Dodaj do ulubionych

Przewlekła Biegunka

30.08.18, 05:00
Witam. Mam 23 lata od 6 miesięcy męczy mnie kilka dolegliwości.
Wszystko zaczęło się od momentu jak wróciłem po urlopie do pracy dokuczaly mi nudnosci i osłabienie.
Po miesiacu doszla mi wodnista biegunka z tak jak by wysypka na skórze ( plamista-brazowa) na czole brzuchu klatce piersiowej były to nie wielkie male plamy które nie występowały na całym ciele lecz w poszczególnych miejsach. Dodam że nie zachowałem się odpowiednio bo w momencie wystąpienia objawów nie nawadnialem organizmu plus jadłem fast foody i parę razy pilem wino i piwa.
Po 3 tygodniach biegunka zmieniła się w luzne stolce więc myślałem że jest mała poprawa dlatego poszedłem sobie trochę pobiegać i zrobiłem dużo ćwiczeń.
Następnego dnia obudziłem z zapaleniem stawow barków i ogólnie miałem taką dziwna cieplote całego ciała temperaturę miałem w normie 36.7 A czułem się rozpalony.
Poszedłem do lekarza i dostałem omeprazol po 2 miesiącach lek trochę pomógł robione miałem teraz testy kalu i krwi i czekam na wyniki.
Teraz mam luzne stolce na przemian z zaparciami plus cieplo klatki piersiowej brzucha rak I ta dziwna wysypke.

Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Przewlekła Biegunka 30.08.18, 14:05
      alergia pokarmowa
      problemy z watrąbą
      zespół jelita drazliwego

do porządnego lekarza
      przed albo w trakcie

badanie moczu
      krew
      morfologia ,ob,crp
      cukier, pruby watrobowe ,cholesteror
      usg jamy brzusznej

można też zrobic test kału na krew utajoną
      • krt_706 Re: Przewlekła Biegunka 30.08.18, 14:34
        Ok dziękuję
        • jantoni.jajcorz Re: Przewlekła Biegunka 01.09.18, 07:25
          krt_706 napisał(a):
          > Ok dziękuję
          Nie ma za co :/

Spróbuj łykać Trilac (szczepy bakterii) - bez recepty. Mnie pomogło.
    • zenobek Re: Przewlekła Biegunka 01.09.18, 22:54
      A gdzie byłaś na urlopie? Jakieś egzotyczne kraje?
      • krt_706 Re: Przewlekła Biegunka 06.09.18, 11:12
        Właśnie mieszkałem w Anglii przez kilka lat po czym pojechałem do Polski na urlop i wróciłem.
        Przyznam że objawy chronicznego zmęczenia i sennosc miałem już wcześniej ale biegunka pojawiła się po 4 miesiącu od momentu jak wróciłem przez ten czas byłem w paru miastach w Anglii jako birmingham czy Manchester ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
        • krt_706 Re: Przewlekła Biegunka 06.09.18, 11:13
          Biegunka rozpoczęła się bardzo nagle i straszne przelewanie w brzuchu bez bólu brzucha.
        • zenobek Re: Przewlekła Biegunka 06.09.18, 22:27
          Myślałem o jakichś naprawdę egzotycznych krajach i zakażeniu poprzez picie wody niewiadomego pochodzenia. Ale to chyba nie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka