentow bezobjawowych i we wczesnej fazie choroby.... o tak, to byloby cos!! :-) To pozwoliloby na radykalne leczenie z intencja WYLECZENIA z raka pecherza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Rakowi pecherza towarzyszy rozpad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:46 Otóż to: 41% skuteczności to inaczej mówiąc: 59% nieskuteczności. Choć to i tak o niebo lepiej od średniej dla sporej grupy "leków", których "skuteczność" sięga 30% i jest uznawana w świecie medycyny za epokowe osiągnięcie. Może więc warto zatrudnić pieski: kilkanaście % skuteczności piechotą nie chodzi. A jeśli już udaje się % złapać na smycz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.napierala.info Prosze nie mylic pojec!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:52 "Lekow" to nie znaczy diagnostyki!!! Leki dzialaja w niewielkiej skali, lepiej i skuteczniej mozna leczyc raka pecherza moczowego operacyjnie lub radioterapia!!! Skutecznosc diagnostyki jest bardzo duza, problem w tym, ze nie kazdy BEZOBJAWOWY czlowiek idzie dac sobie wsadzic rurke do cewki moczowej!!! Ale jesli wyznaczyc grupe docelowa potencjalnych pacjentow, to juz jest TO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Rakowi pecherza towarzyszy rozpad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 02:03 I w tym właśnie tajemnica, a nie w jakiejś magii. Szkolone psy już od kilku lat pomagają chorym na epilepsję ostrzec ich przed zbliżającym się atakiem. Są podejrzenia, że cukrzycę też są w stanie wyniuchać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man Machine A to ciekawe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:43 Powiadasz, że rozpadowi komórek towarzyszy zapach gnilny i pise to czuje nosem. To fantastycznie, szkoda tylko, że właściciel nie czuje gówna o swoim psie i nie chce go posprzątać. Uważam, że skoro właściciele nie chcą sprzątać po swoich zwierzętach to może warto je wytresować w taki sposób, aby zjadały własne ekskrementy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.04, 22:31 A ja mam psa angielskiego (hart angielski). Urodzil sie we Wroclawiu, mieszka w Niemczech i rozumi wiele jezykow. Ale medycyny to on nie studiowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.09.04, 22:35 pieprzyć spaniele - kundelki i tak rządzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zandt Toddy... IP: *.crowley.pl 28.09.04, 22:50 Biedak - mial gorsze wyniki niz slepa proba ? :-o Ale i tak na pewno jest fajny - moze tylko pule szczescia ma gdzie indziej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Napierala LOTTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:53 ...wiec niech gra w Totka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.gs.com 28.09.04, 23:19 Tanio robi sie elektroforeze surowicy z moczu. Potem przeswietla sie waskospektralnym swiatlem i wychodzi zawartosc frakcji bialka gamma, ktora swiadczy o istnieniu raka u czlowieka. Zapytajcie warszawskiej firmy EMCO dla ktorej wspolnie z kolega zaprojektowalismy tanie urzadzenie jeszcze na poczatku 90-lat. W koncu dostalo Zlotego Eskulapa na targach medycznych w Poznaniu. Koszt badania to pewnie kilka zlotych a czas wykonania to 1 godzina (bo elektroforeza jest wolna). Sprzet jest zbudowany w oparciu o starutenkiego PC-ta z wbudowanym skanerem swietlnym. Dzis pewnie wiele firm robi to urzadzenie za male pieniadze. A stac na nie kazde laboratorium... byc moze nawet wielu moze sobie je kupic prywatnie. Pozdrawiam z New Jersey, M. (Inzynier z Politechniki Warszawskiej obecnie "walczacy" w oprogramowaniu fianansowym duzych swiatwowych firm :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 01:18 Elektroforezę surowicy się robi tanio i łatwo, ale z surowicy trzeba najpierw usunąć beta-creolidy, które przecież pod wpływem waskospektralnego światła wiążą się z frakcjami wszystkich białek i korumpują ich kod RNA, co uniemożliwia rozpoznanie, czy dana frakcja jest białka gamma czy nie. A wyekstrachowanie beta-creolidów z surowicy na zwykłym, powszechnie dostępnym w Polsce sprzęcie (np. Rauer B-12,14,16) trwa minimum 24 godziny, a odsetek pozytywnych wyników procesu oscyluje wokół 60%. Tak więc nie jest to do końca takie proste. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.bb.online.no 29.09.04, 03:42 Odpowiadam w zwiazku z moimi badaniami i teoria , o ktorej sie jeszcze w kregach naukowych nie mowi choc poruszono ten temat. Ja od Wielkanocy poruszam sie na palcach bo polaczylem fakt tomografu "telefonia" Wyobrazcie sobie ze woda wkolokomorkowa MATRIX zmienia sie gdy tkanki maja chrakter rakowy Czy pies moze wykryc raka i miejsce wg mnie na sto procent Ci co dali temn artykol nie sa na tyle doksztalceni ci ja poniewaz nie maja do czynienia z tymi obserwacjami co my odnosnie pewnego urzadzenia, w ktorym to obsrwujemy zmiany teleportacji H u wody na zasadzie telefoni pomiedzy czescia rakowej DNA a komorkami rakowymi.. PIES NIE WACH TYLKO BAKTERIE ZAPACHOWE ON ODBIERA FALE ELKTROMAGNETYCZE tak jak rozmowe komorkowa. Kropka dla avantgardy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Bakterie zapachowe ? :) IP: *.ifn-magdeburg.de 29.09.04, 09:28 A to ciekawostka...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Bakterie zapachowe ? :) IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:33 ANkA pisze aby miec polulacjyjny efekt tej dyskusji licze na ciekawostka w senisie gnilne rozkladajace substancje organiczne wutlumacz z data 2004 co to znaczy w senise chemicznym ATMOWO CO ROZKLADA DIOKSYNY ????? w sensie tzw elektronowym? jak takas super..to masz rozwiazanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w cyrku 1 Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:03 Rafał ja na tym forum już od pocz.grudnia piszę o takim oddziaływaniu specyficznej fali el-magn. na komórkę białkową i różnorodnymi konsekwencjami z takiego rozumowania wynikającymi. Forumowa fala dla awangardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Inna prosta i tania metoda - densytometria IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:06 Dzieki za dobra wiadomosc. Wiesz ze mam tajemnice firmy i tyle ale na raka to wpaldem w mych badaniach w kwietniu i tyle. Nie wiem czy rozumiesz ten sygnal i jego zastosowanie. jag maa go w domu prywatnie ale nie robie nic w lkieruku raka bez kontraktu naukowego z kims waznym w UE albo RPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w cyrku1 Forumowa fala dla awangardy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:06 Dawno to nazwałem medyc. cyfrową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Forumowa fala dla awangardy! IP: 80.213.173.* 30.09.04, 21:00 Ja to juz zaczne nazywac... medycyna cyrkowa! jak elektrony skacza H2O tanczy kazaczoka a chemia przechodzi przez plonace kolo..a ja...czuje sie jak na trapezie i szybuje nad nidzwiadkami chemii klasycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Forumowa fala dla awangardy! IP: *.bb.online.no 18.12.04, 02:03 Rafał ja na tym forum już od pocz.grudnia piszę o takim oddziaływaniu specyficznej fali el-magn. na komórkę białkową i różnorodnymi konsekwencjami z takiego rozumowania wynikającymi. Forumowa fala dla awangardy. co ty a to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w cyrku1 Re: Forumowa fala dla awangardy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:00 Rafałku co się stało, elektrony pouciekały Ci z cyrku? Zaniedbałeś orkiestrę symfoniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Prosta jak prosta. Dobry pies uczy sie raz IP: *.ifn-magdeburg.de 29.09.04, 09:26 i faktycznie starcza na dlugie lata. Poza tym psy wywachuja nie tylko mocz chorego ale tez chore tkanki. Jesli jestes Pan w USA to takie informacje tez znajdziesz. A tego juz sie nie da zastapic calkowicie nieinwazyjna metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Prosta jak prosta. Dobry pies uczy sie raz IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:39 ANka cofne ze jestes wscibska jak odpowiesz na moje pytania.. Odnosnie diagnozy bez wejscia ostrego skalpela czy igly to jest inny sposob = TOMOGRAF om tez "wacha jak pies" - + ions technolgy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A2D2 To PSY już nie będą łapać przestępców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:28 ...i wlepiać nam mandatów, tylko nas ratować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajmon_mówi a koty potrafią IP: 212.244.180.* 29.09.04, 09:09 a koty potrafią wyczuć choroby weneryczne i wrastający paznokieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinol Re: a koty potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 00:03 a myszy zjadły Popiela,a nie chciały millera, -bo brzydliwe są, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z dala Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: 5.5R* / *.ocs.mq.edu.au 29.09.04, 09:56 Gdyby ludzie tak jak psy od mlodosci zajmowaly sie wachaniem moczu i tym podobnym, to na pewno rozpoznawalyby rak albo nie rak.A psy na pewno nie rozwazalyby czy sa madrzejsze od ludzi. Tylko czlowiek potrafi tak "zejsc na psy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZ Re: Psy potrafią wyczuć raka - dla naiwnych IP: 212.160.172.* 29.09.04, 10:21 To diagnostyka dla ubogich i naiwnych. Ich będą psy lizać i tropić. Bogatym wystarczy tomografia MNR, droga (ok 8 tyś zł w Bydgoszczy) ale pewna w 100%. No i pies wam mordę lizał. JAZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Psy potrafią wyczuć raka - dla naiwnych IP: *.bb.online.no 02.10.04, 11:11 My tu dyskutujemy psa i wech a nie rak czy tomografie Pies jest lepszy niz czlowiek (statystycznie) Ale ze statystyka jest matka glupich to juz wiesz ze chodzi o raka i nos a nie tomograf Odpowiedz Link Zgłoś
w_wiener niema jjak cocer spaniel 29.09.04, 19:14 to geniusz jeśli chodzi o węch, miałem wiele psów ale ten bije wszystskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinol Re: niema jjak cocer spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 00:06 a czym bije,-baysbolem czy gazrurką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Psy od dawna potrafią wyczuć raka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:15 SZkoda tylko, że już parę miesięcy temu o psach, które potrafią "wywąchać" raka czytałam. i to chyba w Focusie hehe, nieżle GW nie nadąża nawet za Focusem, gratulacje jeżeli chodzi o refleks dla Pana Autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek zagorski Re: Psy od dawna potrafią wyczuć raka IP: *.vpn.gazeta.pl 29.09.04, 21:38 Nie bylem autorem tego tekstu, ale moge zapewnic ze powstal on na podstawie zupelnie swiezej informacji z British Medical Journal. Chyba niepotrzebnie sie Pani wyzlosliwia. A inna sprawa to, to ze tematy sie powtarzaja. Czy sadzi Pani, ze GW bedzie poruszala li tylko i wylacznie tematy o ktorych nikt sie jeszcze nie zajaknal? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Psy od dawna potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 29.09.04, 23:46 mariola to ze pies wacha raka to "moj dziadek wyczuwal" ale dlaczego tego do dzis ogolnie nie wiemy w jaki sposob ?? Moze ty wyczytalas cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
rolki3 Re: Psy potrafią wyczuć raka 30.09.04, 10:10 Pies sąsiadki wyczuł, że moja ciotka ma raka (żołądka). Ciotka przyjechała tylko na 2 dni, więc pies jej nie znał i nigdy jej nie widział, ani nie zobaczył. Przez drzwi wyczuł, że w naszym mieszkaniu leży chory i zaczął przeraźliwie wyć. Nigdy wcześniej nie wył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 02.10.04, 21:09 Moze ktos tu opisze kiedy wyje pies..tzn w jakich sytuacjach obserwujwe sie wycie troska strach czy tylko niepokuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 18.12.04, 02:05 Odpowiadam w zwiazku z moimi badaniami i teoria , o ktorej sie jeszcze w kregach naukowych nie mowi choc poruszono ten temat. Ja od Wielkanocy poruszam sie na palcach bo polaczylem fakt tomografu "telefonia" Wyobrazcie sobie ze woda wkolokomorkowa MATRIX zmienia sie gdy tkanki maja chrakter rakowy Czy pies moze wykryc raka i miejsce wg mnie na sto procent Ci co dali temn artykol nie sa na tyle doksztalceni ci ja poniewaz nie maja do czynienia z tymi obserwacjami co my odnosnie pewnego urzadzenia, w ktorym to obsrwujemy zmiany teleportacji H u wody na zasadzie telefoni pomiedzy czescia rakowej DNA a komorkami rakowymi.. PIES NIE WACH TYLKO BAKTERIE ZAPACHOWE ON ODBIERA FALE ELKTROMAGNETYCZE tak jak rozmowe komorkowa. Kropka dla avantgardy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Psy potrafią wyczuć raka IP: *.bb.online.no 18.12.04, 02:08 Ja to juz zaczne nazywac... medycyna cyrkowa! jak elektrony skacza H2O tanczy kazaczoka a chemia przechodzi przez plonace kolo..a ja...czuje sie jak na trapezie i szybuje nad nidzwiadkami chemii klasycznej. To mmi sie bardzo podoba ze pisze w moich zaganieniach o fali Co wiesz o tej fali..wlasciwie pisz co wiedza inni bizwater@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś