smutnadziewczynkaka
31.01.19, 11:18
Z niewiadomych przyczyn podczas pisania pytania strona odświerzyła się i cały spójnie napisany tekst przepadł, więc z góry przepraszam gdyby coś nie było przejrzyste w 100%, ale do rzeczy. Kilka miesięcy temu wpadł mi w ręce klej "Butapren" (konkretnie "Total Butaprem" firmy GUSTPOL). Powąchałem go 2-3 razy prosto z tubki (35g), nie wiedząc o jego destrukcyjnym działaniu na mózg. Nie odczułem wtedy żadnych efektów ubocznych, dodając, że nie wiedziałem o możliwości ich uzyskania. I teraz pytanie: Czy mogłem uszkodzić sobie mózg podczas takiego incydentu? Wiem, że ludzie potrafią pracować z Butaprenem i wąchać go mimowolnie więcej, ale nikt nie powiedział, że nic im się nie dzieje. Czytałem ostatnio o pani, która właśnie ma taką pracę, miewa bóle głowy i jest ciągle zmęczona. U siebie zauważyłem słabszą umiejętność kojarzenia faktów i pewnego rodzaju "pustkę w głowie". Dodam, że przez kilka miesięcy po zajściu trzymałem w swojej sypialni plecak, w którym przez kilka godzin znajdował się klej (w sensie, butapren wyrzuciłem od razu po zdarzeniu, a w pokoju leżał pusty plecak, który moim zdaniem mógł przesiąknąć oparami). Ostatnio mam schizy z powodu całej sytuacji i myśli, że mogłem zgłupieć (zawsze u psychologów byłem diagnozowany jako ponad przeciętnie inteligentny).