Dodaj do ulubionych

Prawda li to????

20.10.04, 07:06
info.onet.pl/996273,11,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Prawda li to???? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.10.04, 07:12
      Ale co?

"Lekarze pozyczaja, zeby pacjent przezyl"- moze prawda, moze nie.

"Pacjent przezyl tylko dzieki xigrisowi"- tu jestem mocno sceptyczny. Ale to juz
      zupelnie inna dyskusja i nie na to forum.
    • Gość: Doki Re: Prawda li to???? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.10.04, 07:13
      "xigris to nowoczesny holenderski preparat". Tu juz w ogole mam watpliwosci.
      Przeciez producent leku, Eli Lilly to firma amerykanska, nie holenderska.
    • connie1 Re: Prawda li to???? 20.10.04, 08:47
      Sam artykul jest prowokacyjny i tak zgodny z duchem myslenia spoleczeństwa...
      Co do skuteczności terapii nie mnie się wypowiadać
      • Gość: Doki Re: Prawda li to???? IP: *.13-200-80.adsl.skynet.be 20.10.04, 09:38
        connie1 napisała:

> Sam artykul jest prowokacyjny i tak zgodny z duchem myslenia spoleczeństwa...

Odebralem go inaczej. Ten artykul stawia teze odwrotna do "myslenia
        spoleczenstwa". Oto ci zli lekarze (pijawki w kitlach, szuje w fartuchach,
        zlodzieje, lapownicy, nieuki, chamidla, take your pick), ktorych jedynym celem w
        zyciu jest zebranie od pacjentow jak najwiekszej liczby wypchanych kopert czasem
        podejmuja dzialania, ktore wychodza poza zakres ich obowiazkow, a nawet narazaja
        ich na kolopoty, a wszystko po to, zeby pomoc jakiemus pacjentowi.

Niesamowite... Moja pani, co to sie na swiecie wyrabia.
        • vitalia Re: Prawda li to???? 20.10.04, 09:43
          Absrtrahując od tego artykułu, powiem tylko że te pijawki ,szuje itp. mają
          serca większe od kieszeni casem.
        • connie1 Re: Prawda li to???? 20.10.04, 09:46
          Doki , odebralam go tak samo !
          Stąd uwazam dziennikarzy za swoistych prowokatorow
          Lekarz a kurcze pomógł?
          Pomyłka, prosze się rozłaczyć...
          • reszka2 Re: Prawda li to???? 20.10.04, 09:59

Mi sie podobał tez z artykułu w Duzym Formacie, w poniedziałek - o
            złodziejstwie. Lekarze częściowo za własne pieniądze wyremontowali oddział,
            zeby ładnie wyglądalo. Pacjent którego wyciągnęli za uszy z zawału postanowił w
            ramach bonusu zabrac sobie umywalkę z łazienki... Niestety, biedaczek, był
            jeszcze słabieńki, więc umywalke wyrwał ze ściany, ale do windy, gdzie czekał
            na niego kolega, coby fanta odebrać, juz nie dotarł...Zrobił sie rumor,
            pielęgniarki sie zleciały...Wstyd, że złapali...

Co do artykułu zasadniczego - to chyba raczej codzienność, w szpitalach
            polskich, tylko zazwyczaj nie chodzi o tak duże sumy, więc artykułu w onecie
            niewarte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka