Dodaj do ulubionych

PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:36
WŁASnie wróciłam z usg - w kilichu górnym widoczny drobny złóg ok. 3-4 mm,
bez cech zastoju moczu...wszystko pięknie - tylko teraz co? przyjdzie mi
czekać na atak kolki nerkowej, aby "urodzić" te kamyki...bo podobno takie
maleństwa nie leczy się ambulatoryjnie - cudownie...
a jak wy sobie radzicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: aro Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:36
      Miałem podobną sprawę jakieś 10 lat temu, przy czym najpierw miałem atak bólowy
      a dopiero potem USG.
      Znalezione złogi w nerkach udało mi się na szczęście rozpuścić
      pastą "Fitolizyna", natomiast od tamtej pory trzymam w lodówce na wszelki
      wypadek "NO SPA" oraz czopki rozkurczające. Za pierwszym razem, kiedy był atak
      (było to w nocy) - nie miałem żadnych leków i dopiero po kilku godzinach ktoś
      poradził mi kąpiel we wrzątku, która pomogła.
      Wizyta u urologa jest niezbędna.
      Tym bardziej, że leczenie jest dość przyjemne - oprócz "Fitolizyny" trzeba pić
      dużo kawy i dużo piwa.
      • Gość: zuza do aro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:21
        dzieki serdeczne za wskazówki - co do piwa to słyszałam - ale kawa???
        • Gość: aro Re: do aro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:04
          Tak - kawa rozpuszczalna. Chodzi o to, aby przyjmować dużo moczopędnych
          substancji. A kawa i piwo właśnie do takich należą.
          Dodatkowym zaleceniem urologa było jeszcze, abym nie unikał chodzenia po
          schodach.
    • Gość: agatbor1 Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.04, 22:01
      Wg dr Tombaka kamienie w nerkach to 4 stopień zanieczyszczenia
      organizmu.Polecam jego książkę "Oczyszczanie organizmu",gdzie mowa o
      naturalnych możliwościach pozbycia sie kamieni. Poza tym polecam Rewmasyn-
      naturalny suplement leczniczy o składzie:czarna porzeczka,kora wierzby
      białej,harpago,bioorganomineralny kompleks M.Martwego.
    • Gość: agatbor1 Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.04, 22:04
      W razie potrzeby dalszej pomocy podaję e-mail:agatbor1@poczta.onet.pl
    • Gość: agatbor1 Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.04, 22:09
      Acha!Uwaga na spożycie soli kuchennej(czyli chlorku sodu-brak minerałów).Na
      Twoim miejscu zastąpiłabym ją solą kamienną lub morską-duża zawartość
      minerałów,ale też z umiarem.
      • Gość: agunia Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.netten.pl 11.10.04, 23:32
        oj brednie brednie, idz prosze do lekarza
        • Gość: agatbor1 Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.10.04, 00:16
          A może Ty masz jakies lepsze rady dla koleżanki i dla mnie.W końcu uczymy się
          całe życie i każdy z nas może coś ciekawego doradzić,niekoniecznie musi to być
          jedno panaceum...Pozdrawiam
          • Gość: zuza Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:19
            dzięki kochani za wszelkie wskazówki - postaram sie jeszcze poszperac w
            interecie na ten temat - no i oczywiscie nie minie mnie wizyta u urologa.
            • Gość: Hans Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.fornfyndet.se 12.10.04, 11:58
              Witaj Zuza,
              Zostaw wszystko nic nie rob,ale obiecaj ze od dzisiaj codziennie na stole do
              obiadu bedziesz pila jak "story gorol" piwo wystarczy jeden kufel albo jedna
              butelka.Moze to byc przy kolacji takze nie bylo kolizji z jazda
              samochodem.Zobaczysz nie bedziesz ich rodzic one sie rozpuszcza i powoli
              opuszcza bez Twojej wiedzy organizm.Po to czlowiek wymyslil piwo aby go troszke
              pic, nie zaduzo.
              Weznmiesz jakies mikstury to szybko zaczna dzialac i bedziesz miala rodzenie, a
              poco kiedy to mozna rozpuscic bezbolesnie.Po jakims czasie przejdziesz na dwie
              butelki na tydzien i zupelnie wystarczy.Jedyny problem jaki wyniknie to ze maz
              bedzie podciagal Twoje ukochane piwko.
              Pzdr.Hans
              • Gość: ewa Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: 213.77.48.* 12.10.04, 12:42
                Musisz iść do lekarza urologa, musisz zrobić urografię, badanie moczu na odczyn
                pH. Ktoś poradził aby pić sok z czarnej przeczki zaczekaj z tym, bo to wszystko
                zależy jakiego rodzaju jest kamiń. Jeżeli masz szczawianowe to porzeczka może
                ci tylko zaszkodzić złodgi mogą się powiększyć.
                Piwo jest dobre ale nie leczy jest moczopędne a napewno nie rozkruszy ci
                kamieni. Mam podobny problem tylko, że ja byłam u lekarza przepisał mi
                Rowatinex i Nefrosept są to leki ziołowe które powodują rozkruszenie małych
                złogów i samoistne wydalenie. Fitolizyna jest też dobra. Mam kamienie
                szczawianowe i Nefrosept mi najbardzij pomógł wydaliłam kamyki nawet nie
                wiedziałam kedy. Możesz wierzyć albo nie ale mi to pomogło. Z rozkruszania nie
                polecam bo można uszkodzić nerki. Pij dużo wody "Jana" i te preparaty, które ci
                poradziłam. Ale obowiązkowa wizyta u lekarza urologa obowiązkowa. Powodzenia
                • Gość: Hans Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.fornfyndet.se 12.10.04, 14:37
                  Witaj Ewo,
                  Ja mialem na mysli ,piwo jako srodek profilaktyczny na przyszlosc.Wiem ze po
                  dluzszym piciu piwa mozna wszystkie kamienie rozpuscic.Pzdr.Hans
                  • Gość: zuza Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:08
                    Hans!
                    z całą powagą stwierdzam, że wezmę picia piwa pod uwagę!
                    pozdrawiam
                    • moboj Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! 12.10.04, 20:20
                      cześć zuza:)
                      woda jan jest bardzo dobra, ale kamieni - przynajmniej tych większych nie
                      rozpuści. ja miałam kamienie na centymetr, moja pani doktor twierdziła, że nie
                      będziemy ich leczyć. potem na dwa lata straciłam ubezpieczenie i nie było mnie
                      stać na leczenie a kamienie zrobiły się nagle dwucentrymetrowe.
                      rowatinex jest skuteczny - slyszałam o tym leku wiele dobrego, choć nigdy go
                      nie brałam.
                      a jak już złapie Cię kolka nerkowa - to jest taki ból, że chcesz chodzić po
                      ścianach i gryźć parapet - nie ma to jak theopaverin. no-spa po jakimś czasie u
                      mnie przestała działać. pomaga tylko theopaverin i ciepła kąpiel.
                      ja teraz mam już swoje ubezpieczenie, własnie zrobiłam wstępne badania moczu i
                      zabieram się za poszukiwania dobrego urologa we Wrocłwiu. nerki mnie bolą jak
                      diabli już od kwietnia, więc najwyższa pora się za nie zabrać. pozdrawiam:)
                      • Gość: zuza Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:56
                        moboj kochana!
                        własnie tej kolki strasznie sie boje - bo przeciez nie wiadomo kiedy złapie -
                        moje złogi są malutkie na usg wyszło że ok 3-4 mm - opinie sa podzielone co do
                        rozpuszczania takich złogów jednych boli wydalanie innych nie...
                        • Gość: ag@ Re: PIĘKNIE - ZŁOGI W NERKACH!!!!!!!!!!! IP: *.netten.pl 13.10.04, 00:20
                          musisz zrobic badania zeby wiedziec jakiego rodzaju sa te kamienie, aby
                          stosowac odpowiednia diete i leki bo to co najwazniejsz to to zeby sie nie
                          powiekszaly. Zlogow 7 - 8 mm juz nie uda sie raczej wydalic. A na teraz radze
                          duzo pic- piwa wody (ale nie wysokomineralizowanej)kawy raczej nie bo
                          szczawiany...I miec pod reka dobre leki rozkurczowe np no-spę - a zreszta moze
                          kolki moze wcale nie bedziesz miala moze masz te kamienie od lati wcale o tym
                          nie wiedzialas. Pozdrawiam i radze kontrolowac sie u urologa

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka